Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,
Deimy, nádherné videa. Monička je moc šikovná. Krásně chodí. Anetka s tím zase skončila, asi má strach. Nevadí, šak ona ten strach jednou překoná a bude lítat po bytě jak splašená, je to malý ďáblik.
Přeji všem ať máte hezké Vánoce, kapra co nechutná po bahně, dárky co nejsou zabalené v toaleťáku, stromek který neshoří, alkohol po kterém se neblije a nonstop ambulance ![]()
Ahoj,
Přeji Vám všem příjemné prožití vánočních svátků, hodně zdraví, štěstí a pohody do nového roku, dětem hodně dárků a rozzářená očíčka při jejich rozbalování!
Monča si nedávno nabila držtičku, tak se s tou rozbitou pusou bude na vánočních fotkách krásně vyjímat
Ale snad se jí to stihne zahojit a nebude to tolik vidět. Chtěla utíkat, spadla pusou na parkety a má podlitinu na rtu.
Deniso: Anetka si to určitě jen zkoušela a čeká, kdy vám to chození předvede v plné síle. Tipuju, že to nebude dlouho trvat, maximálně měsíc.
Ahoj, taky jdu popřáti. Dřív jsem neměla čas. Krásné Vánoce, krásné dárečky a plno usmevu u stromečku a moc radosti s dětičkama.
Deimy, krásná hoka a krasné video. Je to šikula a má pod čepicí a bráška je klidas ![]()
Deni, zase brzy začne. přijde na to, že je rychlejší si pro hračku dotapkat než se doplazit ![]()
Domik má zase po týdnu další antibiotika, v krvi má opět infekci. No stále bojujeme s horečkama a ne a ne klesat. Já jsem se ted vratila z pohotovosti, taky mám antibiotika a ještě me čeká ORL. No to jsou vyhlidky. Pořád se to tady točí.
Tak uživejte pohody a klidku a pápá
Ahoj holky,
Kykoušku, to je mi líto, že je Domik opět nemocný a ty taky. Tak ani na svátky vás to neminulo
Snad bude brzy dobře ![]()
Manžel taky stoná, už od středy. Má rýmu a taky mu něco sedlo na průdušky. Když má rýmu, tak nic necítí ani chutě jídla, tak si ty svátky moc neužije.
Anetka včera udělala rekordní počet kroků a to 8. Myslím, že zapomněla na to, že se má bát a prostě šla
Pak když si zase uvědomí, že se bojí, tak jde hned do kolen ![]()
Mějte se krásně a Kykoušku ať jste brzy zdraví ![]()
Ahoj, Deni to je moc dobře, že to malá nevzdala a statečně bojuje. Takže kdo vyhrál sázku?? ![]()
Jinak do Nového roku všem maminkám a miminkum odsud z listopadu přeji hodně štestíčka, společných výletu, zdravíčka, mnoho usměvu a zážitku, spousty pusinek a lásky a žádné hádky
http://vanoceuzdenky.osoba.cz/…9772fcea.gif
Ahoj,
nějakou dobu jsem tu nebyla a koukám, že jsem ani o moc nepřišla. Kdepak všechny jste a jak se s dětičkama máte?
Dětem se dárky moc líbily. Luky ještě 5 minut před večeří stihnul dostat od manžela na zadek. Byli jsme na večeři pozvaní k Lukyho a Moničině prababičce, která bydlí v bytě pod námi, Luky u ní našel tašku plnou drceného molitanu a ten jí rozházel po obýváku.
Po večeři děti dostaly kupu dárků. Moniku ale ty její dárky moc nezajímaly, ovšem hodně se jí líbily Lukyho - zvlášť další koleje k vláčkodráze (nadšeně to nazývá „kojeje“) a nové dílky ke stavebnici Žako.
Po rozbalení dárků se děti odebraly do pokojíčku a po zbytek dne jsem o nich nevěděla - viz foto.
http://www.baby-cafe.cz/…avebnici.jpg
http://www.baby-cafe.cz/…kolejema.jpg
Kykoušku: to mě mrzí, že jste svátky zase promarodili
Doufala jsem, že už jste si ty nemoce vybrali a aspoň na Vánoce budete mít klid. Snad už je lépe.
Deniso: už Anetka běhá?
Ahoj,
zdravím v novém roce a přeji jen to nej… ![]()
Kykoušku, už jste zdraví? Dalo by se říct, že jsem vyhrála já, ale manžel to jako chození nebere. Myslí to, tak, že až se nebude skoro vůbec přidržovat. Chtěla bych se tě zeptat, ty máš parní hrnec, že? Co všechno v něm vaříš?
Deimosko, Anetka už skoro běhá
Včera ušla bez držení cca 6m, bylo to z koupelny do jejího pokojíčku. Nabídla jsem ji ruku, že půjdeme spolu, ale ona se ji nechytla a capkala sama
Už jsme jí koupili botičky. Včera vozila venku kočárek
Venku sama ještě nechodí, ale to taky příjde
Doma je to pěkná dračice. Fotky dětí jsou moc pěkné, krásně si hrají
Hraček, které Anetka dostala od jedné babičky, si zatím nevšímá. Příští týden přijede druhá babička a doveze jí další dárky. Anetka má trošku prodloužené Vánoce ![]()
Vánoce v r.2008 nám Anetka pěkně probrečela, ale tyto Vánoce byla zlatíčko ![]()
Ahojky,
tak hlásím úspěchy v chození. Chození stále zdokonaluje a už capká i venku
Kyž tak pěkně pořád chodí, tak doufám, že se jí zlepší i spinkání ![]()
Jaké jsou u vás novinky?
Ahoj maminky,
Zdravičko se už vrátilo, děti tuk tuk jsou v pořádku, já takž nějakž přežívám. Zitra jedeme do kina do Hradce a jsem pozvaná na romantickou večeři, tak asi vyvěsim prapor
. Jinak Vánoce krásné. Darečky si děti krásně prohodily. Domik dostal takovej stoleček hraci s plno funkcemi a zvuky. Tak u toho vydrží celé dny a je to velmi dobrá věc, od té doby už mužu v klidu vařit a nebrečí mi u sporáku
. Kikinka dostala už veliký kočárek, jeho cena je hruzostrašná a Patik autodráhu a plno dalších věcí.
Deimy, fotečky náramné,, opravdu hovoří za vše. Je krásné jak si spolu hrají. Pátik má Domiška moc rád, ale Kikinka ta mu neustále ubližuje.
Lukášek je teda koumák s tím molitanem. To je celý Pátik. Ten taky v poslední době dělá zvláštní věci. Dnes mi napřiklad rozřezal pernik celej nožem
a naplácal si na oličej celou mastičku na Dominičkuv zadeček. Jediná pozitivní věc je, že z toho vyrostou
jinak bych ho roztrhla.
Deni, to je jasný, že jsi vyhrala. To jsou prostě chlapi, vždycky musi mit poslední slovo
. Parní hrnec mám a dělám v něm často. Kuřecí maso (i okořeněné), brambory, kveták, brokolici, mrkev, papriku, rýži, cibuli jako přílohu kdo má rád, cuketu a už nevím, ale vzpomenu si
. Je to daleko lepší, Vše to tam nahážu a zapnu časovač už se nestarám a samo si to vypne a i za hodinu to je stále teplé. Brambory se nadaji vubec srovnat chutově uvařené ve vodě tak jako v páře a jet o zdravější. Je o dost min hrncu na mytí a hlídaní, aby voda nepřetekla. Je to vlastně jediný spotřebič, který nejčastěji v kuchyni používám a stále spokojená. ¨
Mám jednu otázečku na vas. Jdu jedné kamarádce na svatbu za svědka a nevim co na sebe. Musím mit nějaké šaty nebo stačí elegatnější kalhoty a nějaký slavnostnější delší top třeba s bluzičkou? Nemám rada šaty
. Moc děkuji ![]()
Ahoj,
Kykoušku, děkuji za tipy na vaření v parním hrnci. Dostali jsme ho od Ježíška
, ale bez návodu o ten jsem si napsala do Tefalu, tak jakmile mi ho pošlou, tak určitě něco zkusíme. Ještě se chci zeptat ty brambory a zeleninu tam už dáváš osolené nebo to solíš až to je už hotové?
Na svatbu můžeš jít v tom, jak popisuješ. Já jsem měla na svatbě svědkyni, která měla černé kalhoty a bílou halenku
, takže byla podobně oblečená jako chceš ty. Myslím, že to tam nikdo neřešil. Někdo prostě šaty nosit nechce.
papa
Deniso: moc gratuluju k chození! Anetka je šikovná holka
Monča venku ještě nechodí, bo nemá zimní boty
Musí počkat do jara. Ale když ji vypustím v hypermarketu, tak by lítala jak splašená a pak neustále padá ![]()
Kykoušku: v tom oblečení na svatbu nevidím problém. Co vídám různé svatby, tak dost svědkyň má kalhoty a halenku.
Pátík je teda taky pěkný lumpík
Jsem myslela, že s věkem to trochu odeznívá, ale asi ne
Snad se přístup Kikinky k Domíkovi brzy zlepší, asi hodně žárlí.
Dívala jsem se na tvé fotky a měli jste krásný stromeček. A těch dárků, co děti měly. Jak se ti podaří krásně vyfotit všechny tři děti? Já mám problém nahnat do společného záběru ty moje dva lumpy, ani jeden se samozřejmě nechce fotit a utíkají pryč. A tobě tak krásně všichni pózuji ![]()
Ahoj, děkuji za odpověd. To jsem ráda, že nemusím šaty
.
Deni, nesolim nic, ta pára tu sul vyžene, solím až na talíři. Jen třeba bramobory okořenin (koření třeba jak je na kuře) a maso kuřecí taky kořenim, je pak lepší. Ale sul to vyžene. Určitě budete spokojení.
Deimy, někdy to je náročné je zachytit. Většinou musi děti držet Domika i přes odpor a pak rychle fotit. Na narozeniny to byl docela boj vyfotit nějakou pěknou fotku. Na Vánoce jich je málo, děti nechtěly pozovat vubec, už chtěly otevírat dárečky
.
Krásná fotka Lukáška a Moničky. Mají pěkné bundičky. Taky chodím za barak bobovat, ale neni to ono. Budu s nima muset do Křižlic, tam je dlouhý ne moc prudký kopec, kde je mužu v klidu pustit samotný kromě Domika. S nim jezdim já a vždycky křičí brm brm
. Už začíná víc komunikovat. Včera byl u dědy a přišel a řiká,, já pápá děda''. To jsem teda koukala
.V tomhle byly děti docela dost pozadu.
Jinak Domik sice boty na zimu má, ale chodit se mu nechce a když spadne tak čeká dokud ho nevezmu. Klidně by tam ležel i pul dne.
Ahoj holky,
po stráááášně dlouhé době.
Dočetla jsem a vím prd, jen, že dětičky krásně rostou a rozvíjejí se.
Deniso gratuluju k chození ![]()
Deimosko koukala jsem k Tobě na youtube a „čuměla“ jsem jak Monča krásně kreslí
. Matu pastelku drží jako kůl a ještě jí ožere ![]()
Kykoušku teda Domča už takhle povídá?? Týý jo to je pašák ![]()
My už také trochu chodíme doma i venku, povídáme svoje slova, kterejm není moc rozumnět. Rozumných slov akorát máma, táta, mňam když je hlad, pejsek je haf haf, slepice kokodát, kočka čiči. Pak ještě bum, baf, kuk a to je myslím všechno
jo a když jezdí s autama tak napodobuje zvuk motoru
.
Tak se mějte krásně, zase musím běžet.
Páá