Poradna duly
Jana Čurdová
Kristýnce a Patričkovi přejeme všechno nejlepší k narozeninám, hodně štěstí a dárečků.
![]()
Ahoj holky,
dnes byl zase výživný den. ![]()
nějak jsou teď ty akce s dětmi čím dál náročnější. ![]()
A to jsme byli jen na návštěvě u kamarádky s dětmi, ale to je než se připraví svačina, náhradní oblečení, všechno to oblíct, dotáhnout MHD na místo určení. ![]()
Ale byla to paráda, dokonce jsme zvládli i hodinku na hřišti, než nás zahnal déšť. ![]()
Má podobně staré dcerky jako jsou naše prťata, takže si krásně vyhrály, jen škoda, že zrovna s ní se nám podaří sejít tak 2× do roka.
![]()
valíku:ahoooj, teda ten perníkový výtvor je úžasný, taky jsem se chystala na chaloupku, ale nakonec jsem nesebrala odvahu a nechám si jí udělat od známé a my s Eliškou upečeme jen „ozdoby“ na stromek. ![]()
Dárky:ještě nemám dokoupeno, ale víceméně je vymyšleno.
S rodiči jsme se dohodli, že to, vzhledem k finanční situaci, nebudeme přehánět, takže jen nějaké dobroty, i když mamka dostala od Ježíška mobil už v červnu. ![]()
Manžel dostane CD oblíbené kapely, triko s emblémem jiné kapely, podložku púod myš s obrázkem dětí + možná ještě něco, když mě něco napadne.
Dárky pro děti jsou včetně těch, co jsme objednali u babi a dědy. ![]()
Eli dostane sedací vak, dřevěnou vláčkodráhu, boby, větší sadu duplo, pokud seženeme, tak nové loutky do divadýlka po Filipovi a dětskou kasu se zbožím.
Kubík dostane FP mluvícího psa, koníka Rody s houpadlem, malé duplo a nějakou další sadu k vláčkodráze co dostane Eli.
Ještě přihodím fotečky z toho maškarního, ale nejsou moc povedený.
Ahoj maminky,
předem děkujeme za gratulace
. Fotečky jsou a rajčeti, přístupové hesla stále stejné. Kdyby některá nevěděla, písnu SZ.
Teda Valíku, tuhle krásnou chaloupku v životě neupeču. Jsi šikovná, to zabrala celý den, vid??
Lostritis, teda toho máte oparvdu hodně. A to vše pořádá školka? U nás ještě nic nebylo
. Jak ti chodí domu Elinka? Já teda nevim, ale me každý den jak prasátka. Bunda, kalhoty, boty od bláta, ale strašně
moc. Nemá to cenu prát, to bych mohla každý den. Každé díě ze školky takhle chodí, tak je mi to divné, jestli je to normální i jinde
. A co nemoce? Už je to na dobré cestě?
U nás je zase klid. Ani jedna malikatá rýma. Tak tuk tuk tuk. Jinak jsem se konečně dostavila na roční. Už mi musela volat i mudra
, ale to je tím, že bydlíme jinde a pozvánku napsala do bývalého bydliště a přitom jsem ji adresu davala už dvakrát. No tak jsem dostala za uši
,ale v dobrém slova smyslu.Tak máme 11,5 kg a prý je velice šikovný. Zrovna tam měla hračku kočičku, tak hned řikal čiči a další slova. Ted se naučil tancovat, tak se točí dokola a pak samozřejmě jde šejdrem a to musím být stále na blízku. Ale už je s ním sranda.
Darky máte vymyšlené suprově. Já pořád nevim, hlavně to už není kam davat
a jsem zvědavá kam se stromečkem. To bude Domíka nejlepší hračka.
Ahoj,
já teď stále řeším Vánoce. Děti už mám víceméně z krku, snad zítra pro ně dokoupím, co mi chybí.
Takže menší rekapitulace dárků pro děti:
Pro Lukyho: další dřevěné koleje k vláčkodráze, další Duplo (v našem případě neoriginální - Žako), knížka o dopravních značkách, Chytré pero II
Pro Monču: plyšák, xylopianko a ještě musím dokoupit látkovou panenku a odrážedlo (motorku - malé enduro).
Manželovi vůbec nevím co, zatím nemám nic ![]()
Cukroví zatím nemám žádné, protože dodělávám kalendář pro příbuzenstvo. Takže až ho dám do tisku, vrhnu se snad na nějaké cukroví. Ale nebudu dělat moc.
Lostritis: koukám, že máte dost akcí. A vypravit se s dětma někam, to je opravdu náročné. Ali byla pěkná čertice.
Kykoušku: to je fajn, že jste teď všichni zdraví. Doufám, že vám to vydrží co nejdéle. Fotky jsou moc hezké. A ty dorty, to jsem koukala
Krásně barevně sladěné. Musela jsem si uložit jejich fotečku pro případnou budoucí inspiraci
Jak vypadaly dorty uvnitř? Krémy, korpus atd. Dětem to moc slušelo. Domík je už velký chlap. A jenom jsem si povzdechla, protože má o 4! kg víc, než měla v roce Monika
Už hezky povídá. Monika taky tancuje
- vždy, když hraje nějaká hudba, tak se začne pohupovat (stačí, když někdo jenom zpívá nějakou písničku, co se jí líbí, a hned trsá
.
Ahojky,
Jsem ráda, že se dorty líbily. Korpus byl normálně piškotové těsto a uvnitř vyšlehaná šlehačka zřejmě asi se zakysanou smetanou či tvarohem
. Byly dobré. Ten zelený měl v krému kousky kiwi a ten oranžový měl pomeranče. Škoda jen, že ten pomeranč zhořknul, takže nic moc.Domík už je chlapák. Pořád leze po výškách. Stoupne si na židli a skáče na ní. Pak na stul atd. Hlídám ho co to jde, ale dnes to zase udělal a než jsem přiběhla, tak spadl na roh zádama, kde má ledvinu. No brečel choudátko moje maličký. Musela jsem ho dvě hodiny nosit a ukazovat mu vše v bytě. Ale má tam škrábanec akorát. No kontroluji ho, tak snad dobrý. Zase to nebyl tak velký náraz, ale zřejmě se lekl.
Monička je krásná, štihlá, modrooká princezna
. Ta bude mít nápadníků. Já bych řekla, že váhu má dobrou. Jestli je spokojená, tak jí nic nechybí ![]()
Teda tak už máš skoro všechny dárečky. No tak to já jeden
. Vubec netuším co. Asi co uvidím abude se mi líbit, tak koupím a bude to.
Ahoj,
jak jste na tom s vánočními přípravami? Mně chybí už jen dárky pro manžela, jenže vůbec nevím, co
Cukroví nemám žádné (zkusím začít tento týden), úklid teprv začínám. Nikam nespěchám - co stihnu, to stihnu. A co nestihnu, uklidí se po Vánocích.
Kykoušku: To jsem vůbec nevěděla, že pomeranč může v dortu zhořknout. Je to škoda, ale z fotek to nikdo nepozná a na fotce dort vypadá nádherně. Domík je teda pěkný čertík. Monička je hodná a lumpárny nedělá (maximálně někde kramaří). Jak je mu po tom pádu? Věřím, že je v pořádku. Kolik Domík na tu váhu měří?
Co se dárků týče, děti ti neříkaly, co by si přály? Luky je mazaný a řekl, že chce pouze další kostky dupla a další koleje k vláčkodráze. A u ostatních dárků prý uvidí, co tam je, až to rozbalí ![]()
Ahoj, tak jsme opět nemocní. A všechny tři děti. Blázinec blázinec. Už bych mohla klidně pracovat v lékárně, jaké mám znalosti z léku
![]()
Ten pomeranč nevim, jestli zhořknul v dortu, nebo ho tam už možn hořký dali ![]()
Jinak dárky tak nějak vymýšlím. V pondělí jedu do Prahy vše pořídit, at mám klid. Děti nakreslily dopis Ježíškovi. No docela zajímavé čmáranice, ale vydedukovala jsem, že zelený slunce a kočičku
.
Jinak váhu jsem vytratila z hlavy
, ale zitra ho změřim
.
Ahoj maminky.
Co čertici? U nás super
. Až na Domiska. S ním jsem musela v noci do nemocnice. Je nemocnej až hruza hruzoucí
. Snad bude líp.
Vánoce se nám krásně blíží a já ještě nemám vubec nic a s tímhle tempem s nemocností se k tomu asi ani nedostanu. Už jsem nebyly dva týdny normálně venku na procházce. Včera na chviličku na těch čertech. Už odpočítávám dny do jara
. Co začal podzim, tak se v tom jen plácáme.
Tak všem přeji moc zdravíčka a já pádim. To bude zase noc ![]()
Ale s čertama je vyfotit by bylo pro ně nadlidský výkon. To jsem po nich nemohla chtít ![]()
Ahoj,
tak já jsem dneska začala s cukrovím, ale vůbec nevím, co péct. Budu dělat asi spíš npečené - asi 3 druhy kokosových kuliček. Pečené nevím co … musím něco najít na netu.
My jsme mikuláše nezvali. Ale přesto Luky jednoho potkal večer na ulici. Já u toho nebyla, ale prý potkal hodného čerta a dostal od něj čokoládovou tyčinku ![]()
Kykoušku: teda to jsou pěkní čertíci rohatí
Domík vypadá o dost starší, už je to velký kluk. Chudáček, copak mu je, že jste museli do nemocnice? Na fotce vypadá ještě celkem fit. Snad si aspoň Vánoc budete užívat ve zdraví.
Ahoj.
Tak Vánoce se už pomalu a jistě připravují a tady se krásně peče
. Jsi šikovná jak to vše stíháš.
Domík dostal ATB a už mu je mnohem lépe. My byli na tech čertech a večer dostal tak strašnej kašel. Ale opravdu tak hnusnej, že ani brečet nemohl a vřískal bolestí jak ho to muselo pálit na plicích. Málem mě to srdce utrhalo. Doktor, že neco malo tam je, ale málo. Dal mu sirup na spaní a tim to končilo. Celý vikend byl hroznej. Nemohl vubec brečet a jen ležel. V pondělí mi to nedalo, protože tohle léčit nějakým sirupem prostě nešlo. Šle jsem s nim k mudře a okamžitě dostal antibiotika, má velký zánět na pruduškách a mohlo se mu z toho udělat i zapal plic. Kdyby mu to dal hned na ty pohotovosti a nebyl ten doktor tak chytrej, mohlo mu být už líp a ne se ty dva dny tak trápit. Už je první den bez teplot. Chut k jidlu ještě nemá, ale už alespon lépe spí a nebudí se bolestí každých 5 minut. Choudátko, spinkal pořád se mnou s točený do klubíčka jak mu nebylo dobře. Člověku cpou antibiotika při chřipce horem dolem a když jsou opravdu potřeba, tak nedají. Já jsem taky proti, aby je děti měly zbytečně, ale tohle bylo slyšet, že bez nich se to nevyléčí
![]()
Ahoj holky.
Lostritis, teď jsem si vyhledala zpětně vaši váhu, tak tě můžu uklidnit, že jste tlusťoši, my měli v roce 74cm a 8160, což už není asi pravda, jelikož je malý nemocný a zase jen nejí a blindí. Kykoušku asi máme něco podobného, malý to chytil také o víkendu, hrozný štěkavý kašel, až se dusil, 40tky horečky, včera jsme také dostali antibiotika, jaké máte vy? My máme Duomox, ale zatím jsem mu je nedala, doktorka to nechala na mě, s tím, když se to zlepší ať přijdeme přeměřit krevní obraz a uvidíme, malý má kašel stále, ale horečky už povolily, takže vyčkáváme a léčíme Mucosolvanem, což teda moc nepomáhá, aby toho nebylo málo, tak já to mám také a je to fakt děs, včera jsem v noci prokašlala tři hodiny, že jsem se málem udusila. Malý už také nebrečí jenom tak sténá, protože už je úplně vyřízený. Jinak tímto jsem asi skončila s cukrovím, protože nemám sílu něco plácat. Posílám vám aspoň dort, který jsem ještě zvládla udělat před víkendem, teď mě měl čekat ještě druhý pro druhého, ale musíme to odložit.
Ahoj Valík