Listopad 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
171
4.11.09 21:46

Ahoj holky,
teda my se asi z těch chorob nevyhrabeme. :-? Teď pro změnu válčím já a Kubík s jakousi střevní virozou, Kuba už to má třetí den a snad se to konečně lepší, já to mám o den posunuté, tak čekám zlepšení snad zítra.
Jsem ráno měla co dělat, abychom to zvládli do školky a zpět. :roll:

Zítra má Eliška „Hledání skřítka Podzimníčka“, je to akce MŠ, něco jako lampionový průvod, vyráběli ve školce nějaké lucerničky, kolem páté se půjde parkem a pak na školkovské zahradě je program a je to děěěsně tajný, má tam být nějaý překvapení pro rodiče.
Eli říkala, že nacvičovali písničky a tanečky, ale že to nesmí říkat, abychom se divili. :lol: :wink:
Jestli se nám podaří něco nafotit (blbne nám foťák), dodám foto.

V pátek bude mít Eli premiéru, poprvé pojede k babičce autobusem. Babi si teda pro ní přijede.
Eli se moc těší, já jsem lehce nervozní, ale to jsem, i když jedou autem. Nejradši bych je poslala vlakem, ale to by se jim ta cesta sakra protáhla. :roll:

Kykoušku: taky mám radost, že si El zvykla, jen dnes paní učitelka říkala, že vůbec neposlouchá, dělá si co chce a ptala se, jak se na ní „jdeme my“, že na ní nechtějí jít zhurta, aby se nevyděsila. No, mám radost, že jsou tak ohleduplné, nicméně jsem jsem jí vysvětlila, že vyloženě po dobrém s ní fakt nic nesvedou. :-? Jediné co zabírá je prostě na ní houknout, někdy i zařvat, ona je děsnej paličák a nervík. :roll:
Ptala ses Deimosky na to hraní si dětí, tak u nás je to tak, že Eliška říká, že Kubíka má ráda, objímá ho, dává pusinku na loučení a vítání a u toho Kuba děsně ječí. Ale jinak je Kubík Elišce pořád v patách, jí to vadí, odhání ho, má strach, aby jí nebral hračky, ale jak si něco vezme Kuba, tak to Eli hned nutně potřebuje, takže zase řev. :roll:
Takže čekám pěkný boje až Kubík začne rozum brát a nenechá si vše líbit.

Broskvičko: traktůrek je bezva, taky máme pár TOLO hraček a jsou to držáci, Eli je má už čtvrtý rok a pořád v celku. :wink:
Určitě můžeš MC zkusit, ale vzpomínám si, že Eli tohle měla taky, vadilo jí, když se nakumulovalo moc dětí, případně, když se jí rozhodil denní režim a časem to přešlo samo, řekla bych taky tak kolem toho druhého roku. Kubík nevím, s ním jsme zatím žádné „větší akce“ neabsolvovali, ale MC snáší dobře a líbí se mu tam.

Tak to by snad stačilo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
5.11.09 21:25

Ahojky,
Broskvicko, Matýsek se má, že dostal tolik dárků. Fotky jsou moc pěkné. Jak jde nočníkování, už si Matýsek sám řekne?
Deimosko, s pitím u Anetky to není nic moc. Dneska, ale vypila víc, oproti jiným dnům. Udělala jsem ji šťávičku v odšťavňovači z mrkve a jablek a trochu jsem to zředila vodou. Mohla vypít tak kolem 100ml, možná i víc (což je na ni dost) Toto mi poradila doktorka. Doufám, že to vydrží a množství, co vypije se bude jen zvyšovat :-) . Přestat s kojením mi bude asi líto, ale někdy přestat musím, ne. Plánovala jsem, že přestanu s kojením, když bude Anetce rok a teď už přesluhuju :lol: Jak to máš naplánované ty?
Lostritis, s těma nemocema se to u vás jenom střídá. Už, aby bylo teplo, to bylo klidnější viď. Vždycky obdivuju, jak dlouhý přízpěvěk jsi schopná napsat :potlesk: . Já jsem ráda, že zareaguji na přízpěvky a sem tam napíšu nějakou novinku, kterou si pamatuji. Pak určo napiš a dopodrobna popiš, jaké bylo „Hledání skřítka Podzimníčka“ :-)
Měla jsem toho napsáno víc, ale někam jsem blbě klikla a všechno se mi smazalo :evil: :pocitac:
Mějte se fajnově a zimě zdar :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
5.11.09 21:53

z toho nového emimina jsem hotová. Dělala jsem nový metřík a vůbec se mi nenačetl. Je tam pořád, že má Anetka rok :-? . Ani ikona se mi tam nenačetla :-? . Tak třeba zítra to tu už bude. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
5.11.09 21:53

tak nic, už je vše OK :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
6.11.09 00:26

Ahoj,
tak já se pokusím sem vložit ty fotky z narozenin způsobem, jakým se to tady dělá - vůbec mi to nevyhovuje, ale později bych už ty fotky nemusela najít :oops: Ale to až za chvíli, nejdřív odpovím, na co si pamatuju.

Kykoušku: co se týče hraní, tak Luky si s Moničkou moc nehraje. Oni si hrají spíš jen vedle sebe, ale každý sám. Monika chce dělat všechno, co Luky - takže Luky si jde kreslit, Monika chce taky (posadím ji ke stolku, dostane pastelky a čmárá si - občas počmárá Lukymu nějaký jeho obrázek, ale jemu to nevadí, spíš z toho má srandu). Nebo chce Luky skládat puzzle, tak Monika dostane taky, to samé při skládání z Dupla. Někdy Lukymu vadí, když mu Monika zrovna něco bere nebo bourá, co postavil (hlavně u vláčkodráhy - jak tam Luky postaví z kolejí most, Monika hned vezme mašinku a jde s ní po tom mostu jezdit a most zbourá). Ale naschvály jí vůbec nedělá. Má ji rád, nosí jí její oblíbené hračky, sám od sebe jí přinese pití atd., i o své hračky se s ní dělí. Samozřejmě jí ale taky často hračky bere z ruky, nebo naopak Monika jemu, tak pak jsou scény (spíš z Lukyho strany). Když mu Monika dělá, co se mu zrovna moc nelíbí, tak to okomentuju nějak, aby z toho Luky nebyl smutný - např. když ho kdysi tahala za vlasy (když byla miminko), tak jsem Lukymu řekla, že Monika si asi hrála na hřeben a chtěla ho učesat, což ho rozesmálo a pak se nechával tahat za vlasy dobrovolně. Když mu počmárá obrázek, tak řeknu, že tam asi chtěla něco nakreslit, a to je pak taky spokojený a zkoumá, co ta čmáranice může být apod.
U tebe to s dvojčatama je mnohem těžší, protože už mají jeden druhého a na Domíka jsou dva.

Monika ani moc nekramaří - ale má taky jednu oblíbenou činnost - parádit se. Hodně ji zajímá koš s vyžehleným prádlem, které ještě není uklizeno ve skříních. Přijde k němu, začne vytahovat oblečení a zkouší si ho obléknout (většinou to dává na hlavu nebo kolem krku, občas se povede provlíknout něčím hlavu) :-)

Lostritis: snad brzy bude líp, prý podzim je nejhorší co se týká nemocí. Nevím, co je na tom pravdy, ale doufám, že už vás to opustí.

Deniso: metřík se povedl, tak to je fajn. U kojení plánuju setrvat tak dlouho, dokud se Monča sama neodstaví. U Lukyho jsem to udělala stejně, byl kojen 20 měsíců (posledních pár měsíců už jen v noci) - v těch 20 měsících se odstavil tak, že se v noci přestal budit, tak přišel i to noční kojení.

A teď zkusím na několikrát přidat ty fotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
6.11.09 00:34

Zdá se, že můžu vložit jen jednu fotku, takže to musím rozložit do více příspěvků. Po kliknutí na fotku se snad zobrazí větší.
Tady je Moniky dort. Byl větší než ona, tak za ním ani nebyla vědět (musela jsem ho při focení pak dát trochu bokem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
6.11.09 00:36

Oslavenkyně s dortem. Taky si pak nakonec dala trochu korpusu a šlehačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
6.11.09 00:39

S dárkama. Moc jich nedostala, ale to nevadí - máme toho doma plno a za chvíli budou Vánoce. V ruce drží houbičku ve tvaru nohy, kterou jí k narozeninám vybral Luky v OBI :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
6.11.09 00:40

Opět s dárkama. Nejoblíbenější je u ní asi ten velký pes, o toho se občas s Lukym perou (teda Luky ho chce zrovna, když si s ním hraje Monika).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
6.11.09 00:42

Dám sem poslední fotku, protože je to otrava to sem takhle po jedné vkládat :evil: :evil:
Tady je Lukyho zamilovaný pohled na psa. Ten den, co ho Monika dostala, byl po něm jak divý a pořád ho chtěl. Už ho to naštěstí z větší části přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
6.11.09 08:47

Ahoj holky, uf teď jsem napsala zprávu a než jsem odeslala, tak mi Kryštof vypnul PC. Předem vás zdravím, nějak si tu nemůžu zvyknout na novou verzi, takže mi to bude trvat než si vše předělám, vizuálně je to asi lepší, ale já jsem děsná konzerva a nemám ráda změny. Jinak omlouvám se, že nepřeji k narozeninám, ale nějak to nestíhám sledovat, je to hrozný, jak nám ten rok utekl. Deimy, ten dort je nádherný. Pejska máme zrovna půjčeného, ale baví to spíš Matěje, Krýša na ty hračky moc není. Teď jdeme z nemoci do nemoci, takže také zlobí s jídlem, to zase bude překvápko na váze. Já jsem minulý týden přestala kojit, jelikož už to nemělo smysl, po kojení mi vypil ještě 200 ml umělého, takže ze mě už nic nevytáhl. Kryštof je docela kaskadér, vyleze mi ze židličky na stolek, vůbec si nepamatuji, že by mi tohle dělal Matěj. Kluci si spolu trochu vyhrají, Matýsek Krýšu miluje, ale Krýša před ním spíš prchá, ale když sebere Matějovi hračku, tak je zle, má teď lakomé období, taky bych ho ráda dala do školky, ale tady v Pze není šance, myslím, že mi ho nevezmou ani příští rok, když jsem doma, tak musím vykoumat alespoň nějaký kroužek, aby se trochu zabavil. Všechny moc zdravím ahoj Valík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.09 09:49

Ahoj holky,
teda to nový emimino mi dává. Nemůžu sem dostat novej podpis. V profilu v náhledu ho vidim a tady se nezobrazí :pocitac:
S fotkama to ani nebudu zkoušet, páč bych ten počítač pak chytla a vyhodila z okna :zed:
Lostritis teda to je na prd s těma nemocema. Tak snad už konečně jste si to vybrali a budete mít klid, ale to se asi líp řekne, než zařídí. Stačí jedna nezodpovědná mamina, která dá nemocný dítě do školky a už v tom zase lítá celá školka :-x . Pak dej vědět jaké bylo překvapení od Podzimníčka :wink:
Deniso to je divný, že malá tak málo pije. Ale s tou šťávou to by se mohlo povést. Matu taky zbožňuje takhle udělanou šťávu. Dycky si jí nadělám víc do mrazáku a postupně to vytahuju. A taky si říkám, že bude mít aspoň hodně vitamínů a snad se nám vyhnout nemoci.
Holky tolik se bojím, aby někde nechytil tu chřipku. Snad se to našim rodinkám vyhne…
Deimosko teda to je krásnej dort. Jsi moc šikovná. Je jak od cukrářky. A děti jsou fakt sladký. Ta houba je bomba. Luky má skvělej vkus;-). Na toho medvěda jsme taky koukali, ale nakonec zvítězil traktor, protože malej miluje kola a zvířátka.
Teda Valíku, prcek bude asi horolezec. Že se vůbec nebojí… Hlavně aby nespad a nenatlouk si nos.

Tak a my jsme byli na roční a Matík má 79 cm a 12,25 kila. No je to statnej chlap, žádný ořezávátko. Doktorka se chytá za hlavu, kam poroste, ale já jsem ráda, že mu chutná. Holt bude do mojí rodiny, kde mají mužský 2 metry a okolo metráku váhy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.09 09:51

Ha! Tak podpis je tam, no hurááá :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
6.11.09 11:15

Ahoj,
nakonec jsem včera, po opětovném Kubíkově blindění, vyrazila k doktorce. Nejspíš je to tedy snad jen střevní viróza, víc budeme vědět v úterý, to bude výsledek výtěru.
Máme jen držet dietu a když nebude zvracet, dostane Smectu. Od včereh´jška už teda nezvracel, ale jinak se moc nelepší, je úplně bez života a pořád se chce chovat. Ráno vypadal trošku líp, tak jsem ho dala na koberec k hračkám, než se umyju. A když jsem přišla, tak ležel mezi těmi hračkami a koukal „do blba“. :cry:
No aspoň nemá horečky, to by bylo ještě hůř. Zase téměř výhradně kojíme, občas si dá trochu čaje, teď snědl tři lžičky banánu, už je ten váhový úbytek znát.
Doktorka nad ním včera lomila rukama, že se nám takhle za chvíli ztratí. :-?

Včerejší hledání Podzimníčka bylo hezký, byl průvod parkem, jako jsme hledali skřítka podle světýlek, došli jsme na školkovou zahradu, kde každá třída zazpívala a zatancovala a tím se vzbudil skřítek, který spinkal v kupce listí (mimochodem mu musela být pěkná zima 8-o ), který dal dětem jablíčka, pak ho děti písničkou zase uspali a šli jsme domů. :wink:
Hodně jsem zvažovala, jestli jít s Kubíkem, ale eli by bylo líto, kdyby tam měla jen taťku a navíc byl Kubík jen v kočárku a nakonec usnul.

Tak nakonec Eli s babičkou pojedou vlakem. :palec: Zjistila jsem, že na tu cestu autobusem se nedá koupit místenka a vzhledem k tomu, že je pátek a je to spoj Praha - Sokolov, tak by teda fakt neměli šanci si sednout a je to do Krušovic hodina cesty.

Deniso:metřík se ti povedl :potlesk:
Už jsem to psla, já prostě neumím napsat krátký přízpěvek, kolikrát už mám rozepsáno a musím jít něco dělat, tak ho píšu taky třeba celé dopoledne , ale stručně to teda fakt neumím, jsem prostě užvaněná. :wink:
Ale zase většinou píšu jen sem, občas se mi teda povede natrefin na diskusi, kde můžu poradit, ale většinou ostatní jen čtu, hlavně kvůli času, přestala jsem už i psát na B-C, to už se nedalo stíhat, když ještě musím psát maily a SMS kámoškám se kterýma se kvůli těm blbým chorobám nevídáme.

Deimy:dort je moc hezkej, hned bych si dala, obzvlášť teď, když jsem na tý čajový dietě. :twisted:
Povedený fotečky z narozenin (jsem je už zkoukla na BC :oops: ).
Jinaks mi tím popisem Moniččina parádění připoměla Elišku, dělala úplně totéž. :lol:
Kubík má k prádlu vztah jiný, více zkoumací a ochutnávací, nejvíc ho zaujme zip a knoflíky. :wink:

Valíku:ještě nepropadej panice, my jsme taky s MŠ nepočítali ani na příští rok, přesto jsme byli u zápisu. Hned tam paní ředitelka nedávala naději, pak přišlo zamítavé rozhodnutí a nakonec měsíc poté volali, že se mají místečko. taky jsme z Prahy. :wink:

Broskvičko:teda Matíkk je pořízek, obdivuju tě, musíš mít super kondičku, Kuba má „polovinu“ vaší váhy a občas mě taaak bolej záda. :roll:
Chřipky se bojím taky, ale snažím se na to moc nemyslet, obzvlášť jak jsou mrňata pořád oslabený, ale bojím se i „normální“ chřipky, myslím, že v závažnosti průběhu zas takový rozdíl nebude, jen je jí asi víc. Na „obyč.“ chřipku oslabení jedinci umírají taky.
Tak nebuj jo, určitě se nám to vyhne, stejně jako jiný hnusný choroby. :wink:

Už končím. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
6.11.09 11:16

Ještě teda nějaké fotky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek