Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,dovoluji si založit nové téma ve kterém budeme čekat na miminka v těchto měsících.Tak snad se někdo přidá,třeba i později.
Ahoj,no to jsem ráda,že jsi přišla a koukám,že jsi taky nováček,stejně jako já.Já mám termín 9.8. a ty?
Ahoj, můj termín je 3.10:-) Ale Bůh ví, jestli. Mám pocit, že zhruba vím, kdy vzniklo mimi:-)
Pardon,omlouvám se,termín mám 9.10,nějak jsem si to popletla.No to já vůbec nevím kdy mimi vzniklo,protože jsem to ten měsíc zrovna vypustila z hlavy a ovulaci bych stejně nepoznala,měla jsem nějaké problémy.Ale podle výpočtů jsem měla mít ovu 17.1.Jenže 28.1 mi vyšel pozitivní TT a to se mi zdá moc brzy,MS jsem měla mít 31.1.Takže si myslím,že OVU byla o něco dřív.Už máš děti,nebo je to první?
V poho, já to pochopila:-) Tohle už bude druhé, máme jednu 2,5letou slečnu. A co Ty, první, druhé..? Já mám pocit, že já otěhotněla někdy 11.1. Ale ruku do ohně bych za to nedala. Byla jsem v pátek u dr, ale ještě nic nebylo vidět. no, jsem snaživka snaživá:-))
Ale bjednal mě znova na 11.2, to už by mělo být vidět alespoň něco. Kdy se chystáš k dr?? A s tím testem. Asi jsi měla opravdu ovu dřív. To pozná dr, podle velikosti míma
Ahoj,no já jsem zvědavá co mi řekne dr.Jdu k němu 14.2.Tohle mimi je třetí.Máme už dvě holky (6 a 10 let).Je mi ale divný,že tohle těhotenství jsem přestala nějak brzy kouřit,vůbec mi to nechutná.A to se každý den klepu a probouzím se s hrůzou,kdy začnu zvracet.I když se říká,že každé těhotenství může být jiné.Mě se to ale ještě nestalo (byla jsem víckrát těhotná).
Tý jo, třetí. Gratuluju:-)) Zvracet snad nezačneš. A nějaké jiné příznaky máš? Mě se třeba odpoledne motá hlava. A to je fakt hnusný..
Zatím mi nic není,vůbec.Ale bojím se toho 7-8 týdne,já jsem zvracela u všech,takže si myslím,že se mi to ani ted nevyhne.No uvidím,ale pro jistotu jsem si udělala zásobu různých potravin proti zvracení.Ty jsi na MD,nebo pracuješ?
Jsem na mateřské. A jaké jsou potraviny proti zracení? Víš co, kdyb náhodou:-), tak abych manžu nahnala do krámu. A už to u tebe doma ví? (mimi) nebo to ještě necháváš jako překvápko?
No potraviny…,spíš pomůcky na zkoušku.Nikdy jsem to nezkusila,tak uvidím ted.Nakoupila jsem si 3 balíky lízátek v lékárně,zázvorový čaj v pytlíčkách a potom sypaný v bylinkách a koupím si tak 10 litrů coca-coly
,ta prý taky pomáhá.Pak Kynedryl a v jedné knížce jsem se dočetla,že pomáhá Prothazin,ale o tom se spíš poradím s dr.,protože ten prochází placentou.Bylo tam napsáno,že v malém množství by neměl ublížit plodu.Ale znáš to.....„by neměl“.
Jo a už to u nás doma vědí,samozřejmě jsem to neřekla ještě babičkám a vzdáleným příbuzným,na to je ještě čas a holky mají zákaz to někde říct.Doma jsem to řekla,protože já vedu celý chod domácnosti,tak jsem to řekla spíš proto,aby nikdo nepočítal s mámou-TERMINÁTOREM,která všechno zařídí atd.A taky dětičky mi někdy žerou nervy,tak aby se sklidnili.Myslíš,že to pomohlo?Vůbec.
Holky už máš poměrně velký:-) S něčím už pomůžou, né? Asi to zas až tak nechápou, až časem, až to na Tobě bude vidět:-) Počkej, coca-colu? Ta zvyšuje tlak, jako blázen, tu bych vynechala. Asi.. O těch lízátkách taky uvažuju. O Kynedrylu a Prothazinu jsme v životě neslyšela, já jsme asi posera, ale mám strach, že by tomohlo nějak uškodit miminku..Bereš nějaké vitamíny? Já MAmavit, sle střídám to s kyselinou listovou a ještě mám Vápník, hořčík a zinek od Wallmarku. V prvním těhu mi dost pomohl, ,,lochtalyˇ mě hrozně nohy a dr pravil, že je to nedostatek těchto minerálů.
Jasně,holky musejí taky fungovat,jsou naučený odmala,ale znáš to,sem tam něco upadne,tohle tady zapoměli,tady to zapoměli udělat.Máme ještě 2 psi,takže o pohyb mám celodenně postaráno.Já tu colu kdyžtak zkusím,v tý nouzi mi bude fuk,jestli budu mít něco s tlakem.Ten kynedryl bych se vzít nebála,ale ten prothazin jo,proto se chci poradit s dr.Pokud by jen trochu váhal,nevzala bych ho.Já ho asi nevezmu ani tak,když prochází placentou,já se takových věcí taky bojím.Ted mám angínu,včera jsem byla na pohotovosti,mám antibiotika.V krku mě bolí až hrůza.Nepamatuji si kdy jsem měla takovou bolest krku.
Ještě k těm vitamínům.Já beru calibrum baby plan.Jinak jsme doma všichni na ovoce a zelninu ulítlý.Takže si myslím,že vitamínů mám akorát.