Poradna duly
Jana Čurdová
Moničko, ke tvým prvním narozeninám Ti přeji hodně ZDRAVÍ, LÁSKY A SPOKOJENÉ DĚTSTVÍ! a taky hodného a obětavého brášku, který jím určitě je ![]()
http://img10.glitterfy.com/…te_puppy.gif
Anetko, ke tvým prvnm narozeninám Ti přeji hodně ZDRAVÍ, LÁSKY A SPOKOJENÉ DĚTSTVÍ, milující rodiče, které není třeba ani zminovat ![]()
http://img10.glitterfy.com/…_smilely.gif
Ahoj holky, teda vy jste toho napisaly. Vše jsem přečetla, ale moc si toho nepatuji
![]()
Deni, taky jste byli nemocní?? Hlavně, že už je dobře a manžel opravdu super, že se s tebou střídal
. Dortik jsem nedělala, jsem na pečení nemehlo. Me ted stačil perník, kterej jsem pekla z prášku. Domíšek mi totiž přepnul troubu na 250 C. A jak se Anetce líbily narozeniny??
Deimy, dvojčatum už je dobře. Ono se ukázalo, že zase tam moc nemocné nebyly. A jak se Moni líbil dortik?? A s váhou se nestresuj, hlavně že je spokojená. Ona to určitě dožene ![]()
Máte fotečky dětiček??
Valíku, rajče a kody ti písnu na SZ. Taky máte mazlíka?? Domik se mazlí až to někdy pořádně bolí
. A je pěkné, že budete slavit pěkně při jednom. To bych taky rada zavedla. Nemám čas pořád dělat x oslav a pak dvě hodiny uklizet.
Lostritis, to je moc dobře, že je lépe. Připoměla jsi mi, jak jsme minulý rok válčili. Už jsem byla jednou nohou v blazinci. Už bude lépe, budu držet palce. A ten dort. Tak to by mě taky naštvalo kdyby to odflákla. To jsem s tebou za jedno. A vubec, když je to pro přibuzné
A malej je kouzelnej. Krásná kukadla!!
Jinak já tomu svýmu chlapovi taky pořád řikám mímoušek. .
Broskvičko, už je lépe?? Moc tě lituji, není to jednoduché starat se o špuntika, co začíná běhat. Já jsem večer zralá do poslele ještě než začne ordinace. Vydrž, posílám moc sil.
Hoky, nevim,jstli jsem odpověděla na vše. Pokud ne, tak se omlouvám, dnes jsem vyčerpaná a jdu rovnou cestou do postele. Domik je zavislák a neudělám za celej den vubec nic. Snad to bude lepší.
Děkujeme za gratulace, uteklo to jako voda. Jestli to bude takhle utíkat, tak zustanu sama ![]()
Tak všem nemocným přeji, aby se brzy vykurýrovali a bylo dobře.
Ahoj,
děkuju za přání Monice k narozeninám. Monča si k narozkám nadělila nový (sedmý) zoubek
Zrovna při večerním čištění zubů jsem ho našla.
Lostritis: teda chudák Eli. Jakékoliv deko dolů u nejedlíka není zrovna moc dobré. 2 kila by např. Luky doháněl snad rok. Doufám, že Eli to brzy zase nabere, chudinka.
Se školkou snad už po návratu nebudou takové problémy. Monča když jezdí s autíčkama, tak taky dělá brmbrm
Doufám, že nezavrhne panenky - zajímají ji totiž převážně Lukyho autíčka a ostatní jeho hračky.
valíku: to je fajn, že ses zase ukázala. Máte to s oslavama teda nabité a ještě Vánoce do toho …
Deniso: nám taky dr. řekla, že by už měla mít botičky. Ale vůbec nevím, jaké mám koupit - sandálky se nám moc nehodí (suché zipy se zachytávají za koberec a přezky taky) a při lezení jsou tvrdé a nepohodlné. Capáčky tu všude prodávají samé malé. Je pravda, že Monča se víc hýbe, ale ona se víc hýbala i předtím. Monika mi minulý měsíc celý měsíc nechtěla jíst, protože jí rostly asi 3-4 zuby, zhubla za tu dobu asi 300 g, tak myslím, že proto jí váha klesla. Teď to už snad dohání.
Kykoušku: to je fajn, že je Domík takový mazlík. Monika je taky mazel, ale tak nějak normálně. To jsem si u Lukyho, který od narození moc nesnáší fyzický kontakt
, moc přála mít mazlivé mimčo.
My jsme oslavu ještě neměli (bude o víkendu, až se sejde příbuzenstvo). Tak jsem zvědavá, jak dopadne dort a co na to Monča. Pokud se mi podaří ji vyfotit s dortem, tak sem fotečku dám.
Ahoj holky,
Kykoušku , moc děkujeme za krásné přáníčko
Myslím si, že se Anetce narozeninky zřejmě líbily, ale nijak zvlášť to na sobě nedávala znát ![]()
Deimosko , Anetce jsem koupila capáčky se žirafou velikosti 19. Jak chodíme do Berouna plavat, tak tam mají hodně velký výběr botiček a proti Praze jsou dost levnější. Nejhorší je nazouvání levé botičky. Anetka totiž skrčí prstíky a já ji tu botičku pak nemůžu nazout. Když se to podaří, tak jsem z toho pěkně zplavená.
Monča už je pěkně zubatá
Gratuluji k sedmému zoubku
Anetka má zatím 4 zoubky a strašně nerada si nechává čistit zoubky, vždycky se mnou bojuje a taky křičí
Moc se jí to nelíbí. Ale jelikož jsem optimista, tak doufám v lepší zítřky ![]()
Tak fotky už jsou na rajčeti:-) Na posledních fotečkách má už i botičky:-)
Teda to jsem se pokochala!!! No nádhera. Zasmála jsem se jak Anetka usnula při papání. To nemá chybu!! A dortik krásnej. Jednoduchej a paradní. Hračky suprový. Nejvíc se mi líbila ta hračka na tu motoriku. Taky tě musím pochválit, jak máš krásně uklizeno a jakou máš kuchyn. Klobouk dolu, kam se na Vás hrabu. Ještě jsem ted jukla na předchozí fotky a Anetka je roztomilá jak rychle usíná. Tohle opravdu neznám u Domika. A tobě to moc sluší, jsi krásná maminka.
Opravdu krásné.
Deimy, určitě vyfot, dortik bude krásný. Je pečení od maminky a ten bude vždycky krásný ikdyž se nepodaří. Určitě si na něm pochutnáte. Ale tobe se podaří, o tom žádná ![]()
Ahoj,
Kykoušku , tolik chvály. Moc děkuji. Začínám se z toho vznášet
Jsem ráda, že se ti zdá, že mám uklizeno, mi to tak nepříjde. Furt si myslím, že jsem hrozně nepořádná
Ale někdy jsem spokojená ![]()
Anetka usíná dobře přes den, ale v noci se často budí a spinká špatně. Až se vrátíme z Moravy, kterou plánujeme 17. listopadu, tak skončím s kojením. Doufám, že když už nebudu kojit, tak se ty noci zlepší, teda každý mi to zatím říká.
Kuchyň navrhoval manžel v IKEI ![]()
Fakt mooooc děkuji za pochvalu, dneska budu mít suprovej den ![]()
Jak jsem se dívala na tvoje fotky bytečku, tak ty tam máš taky pěkně uklizeno. Ani nejde poznat, že by tam byly tři malé děti.
Je to jsem rada, že budeš mit krásný den. Klidně potěšim každý den. A uklizeno je jen na otkách, pak se do toho deti pustily a to bylo nepořádku. Už máme nové emimino, tak se zitra musim s tim naučit zase. Já mám rada stare věci a věci na které jsem zvyklá. Jinak kuchyn opravdu krásná, chválím manžela!!! a s tim ukončením kojením budu držet palečky, at to má rychlý pruběh. Přeji dobrou noc ![]()
Ahoj,
jen rychle popřeju a zas zmizím, víc se snad rozepíšu příště a přihodím pak i fotečky (jestli tu na novém emiminu vykoumám, jak se to dělá).
Matymu přeji vše nejlepší k narozeninám, hlavně hodně zdraví, štěstí a dárků!
Ahoj,
ke včerejším Matýskovým prvním narozeninkám přejeme hodně štěstí, zdraví, lásky, hodně mazlení a málo zlobení ![]()
Ahoj holky,
to jsem zvědavá, jak dlouho mi bude trvat, než se tady zorientuju. ![]()
Matýskovi samozřejmě taky přejeme všechno nejlepší k narozeninám. (i když opožděně
)
Nejprve tedy novinky od nás.
Tak rozhodně Kubulka ještě nechodí, zatím statečně obchází nábytek a já doufám, že se ještě „nerozchodí“, zatím nemá na doma botky a nějak na ně momentálně nezbývají peníze.:(
Zubů má zatím 6, ale je teď posledních pár dní protivnější, tak něco dalšího čekáme.
Zatím tedy ještě kojím, ale dá si tak 1-2× v noci, ráno jen aby se neřekolo a přes den už nechce vůbec, nemá čas asi. ![]()
Jinak je to všetečka všetečná, máme co dělat, abychom ho uhlídali, v kombinaci s Eliškou, která nechává po bytě povalovat svoje i docela malé hračky, pořád má ten lumpík něco závadného či nebezpečného v puse. Dnes aktuálně samolepku, malý magnetek, celou kuličku hrozna, AAA baterii a kousek igelitu
, v tom posledním je Eli nevinně, ten si sám uloupil z odpaďáku. ![]()
Já jsem z toho pochopitelně na nervy, tohle je můj naprosto největší strašák, co se dětí týká. A to natolik, že dokud nemají všechny zuby, nedopřeju jim jiné jídlo, než mixované. No asi jsem trochu divná.:))
Eliška byla dnes prvně po nemoci ve školce a zvládla na výbornou. Ráno mi mávla mezi dveřmi a vyzvedávala jsem jí po obědě. Jediné, co mi zase zkalilo radost byla holčička v šatně, která chrčela stejně jako Eli před týdnem. Takže si nic nemaluju a čekám zase něco co nevidět.:((
Jinak se Eliška chová naprosto nevyzpytatelně a tak trochu jako schizofrenik.:))) je děsně „ústnatá“ a nervní, kvůli všemu kňourá a během MINUT je z ní slaďouš, který se lísá a chce pomazlit.:)))
Ale už druhý den zase jí, tak mám radost. Dneska měla dokonce 2× oběd, ve školce i doma. Teda ona toho dá ždibec, ale aspoň něco. ![]()
Deniso:fotky jsou moc povedené, Anetka je krásná malá slečna. A rozhodně jak tobě tak Kykouškovi taky chválím naklizenost bytečku.
U nás platí „bordel v bytě, šťastné dítě“, snažím se snažím, ale pomalu a jisfě prohrávám a přestávám řešit. ![]()
A čistění zubů Kubulu taky neba.
Deimosko:no předpokládám, že Eli bude mít těch „svých“ 15 kilo taky někdy za rok. ![]()
Já tedy neřeším, jestli jsou děti dost „boubelatý“, já s váhou bojuju od dětství (a poslední dobou dost neúspěšně
), takže jsem celkem ráda za štíhlouše, ale ona teda už fakt vypadá děsně nezdravě. ![]()
Panenky teda u nás nefrčí dodnes, Eli si stále nejradši hraje s čímkoliv co není na hraní. ![]()
Ahoj holky,
děkujeme za přání. Už jsme taky velký
. Matu si oslavu moc neužíval, nakonec řval jako tur, protože se sešlo plno lidí a on to nemá rád. Musíme začít chodit někam do mateřskýho centra, aby byl víc mezi lidma.
Chtěli jsem mu dát jen jeden dárek a nakonec nebylo kam šlápnout pro hračky. My s manžou jsem mu dali trakturek Tolo http://bramburka.cz/…ravicky.html
tak ten je hoodně oblíbenej a pak dostal tatru a auto na písek a bábovičky a hračky do vany a kufr s nářadím a penízky … No mraky moooc hraček.
Zítra jdeme na roční kontrolu, tak Vám pak napíšu, jak jsme na tom
. Jinak máme 7 zubů a další se klubou v závěsum takže v noci nespíme a brečíme a bohužel nic nezabírá
. Přes den spíme jen jednou nejdéle 2,5 hodiny, chodíme okolo nábytku, plazíme se a občas lezeme a krámujem všechno kam se dostanem. Nově je oblíbené vyhazovat oblečení ze skříní, takže celej den chodím a uklízím co Matík vykrámuje. Ale je to hodnej chlapeček a miloučkej a mazlík vééélikej.
Omlouvám se, že nereaguju na Vaše příspěvky, ale píšu tohle už po třetí a nějak mi to nový mimino nefuguje, nebo je to rukama? ![]()
Ahoj,
chtěla jsem vložit nějaké fotky, ale metoda, kterou se to dělá a jak se to pak zobrazuje, je hrozná, takže radši nic ![]()
Deniso: fotky jsou krásné. Máte to doma moc hezké (kam se na vaši kuchyň hrabe náš 1,7 m dlouhý kuchyňský koutek včetně dřezu a sporáku …). Anetka dostala dárků … hlavně těch kostek, co se teď bude všude válet
Taky obdivuju, jak je Anetka schopná usnout kdykoli a v jakékoliv poloze. To já asi u svých děti nikdy nezažiju. Monča taky řvala při čištění zubů. Ale je rozumná, prořvala si takhle asi 2 týdny a teď je to v pohodě.
Anetka už líp pije, že chceš skončit s kojením? Já bych taky kojení ráda aspoň omezila, ale Monča nechce nic jiného moc pít - za den dá max. 40-50 ml vody. Nicméně v odstavení držím palce.
Lostritis: tak to je fajn, že návrat do školky proběhl v pohodě. Taky se bojím, že Monika doma sní něco, co se někde povaluje. Ona totiž vysává všechny koberce a co najde, to sní
… takže drobky, papírky, jednou jsem ji načapala, jak chce spolknout víčko od PET lahve … no a u Lukyho v pokojíčku se taky leccos povaluje.
Bordel v bytě mám bohužel také, holt když jsou děti vzhůru, tak si s nimi hraju (nebo vykonávám nějaké režijní činnosti typu koupání, krmení, přebalování …), a když spí, tak jím, vařím, ale uklízet nemohu, protože nemohu do některých místností, kde děti spí ![]()
Ani já neřeším, jestli mám baculaté děti, nebo jestli vypadají jako reklama na Dachau (u nás to druhé v obou případech) - hlavně že přibírají.
broskvičko: neboj, Maty z toho strachu z více lidí vyroste i bez návštěv MC. Luky měl děsnou fobii snad do 2 let a teď je to v pohodě (v rámci možností).
Matíkovi OPOŽDĚNĚ (JSEM TO OSTUDA
- moc práce
) přeji všechno nejlepší, hodně radosti, lásky, usměvů a štastné a pyšné rodiče!
http://img10.glitterfy.com/…/67/bday.gif
Tak už mám čas a pročteno a pár věcí zapomenuto.Ani se mi neukazují v kolonce vaše přispěvky, takže pisnu opravdu jen zlomek toho co si pamatuji.
Deimy, škoda foteček. Ale oni to brzy opravi a pak je semka dáš, ju? Dortík musel být určitě náramnej. A s tou kuchyni si nic nedělej. Náhodou, já bych malinkou brala hned
Jak si Lukáše s Moničkou hrají? Docela me toto téma zajímá. Dvojčata Domika dost utlačují a dělaji mu naschvály. A s tím uklízením si vubec nedělejte hlavu. Já už jsem to vzdala. Domik je zavislák, takže uklizim jednou za 14 dni a to jen diky tomu, že mamka si vezme děti na procházku. Jinak není šance, je to tady jak po boji a komu se to nelíbí, ta sem neleze ![]()
Lostritis, teda snad to Elinka nechytí. Sice by měla mit najakou tu imunitu, ale už vím, že tomu tak vždy není. A je to šikulka, že si tak krásně zvykla. S tím košem to je stejné. Dnes mi donesl spoustu věcí - asi že mu je to líto vyhodit
, šuplíku kramuje od rana do večera. Už si umí otevřit i vestavěnou skřín, takže tam si opravdu v těch věcech libuje
. No snad to za pulroku přejde.
Broskvičko, trakturek moc parádní a tech hraček co dostal. No to měl určitě radost čertíček. A centrum je dobrá věc nejen pro malého, ale i pro tebe. Najdeš tam hodně nových maminek a mužete si navzájem radit. Děti tam byly spokojené.
No a tady už mám tzv. okno
, ted nevim, tak se nezlobte pokud jsem na něco zapoměla. Jdu se učit s novým emiminem ![]()