Listopad 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2047
21.10.09 22:25

a lituji te s tou chripkou. Hlavně, že už po ní a budeš mit protilátky. Ono je hhrozné ještě lítat kolem dětí. Ale nedá se nic dělat :? A ty klouby mě mrzí. Vim o čem mluvíš. Ještě ted mě píchá v kyčli z porodu. Jak se to namuže, tak pak to je na dlouho.

Lostritis, ta školka vám dává pěkně zabrat. Bohužel vim, o čem mluvim a bojim se, že to lepši nebude. U nas to byla přesně totéž. Ale opravdu vydržet. My máme tolik protilátek, že jsou ve školce už tři měsice nepřetržitě. A to je teda zazrak.

Zoano, opravdu krásný darek. Moc se mi to líbí a je to praktické. Malej bude spokojený :D . Jinak botičky na zimu nekupuji, nemá to cenu. Koupila jsem mu sandalky pevný za 600kč na doma a to stačí.

Musela jsem dát malého zpět do korbičky. Nějak se v tom sportáku nemužu zorientovat. všechno pada, tak musim nasit nejaké popruhy. V tý korbičce to taky neni pravé ořechove, ale lepší.

Tak já jdu dodělat to album a pokud jsem na neco zapoměla, tak se omlouvam, ale mám toho nějak moc. Pořád samá návštěva jak jsme se přestěhovali a resty musim stíhat po večerech.

a dekujeme za gratulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
22.10.09 14:43

Kykoušku: moc hezké fotky. A ten dort! Kdo ho dělal? Jsem se smála, jak se do něj Domík pustil, ale hlavně, že se mu líbil. Ubrus to asi odnesl pořádně. Já bych ještě trnula hrůzou, aby si neotřel ruce, pusu apod. do gauče. Domík už je strašně velký 8O - opravdu hrozně rychle vyrostl, a jak už sám chodí, miminku se vůbec nepodobá.
Snad už je Patričkovi dobře.
Nás to čeká příští týden … strašně to uteklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
22.10.09 22:40

Ahojky, dortika jsem objednala v jedné cukrárně a opravdu se povedl. Naštestí ta sedačka je z kuže, takže pak stačilo jen otřit hadrem a bylo. Dečku jsem hned namočila do vanische a je zase oslnivě bílá :) . Měla jsem velký strach, aby mi nešáhnul na tu svičku, nebo a by mu nechytly vlasky. Ale vše bez nehody. Už je to muj veliký kluk. On je strašně mazlikovací. Přijde ke mě a řekne něco jako mmma mmma (asi máma :lol: ) a tuli tuli. Položí si na mě hlavičku a tulí se a vydrži takhle i 10 minut. Jinak chodi všude se mnou. Beda, když mu na chvili utěču, tak je řev. No bude to muj mamanek 8) .

Jinak Pátik a Kikinka maji teploty a zanět v oušku. Tak jsem to posledně zakřikla. Tak bude doma veselo a Domik nebude za mnou pořád chodit.

Deimy, dortika budeš péct, nebo někde objednávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
24.10.09 11:32

Ahoj holky,
tak je to všude stejný, samá choroba. :evil:

Mě to marodění tak zmáhá, já tedy chápu, že imunitu ty naše dětičky nějak získat musí, ale stejně je mi jich tak líto.:(((
U nás aktuálně Kubík veselý a šmejdivý, pouze s rýmou, Eliška od včerejška zase trochu horší, teploty tedy jen velmi mírné, ale ten kašel se jí pořád drží, při záchvatu kašle zvrací a nechce nic jíst. No aspoň, že pije. Zatím sme to zvládli od pondělí bez lékařky, ale jestli se to zítra nezlepší, tak v pondělí vyrazíme.
Teď tady kňourá ze spaní či polospánku a mě jen srdce usedá. Tohle je na tom mateřství fakt nejhorší, když jsou nemocní.:(

Vždycky když řešíme nějakou takovou „banální“ nákazu, musím myslet na ty „skutečně“ nemocný děti a jejich mámy a mám tak kontinuálně rozporuplný pocity. Na jednu stranu s nimi cítím a lituji, ale na stranu druhou jsem sobecky taaak ráda, že se to TEĎ netýká nás.:(

Z jiného, snad veselejšího, soudku. Včera jsme byli s Kubíkem na Dětské
klinice na endokrinologii, původně měli řešit postup ohledně toho varlátka,
ale to už je vyřešené, takže naše pediatra si přála konzultaci aspoň kvůlivá tomu, jak Kuba méně přibírá.
Samozřejmě jsme dorazili se čtvrthodinovým zpožděním (cestou jsem doktorce volala, tak měla pochopení), já s jazykem na vestě a zpocená až na… Tyhle zrychlený přesuny poslední dobou zvládám čím dál hůř i jen s jedním dítětem.:)
Vyšetření bylo celkem legrační, než jsem stihla paní doktorku informovat o aktuálním stavu problému „varle“, už měla Kubu vyšetřeného a povídala, že „by to bylo nejlepší zoperovat.“ :))
Pak tedy ze mně vypadlo, že jsme tak ohledně nepřibírání, dr. mrkla okem po nahém Kubulovi, pak po mně a povídala, jestli se mi zdá hubenej, že jí připadá hezkej a lepší, než ty cituji : „oplácaný barokní andělíčci.“ :)))
Tím mně tedy pobavila, nicméně nakonec mu aspoň vzali krev na zjištění
intolerance lepku (to teda určitě nemá) a hormony štítné žlázy. Toliko náš
výlet na Kliniku.:)

Konečně jsme zaznamenali mírný pokrok v motorickém vývoji, udělal pár kroků za odrážedlem a občas pocupitá kolem stolu, když potřebuje dosáhnout na něco, na co nemá.:))

Kykoušku: ať je dvojčátkům brzo dobře, Eli se zatím zánět středouší vyhýbá a snad to tak zůstane, já ho měla v dětství jednou a ta bolest je děsná. A manžel na to trpěl hodně, dokonce se dopracoval až k nějaké operaci. 8O
Na fotky z vaší oslavy se snad stihnu podívat večer, už se těším. :wink:

Deimy: přesně toho se obávám, že nějaká choroba postihne mně, to už bychom to tu mohli zabalit. :? Mě teď se změnou počasí bolí záda a klouby úplně nemožně, nejprotivnější je paradoxně bolest těch nejmenších kloubů na prstech. :roll: Mám to jako bonus k lupénce, tahle „komplikace“ se mi rozjela po prvním porodu. :twisted:

Zoyano: dárek je fakt super, určitě bude Ondra nadšenej. :) Kubík si vyzkoušel v reálu tu Tatrovku, co se chystáme koupit (měli jí v herně na té klinice) a vybrali jsme vážně dobře. :wink:

Tak se držte vy i děti, ať je brzo všechno zdrávo. Pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
24.10.09 17:32

Kykoušku: fotky jsou moc hezký, dort taky a dětičky máte fakt nádherný. :wink: Jsou si hodně podobný, obzvlášť Kikinka a Domík.
A jak píše Deimoska, opravdu už Dominik vůbec nevypadá miminkovsky, to my máme miminko pořád. :lol:
Viz tady s „tetou“ :)
 http://www.eliskavoj.com/…img00042.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
26.10.09 22:47

Ahoj,
zítra jdu s Monikou na roční prohlídku, tak jsem zvědavá, jestli aspoň dohnala váhu, co měla před 2 měsíci, nebo ne :?

Kykoušku: dort budu péct sama - bude obyčejný, vyjde mě asi na 150 Kč (což je pro mě rozhodující ;)). Snad už je dvojčatům lépe. Zvláštní, že mají bolavé ouško oba :( - já jsem měla zánět stř. ucha asi jednou a vím, že mi to píchali, ale na nějakou bolest si nevzpomínám, takže vlastně vůbec nevím, jak to bolí.

Lostritis: Monika taky stále vypadá jako miminko. Kubík je hezký kluk okatý :srdce:, s tetou jim to sluší! Jak je na tom Eliška se školkou? Už je to v pohodě? Doktorka na endokrinologii byla super :) Bolest v prstech musí být teda pěkně otravná :( Fakt nezávidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.09 10:13

Ahoj holky,
teda Kykoušku krásná oslava. A nádhernej dort!! Taky ho máme objednaný. Časově bych to nezvládla ho upéct a v tý cukrárně, kde jsem ho objednala pečou dobře.
Deimosko tak co zdraví? Už je to s Tebou lepší a už pečeš nebo máš upečíno? Obdivuju, kde na to bereš sílu a čas 8O .
Lostritis máš krásnýho chlapečka a takhle jak sedí tetě na klíně, tak mi taky nepřipadá nějak hubený, je to pěkný mimi. Hlavně aby ta štítní žláza byla v pořádku.
A s těma kloubama Tě lituju, mám to samý a taky od porodu. Vůbec jsme po tom porodu zhuntovaná jako pes. Momentálně obíhám doktory: endokrinologie, urologie, revmatologie… Si připadám jak hypochondr…
No nějak to dopadne :wink: . Šíš holky, my už máme doma batolata … neskutečný. Takovýho červíka jsem si donesli a teď už se mi pomalu nevejde do náruče. A jak se mazlí, dává pusinky, no je to hotovej andílek. Teda někdy a někdy je to pěknej čert :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
27.10.09 15:35

Ahoj,
tak jsme byli na roční prohlídce a Moničinu vtipnou váhu radši ani nebudu psát (váží méně než před 2 měsíci :roll: ) - nicméně dr. shledala, že jí nic nechybí, že je šikovná a spokojená, tak prý máme s jídlem válčit dál, co to půjde.

broskvičko: děkuju za optání, už jsem úplně fit :wink: Monika má sice narozky už pozítří, ale slavit budeme až o víkendu (aby se sešlo příbuzenstvo), takže péct budu v sobotu a zdobit pak v neděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
27.10.09 22:44

Ahoj holky,
já mám dnes fakt den blbec. Nějak už je toho na mně moc. Eliška je stále nemocná a je to jak na houpačce, jeden den lepší, druhý den horší. :roll:
Včera už vypadala trošku líp, i jedla oběd, dnes od rána zvrací, průjmuje a teď večer nastoupila horečka. A to jsme byli odpo u dr., stěžovala si, že jí bolí bříško, tak prý jen podrážděné zažívání (se nedivím, když kromě sirupů a kapek nic nejí :cry: ) a poslechově dobrá.
Tak co už jí teda sakra může být, že po týdnu takhle vyletí teploty, když podle výsledků odběrů to bakteriální není. :?

Navíc se pochopitelně pořádně nevyspím, přes den mi všechno padá z rukou, ještě že ten náš malej brouk je v pořádku. Ale samozřejmě pořád za El leze a chce si hrát, takže separovat je fakt nelze.

U nás se teda pochopitelně žádné oslavy nyní neplánují, navíc ještě máme čas.
Deimy: jsi mi připoměla s tou váhou, Kubulu teď teda neřeším, navíc ten baští, ale Eli jak teď jí ještě míň než obvykle (jsem si myslela, že už to nejde :roll: ), zhubla za čtrnáct dní o dvě kila, takže má na 104 cm necelých třináct kilo. 8O :cry: A prostě fakt nejí !!! :evil:

Toliko můj depresivní srdcevylévací příspěvek, jdu se vyspat, snad bude zítra líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
28.10.09 11:07

Hezké sváteční dopoledne,
přesně jak jsem čekala, je dnes o 100% lépe. :wink: :)

Eli i Kubík se v noci vzbudili jen jednou a ráno mně probudili v půl sedmé s úsměvem. Tak se mi to líbí. :wink:

Kubulka už dne svýjimečně spinká teď, většinou tedy chodí až kolem půl dvanácté po obědě, ale dneska si tady pořval, tak ho to asi vysílilo. :lol:
Měl záchvat, protože jsem mu odmítla dát pudink, který Eliška nechtěla a on jo. 8)
Máme z něj legraci, že je takový žravý, jak vidí, že někdo žvýká, už je u něj a regulérně žebrá. Jen doufám, že mu apetit vydrží. :wink:

Ad Dort : já bych teda upéct nezvládla, no možná jo, ale rozhodně se mi nechce riskovat, že bych u toho strávila horu času a výsledek nejistý. Naštěstí nemusím ani kupovat, to by mi zase bylo líto peněz, když si vzpomenu, kolik jsme dali za náš svatební a to nebyl nic moc. :roll:
Neteř je cukrářka, takže to má v rámci dárku, Eli od ní taky dostala k svátku dortík. Sice nebyl tématicky dětský, ale nevadilo to nikomu.

Elišce jsem nechávala dřív dělat dort u kamarádky, taky vyučené cukrářky, je fakt, že narozeninový s Bobem a Bobkem vyšel na 400, ale byla jsem zklamaná, protože jsem teda čekala, že budou králící mnohem hezčí. :wink:
Navíc, ona dělá fakt nádherný dorty „na kšeft“, tak mi přišlo, že jak toho má hodně, tak Eliščin trochu odbyla a to si teda beru osobně. :twisted: :lol: :lol:

Ad školka: ten týden, než zase onemocněla už byla Eli úplně v pohodě, ani nezakňourala a chodila domů po obědě. Dokonce tam krásně jedla. 8O
I proto mi je tak líto, že je zase doma. Snad se nám to zase nepokazí, až nastoupí.

Deimy: přesně, Moni je taky taková miminkovatá, koukala jsem na ta nová videa, co máš na YT, Kuba si hraje podobně jako Monička. Teda není ani zdaleka tak šikovný, ale jezdí s auty, dělá i ty zvuky motoru :lol: , rozebírá duplo a uklízí ho do krabice, snaží se dávat kostky na sebe.
Ale samozřejmě nejradši cokoliv boří, rozhazuje a roznáší „krámy“ po bytě. :roll: :lol:

Broskvičko: běhání po doktorech je děsný, to tě lituju, no snad aspoň nakonec budeš v pořádku. Po prvním porodu mě trápily jen ty klouby a dalo se to do pořádku asi za rok a půl, zato teď, připadám si zhuntovaná jako v šedesáti. A asi to o moc lepší nebude.
Ale naštěstí to není nic až tak závažného, jen když mám nějaký splín, tak si to víc beru a jsem z toho otrávená, když jsem v pohodě, tak to beru jako daň za naše úžasný děti. :wink:
Jen teda nechápu, proč část té „daně“ nenaúčtovali Filipovi. :twisted: :D

Jo a já teda ROZHODNĚ mám doma ještě MIMINEČKO. :twisted: :lol: :lol: :lol:
A mám pocit, že ještě dlooouho budu, nějak jsem si to nestihla užít a už bych měla připustit, že je batole? NIKDY !!! (samozřejmě je, ale mluvit o tom nebudeme :roll:)

Paa. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
28.10.09 11:14

Ahoj holky, tak jsem vás rychle pročetla. Lostritis, Deimy váha :( , taky jsme hubeňouři, v deseti měsících měl při 73cm 7500, ato šel možná teď dolů, jelikož měl šestou nemoc a moc nejí, spíš ho musím nutit. Veškeré oblečení z něho padá a nejlíp jsou mu tepláky na čtyři měsíce. Jinak Kryštof chodí kolem nábytku a neustále mě stíhá a chce se mazlit, někdy jsem z toho dost unavená, protože když není po jeho tak pořád kňourá, teď ho mám taky na ruce, takže se mi píše docela blbě. Kykoušku prosím pošli mi také odkaz na vaše fotečky ať se pokochám.
My budem slavit narozky dvoje, děti jsou 3 a 17. 12. takže to uděláme někdy uprostřed s dvouma dortama. Krýšovi udělám nějaký se zakysané smetany za studena, aby si do něj mohl aspoň dloubnout. Klukům jsem oboum koupila lego duplo, jelikož malý si stejně nejvíc vyhraje se starším a navíc hračky pro mrňousky už máme. Všechny zdravím a už zase pádím. Ahojky Valík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.09 18:17

Ahoj holky,

Anetko, Moničko všechno nejlepší k Vašim . narozeninám!!! Ať krásně rostete, jste zdravé a spokojené

Monika a Matík :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
29.10.09 00:30

Anetce přeju všechno nejlepší k narozeninám! Hlavně hodně zdraví, štěstí a dárků. :-)

broskvičko: Monička děkuje za přání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
29.10.09 17:09

:-) Všechno nejlepší malým princeznám Moničce a Anetce,
hodně zdraví a ať vás rodiče moc nezlobí.
 :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
29.10.09 21:03

Ahoj holky,
předně bych vám ráda poděkovala za Anetku k přáničkům k narozeninkám. Narozeniny jsme oslavily o víkendu. Anetka dostala dort se svíčkou a spousty hraček :) Moničce taky přejeme hodně zravíčka, štěstíčka a spokojenosti :-) :srdce: Dominičkovi s menším spožděním taky přejeme k narozeninkám hodně zdraví, štěstí a spokojenosti :-) :srdce:
Tak po větší pauzičce jsem se opět dostala na emimino. Minulý týden jsme byli oba s manželem nemocní. Manžel měl chřipku a já den na to jsem lehla se zánětem průdušnice. Stárání se o Anetku jsme měli rozdělěné. Anetka to naštěstí od nás nechytla :)
Anetka už chodí kolem nábytku a začla lozit po čtyřech. Má už 4 zuby a pěkně to bolí, když kousne. Když už Anetka ťape kolem nábytku, tak mi doktroka řekla, že už musíme mít botičky, tak jsem ji dneska koupila capáčky. Je hrozně roztomilá v těch botičkách :D .
V úterý jsme byly na roční prohlídce a Anetka zhubla 40dkg, ale to je tím, že se začla víc hýbat. Doktorka to nijak nekomentovala.
Kykoušku , Dominik už je teda velký kluk. Ten dort vláček je moc pěkný, to jsi dělala ty?
Lostritis , snad už to s Eli bude jen dobré a nemoc se už nevrátí. Máš teda o zábavu postaráno. Jinak Anetka taky umí žebrat. Když začnu něco jíst, tak u mě stojí, čeká, že něco dostane a děsně se tomu směje. Asi se to naučila od psa, či co :D
Broskvicko , s těma doktorama tě lituju, snad to není nic vážného. Přeji ti ať se ti brzo uleví a je ti zase dobře :)
Deimy , třeba se Monča moc hýbe a tím pádem ji váha neroste nahoru. Když ji k narozeninám upečeš dort, tak jí ho nech celý sníst, třeba se ručička na váze pohne nahoru :wink: :D
Mějte se krásně a zase někdy naspísanou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital