Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, taky zdravim po delsi dobe. vidim, ze pripravy speji k vrcholu
Je to hezke, ne, jak muzeme vsechno nakupovat. Docela si to ted uzivam, nejak vic nez pri prvnim, protoze vic nez dve deti neplanujeme…takze mne to chystani kolem fakt bavi. No a neshanim toho moc, protoze mam vecicky po Nelince. I kdyz tedy vetsinu v ruzove barve
No a kdyz budeme mit nahodou kluka-coz sme si hrdinsky nenechali rict, tak to bude zajimave ![]()
K tem kosilim, ja mela taky tri a bylo to tak akorat, ale je lepsi mit jeste asi o jednu navic. Uplne staci nejakou levnejsi i od vietnamcu, hlavne at to ma vepredu ty knofliky. Ja sem mela v porodnici od mleka uplne vsechno. Nestacili ani ty tampony do podprsenky a kdyz sem lezela na brichu tak to bylo mokry vsechno a hned.
Jinak pribrala jsem 11 kilo, takze si muzete vsechny gratulovat k nizkym vahovym prirustkum ![]()
Jo a jeste k tomu kocaru, hodne holek si chvali Jane. My sme meli polsky kocarek, protoze sme taky nechteli investovat vice nez 8 tis. Byl a jeste porad je sice supr, zvladal tereny, dobre se s nim manipulovalo a mimi v nem bylo hezky chranene a dal se z neho udelat i sportak. Ale ted bych asi sla do drazsiho, hlavne kdyz chcete mit jeste dalsi dite, tak se to vyplati. Tento kocarek budete pouzivat stejne jenom nez mimi nezacne sedet, pak na leto si vetsina porizuje lehci a skladnejsi golfky.....takze se ten kocar moc nestaci znicit…tak preji at vyberete neco praktickeho, levneho a hezkeho ![]()
Kacabaz: jedna košile je opravdu málo - jak psaly holky, chce to aspoň 3. Já jsem si u prvního dítěte vystačila s tím, co jsem doma měla - nějaké košile s knoflíkama vepředu mám, ale jen na léto (Luky se narodil v létě, takže to bylo v pohodě a bylo mi jedno, v čem jsem spala - bylo teplo, tak mi nevadilo vyhrnout něco nerozepínacího a mít chvíli holá záda).
Mám i jednu flanelovou s knoflíkama. Ale teď na zimu bych uvítala spíš pyžama s rozepínacím horním dílem. Protože vím, že budeme mít doma zimu. A na kojení je dobré teplo, aby mléko lépe teklo. Zatím jsem ale žádná vyhovující pyžama neobjevila
Asi si pořídím na spaní nějaké teplákové soupravy, nebo nevím, jak to vyřešit.
Kočárek: jako hluboký mám po synovi polský Roan Marita (je fakt skvělý, jen poněkud velký) a pak mám ještě sporťák Gesslein Vision S. Bez golfek jsme se obešli. Luky se odkočárkoval v 19-20 měsících a od té doby šlape pěšky (ujde i 3-4 km, tak je to v pohodě). Na Jané slýchám spíš stížnosti, že má dost vad. Dost lidí si ještě chválí kočárky zn. Teutonia.
Holky, ja uplne zapomnela na pediatra! ![]()
Kdy se ma zacit zarizovat, uz jste nekde nekoho shanely? On vlastne musi byt domluveny uz pred porodem, ze?
Jsem z Prahy 5 (Barrandov), jestli je tu naaahodou nejaka maminka-sousedka, budu vdecna za rady a doporuceni..
Ahojky,
Deimosko děkuji za zkušenosti, košil pořídím radši víc. Myslela jsem že 2 budou stačit, ale když tak nad tim přemýšlím, tak 3 - 4 budou lepší:-)
Zdenko pediatra zrovna řešíme. My jsme z Chrášťan a sousedka mi doporučila Dr. z Rudný, tak tam zkusim zavolat. A u nás v baráku na nástěnce se objevil lísteček s kontaktem na pediatričku ze Stodůlek, tak jestli chceš, můžu opsat telefony, ale asi je to pro Tebe dost z ruky viď?
Monika
Broskvicko dekuju, ale budu shanet nekoho na Barrandove, mam od domu par desitek metru polikliniku, je tam dokonce nekolik pediatru, akorat samozrejme nevim ktereho, asi si to losnu a zkusim jestli berou miminka
. Ale rekla bych, ze urcite nekdo z nich brat bude, akorat by to samozrejme chtelo doporuceni na nejakeho lekare, no ale kdyz nebude, tak se taky neda nic delat ![]()
Holky, mne uz zbyva jen tyden! uaaaaaaaaaa ja se tesim na valendu ![]()
Ahoj holky, tak my máme kočár polský Vydeko a už bych ho nechtěla, je sice hodně bytelný, velká korbička, hodně kapsiček, ale také hodně těžký a v zimě moc neovladatelný a byla jsem ráda, když jsem ho po půl roce vyměnila za golfky Chicco 04, s těma jsem naopak mooc spokojená, jsou sice mezi golfkama trochu robustnější, ale zase se s nima jezdí dobře i v terénu. Jinak mně se moc líbí x-lander nebo Deltim, ale do kočáru už investovat nebudu, vystačím s tím co mám. Jinak dnes bych klidně hluboký koupila i bazarový, protože jak říkám, pak jsem ho ráda vyměnila za lehčí, ale táké záleží, jestli s tím člověk jezdí po městě nebo v přírodě. Jané bych teda fakt nechtěla, i když jsou hodně v módě, tak mi přijdou zbytečně drahé.
My budeme mít kočárek děděnej, teda vlastně máme, ale holky já vůbec netušim co je to za značku
, ale když jsem si ho byla prohlídnout zdál se lehkej a snadno ovladatelnej, no snad to tak bude i když bude naloženej Bublíkem:-)
Valíku třeba by si sehnala na netu nějakej za pár kaček. Přeci jen tahat se s dítkem a ještě těžkým kočárem nebude jednoduchý…
Ahoj holky,
tak výsledky na cukr dopadly dobře, uff. To vyšetření bylo, ale hrozné. Byl tam se mnou i jeden starší pán a ten měl ten roztok vypitý opravdu rychle, ale já jsem to cedila přes zuby a tvářila jsem se dost kysele, i sestřička se mi smála ![]()
V pátek jdu k Apolináři do rizikové poradny, jelikož mám krevní skupinu Rh negativní. Co 14 dní mě kontroloval doktor, ale z nemocnice, kam posílá krev, mu volali a doporučili, ať mě pošle k Apolináři, kde jsou na to specializovaní. Doufám, že je vše OK ![]()
Broskvicko , taky řeším problém ohledně dětského lékaře. Budeš zařizovat toho pediatra v Rudné? Já se ještě zkusím zeptat u nás na Obecním úřadě, kde by mi mohli někoho doporučit, pak ti dám vědět ![]()
Holky já se úplně stydím
sice už nějaké věcičky mám, ale to je jen začátek, podle toho co čtu v diskusi, jste již skoro úplně vybavené a připravené na příchod miminka. No, budu to muset dohnat ![]()
Mějte se krásně, papa
Tak asi zvolím ten D-eltim travel soft a asi oranžovo šedý. manžel pořád doufá, že podruhé to bude holčička tak aby neměla modrý. mě je to celkem jedno ta barva kočárku, i holčička může mít modrý.
Jinak jsem dneska zjistila, že se nemužu ohnout a zapnout boty. No trvalo mi to snad deset minut, než jsem je zapnula. Je to hrůza a to mám dva měsíce před sebou.
11.9. si chystám vybrat čtrnáct dnů dovolenou a pak hurá na mateřskou. Dneska mě ty nové plačící děti docela zmohly!!!
Nejhorší jsou ty maminky. Ty to natahují a je to horší než lepší. Ale co první den za mnou ![]()
Pozítří jdu na monitor, už se těším… zatím ahojky
Ahoj holky,
Deniso, gratuluju k výsledkům cukru. Co se týče Rh faktoru, tak Ti držím palečky, ať je všechno v pořádku. Co jsem o tom četla, tak se snad jen těsně po porodu maminka očkuje proti vytvoření protilátek, aby i další těhu bylo v pohodě. Držím Ti palečky a budu na Tebe myslet. Pak nám dej vědět, jak jsi dopadla.
Co se týče pediatra, zkusim se zeptat vté Rudné, jestli nás vezme, přeci jen je nejblíž a kdyby byl nějaký problém, tak to máme kousek a prý když je s dítětem něco vážného tak neposílá do Berouna kam patříme, ale do Motola. To mi přijde jako hlavní plus. Prý je to starší pan a moc hodná…
S výbavičkou neměj špatnej pocit, však to pořešíte a stihnete včas. Já jsem se na to vrhla pořádně, protože jak chodim do práce, tak se trochu bojim, abych neporodila dřív, tak aby všechno bylo nachystáno. A taky pupík mi roste mílovou rychlostí a jsem taková neohrabaná a pořád unavená už teď, natož pak až nastoupim na mateřskou… Manža ve středu přiveze ten kočárek, tak to chci právě taky ještě odstrojit a vyprat co půjde aby bylo všechno nachystáno, ještě postýlku vydrbat a konečně koupit matraci, tu nemáme!!!
Kacabaz: pak nám řekneš jak se Ti kočárek osvědčil jo? S tím ohýbáním asi na tom budem všechny stejně, já si zase s potížema nandavám kalhotky:-). Docela Ti závidím, že už to máš takhle zapár… Mě dovolenou do mateřský určo nedaj, to mi jí prý radši proplatí, takže se tším až budu doma moooc. Budu sice dál pracovat, ale bude to z domova a tak to bude s určitým komfortem, nemuset cestovat do Prahy, a dát si nohy na stůl a zdřímnout si během dne a tak. Myslím, že to bude lepší než v práci.
Až budeš mít po monitoru, dej nám vědět:-). My se těšíme ve čtvrtek do Motola na utz. Snad budou hodný a dají nám obrázek, strašně se těšíme, že uvidíme našeho Matouška:-)
To sem se zase rozohnila, jsem ukecaná až hrůza ![]()
Ahojky. Tak jsem dnes přišla od doktora a na cukr mě zase neposlal, tak buď zapomněl nebo už možná neposílá každého, nevím, já se rozhodně připomínat nebudu, stačí, že nejsem schopná dojít na EKG. Dnes jsem mu říkala, že tam půjdu příští týden a jestli tam ten doktor je, sídlí v jednom baráku a on na to, no jestli bude pan doktor v pořádku, tak jsem se zeptala, co mu je a prý byl včera opilý, to je docela síla. Jinak já se zatím ohnu, ale dělá mi problém chůze- delší. To mi pak hodně tvrdne břicho, takže nejvíc času trávím s prckem na hřišti, kde dokola dělám bábovky, aspoň se u toho dá sedět. Nezávidím těm, co chodí do práce, co si pamatuji, tak už to ke konci bylo hodně náročné a na mateřskou jsem se doslova těšila. Navíc už se člověk vůbec nevyspí a pak ráno vstávat hrůza. Kacabo ten Deltim je dobrá volba, dá se dobře ovládat. Manžel chtěl taky holčičku, ale jelikož už víme, že čekáme kluka, tak si už asi pomalu zvykl. Tak se opatrujte pa pa Valík
Ahojky,
Broskvicko, tak bychom se mohly domluvit a zajít k tomu pediatrovi spolu, co říkáš? Alespoň bych tě poznala a mohly bychom trochu pokecat
K Apolináři jdu v pátek a jsem z toho nervózní jak sáňky v létě. Doktor je tam žádá o prohlídku případně převzetí, tzn. že kdybych tam chodila na kontroly, tak bych tam pravděpodobně zůstala do porodu. Jinak od kterého týdne by se mělo chodit do Motola, od 35tt?
Já už taky pomalu pociťuji problémy při obouvání i nasazování kalhotek a ponožek
Ale zatím to jde, bojím se toho, že bříško bude ještě větší, to si pak moc představit neumím.
Nakupovat výbavičku budu asi tento měsíc a budu doufát, že neporodím dřív, to by pak musel kupovat manžílek ![]()
Mějte se krásně, papa
ahoj holky,
tak jsem nakonec namatkou vybrala pediatra ze seznamu moji pojistovny … snad jsem mela dobrou ruku, sestricka na telefonu byla usmevava a prijemna, a pry jestli se chci jeste pred porodem prijit podivat a seznamit se s pani doktorkou, tak ze mne radi uvidi, to se mi libilo ![]()
jinak byla jsem u doktora a ackoliv mi glykemicky test vysel ok, tak nyni mi v moci zjistili cukr a bilkoviny a ZAKAZALI MI SLADKE ! ![]()
coz je pro mne teda docela problem, posledni dobou si ho dopravam (ostatne take proto mi to v te moci takhl blbe vyslo …
)
a mam jeste dotaz k tomu obleceni, vy, ktere jste uz praly a zehlily, na kolik jste praly? Moje mama se zdesila, ze peru jen na 40, ze pry to mam vsechno vyvarit. Coz ale nejde, na obleceni je tam napsano nekdy 30, vetsinou ale tech 40 stupnu … zehlim take na normalni stredni teplotu… jakpak jste to delaly vy?
Ahojky holky, tak já prala na těch čtyřicet, nijak to zašpiněný není, tak není důvod to prát na víc. Tak jsem se dnes rozhodla beru Deltim Travel soft 08 a barvičku modrou. Ta oranžová byla příšerná!!! Taky se mi líbyla zelená, ale manžel vybral modrou. Je taková ta svítivá. Na konci září ho jdu zamluvit. Už se na to těším, až ho poprvé vyzkouším!!!
Zdenkak:taky jsem poslední dobou jako kyselina!!! Pomalu celý den jím sladká jídla. ![]()
Tak jsem na to zítra zvědavá.
S tím cukrem jsem slyšela od kamarádky, že pokud nejsou problémy v rodině, tak se do 25 let cukr nedělá. nevím co je na tom pravdy.
Zatím ahojky