Listopad 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
171
6.11.09 11:19

Podzimníčkův domeček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
6.11.09 11:20

Tanečky. :-)
Eli je tam pochopitelně zezadu a je tam vidět i paní učitelka Hanka, kterou má Eli moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
6.11.09 11:22

Eliška s lucerničkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
6.11.09 11:23

A ještě poslední s marůdkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
6.11.09 13:34

Ahojky,
fotky jsou moc krásné.
Broskvicko, v čem prosím tě zamrazuješ ty šťávičky? Můžeš mi prosím taky napsat jaké ještě děláš?
Jak jsem včera psala, že už Anetka konečně vypila docela dost, tak dneska to je zase na bodu mrazu :-( Už nevím jak dál :cry: Dneska jedeme nakoupit, tak zkusím koupit jiný hrneček, ale to asi taky nepomůže. Jinak kojím jen večer a ráno a někdy v noci. Přes den se snažm dávat Anetce pití z hrníčku. Doktorka mi taky neporadila, tak budu muset asi zkoušet dál :think: Snad se to někdy zlomí
Deimosko, Monička měla moc krásný dort. Jsi moc šikovná. :palec: Moc pěkné fotky :-)
Napsala bych toho víc, ale mám na klíně dračici, tak budu končit. Nezlobte se prosím na mě, že na všechny příspěvky nereaguji a že jich je :wink: Snad příště :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
6.11.09 14:15

Tak dnes ještě jednou. Lostritis ta akce byla teda moc hezká, to si malá užila, fotečky jsou super. Jinak náš hubeňour zvrací už jen při rýmě a teď tak třy týdny taky moc nejí, takže už se děsím dalšího vážení. Dokonce jsme minule dostali kalorie v prášku, ale moc mu to nedávám. ****Deniso a zkoušela jsi jen vodu, náš teda sladkou šťávičku do pusy nedá, ale vodu trochu pije, tak 200 denně, jenže já už nekojím, takže zbytek má jen v mlíku a polívkách, ale plíny jsou těžké tak snad mu to stačí, jinak máme hrneček s měkkou silikonovou savičkou nuby, z ničeho jiného my děti pít nechtěly a to jsme začali aventím hrnečkem, ten se teda vůbec nechytl. Ten nuby teče skoro sám stačí jen zmáčknout, ale u jiných mám zkušenost, že musí sát a to nám teda nešlo. Jinak flašku na mlíko tak tam máme asi centimetrovou díru, protože jinak by to pil hodinu a na to fakt nemám nervíka. Tak pa a hezký víkend Valík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
6.11.09 17:59

Ahoj,
Valíku, právě, že vodu jsem ji dávala a moc úspěch neměla. Ze začátku jsem ji dávala jenom vodu a sem tam čajík. Hrneček máme ten, co máte vy. Anetka se nejvíc napije asi na bazéně, jak chodíme, tam vždycky spoliká vody. Budu si muset zařídit každodenní vstupy na bazén, aby Anetka dodržovala pitný režim :lol: :mrgreen: Jak už jsem psala, doufám, že se to někdy prolomí a třeba to bude, když přestanu kojit. Dneska jsme koupili nějaké šťávičky a taky šťávu YO, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.09 18:02

Ahojky,
Lostritis teda Ty mě lekáš. Brzo napiš, jak je malýmu. To nezní moc dobře, že je apatický :cry: . Držím palečky, aby byl brzo v pořádku :palec: Podzimníček byl teda super, to muselo být pro děti dobrodrůžo :-)
Deniso já mu dělám třeba mrkev a jablko jaky Ty, nebo k tomu tam přidám i petržel a celer, taky moc dobrá, nebo hrušku, švestky a tak. Fakt dávám co mám doma. Pak mu to ředím vodou 1:1, protože to bych cedila šťávu pořád. Mrazím to v mikrotenových pytlíkách co jsou do mrazáku, kupuju obyčejný v Lidlu. Dycky tak po 2 naběračkách, mám to vyzkoušený, že to dá tak těch 200 ml a pak to má na 2×. Pije to z normální Aventový flašky s dudlíkem, protože pitítko od Aventu nechce. A jinak pije z lahvičky Nuby s brčkem. Neteče to a hned se to naučil. Ale než jsem objevili co mu vyhovuje, tak docela horor. Máme doma 4 různý pítka. Avent - ten nechce, Farlin ten teče, Nuk taky teče a pak nějakej italskej a ten zase neutáhne. Z toho se nepodařilo vytáhnout vodu ani manžovi, tak je to asi na sloní děti :lol: , takže holky, kdyby Vaše dítka pili z některýho co máme, tak dejte vědět a jsou Vaše. Nám to tu akorát stojí.
Jo a denně vypije tak 1 litr (voda, šťáva, čaj) + mlíko
Ještě jsem zapomněla odpovědět na nočníkování: do nočníku se vyčurá, vykaká ale pořád v klidu čurá i kaká do pleny. Ale musím říct, že docela tím posazováním šetříme pleny. Dřív jsme měli balení na týden a teď tak 12 - 14 dní. Hele jak si Vaše děti začali říkat, že se jim chce? Měli na to slovo nebo hledali nočník nebo jak to fungovalo? Já jsem zatím žádnje signál nevysledovala, že by se mu chtělo.
Deniso jak jde Anetce to pití z hrnečku? Já zatím zkouším jen hustější věci jako kyselý mlíko, protože malýmu ten systém pití zatím není jasnej.
To je zas román, se omlouvám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
7.11.09 13:09

Ahojky,
Broskvicko, Anetce to pití jde dobře, ale bohužel toho vypít moc nechce. Jak psala Valík, tak to stačí jen zmáčknout a už to teče. Vždycky když jí ten hrneček nabízím (a že to je často), tak ho odmítá a bouchá do toho ručičkama. Děkuji za tipy na šťávičky a radu, jak s nimi do mrazáku :-)
S tím nočníkováním jste šikovní. My jsme ještě nezačly. Plánujeme začít z nočníkem až přijedeme z Moravy, to je tak za 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
8.11.09 11:25

Ahoj holky,
u nás pořád neveselo. Kubík je pořád spavý, jíst nechce, kromě kojení a to mu zas asi nedělá úplně dobře na ty střívka. Zvrací malinko, spíš asi z toho, jak nemá chuť k jídlu, vyloženě klasický průjem taky nemá, sice kadí „tekutě“, ale jen tak 3× denně, třeba od včerejšího večera zatím nic. Ale zase blindil po „snídani“. Ale aspoň ho to kojení zavodní, vysušený není a horší to rozhodně není taky.
No tak to logicky už musí být lepší ne. :wink: :!:

Eli je u našich, tak tu ani nikdo nevyvádí, odpoledne pro ní Filip pojede.
Pití:Kuba (za normálního stavu)pije slušně, ke každému jídlu dá tak 100-150ml. Nejlíp pije malinko sladký čaj, ale vypije i neslazený a vodu. Tam mu spíš vadí teplota, radši má teplý pití, než studenou vodu. Pije ze savičky, máme lahvičky od Nuku a Aventu, i stěmi pítky, ale to zatím nechce.
Eli začala pít z pítek asi kolem roku a půl, tak nespěchám.

Nočník:teeeda koukám, jak jste uvědomělé maminky. :wink: Já jsem lenoch, takže mírně trénovat začneme v létě. Eli jsme začali zkoušet vysazovat na radu dr. taky v roce a půl a víceméně nic. Nejdřív řvala a nic, pak neřvala a taky nic. Pak se občas zadařilo, ale bylo jí to šumák. A ve dvou a půl letech byla během 4! dní bez plen, bez jakékoliv nehody a už se nepočůrala ani v noci, takže po měsíci jsem jí vzala i pleny na noc.
V noci se počůrala všeho všudy 2×, jednou u našich, asi byla moc unavená a jednou doma, po nástupu do MŠ. A občas ucvrnkla na hřišti, když bylo moc práce.
Takže opět, protože jsem pohodlná, radši počkám, až to to dítko pochopí, než bych měla práci s učením. :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
8.11.09 15:11

Ahoj, teda je příspěvku 8-o :dance:
Deimy, no dort se podařil. Opravdu užasný, jsi rozená cukrářka a měla by jsi ho dát na výstavu. Nádhera :potlesk: . Houba mě od brášky rozesmála, je to šikula, vybral správnou barvu :lol: . Fotečky krásné.

Lostritis, jevanky, to mi je líto s těma nemocema. To si opravdu s nima užíváte :cry: . Přeji moc moc brzké uzdravení. Bobísek maličkej a ještě tohle to. Fotečky se taky podařily. Elinka je spokojená na fotečkách a už máte to nejhorší za sebou :wink:

Deni, my máme ferlin na pití a zatim tuk tuk dobrý. Já vím jak kamarádka s tím bojovala, ale zadaří se, uvidíš. Budu držet palečky!

Broskvičko, štávy jsou opravdu dobrá věc. Na zimní imunitu je to nej. Taky už si musím pořídit nějakej ten odštavnovač. Myslím, že by jsme ho dost využili.

Valík ahoj, taky si myslím, že je na tom s bumbáním v pořádku. Někdy to jsou hlavičky beraní ty naše dětičky a nedostaneme do nich nic.

