Poradna duly
Jana Čurdová
zdenkak: na rady matky nekoukej, není to stejné jako před 30 lety
Per tak, jak je to na oblečcích uvedeno. Já prala v prvním těhotenství snad jen na 30, protože oblečky v podstatě nebyly špinavé. Rozhodně nevyvářet, jinak se můžou zničit barvy, nebo i některý materiál a pak můžeš oblečení vyhodit.
Kacabaz: teď už se na test na cukrovku posílají všechny těhule (je to novinka asi 1-2 roky), protože 40 procent těch, co pak cukrovku v těhu mají, nepatří do žádné rizikové skupiny.
Ahoj holky,
Valíku dávej na sebe pozor a dlouhý procházky raději vypust. Obdivuju Tě, jak zvládáš těhu s 2letým dítkem. Určo se to neobejde bez chování a nošení, tak aby sis neublížila ![]()
Denisa: jo jo určitě s Tebou ráda půjdu do Rudné k Dr, akorát jestli by Ti to nevadilo jít tam až po 25. září, to bych měla nastoupit mateřskou, tak budu moct normálně během dne. A pak bysme mohli navštívit třeba cukrárnu
nebo čínu nebo pizerii, jak by se nám chtělo, teda jestli se tou dobou eště vejdem za stůl
. Do Motola se má chodit od 35. týdne, ale doporučuju Ti zavolat tam dřív a objednat se. Jsem dostala vynadáno, že se tam na UTZ ve 30. objednávám jen 14. dní předem… No jo, ale jak to má člověk vědět, že mě tam pošlou, když mě před tím posílali na UTZ k Apolináři
. Takže jak tam zítra s manřou jdem, tak se rovnou objednám i do poradny, ať pak neposlouchám řeči, že se hlásím pozdě. S výbavičkou jsi statečná, já měla docela nervy, že to eště nemám po kupě. A vlastně nemám do teĎ, furt chybí ta matrace a určo eště přijdem na milion drobností, co je potřeba…
Zdeňko , s dětským Dr. Ti držím palečky, aby byla opravdu tak hodná a příjemná, jak se jeví do telefonu. Hlavně aby se Ti o mimi starala pořádně:-). Zákaz sladkého bych potřebovala taky, jsem jako kyselina. Předevčírem jsme s manžou koupili ve Sparu sušenky Spar máčený v mléčný čokoládě a já je snědla večer u televize, jsem hrozná
! S oblečkama si myslím, žes to udělala dobře. Já to taky prala na 40, akorát jsme dala 2 máchání, ale to jenom teď poprvé a pak jestli Bublík nebude mít žádnou kožní reakci tak zkusim máchat jen jednou.
Kacabaz: pošli prosím, jestli můžeš odkaz na kočárek, ať se pokocháme
, určitě je krásnej:-)
Deimosko: co dieta? Zabírá na ten cukr? Cítíš se dobře?
Ahojky těhulky ![]()
Broskvicko, určitě by mi nevadilo jít k doktorovi po 25.září a pak si zajít někam sednout:) Co se týče výbavičky, tak něco už mám. Vždycky když jdu do města, tak něco nakoupím a přitáhnu domů. Ohledně porodnice, tak ještě nevím, jestli si mě náhodou do porodu nenechají u Apolináře, kvůli té mé krvi. Vše zjistím v pátek a pak vás budu určitě informovat ![]()
Holky jakou velikost oblečení nejčastěji kupujete?
Sluníčkový den, papa
Ahojky holky, tak jsem byla u doktora a dobrý pocit. Jen mě chválil. Přibírám přímo ukázkově (6kg), pak že pořád pracuju to taky je super, žádné problémy… Mrňousek jinak váží 1500g a viděla jsem jeho obličejík. nádhera!!! A na monitoru to byla legrace. sestra přilítla co se děje, když se začal hýbat a řádit. Vypadá to že bude po manželovi
když už tak už!!!
A kočárek je to tenhle: www.bimbo-kocarky.estranky.cz/…-7000_-/3027
Ahoj holky,
chtěěla jsem se zeptat, mohla bych se k vám přřidat???? Miimččo ččekáme taky v listopadu, první termínek mám 16 a druhý 18. tak uvidíme jak to nakonec dopadne… dle pánůů mudrcůů ččekáme holččiččku - doma užž jednu cácorku máme, ale je nám uplněě jedno, žže to nebude kluččina.. hlavněě žže se podařřilo a vyššlo to… ččekali jsme dost dlouho, malá se na sestřřiččku jen klepe - ostatněě my taky
Jo a omlouvám se za to svoje „super“ písmo
- něěkdy mi prostěě stávkuje klávesnice a píšše si zdvojeněě
![]()
broskvicko: s dietou se cítím mnohem líp. Dodržuju dietu, že nesmím v jídle za den překročit 250 g sacharidů. Nepředstavuje to ani moc velké omezení, jídelníček jsem skoro nezměnila, jen musím jíst menší porce a každé 3 hodiny.
Nobady2: opět tě tu vítám, samozřejmě budeme rádi, když se k nám přidáš.
Deimosko - díky za přřivítání
Kou
žže je to tvoje taky druhé dítko, ale kluččíččka mášš malinkýho ješštěě
, to my užž doma máme 9,5 letou sleččnu ![]()
A dietku držžíšš žže ti naššli cukr????? Měě našštestí ne, tak se můůžžu vesele cpát dobrůůtkama
- ale to brzo skonččí, po porodu to musím omezit, aby ššli kilíččka rychle dolůů ![]()
Jinak ty jsi vlastněě ješštěě na mateřřský, vid, já jsem na r izikovým,,, takžže si to taky hezky užžívám doma
Ahojky, vítám Nobady2.
Broskvičko , ani mi to tahání a nošení 13ti kilového prcka nepřijde, ale je fakt, že na velké chování už to není, navíc malý mě kolikrát tak morduje, že si určitě ten malej mimís říká, co se to tam venku děje. Ale jinak je to těhu takové pohodovější. Nemusím vstávat tak brzy ráno, přes den si klidně můžu odpočinout, což teda fakt nedělám a radši doháním resty v domácnosti, ale nemám ten stres z práce, což je hodně znát.Já jsem snad dnes v noci měla nějaké slabé kontrakce, mimísek v bříšku pěkně dováděl, kopal jak divý až se mi zdálo, že z toho mám slabé kontrakce, ale jelikož, já pocit slabé kontrakce z předchozího těhu neznám, tak nevím, Předtím mi vše začalo křížovýma bolestma, žádné poslíčky nic a kontrakce až na sále, tak snad to bylo jen tím kopáním.
Deimy to jsi dobrá, že zvládneš jíst s klučinou každé tři hodiny, já jsem ráda, když to stihnu třikrát denně a s pitím je to ještě horší, jelikož chodíme hodně ven, tak se nechci moc nalévat a doháním to večer. Jinak mám nahoře 6 kilo. Všem přeji hezký slunný víkend pa Valík
Nobady: dietu mám, protože mi zjistili těhotenskou cukrovku, ale jsem ráda, že se na to přišlo. Není to tak strašné, jen musím hlídat ty cukry, takže si klidně k obědu dopřávám např. smažák, ale musím hlídat množství brambor, protože v těch je docela dost cukru. Tvoje dcera už je velké slečna a určitě v ní budeš mít velkou pomocnici. Takový věkový rozdíl mi už připadá jako dva jedináčci. Mně vstávají vlasy hrůzou na hlavě, jak budu se synem zvládat ještě mimčo. Do školky mi ho nevezmou, jinak jsem ještě na rodičáku.
Valíku: já jsem před dietou stíhala jíst taky jen 2-3× denně. Teď ty 3hodinové intervaly taky moc nedodržuju. Někdy jedno jídlo představuje jen sníst 1 banán. V tomto těhu jsem chvíli taky mívala slabé kontrakce, ale trochu dřív - asi kolem 25tt. Pak to nějak přešlo a přešlo mě skoro úplně i tvrdnutí břicha.
Valíku, tak já jsem měěla ve 28 tt na KO navrchu 8 kg
- ale co naděěláme žže jo
![]()
Nobady2: taky vítám do klubu…
Holky kdy máte vlastně termíny???
Ahoj holky
tak jsemzase tady:-)
Nobady ahojky, srdečně Tě vítám ![]()
Kacabaz máte krásnej kočárek vybranej, moc se mi líbí.
Deimosko: to jsem ráda, že je Ti dobře. Asi i miminko víc sledujou vi'd?
Valíku nooo 13 kilový dítko, to máš dobrou posilku:-). Jenže jak to dělat jinak že? S tím pitím jsem na tom stehjně, musím na to intenzivně myslet, protože pak přes den málo piju a v noci mám žízeň ![]()
Cholky s tou váhou jste na tom skvěle. Já mám dnes na kontrole navrch 11 kilo
jsme pěkná velryba ![]()
Jo jinak naše kontrola v Motole dopadla dobře. Přesně v 31 týdnu má náš „drobeček“ podle jednoho měření 1742 g a podle druhýho 2029 g takže budeme mít malého sloníka:-))), ale hlavně že je zdravej. Už je otočenej hlavičkou dolů a snad mu to i vydrží:-). Jinak tedy Motol nemocnice je fakt továrna na děti, strašně neosobní, snad to tam vydržíme… A dneska jak jsem byla na kontrole u Dr. tak už jsem vyfasovala papír na mateřskou a nástup 25.9. Jo a termín mám 6.11.
Ahoj holky,
tak jsem konečně zavítala mezi Vás, sice trošku pozdě, ale přece ![]()
Jinak pro broskvicka6791: máme úplně stejný termín porodu ![]()
Ahojky Silpil,
srdečně Tě zdravím. To znamená, že jste taky pilně vyráběli na Valentýna ![]()