Poradna duly
Jana Čurdová
Zdravím v novém týdnu. ![]()
My se máme vážně báječně, Kubulka má rýmu, Eli je ve školce pořád jen na hodinu a k tomu to divný počasí. ![]()
Zato jsme si užili moc hezkou neděli, byli jsme na Slovanském ostrově, byla tam akce pro děti, zprovoznění vláčku Český lvíček a soutěže s Bobem a Bobkem. Byl tam dost zmatek a při tom návalu dětí to bylo dost neorganizované, ale Eli se to moc líbilo a ani jsme nezmokli. ![]()
Včera už Eliška ve školce nebulela, dnes říkala, že jo, ale když jsem pro ní přišla, tak spokojeně seděla u stolečku s dětmi. Tak se zítra zeptám učitelky, jestli to naše zlatíčko trošku nepřehání. ![]()
A taky se jí v noci povedlo, po roce a půl, co je bez plen, počůrat se. Ale je to „šikulka“, pustila to až nad ránem, když už spinkala v mojí posteli, takže měla mokré jen kalhoty a já košili, prostěradlo, peřinu, matraci a dokonce i postel, jak to zateklo kolem matrace.
![]()
Nejlepší bylo, že jsem si toho nevšimla, vzbudil mě Kubulka a jak jsem ho nesla vedle nakojit, tak koukám, že jsem mokrá a hledala jsem, kudy mě Kubík počůral.
Až pak Eli volala, že je vzhůru a cituji: „maminko, já tě tady potřebuju, něco se stalo.“
![]()
No řekla bych, že to má beze sporu souvislost nástupem do MŠ, ale jinak teda traumatizovaně nevypadá.
Ještě jedna „čůrací“ perlička ze školky. Dneska, když jsem Eli vyzvedávala, tak zrovna paní uklízečka drhla ve třídě počůraný koberec a ptala se kloučka (mimochodem kluk je pěkný éro
), proč nešel na záchůdek a on jí povídá: „já jsem to tu počůral, protože jsem zlobivej kluk.“ ![]()
Kykoušku: jak pokračuje stěhování? Přála bych ti, aby už jste to měli za sebou, já vím, že budeš ráda, až si „oddychneš“. (I když se třemi dětmi to bude zhruba za 15-20 let a to kdoví jestli
).
Deimosko: vždycky, když čtu, co už Moni umí, tak žasnu. Pak zkusím něco na Kubulu a on se někdy chytne.
Díky vám snad nebudu mít tolik zanedbaný druhorozený dítko.
Tak nějak nestíhám ho cokoliv učit, vůbec roste tak trochu jako dříví v lese, s eli jsme se hrozně piplali se vším a ona se nakonec většinu věcí naučila „sama“, až se jí chtělo.
Takže aktuálně Kubík říká „bá“ - bác a dělá hurá, u vás „jak jsi veliký“.
Kašlat sice neumí na povel, ale když už nechce jíst, nebo dělá „legraci“, tak taky kašle schválně. ![]()
Tak jsem s váhou a Kubovým jídlem v klidu, opravdu není týrán hlady, proti Monice je to fakt žroutík.
Papa.
Ahoj, tak to jste měli opravdu krásný víkend ![]()
Taky vždycky žasnu, co Monička už umí. To Domik bude umět až tak za pulroku
- možná. Já to měla zase opačně. na dvojčata jsem neměla moc času a na Domika mám podstatně víc.
s Elinkou to už vypadá, že je to na dobré cestě
. Poznává, že mezi dětma je fajn. Me dnes kristýnka nechtěla ze školky jit domu. Ale jak se odstěhujeme, tak budou muset ve školce spinkat. Bude to o 11 km dál a to by se moc nevyplatilo, aby za pár hodin je musel tatínek vyzvedávat.
Dneska se ty moji princezně stal tuze ošklivý uraz. Spadla z houpačky, ale tak moc ošklivě, že jsme skončili na chirurgii. Rozrazila si hlavu ![]()
Jinak stěhování me strašně vyčerpává. Ne to stěhovat, ale to, že chlapi makaj do noci a já jsem s dětma neustále sama, do toho to balení a vybalování. Už jsem týden opravdu v poklusu a nemám čas vubec na nic. Stěhovat by jsme se měli tento vikend, tak se toho docela děsim. Nebudu mit žádné hlídání. Všichni jsou jak na potvoru v práci.
S tím čuraním jsi mě pobavila. Je pěkné, že to bereš prostě v pohodě. Me Patik se počurává 3 týdně a vždy po školce, když jde spát. Dnes zase a mám co dělat, abych mu nedala na zadek. Nechci mu davat plínu, ale nechci pořád prát dokola. Nevim nevim..... zda zajit k mudře??
A Elinka je opravdu šikovná ,, maminko, já te tady potřebuju …''
. To je ale treperenda ![]()
A ten kluk to je teda ero
![]()
Ahoj,
konečně jsem vás úplně dočetla, tak se pokusím reagovat, na co si vzpomenu. A asi z toho vznikne román.
U nás je to bída s jídlem … Monika nechce jíst skoro vůbec (sní jen oběd a večer kaši, snídani nechce nic a odpoledne sní jogurt jen asi 50 g). Za posledních 14 dnů zhubla cca 300 g
… rostou jí zuby, tak snad je to tím. Jedna dvojka už se jí prořezala, druhá zatím ne.
Takže holky - Lostritis, Kykoušku, broskvičko - jedlíky vám táák závidím
…
S Lukym je jídlo bída už od jeho narození, ale poslední dobou mi obzvlášť pije krev. Se na jídlo vůbec neumí soustředit a např. jeden rohlík do něj dostanu pouze za soustavného připomínání, že si má ukousnout a kousat … a i tak ho jí minimálně hodinu
…
Monika je povahově dost vzteklá … skoro trumfle i tříleťáka v období vzdoru. Luky takový nebyl, v podstatě se moc nevztekal až do toho období vzdoru, které u něj začalo v 2 a půl letech.
Taky mě teď Monča neustále pronásleduje, nehne se ode mě ani na krok a stále na mě visí, nebo ji musím nosit, takže s ní téměř nic (práci) neudělám.
Taky si připadám špatně, že se Monice nemám moc čas věnovat … Lukymu jsem se věnovala hodně do jeho 3 let, potřebuje zvýšený dozor a neustále nějak zabavovat, protože jinak zlobí a navíc tou jeho hyperaktivitou je nebezpečný sám sobě. Ale pak začala Monika stát a lézt a už jsem musela víc hlídat i ji, takže mi připadá, že se nevěnuju ani jednomu. Monika je ale učenlivější než Luky, takže se učí nové věci relativně rychle.
Deniso: stále se Anetce tak dobře spí v pokojíčku? U nás je stěhování do pokojíčku v nedohlednu. Obě děti totiž mají rozdílný režim. Monika chodí večer spát cca o 2-3 hodiny dřív než Luky, tak by to nešlo … to by si Luky pak nemohl v pokojíčku hrát, když by Monika už spala.
To máte fajn, že vám jde na schody dát zábrana. Nám na schody bohužel žádná nejde, tak musím děti hlídat. Luky chápal, že na schody nesmí. Moniku musím stále hlídat, ji schody lákají.
broskvičko: Monča skřípe v bdělém stavu. To ani já ani manžel neděláme, neděláme to ani ze spaní. Lukyho to přešlo asi za 3 měsíce, když byl mimino. Snad to brzy přejde i Monču.
Kykoušku: chuděrka malá
Snad se to brzy zahojí. Jsem si zrovna vzpomněla, jak si do nožičky zapíchla jehlu. Chirurgii asi navštěvujete často … ale ani mi to nepřipadá divné, když máš děti takové akrobaty.
A to je náhodička s flétničkou, Monika totiž též píská na flétničku
(to Luky neuměl ani v 2 letech a i teď mu to dělá problémy). A hraje na xylofon
… asi z ní bude muzikantka. Luky rád zpívá, tak mu k tomu Monika v budoucnu možná na něco zahraje.
A máš pravdu, myslím, že to minikojení má Monika jen na pití, že už se tím nenají.
Vůbec jsem nečekala, že se tento víkend budete stěhovat, když jsi tu psala, že je nový byteček stále v nedohlednu. Tak snad to zvládnete bez problémů a děti vás nechají vše odstěhovat. Vím, jaké to je nemít hlídání, protože já nemám vůbec žádné a děti mám na krku celý den sama, manžel se vrací domů pozdě a často ani Moniku už nevidí, protože ta chodí spát dřív.
Lostritis: teda čůrací story nezávidím, hlavně pak tu úklidovou část. Taky mě pobavilo, co pak Eli řekla. Luky jde hned k věci a řekl by, že se počůral
A řekla bych, že Moniku taky dost zanedbávám (oproti Lukymu, kterého jsem musela neustále nějak zabavovat).
Kluk ve školce taky nemá chybu. Děti si umí vymyslet naprosto nečekané argumenty. Dneska jsem Lukymu říkala, že mu musím koupit nová pyžámka, až půjdeme na nákup do Globusu, protože ty, co nosí, už jsou malé. A on na to, že nechce jít kupovat do C&A, že je koupíme jinde. Nevím, jak ho napadl tento obchod, protože tam pyžámka nekupuju, ale budiž, zeptala jsem se ho, proč tam nechce. A on na to, že prý se bojí nějakých chlupatých ponožek, které tam na jaře prodávali ![]()
Ahojky,
dnes jen rychlovka, než vyrazím pro Eli do školky. ![]()
Včera byla na dvě hodiny a dobrý. (ťuk ťuk) Prý se teda po té hodině už ptala a chtěla od p. učitelky chovat, ale nebulela, tak uvidíme dnes.
Každopádně už doma nekňourá, že do školky nechce a čůrací nehoda se neopakovala. ![]()
Jsem na ní taaak pyšná.
![]()
Kykoušku: ať se Kristýnce hlavička brzo zahojí, takový nehody, to je hned a člověk kdyby se ukoukal a umluvil, tak to stejně neuhlídá. ![]()
Ad. stěhování, držím palce, ať to drhne co nejméně, říkej si, že po víkendu bude to nejhorší za vámi a bude klidněji. ![]()
Páťa se takhle počůrával i před školkou, o prázdninách? Pokud ne, tak bych to asi nechala u:,–(it, třeba až si v MŠ zvykne, mělo by to ustat. Ale pokud je to dlouhodobý problém, tak by asi nebyla od věci konzultace s dr. I když v chytrých knihách píšou, že děti mají „nárok“ na noční počůrávání do pěti let.
Deimy: teda takový dva „jedlíky“ ti teda nezávidím. Naše děti mají taky horší a lepší období, ale většinou se už ani nenervuju a když Eli blbne (taky je schopná sedět u jídla hodinu a déle, aniž by ale jedla
), tak jí nakrmím a hotovo. ![]()
Lukyho hláška o ponožkách je krááásná. ![]()
Jejda musím mazat. Paaa.
Ahoj holky,
Kykoušku , přeji pevné nervy se stěhováním a ať to máš rychle za sebou. Kristýnce přejeme, ať je brzy v pořádku ![]()
Lostritis , s Eliškou se to bude jen zlepšovat, za chvíli nebude chtít domů k mámě
Gratuluji k tomu, že už Eliška vydržís čůráním a nemá nehody ![]()
Deimosko , taky ti nezávidím ty dva jedlíky. Anetka má někdy problémy s přesnídávkami, ale jinak baští dobře:-)
Dneska jdeme zase plavčit. Minule jsme děti posílaly na klouzačce do vody, zvládaly to pěkně a líbilo se jim to.
Spaní je zatím docela dobrý. Anetka se budí jednou max. dvakrát, ale po utišení zase hned usne. Blbé je jen to, že to mám k ní dál, než když spala se mnou v ložnici.
Tady jsou dvě videa naši malé dračice. Jedno je jak se plazí http://www.youtube.com/watch?… a druhé video je jak Anetka baští http://www.youtube.com/watch?…
Mějte se pěkně, papa
Ahoj holky, tak jsem jen tak v rychlosti nahlédla a aspoň musím zareagovat. Lostritis, my máme také malého prcka, míry budou asi podobné, možná trochu větší výška a váha asi stejná a přitom jí tolik co vy, nedělá moc problémy s jídlem akorát někdy ho překrmím kaší a to pak hází šavle. Kolik dáváte na noc kaše, já musím dát maximálně 150ml vody + kaši, když dám víc, tak blije. Jinak lze, sedí stojí u stolu, ale pacičky a podobné věci ani omylem, no bodejď, vžyť nemám čas ho to učit. S prvním jsem se také piplala, četla apod. a teď čtu oboum mašinku Tomáše a malý si stejně nejvíc vyhraje s hračkama staršího. Jinak Deimy , myslím, že máme prvorozené podobné, taky problémy s jídlem, hlavně mu to vše hrozně trvá, navíc má období já sám, takže pokud už to nevydržíma udělám to za něj, tak je řev. Kryštof také neustále leze za mnou, pořád by se choval, nosil, to Matýsek si přeci jenom vyhrál sám. Pokud nechovám, tak kňourá, takže, jak jsi napsala, nemám čas ani na jednoho a co teprve na domácnost, nejlepší je to venku, jeden spí v kočárku a druhý si hraje na hřišti.
Je tady ještě někdo kromě nás úplně bezzubý?
Kykoušku raději vyhořet než se stěhovat a ještě k tomu s dětma, ale zase to budete mít krásný, i když mi nějak uniklo, kam se stěhujete, měla jsem za to, že bydlíte v baráčku.
Tak to je asi vše, co jsem si zapamatovala, ještě Deni , malá jí úplně ukázkově, to my sice jíme, ale musíme být připoutaní v sedačce, aby mi neutekl. Pa pa Valík
Ahoj, jsem tady tak na skok. Mám toho moc. Dnes nám dělali kuchyn, koupelna se dodělávala. Zitra to tam musim vše umýt. Je toho strašně moc
, ale potom se ten vysledek snad za to stát bude ![]()
Valíku, jsem ráda, že jsi se ukázala
. Baraček je rodiču, tam jsme bydleli,ale raději máme soukromí. Tam to nebylo možné a po čase to nedělá dobrotu. Tak pendlujeme po nájmech, ale ted už budeme jakoby ve svém. Jinak neměj vubec výčitky, že na malého nemáš čas. Je jedno, kdy udělá paci paci. Třeba dvojčata to udělaly dlouho po roce. A s mluvením to bylo taky hrozný. Vubec si nic holky nevyčítejte. Taky nemám pořád čas, abych se jim plně každý den dvě hodiny věnovala. Však oni to okoukají od svých sourozencu ![]()
Deimy, tak to naši ratolesti založí kapelu babychinaski ![]()
Kikince už je dobře. Chtěla hned jit ten den do školky, tak šla. Asi se chtěla pochlubit paní učitelce. Má to ješrě ošklivý, ale hlavně, že jinak v pořádku. Už jsem si řikala, že na mě zavolají sociálku za ty pády. Domik tenkrat jak spadnul, pak Kiki a jehla a ted zase boule. No ještě zbývá Patulda.
Lostritis, s tím počuráváním jsem taky slyšela, že do 5 let se to řešit nemá. Ale to je prostě jen jeho lenost vstát a jit na záchod. Už jsem tady nedávno zakládala diskuzi na tohle téma. No tak za měsic pujdou na očkování na žloutenku (kvuli školce), tak mu odeberu moč a řeknu ji to. Muže to byt i psychika. A je moc dobře, že Elinka se lepší. Je to citlivá dušička a ona si jen musi vybudovat duvěru v novém prostředí. Je to šikulka.
Deni, teda to plavání vám moc zavidim!! Moc me mrzí, že jsem neměla s dětma čas. Fotečky musi byt nadherné!!! Video krásné. je hodnoučká v židličce a to plazení me rozesmálo. Vzpoměla jsem si, jak Domik takhle nedávno začínal
. ŠIKULKA
Jinak jste hodné, že na mě myslíte s tim stěhováním. Vyhořet raději nenene ![]()
Ahoj holky, jsem hrozná, že jsem tak dlouho nepsala, ale průběžně to pročítám
Jen po dočtení už většinou nemám sílu psát. My jsme se začátkem léta také stěhovali, takže Tě Kykoušku fakt lituju, protože se třema dětma si to neumím představit. Já měla jedno, ale díky kojení ho nemohl nikdo hlídat, takže to bylo fakt stěhovaní na 14 dní. Přítel měl dovolenou, ale vždycky jsme se v práci museli střídat, protože se Ondrovi v novém ze začátku vůbec nelíbilo a chtěl se pořád chovat…
Ale pozitivní je, že má teď svůj pokoj a spinká od začátku sám, což je od července a dokonce už i sám usíná, ale musím říct, že ten jeden večer, kdy jsme se rozhodli, že ho necháme vyplakat, byl o nervy!!! Museli jsme se s přítelem podporovat navzájem, abychom to vydrželi a nevzali ho z pokoje. Nejhorší bylo, že nepomáhalo ani, když jsme tam byli s ním. Ale vydrželi jsme a od té doby spinká sám a my jsme konečně zase spolu v ložnici a Ondrášek už spinká i celou noc bez probuzení, je to paráda!!! A k tomu jídlu: No, ráno kolem 5-6h Sunar, pak finální probuzení kolem 8h Sunar, kolem 10h ovocná přesnídávka, v poledne masozeleninový příkrm, odpo bílá Activia + Hami jogurtová pochoutka (nebo jak se to jmenuje) a kolem 6h kaše a večer Sunar. K tomu vypije tak čtvrt litru vody, víc do něj nedostanu.
No a co se dovedností týče, tak říká mama, tata, baba, dede, nene a kroutí hlavou a mává papa a taky ze srandy kašle, což je fakt sranda a huláká, to mu jde taky výborně. Poprvé se po:,–(il, když jsme se nastěhovali v 7 měsících, postavil se v postýlce o měsíc později a teď už pár dní obchází nabytek a chodí s konferenčním stolkem, což je fakt komický a někdy i za odrážedlem. Váží něco přes deset kilo, ale přesně vám to řeknu za 10 dní, až půjdeme na desetiměsíční kontrolu.
A k hračkám nehračkám, u nás vyhrávají žaluzie, ovladače, můj mobil, reprobedny, posunovací dveře od vestavěné skříně a kola od kočárku, ty by pořád olizoval a málem bych zapomněla na pračku, to je největší kámoš
Dokáže u ní být i 20 minut, je to taková moje chůva ![]()
Tak to jsou naše novinky, díky za ty vaše a ať nám ty dítka pěkně rostou, jo a koukala jsem na rajčátka a máte fakt krásný dětičky ![]()
Jana:-)
Ahoj ![]()
Máme zase Eli na chvilku z domu, tak je čas napsat. ![]()
Ve čtvrtek ve školce prý nebulela, jen se ptala, kdy už přijdu a pátek nakonec nebyla, ráno se probudila s horečkou. Ale jinak jí nic není, o víkendu jsme ani nešli ven, pořád jsem čekala, až vypukne nějaká choroba, ale v sobotu i v neděli už měla teplotu jen zvýšenou a zlobila jako čert, tak nevím, co to bylo.
Každopádně dneska do MŠ šla, zase jen na dvě hodiny, tak uvidíme, co to udělá. ![]()
Kykoušku: tak co stěhování? Doufám, že to máte zdárně za sebou, o víkend jsem na tebe myslela, tak snad to pomohlo.
![]()
Valíku: Kubula kaši baští dobře, dělám 180 ml vody + kaše, někdy to dá, někdy ne, ale teda neblindil nikdy a to má občas bříško jako balón.
Ale Eli po přejedení kaší zvracela celkem pravidelně, jak jsem nevystihla okamžik kdy má dost, tak to letělo ven. Ona teda jiné jídlo jedla dost mizerně, ale ta kaše jí chutnala, tak se „přežírala“. ![]()
Kubík má čerstvě dva zuby, dolní jedničky, ale horní dásničku má hodně nateklou a „boulovatou“, takže počítám, že to bude co nevidět.
Zoyano: jsi mi připoměla, teď co mám Kubu jsem poprvé litovala, že nemáme pračku v kuchyni. Ten náš bambulka jí taky naprosto miluje a vydržel by na ní hledět desítky minut.
![]()
Ale koupelna mi připadá dost nebezpečná, takže tam má zákaz a je vždycky přešťastný, když se mu povede tam proklouznout. ![]()
Mějte se, jdu uspávat mimino. ![]()
Pa.
Ahoj, no to stěhování mi teda dává. Kdepak,ještě nejsme odstěhovaní. Zitra tam budu celý den uklízet a tatinek bude celý den hlidat děti
.Nevim,o koho se mám bát víc
. No hlavně vždycky jedem do Hradce do Hornbachu a zapomeneme pulku veci
. V čtvrtek frčím do Prahy, tak to snad už dokoupíme a bude to: Ještě musim do Ikei pro doplnky. Ale do pátka už bydle budeme.
Ahoj Zoano
, taky jsem si říkala, že jste se měli stěhovat a vy už bydlíte. Tak paráda. Máte to tam určitě prostorný a lepší, vid?? A super, že Ondrášek pěkně hajá. My už dostali z toho věčného stoupání v postýlce před spinkáním a koněčně usíná sám. Občas ješzě musim přiběhnout. Ale je i fakt, že Domik chodí spát moc unavený. Tak uvidíme. A Ondrášek je šikovný ![]()
Lostritis, jsi hodná, že jsi na nás myslela. Určitě to pomohlo, něco jsme už odvozili. Ty teploty to je děs. Taky čekám, kdy zase něco propukne. Tuk tuk tuk. A s Elinkou to už bude lepší. Kdy ji budeš dávat na dopoledne? Jinak pračku máme bohužel s plněním zvrchu
, ale i tak je naše nej mistnost právě koupelna. Domik miluje záchod, toaletní papír a špunt do vany
. A ted se mu líbí i nádobí a vubec vše, co muže otevřít a prostudovat
. Takže si už chystám izolepu. Naučili jsme se další slovíčko ham a papu a na slovo auto reaguje brm brm. Taky už udělá sám dva kroky. No jinak na něj ted nemám moc čas, ale hned jak to bude možné, tak mu to vynahradim.
Tak se mějte krásně a já jdu žehlit tři plný koše ![]()
Ahoj holky,
to je novinek.
Valíku, Zoyano, zdravím Vás. Ráda slyším, že je u Vás všechno v pořádku ![]()
Lostritis teda Elinka je šikulka, takhle rychle se naučit školku. A to čurání určo přejde, taky myslím, že to bylo stresem ze školky.
Kykoušku ty jsi úžasná, 3 děti a ještě zvládáš zařídit byt a přestěhovat. Držím place ať všechno šlape.
Deimosko tak jestli vy dospěláci neskřípete tak jí to určo přejde. Až si zvykne, že má v puse zuby
A s tím jídlem to musí být horor ![]()
Deniso videa jsou úžasný, za chvíli bude rychlá jako šíp. Vidím to na Matu. Ten se plazí a já vedle něm můžu běžet ![]()
No a my taky konečně spíme celou noc. Vyprávěla jsem naše spací patálie mudře, ta koukla do pusy, napsala homeopatika a Matu konečně spí, huráááá
. No taky chodí okolo nábytku, vytahuje šuplíky, každou chvíli si skřípne prst, restartuje PC, dělá paci paci, brm brm a nechce jíst obědy
. Masozeleninový příkrm s láskou uvařený mu prostě nechutná… Takže dnes obědval kuřecí polívku s masem, nudlema a zeleninou, kterou jsem uvařila pro nás. Naštěstí moc nesolim ale i tak je tam sůl. Jo ovoce co mu strouhám, to by jedl plnou pusou, ale celej den jíst ovoce nemůže… Chjo jsou to starosti ![]()
Taky jsme byli 2× týden u babičky a moooc si to náš dráček užil. řádil jako černá ruka. Plazil se po dvoře a po trávníku, ochutnával kytičky, trávu, kameny, listí, brouka, hrabal se packama v záhoně a furt byl špinavej jako čuník, ale moooc se mu to líbilo:-). Tak se teď nějak nemůže srovnat s domácím režimem. Takhle volně ho bohužel nemám kam vypustit ![]()
Tak se mějte krásně, pište novinky a my se zase ozvem ![]()
Ahojky,
U nás je moc ouvej, ale snad se to brzy zlepší.
Včera dopoledne jsme byli u pediatričky, Eli má herpetickou anginu a Kubulka virozu + mu lezou ty horní zoubky.
Aby toho nebylo málo, Kubíkovi večer otekl penis, tak vyrazili v deset večer na pohotovost, kde se nic moc nevyřešilo a dnes jsem s Ním strávila celé dopoledne na urologii.
Nakonec diagnostikovali zánět předkožkového vaku a možnou pyelonefritidu, ale vzhledem k té viroze si vůbec nejsou jistí. No tak hospitalizaci jsme se zatím vyhnuli a zítra ráno mažeme na kontrolu.
Kubík je takový odevzdaný, jak má pořád horečku, tak se ani moc nebránil, ovšem výplach toho předkožkového vaku stál za to.:((((
A to mu budou dělat, dokud se to nezhojí. Budu muset dopovat něco na nervy.:((((
Tak jsou už oba krytí antibiotiky a mělo by být brzy lépe. Tedy Eliška je už dnes bez teploty a řádí.:)
K dovršení vší legrace je Filip též nemocný na antibioticích. Prostě když už, tak se vší parádou. Ale paradoxně jsem ráda, že je chorý, aspoň tu na to nejsem sama.:)
Držte mi palce, ať jsem imunní, protože to už by mi trefilo.:(((
Kykoušku: tak co, zvládl hlídání líp tatínek nebo děti?
Nejspíš si to nakonec i užili ne?
Adaptace ve školce se nám zase posune, ale čert to vem, hlavně ať jsou v pořádku. Pediatra dokonce říkala, že kdyby se měly opakovat takové masivní infekty často, tak by MŠ odložila. No snad ne. ![]()
Broskvičko: máte správnýho kluka, Kubík jak je špinavej, tak je celý nesvůj. Jen ručky opatlaný od jídla mu nevadí. Ale tuhle vlezl do bláta a ječel jak siréna. ![]()
ahoj, jéjda choudátka malá. Pusinku jim posílám na rychlé uzdravení. To je vždycky moc smutné, když jsou děti v horečkách a sami nevědí, co se to s nima vlastně děje. To jsem viděla u Domika nedávno s těma 40. Celé dny jen spal a nemohla jsem mu moc pomoci. Bohužel, ten první rok ve školce je prostě takový. Pamatuješ, jak jsme si užívali my? Na jaře jsem mlela z posledního. Taky jsem je chtěla dát pryč, ale zvládli jsme to a ted tuk tuk zatim ani ryma. Ale Elinka ted hodně dostane do tělíčka protilátek a bude více odolnější. Ale že to musela chytnout hned na začátku a hned takovou pecku
. Tak přeji moc moc síly a at to nechytíš. To je pak vubec o nervy
A aspon, že je Kubik malinkatej a ty výplachy hned zapomene. Taky mu přeji, aby se pindik dal do pořádku a zitra to dopadlo dobře.
Broskvičko, tak Domik začal taky skřípat a to me teda leze mráz po ádech…brrrr
. A je dobře, že Mátik má od bolísky klid. Vyspinká se mamince a tatinkovi pěkně do ružova a muže vesele řádit na zahrádce
Nasmála jsem se, jak ochutnával brouka
. Ručičky máme skřípnuté taky věčně někde. A za 5 minut zase jde k šuplíku a zase to zkouší. Pořád čeká, kdo se vyhne dřív
A polívčička určitě moc moc chutnala
, je jedno, že byla přisolená (už není na to tak malý), hlavně, že papal a byl spokojený ![]()
Jinak co vám budu povídat. Dnes jsme litali po Praze a snad už to bude vše. Přestěhovaní už relativně jsme, ještě postele a pár skřínek. Oblečení a vše už mám pěkně ve skříních a zitra musim doladit kuchyn. Takže nejhorší kus je za náma. Ted na mě čeká opravdu obrovský koš plný špinavého prádla a nevim, kdy bude ještě teplo venku.
zatim papa a veřím, že až přijdu příště, tak bude dětičkám mnohem lépe. ![]()
Ahoj,
u nás nic moc nového. Monika zlobí s jídlem tak, že dokonce i hubne
Za poslední měsíc zhubla asi 200 g. O jídlo si sama neřekne a to, že nejí, jí vůbec nevadí, ani ji to jíst nedonutí. Tak asi na:,–(ím tvrdý režim a prostě do ní ráno narvu aspoň 100 g přesnídávky atd.
Monča ráda napodobuje různé činnosti. Nejraději to, co dělá brácha. Zde je jedno video, kde se taky opičí po bráchovi
: http://www.youtube.com/watch?…
Holky, kdo máte aspoň 2 děti - kdy plánujete přesun mladšího k staršímu do pokojíčku? Moje děti mají zatím velmi rozdílný režim a vůbec netuším, zda se to v dohledné době srovná, aby to měli aspoň podobné. Monika chodí spát mnohem dřív než Luky a vstává ráno taky dřív, pak ještě spí přes den 2×, Luky jen jednou. Monika potřebuje klid, Luky je hlučný … prostě samé rozdíly. Tak nevím, jestli se v budoucnu snesou.
Deniso: krásná videa. Anetka se hezky plazí, po té podlaze jí to určitě jde úplně samo. Jsem si vzpomněla na jaro, kdy se Monika plazila úplně stejně. Anetka jí přímo ukázkově - co já bych za to dala.
valíku: Monika jí kaši ze 120 ml vody. To máš dobré, že ti jeden v kočárku krásně spí a druhý si hraje na hřišti. Moniku donutit spát v kočárku je umění (hlučný starší bratr poskakující vedle kočárku a lomcující s kočárkem tomu moc nepřispěje) - a když už usne, spí tak 30 minut. Ale musí se jezdit.
broskvičko: Maty bude asi gurmán. Kdo by jedl nesolené a jinak neochucované, že?
Už brzy to tolik vadit nebude a snad, až bude jíst to, co vy, tomu přijde na chuť.
Lostritis: jejda, to je jak v lazaretu. Přeju brzké uzdravení. Snad aspoň ty zůstaneš zdravá, abys mohla marody opečovávat. A k tomu pindíkovi - je to zvláštní, ale Lukymu se něco podobného objevilo, když byl nemocný a měl u toho horečky, tak je možné, že to u Kubíka spolu souvisí. Dva dny to byla krize a pak se to začalo postupně hojit. Ale žádné výplachy mu nedělali.
Kykoušku: to je dobře, že už máte nejhorší část stěhování za sebou. Teď už to snad nebude takový nápor. Už se Kikince zahojila hlavička?
Ahoj holky,
moc děkuju za podporu.:)
Dnes to vypadá o poznání lépe než včera (ťuk ťuk), oba broučci bez teploty a
vesele naladěni.:)
S Kubulkou jsme byli na kontrole, pan dr. je též spokojen, udělal mu proplach a dostala jsem instrukce, kterak o tu jeho bolístku pečovat.
Tedy prý ho to nejspíš nebolí, ale hulákal notně.:(
Pokud bude vše v pořádku, a ono bude !!!, máme v út kontrolu.
Ještě nás výhledově čeká jeden mocný nápor na nervy, včera říkal ten pan docent, abych Kubíka po doléčení hned objednala na operaci toho jeho nešťastného nesestouplého varlátka, zhruba za tři měsíce. On prostě musí mít s tou svojí „parádou“ tolik patálií.:(
Konec okénka o zdravotním stavu.:))
Musím přiznat, že jsem nostalgicky vzpomínala na práci, jak jsme teď byli v té nemocnici (jsem zdr.sestra). Pravda, příliš hrdá jsem tedy nebyla, co se týká doktorů, byli všichni ochotní na 100%,
profesionální a empatičtí.
Zato ty sestry, ve většině ( ne u všech) případů neochota a nevšímavost.
Já tedy chápu, že mají moc práce, ale je to
jejich volba a nikdo je nenutí, aby tam pracovaly, když je to tak prudí.:( ![]()
Jinak se Kubík krásně staví a abych nezapoměla, včera se mu konečně prodraly obě ty horní jedničky a vypadá to, že dvojky budou následovat.
A něco pro pobavení od naší mudrlantky.
Ráno jsem vyrazila ještě před Eliiným probuzením, takže ji obstarával Filip. Připravil jí na oblečení takové lepší triko. Eli mu povídá, že to je přece tričko na ven, tak odvětil, že to přece nevadí. Nu dostalo se mu poučení, že se má těšit na to, až „to uvidí mamka, ta bude říkat, jak to, že taťko nevíš, co mám mít doma
na oblečení“. ![]()
Filip mi to podával tak, jako abych si uvědomila, že ho pořád peskuju a to dítě to vidí.:) To si ovšem naběhl, pravidla jsou prostě pravidla.:)
(Samozřejmě vtipkuju, rozhodně u nás nevládne diktatura, i když „někdo“ by měl možná jiný názor
)
Ad solení: teď poslední měsíc, když Kubulkovi vařím baštu, dávam mu tam pár zrníček (opravdu malinko) soli. Máme mořskou sůl s jodem a fluorem, tak kvůli těm minerálům, chuťově to asi moc znát není. A když mu chci udělat radost, tak mu koupím masozeleninovou polévku od Hippu, to mu teda chutná ze všech příkrmů nejvíc. ![]()
Zrovna dneska jsem mu jí koupila, za odměnu, že byl taaak statečný a taky teď moc nebaštil, tak ať si nacpe pupík.
Tedy včera jsem byla překvapená ohledně kojení. Jak jsem psala, Kuba měl před chorobou kojení ráno po probuzení, jednou odpoledne a občas jednou v noci, tedy nic moc a včera jak nechtěl nic jiného byl prakticky od noci kojený plně a MM bylo zřejmě dostatek. To bych nevěřila, že se to přizpůsobí potřebám takhle rychle.
Nebýt toho, že mu bylo mizerně, tak bych řekla, že to bylo bezva, nabaštěný byl za chvilku, bez práce, bez nepořádku. ![]()
Kykoušku:
tak sláva, už „jdete do finále“. Jsme věděly, že to zvládneš v pohodě, jsi superschopná žena. ![]()
Deimy: přesně tak, vypadá to, že ten otok a podráždění má souvislost s oslabením organismu při viroze a taky už to má o hodně lepší, takže to budou taky tak dva dny.
Trable s jídlem nezávidím, snad Moni dostane brzy „rozum“.
S Eli to byla taky hrůza, kolem toho roku též hubla, lítali jsme po vyšetřeních, ačkoliv jsem dr. říkala, že téměř nejí. Pochopitelně výsledek byl, že je zdravá a mám jí nutit víc jíst, což bylo k ničemu.
U nás to vyřešilo to, že jsem se „vzdala“ a přešla ze zdravých mimiblafů na to, co jí chutnalo.
Takže jogurty ochucené, občas i smetanový, občas Lipánek a pod. Jídlo ochucené a když Eli objevila knedlík, poprvé jsem jí viděla cpát se.
A to jí tedy vydrželo dodnes.