Jinak to odplínkování. my jsme žádné slovo ani neměly. Možná ee. Já jsem je davala od roka na nočník dvakrát za den a od roka a pul už jsem jim vzala plínu a tři dny si počuravaly tepláčky a pak už si sami chodily na nočník. Dokonce si stahovaly i gatě a nosily mě to ukazovat jakou z toho měly radost.Tak u Domika začnu pomalu ted a udělám to stejně. Uvidíme jak to dopadne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
9.11.09 08:20

Ahoj holky. Teda Kykoušku to jsou děti šikulky, že se to tak rychle naučily. My malého drezúrovali od deseti měsíců na nočníku, sice se většinou vykakal, ale k odplínkování a uvědomění si, že nemůže kakat do plíny došlo až ve dvou a půl letech a to ještě na noc plínu dávám, jelikož ji má úplně mokrou a nechci ho zatím budit už takhle má hrozné spaní. Takže u druhého drezůrovat nebudu a počkám také na léto. Manžel teď koupil Kryštofovi novou flaštičku Nuk a i když byla nehorázně drahá, tak se mu teda moc nelíbí, vysaje to sice dobře, ale hned to vyplivne, ale vzpomněla jsem si, že první začínal po roce na lahvičce s brčkem a to mu šlo dobře. Mimochodem pije z ní dosud, nějak jsme s tou samoobsluhou pozadu. Je to tím, že nám nehrozila školka, tak mě to nijak nenutilo ho cepovat. Zato bravurně zpívá všechny lidovky a už si pamatuje i pár anglických slovíček, to jsou ty roky u jídla s knížkama, jinak to u nás nešlo. :lol: Lostritis, co Kubík, už je to lepší? Co vám řekla doktorka, že mu je?
Ahoj Valík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
9.11.09 10:04

Ahoj,
Kubíkovi už je líp.
Včera odpoledne si už chvilku hrál, občas něco sní a od večera nekadil ani nezvracel. :dance:
Valíku:doktorka říkala, že to nejspíš je střevní viroza, výsledky odběrů budeme mít zítra, tak uvidíme, snad tam nic nebude.
Jinak s tou samoobsluhou u staršího to u nás bylo podobný, začala jsem jí pořádně cepovat až když jsme měli rozhodnutí o přijetí do MŠ. Připadala mi pořád malá. :roll:
Teď se teda umí najíst, obléct, dojít na WC, umýt se, uklidit hračky a co myslíš že z toho dělá? :roll:
A těch „keců“ u toho. :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.09 10:26

Ahoj holky,
Lostritis to jsem ráda, že je malému líp. Myslela jsem na Vás o víkendu jak to zvládáte a jak mu asi je. To je nejhorší ty jejich nemoci. Člověk jim nemůže kloudně pomoct. Jsem zvědavá, co Ti zítra poví mudra. Snad tam nemá nějaký hnusný potvory, který ho zlobí :evil: .
Deniso, Kykoušku nedám na šťávy dopustit. Taky si říkám, že mu to neuškodí a bude mít aspoň dostatek vitamínů. Hlavně teď.
S tím nočníkem jsme museli začít, protože Matu hrozně trpí na opruzeniny. Čurání mu nevadí, ale jak se vykaká do pleny, tak je konec. Hned je opruzenej :-( . MAžu ho poctivě, ale nepomáhá to. Zrovna v pátek se mi na procházce pokakal a než jsme došli domů cca 30 minut, tak měl zadek jako rak. No a v sobotu tomu ještě pomohl jedním hovínkem a teď léčíme bolavou prdku. Takže chození na nočník je prostě nutnost.
Taky jsme se s manžou dohodli, že když to půjde, tak dáme Matíka příští rok na podzim do jesliček. Proto chci, aby byl pokud možno bez plenek a snad ho naučíme se najíst. Ježiš ale je to chlap a pohodlnej. :lol: Proč by si řekl, že se mu chce čurat nebo kakat když má plenu že? :wink:
Jejda, doufám, že si teď nebudete mysletm že jsem krkavčí matka :oops: . Doma docela blbnu. Už pomalu nejsem schopna bavit se s lidma o něčem jiným než o Matíkovi. Horor! Ale samozřejmě, že jesle budou jen tehdy, když se mu bude mezi dětmi líbit. Jinak budem spolu doma dál :-P .
No nic, jdu pracovat, ať jsou koruny. Prcek spí, tak to musím využít.
Pááá Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
9.11.09 11:27

Broskvičko:to jso hodná, žes na nás myslela, určitě to taky pomohlo. :wink:
To má teda Matoušek s opruzeninami trápení, Eli měla opruzenou prdku jen jednou, když jí lezly stoličky, ale to teda stálo za to. :-? Léčili jsme to snad měsíc. :roll: Tak to je nočníčkování naprosto pochopitelný a přeju ať se to brzo naučí, stejně je to šikulka, Předpokládám, že Kuba by na nočníku rozhodně ani neseděl. :lol:
Určitě si tady nikdo nemyslí, žes krkavčí matka, to se snad posuzuje podle něčeho jinýho. Vždyť se všechny snažíme těm našim pokladům dát to nejlepší.
Mimochodem, zcela vážně uvažujeme o tom, že na jaře zkusím vyjednat zkrácený úvazek v práci, případně nějakou brigádu, jednak kvůli penězům, ale hlavně mi utíkají roky praxe a těžko bych to potom doháněla.
Jen by teda Kubulku hlídal manžel, museli bychom vzájemně sladit pracovní doby.
Takže jestli ty, tak já jsem taky krkavčí. :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital