Listopad 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1493
9.11.09 15:09

Ahoj,
tak u nás se taky marodí. Včera začal Luky smrkat, dneska kašlat, uvidíme, co zítra. Mě bolí v krku, tak to bude zase veselé, když budeme celý týden zalezlí doma :-?

Děkuju za pochvalu dortu :oops:

nočníkování: počkám si, až to Monča sama pochopí. Předčasným vysazováním na nočník se stejně nic neurychlí a dítě bude bez plen, až k tomu samo dospěje, a pak to půjde raz dva. Takže si též počkám na léto a nebudu si přidělávat práci praním počůraných věcí a zbytečné nervování, což by stejně nikam nevedlo. Pokud si dítě neuvědomuje potřebu, že se mu chce a nedá to nijak najevo a nedokáže to ještě zadržet, dokud je močový měchýř plný, tak to stejně nemá cenu. Luky se odplenkoval ze dne na den asi v 20 měsících, ale na noc má plínu stále - před spaním hodně pije a ráno má pak kilovou plínu.

Lostritis: hezké fotky, akce se určitě vydařila. To je fajn, že je malému líp.

pití je u nás bída. Monika pije vodu z hrníčku s brčkem, ale za den si jen párkrát cucne. Luky pil taky z těchto hrníčků asi od 8 měsíců do 2,5 let a teď už z normálních hrníčků (a ty s brčkem má jen na ven).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
9.11.09 21:10

Ahoj, vubec nejste krkavčí mamči. O těchto mám uplně jinou představu :lol:
Já už taky vyřizuji jednu práci, sice na pul uvazku, ale uplně to stačí. Už jsem doma 4 a pul roku :zed:
Holky to odplínkování je u každého různé. Holčička od známé byla bez plen v roce a pul a to i na noc (posazovala od 7 měsícu na záchod), od kamaradky chlapeček až na dvou a pul roku a to měl dlouho plínku ještě na noc. Já tím posazováním chci dětem ukázat k čemu ten nočník slouží. Tím nic nezkazím :-) . Broskvičko, to je mi líto s tím zadečkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
10.11.09 13:07

Ahoj holky. :mavam:
Teď jsme s Kubulkou dorazili od doktorky, výtěry jsou v pořádku, Kuba už taky vypadá dobře, jen je unavenější. :palec:
Tak v roce tedy váží 7500g a má 73 cm, to je bída. :-(
Chystám se ho řádně vykrmovat, ale jednak moc nespolupracuje, teď je z něj zase regulérní kojenec, a druhak se obávám, že chorobám není konec, zima je před námi.:((
Ale konec pesimismu, teď jsme všichni zdraví, Elišce se ve školce líbí, už tam i zvládá trošku zlobit a hrát si s dětmi. :potlesk:
Odpoledne nás čeká první narozeninová oslava, jen mi to kazí fakt, že to objednané auto pro Kubíka ještě nepřišlo. No naštěstí mu to bude fuk, kdy ho dostane. :wink: :lol:

Deimy:přeju ať vás choroby brzy opustí, to je otrava, ach jo. :-(

Kykoušku:určitě vysazováním na nočník nezkazíš nic a při tom, jak máš šikovný děti to třeba bude natošup.
Samozřejmě záleží na dítku, některé to pochopí dřív a některé později, ale jak píše Deimoska, v určitém věku na to prtě dozraje a jde to samo. A o to mi jde, bo jsem lenoch. Protože jinak je to hlavně o tom, jak je matka důsledná a pečlivě to hlídá a to já nejsem. :oops:
Takže to rozhodně neberte jako kritiku, naopak vás obdivuju. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
10.11.09 14:41

Ahoj,
Lostritis: pro povzbuzení Monča měla v roce úplně stejné míry :-? (tedy ta váha byla přesně 7,46 kg). Kubík to pak dožene, až nabere sílu po nemoci.

Kykoušku: samozřejmě každé dítko je jiné, ale opravdu se nic neurychlí, když se začne posazovat brzy. To, kdy je dítě zralé, nesouvisí s posazováním na nočník, ale s dozráním nerové soustavy a svěrače (plus jeho ovládání), který dokáže moč atd. zadržet. Někdo je zralý v roce, někdo ve dvou, někdo ve třech … Pokud jsi od roka dvojčata posazovala a byli bez plen až v roce a půl, tak je to strašně dlouhá doba. To bych nevydržela :) My začali až v tom roce a půl (tedy přesně v 20 měsících) a hned bez nehod (tedy měl jednu nehodu týdně a to takovou, že si jen učůrnul a nestihl to). Samozřejmě stejně jako Lostritis nechci kritizovat a taky bych na to neměla sílu stále hlídat a posazovat. Samozřejmě se posazováním taky ušetří dost plínek, což třeba u dvojčat je určitě hodně přínosné.
Já jako malá jsem byla bez plen v roce i na noc (jednou mě nechali se počůrat a další nehoda už nebyla - jsem to hned pochopila a byla jsem na to zralá). Moji sestru posazovali asi od 8 měsíců a posazovali rok a půl, než byla bez plen přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
10.11.09 20:39

Ahojky, jejda kritika a kde? Já žádnou nevidím :lol: :lol: . Teda na roce uplně bez plínek?? No tak to máš muj veliký obdiv, ikdyž jsi to určitě nepatuješ. No Domikovi zatim jen řikám, když udělal ee do plínky tak mu řeknu eee eee a on už opakuje. Dnes se naučil řikat čiči. Mamča má kocoura a papoušky a to je něco. Pipi čiči. Ale aby řekl pořádně mama, to ne. Akorát takový ten náznak ama ama.
Zitra musim jit zkouknout zase dalši dorty. Ach jo, proč ty děti nemužu mít s odstupem narozenin? To je děs. V září kupuji tatinkovi k narozeninám, v říjnu Domikoj, v listopadu dvojčatum a o prosinci raději ani nemluvim. Ale na Vánoce se už těšim.

Jsem tady jen na skok, tak se omlouvám, že moc neodepíšu na konkretní věci, ale musím ještě udělat asi sto věcí :roll:
Jinak Lostritis, je moc fajn, že je malý už lepší a ta váha je sice menší, ale není zlá. Dožene to, uvidíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
11.11.09 00:15

Ahoj,
Kubíkovi přeju všechno nejlepší k narozeninám! Hlavně hodně zdraví, štěstí a dárků. :kytka:

Kykoušku: Panejo, máš to teda nabité s těmi narozeninami. To abys byla milionářka, abys mohla všechny náležitě obdarovat. S mluvením je Domík šikovný :potlesk: Monika říká od slov většinou jen první slabiky. A s mámou to máme podobné - táta říká už dlouho, ale máma jen, když se vzbudí a řve, ať ji vytáhnu z postýlky. Napodobuje pár zvířátek, ukazuje v knížce, ale mluvit se jí moc nechce. Příbuzenstvo nevěří, že Monika umí vydávat nějaké zvuky - vždycky je totiž celý den zticha, potvůrka, když někdo přijede na návštěvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.09 08:47

Ahoj holky,

Kubíkovi všechno nejlepší, hlavně zdravíčko, spokojenost a moře lásky ze všech stran.

Lostritis jéžiš to je dobře, že jsou ty výtěry OK. Tak teď už to snad bude jen lepší. A nemoci snad nebudou. Držím Vám palce.

Deimy s tím nočníkováním máš pravdu, ale už jsem psala proč musí chodit na nočník a nezdá se, že by ho to jakkoli omezovalo. Spíš má radost, že se vyčůral a vykakal:-).

Kykoušku to je frmol s narozkama, ale zase je to krásný:-). Dortík bude určo super, jako Domíkovo. Pak pošli foto, ať se pokocháme :wink: .

Tak holky, ten náš prcek už třetí noc naprosto katastrofálně spí. Vůbec nevim co s nim budeme dělat. Oba s manžou jsme jako mrtvoly. Matu se v 11 vzbudí a je vzhůru tak 1 až 2 hodiny. Probudí se s brekotem, když ho ukonejší, tak pofňukává, převrací se a nemůže se uprdelit, pak se zase rozeřve a tak to jde pořád dokola. Mudra mi řekla, že to musíme vydržet, ale jak dlouho???
Neznáte nějakej babskej recept???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
11.11.09 14:06

Ahojky,
moc děkujeme za přání k narozeninám.
Dám vám sem pár foteček, oslava byla povedená, dortík moc dobrý a dětičky zlatý. Jen nám tedy ještě nedošlo auto pro Kubíka (objednávali jsme v e-shopu a asi už mají předvánoční nával :roll: ,to jsem nedomyslela), takže dostal jen nehračky :lol: , ale bylo mu to úplně fuk, nejvíc se mu líbila dóza s čajem. :wink:

Broskvičko:nelezou malýmu zoubky, to asi bývá nejčastější příčina zlobení se spaním v tomhle věku. A ono je to dokáže trápit pekelně a ještě není žádný zub vidět. Nám doktorka doporučovala, pokud jsou už nalitý dásně, tak mazat nějakým tím gelem a pokud ne, tak před spaním zkusit Nurofen sirup (nebo i Panadol), pokud je to od bolesti, tak by to mohlo pomoct.
Přiznám se, že jsme si teda jistí nebyli, jestli je to zubama, ale sirup zabral, spal o dost líp.
Nebo na něj může něco lézt, ale po třech dnech už by se to projevilo i jinak.
Držím palce, ať se to brzo vyřeší a vyspíte se vy i prcek.
Deimy:co u vás, jak je Lukáškovi a tobě? A Monička se drží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
11.11.09 14:07

Předávání dárků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
11.11.09 14:07

Ochutnávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
12.11.09 00:08

broskvičko: ještě k tomu nočníkování - samozřejmě pokud jsou k tomu zdravotní důvody, jako u vás, tak je hlavní, že mu to prospěje. Hlavně, ať má zdravou prdelku.
S tím buzením mě napadly ještě růstové bolesti. Luky je od narození prožívá velmi podobně - jsou období, kdy se několik dnů po sobě v noci budil s usilovným pláčem (on měl ale přímo hysterický pláč, jako by mu trhaly nohy), taky byl vzhůru kolem hodiny nebo hodny a půl. Jak se malý vrtí a neví, jak se upelešit, to vypadá, jako že ho něco bolí nebo se mu něco zlého zdálo. Tak buď ty zuby nebo třeba jako u nás ty růstové bolesti. Proti nim ale nelze nic dělat, max. je-li to neúnosné, tak nějaký sirup proti bolesti.

Lostritis: dort vypadá luxusně. Auto snad brzy dorazí. U nás je Luky nemocný - kašle a smrká, zatím naštěstí bez teplot. Doma řádí jak černá ruka, nudí se, protože nechodíme ven, takže víc zlobí a já jsem z toho nějaká podrážděná :-? Mě bolí v krku už jen maličko - objevila jsem nový lék proti počínající bolesti v krku - solené brambůrky :) Sůl mi to v krku pěkně vypálila a hned je líp. Monika zatím odolává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
12.11.09 10:51

Ahoj,
dneska šla Eli do školky odhodlaná tam poprvé spinkat. Ale zkomplikovalo se to, protože jejich druhá p.učitelka má dovolenou, takže se na spinkání stěhují do jiné třídy, takže když přenášely peřinky, tak eli bulela, že chce mamiiinkuuu. :roll: Tak zas pro ní mažu po obědě. :wink:
Mně by to ani nevadilo, ale dost nám to koliduje s Kubovým spaním, on by už spal v těch 11, al etakhle musí vydržet aspoň do dvanácti, než ho naložím do kočáru a ani tam většinou neusne, takže pak až doma. :roll:
Naštěstí to řeším jen 2× týdně, když je Filip přes den v práci. :palec:
Teď nevím, jestli jsem to sem už psala, když tak to tu bude dvakrát. Jak jsme byli s Kubou na vyšetření u té vtipné endokrinoložky, tak výsledky nci moc. Teda mohlo to dopadnout i hůř, jsem si toho vědoma. :oops: Štítnou žlázu má naštěstí v pořádku, ale vyšly mu nízké růstové faktory, takže zatím nic, za půl roku kontrola a když se to nesrovná, tak by mu píchali růstový hormon. :roll: Ach jo, to je pořád něco. :-?
No aspoň je to „léčitelný“.

Deimy:tak ať je Luky brzo úplně v pořádku a můžete vyrazit zase ven, to nucený domácí vězení je vždycky děsný. :evil:
Aspoň, že Moni je v pohodě a lék na bolest v krku taky dobrý, to my necháme vždycky „tisíce“ v lékárně. :roll: Si to musím pamatovat. :lol:
To teda koukám, že měl Lukášek ty růstový bolesti takhle brzy, chudák. Eli to začalo zlobit nějak před druhým rokem, pak hodně vytáhla a teď už zase dobrý.

Kubík se teď taky už třetí noc budí několikrát s děsným křikem, buď ho zlobí zoubky, nebo možná nějaký ošklivý sny, to Eli začala mít taky nějak kolem roku asi. :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
12.11.09 22:36

Ahoj,
tak jsem to včera s Mončou zakřikla, že odolává nemoci … dneska už to u ní taky vypuklo.

Lostritis: hlavně, že už Eli bere školku v pohodě. O té endokrinologii jsi nepsala. Kontrola za půl roku snad dopadne dobře. Nevím, co by pak zjistili u Monči, která je ještě menší než Kubík, ale ona nemá po kom být velká. A i kdybyste museli píchat hormon, tak ještě, že se na to přišlo, a pak, až bude velký, toho nebude litovat. Ale doufám, že nebudete muset.

Já pořád řeším dilema, jestli už mám dávat Monče nějaké botičky nebo ne. Dr. na roční prohlídce říkala, že jo. Ale Lukymu jsem je dala, až když spíš víc chodil než se válel po zemi. Monča se ještě po té zemi válí dost, chodit se jí moc nechce … tak nevím. Kdyžtak bych pořídila na doma nějaké capačky.

Příspěvek upraven 12.11.09 v 23:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
12.11.09 23:32

Teda Deimy, to je pech, tak snad aspoň nemoc nebude mít dlouhého trvání.
Myslím, že pokud Monička víc leze než chodí, tak jí capáčky stačí, Eli jsem tedy dala pevnější bačkůrky až když víc stála než klečela. Jsem zvědavá, kdy začne Kubík víc ťapkat, zatím ho to teda moc nebere, dokonce, když se postaví u stolku a ovladač po kterém jde je na opačném konci, tak se spustí a doleze si tam, než by udělal krok. :roll:
Dnes tedy v MC objevil kouzlo aktivního chodítka, lae vydržel to chvilku, má nožičky jako párátka.
Tak dobrou noc. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
12.11.09 23:38

Monča to má s chozením a lezením tak půl na půl, takže možná už po nějakých botičkách začnu pokukovat. Když chodí, tak se radši ještě něčeho drží - jen pokud chce přejít mezi jedním záchytným bodem k druhému, tak pár metrů dojde, ale zas se chytí - je to pohodlnější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí