Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
Deimosko , zatím každý mi říkal, že to je šestá nemoc, kromě doktorky. Doktorka ji mohla špatně diagnostikovat. Třeba k šesté nemoci nedošla a skončila u páté
Anetka má tvářičky čisté a ta vyrážka vypadá přesně tak jak ji popisuješ u Lukyho. Mazat to taky ničím nemám. Anetka dneska skoro celý den spí, tak ji to asi moc nesvědí, jen když je vzhůru, tak se trošku víc škrabe na hlavičce ![]()
Vám povím, byl to docela šok se vedle Anetky dneska vzbudit, když měla tu hlavinku červenou a posetou vyrážkama. Do neděle by to mělo prý zmizet. ![]()
Ahoj holky,
Deniso tak to je teda zvláštní mudra.. Hlavně aby Anetka byla v pořádku;-)
Deimosko no to jsi mě vylekala
, ale krev mu netekla, ani oteklý to nemá, jen má tu špičku červenou. Taky si na něj nechá normálně sáhnout, tak to snad zlomený není. Hlavní náraz odneslo myslím čelo, ale otlačenina od koberce už mizí…
Tu kaši jsem dávala Humanu rýžovou. Dřív mu chutnala a včera jsem myslela, že se pozvrací. Pak jsem dostala reklamní vzorek vícezrné Nutrilon a to samý. Dneska jsem koupila Hami na dobrou noc s banány a tu snědl. Snad jí bude jíst i zítra
. Jen se bojím aby zase nezačal moc přibírat. No ale za klidný noce to zkousnem
.
Teď poštěkává v postýlce a čekáme až usne ![]()
Ahoj holky, teda tady to krásně přibylo ![]()
Deni, tak si to aspon odbudete a bude mit zase jednu nemoc za sebou. Ta vyrážka nesvědila malého (doufám, ani o tom nevěděl). Vypadala jako krupička nebo potničky a další den se to rozlezlo po celém tělíčku. A určitě to je 6 nemoc
. A s tím těhotenstvím. Ted koukám, že je tady jedna diskuze. Odkaz dávám. Zatim nikdo neodpověděl, tak až koukneš, tak nějaká odpověd tam bude https://www.emimino.cz/modules.php?…
jsem to poslala a ještě neodpověděla ![]()
Pořádek v postýlce máme až malej usne. Pak z pod něho tahám hračky, flašku, deset dudáku
a přikrytý vydrží tak pul hodiny a pak se vzbudí a automaticky se odkope a jakmile ho přikryju, tak je zle
. A přesně jak píšete ,, nejkrásnější jsou děti když spinkají''. Dneska to teda na spánek nevypadá. Opet stojí a zlobí. To je děs ![]()
Deimy, teda taky to máš doma pěkně komplikovaný. Já děti taky občas krmim, ale to do sebe nahážou za 5 minut a je to. Kolikrát ani nestačím dávat na lžíci. Vubec nevím, co bych ti poradila
Krmit oba zároven?? S tím stáním si myslim, že by to nemělo vadit. Pokud nestojí celej den vkuse…
A helma dnes přišla, ale Domik si ji během 5vteřin sundá. Jak to udělat aby si ji nechal?? ![]()
Broskvičko, mě malej sní jen jedni kaši a to od nestlé mléčnou kaši medovou. Jinou ani náhodou. Je sladká a já ji po něm dojedu ![]()
A Matik bude v pořádku, uvidíš. Zitra už si na to ani nevzpomene. A s tím zlomeným nosem taky koukám
,. Měla to malá v nějaký sádře?
broskvičko: určitě mu po pádu nic nebude. Monika tehdy spadla úmyslně, plazila se ke konci postele a plazila se stále dál a dál, a když už tam nic nebylo, tak to napálila obličejem do čela postele, udělala salto a dopadla na zem na záda. Nos neměla vůbec škrábnutý, jen měla podlitinu na nose mezi očima (kam se vůbec nebouchla) od toho, jak se nosní chrupavka nárazem posunula.
Kykoušku: se zlomeným nosem se nic nedělá. Jen kdyby to srostlo nakřivo, tak se to pak chirurgicky napravuje, ale až v dospělosti. Monice se to naštěstí zahojilo k nepoznání. Ještě se to řeší chirurgicky hned, pokud jsou ve zlomenině nějaké úlomky.
Jak si tu helmu sundává? Odepne ten suchý zip? Ani jedno z mých dětí si ji nesundávalo. Akorát Monča při jejím nasazování řve, protože ví, že půjde do ohrádky ![]()
Jídlo je u nás bída - Luky bohužel jí průměrně hodinu. Podle mě za to může ta jeho hyperaktivita, protože se na jídlo neumí soustředit a zapomíná jíst. Dělá to už od narození, i u kojení to dělal, že se kojil hodinu
Tak s tím asi nic moc neudělám. Ale štvě mě to, protože je to stračná ztráta času, když jí 4× denně a každé jeho jídlo je skoro na hodinu.
Dělám to tak, že nejdřív nakrmím Moniku (ta to slupne za 5 minut) a pak krmím Lukyho a sebe zároveň.
Ahoj holky,
moc děkuji za uklidnění. Byla jsem hrozně nervózní hlavně kvůli té těhotné kamarádky. Kykoušku děkuji za odkaz
Taky jsem dala dotaz k nemocem a zatím mi všichni řekli, že máme 6. nemoc. Doktorka je ale popleta ![]()
Broskvicko , já Anetce dávám kaši rýžovo-mléčnou buď od Nestlé nebo od Hami, zdá se mi, že obojí mají podobnou chuť
Anetka papá obě. Vzorek od Nutrilonu jsem taky měla a taky jsem ho zkusila dát Anetce, snědla to. Ještě mám koupenou od Sunaru na dobrou noc, ale tu jsme ještě nezkoušely. Matýsek si kaše určitě oblíbí, Anetka je má užsnědené za chvilku ![]()
Kykoušku , Domča je ale rošťák, že si tu helmu sudnává, on asi nechápe, že ho to má chránit před nárazy hlavičky. Třeba pomůže, že ho budeš uklidňovat a říkat mu jaký je v tom frajer
On si na to časem určo zvykne ![]()
Deimosko , na zlomený nos taky koukám, to musela Monča hodně plakat
Ale hlavně je, že to má v pořádku ![]()
Ahoj maminky.
Deimy, no někdy si sundá ten suchý zip jak je pod krčkem, někdy si ji prostě stáhne vzadu dopředu dolu. Je to rosták, bude mit akorát tak boule trdlo moje
.
S tím jezením máte teda pech. To bych opravdu byla taky naštvaná. Me stačilo, že když byla dvojčata v tomhle věku, tak jsem musela krmit každého zvlášt, jinak se to nedalo. A hodinu me to trvalo. Takže to uplně vidim jak ti je. Ale ve školce si myslím, že by se mohl srovnat. Tam uvidí, jak deti papaj a určitě bude chtít jít s kolektivem. Deti mám strašný patlálky co týče jidla. Ty mají vic pod stolem než na talíři a po nástupu do školky si je pani učitelka nemuže vynachválit, jak prej krásně jedí
, tak to jsem koukala jak blázen. Doma hruza a tam si ještě přidavaj.....
Deni, tak záhada Anetčiny nemoci rozluštěna. Je to 6 nemoc. Ale už se blížíte do konce, ještě jeden den??
Ahoj holky,
Bůh požehnej tomu, kdo vymyslel Hami kaši na dobrou noc. Prcek spal už druhou noc v kuse bez jídla a na dnešek i bez probuzení
, ani nevíte jakou z toho máme radost. Ať si klidně vstává v 6 ráno, jen když v noci bude klidně spát. To je Vám úleva po tom vstávání každou hodinu.
Deimosko, tak modřina se nám neudělala, tak si nos nezlomil. Ale kobercový lyšej na čele ještě má:-). Nicméně mi dělá starosti, že přestakl po těch pádech jevit jakýkoliv zájem o klekání a zvedání se. Snad na to zapomene a zase začne.
Deniso, tak jsem si říkala, že k nám snad přes pole od Vás ten bacil 6. nemoci nedoletí
. Co Anetka, jak je jí, kočičce?
Kykoušku, tak jsi mě uklidnila, že nemáme vyjímečného bordeláře. Taky když usne tak vytahuju pískací, chrastící hračky a kartáček na zuby. A máte vidět ten obývák, jakej je tu Matumatím hraní bordel. Už to ani neuklízím, to nemá cenu ![]()
Broskvičko, taky máte nejoblíbenější hračku kartáček na zoubky? ten muj uličník si s nim vystačí i hodinu
. Bordelář je to pořádný, jen chodim a sbírám vše, co prošlo těma jeho oslintanýma ručičkama
![]()
Tak to je paráda, že už spinkáte. Není nad pořádný spánek. Já vstávám tak třikrát, ale většinou kvuli dudáku, čaji a mastičce na zoubky. A pak kolikrát nemužu usnout
Tak at to mrnouskovi vydrží ![]()
My dnes byli u našich a deti se čachtali v bazenu. Malej má svuj nafukovací a v nem teplou vodičku a jak je spokojený. Zitra nafotim fotky a dám na rajče pokud zbude čas.
Jak trávíte vy tyhle teplé dny??
Ahojky,
Kykoušku jojo kartáček na zuby vede a k tomu chrastítko udělané z takového červeného sypátka od Granka, balení ubrousků na prdku a podobně. Takže samý věci co nejsou hračky:-)
Kdyžř je takhle horko, tak jsem většinou doma. Na prochajdu chodíme většinou až tak po čtvrté odpoledne nebo ráno. Zahradu bohužel nemáme, ale uvažuju, že bych mu napustila vodu do bazénku na trávníku před barákem
.
To si dětičky lebedí co, celej den u vody?
ahojky maminky, tak jsem tu zpátky,celá odpočatá z chaloupky, vyšlo nám i počasí,ani se nám nechtělo včera domů,možná ještě na pár dní v srpnu ujedeme za dědou aby měl taky veselo.
ani jsem nestačila číst co tu všechno od Vás přibylo .o)
Filípek ten leze jako fretka,u nás ho žene dopředu Anička, neuvěřitelné jak chce být stále s ní,dokonce si hrajou i na honěnou,to pak si říkám chudáci sousedi když jim nad hlavou skáčou ty moji lumpici.na chatě to bylo fajn,člověk je vypustil na zahradu a byl celý den venku, krásně jsem se všichni opálili a dokonce i stihli pár výletů. Filík už si taky krásně stoupá a dělá pár kroků když ho držím za ručičky,nejraději běhal s tetou.o) holky a co nočník? už posazujete? já už to zkoušela když už jsme byli venku,no sranda,nejdřív si nechtěl sednout a pak lezl pořád za nočníkem. ![]()
broskvicko jj hami kaše na noc jsou super. filípek je miluje a taky mi po nich spinká do půl7. dneska dokonce do půl8 a to ho vzbudila anička,v noci se probudí jen když hledá dudlik nebo chce napít ale jinak spinká krásně. tak sem za ně taky moc vděčná.o) jakmile mu dám jinou,budí se mi.
tak já zase mažu,peru už třetí pračku a nestíhám to nosit do sušárny(zateplujou nám dům tak ven nemůžu,už aby to bylo).a ve čtvrtek mizím k sestře do kolína,to vrtání se nedá moc vydržet. mějte se všechny moc a moc krásně a hlavně dětem zdravíčko!!!!
PS:chtěla jsem vložit nějakou fotečku ale asi to neumím .o/
Ahoj maminky, ted jsem zkoukla rajčátka ateda listopad 2008 má opravdu krásné děti!!!
Broskvičko, teda Mátik to je tak užasnej kluk a ty kukadla modrá. Radost pohledět ![]()
Deni a Anetka to je parádnice. U maminky ji je nejlíp a je roztomiloučká. Taky nádherná holka ![]()
Stejo třeba se přiste ty fotečky sem dát zadaří
. Kdyžtak poradim. Musiš je mit na netu někde daný a pak kopírovat url odkaz.
Teda závidím vám tu dovolenou. V přirodě je krásně a maminka si odpočine taky. To vrtání chápu, taky me to štve a ještě ted sekání zahrady. Tak at to je brzy dobudované ![]()
Jinak taky máme doma veselo. Praskla nám ve zdi trubka, tak se bude kopak koupelna, kuchyn. Všude je voda prej zalezlá. No opravdu super. Já takový maniak na čistotu a pořádek, tak ještě tohle. Tak se budeme stěhovat asi, na tohle nemám. Když se měnily okna, tak to bylo neco hroznýho a tohle zase zažít znova?? No to ne…
broskvičko: taky u nás vedou „hračky“, co nejsou hračky
A pokud hračky, tak bráchova autíčka, která by mohla Monika ocucat. Ale ke hraní jí stačí obyčejná větší plastová kulička, s kterou si hraje jako koťátko (kousek ji odhodí, přileze k ní, zase ji odhodí …).
Stejo: to je fajn, že si už děti takto spolu hrají. U nás to zatím nehrozí. Ale Monika bráchu úplně zbožňuje, pořád by po něm lezla. Akorát ho často tahá za vlasy nebo dloube do očí, tak před ní spíš utíká. Snad se povede vložit fotky příště. Nočník budu zkoušet za rok v létě ![]()
Kykoušku: to je strašné s tou vodou
Snad se to dá brzy do pořádku. Nás asi za rok čeká budování schodů do vyššího patra (zatím tam je jen žebřík) a tam bude dost bourání, v podstatě tu bude neobyvatelné patro, v kterém teď bydlíme, strašného bordelu z toho bude, tak se taky docela děsím. Budu muset s dětma asi někam zmizet na tu dobu.
Vedra trávíme tak nějak stejně jako ostatní dny, jen chodíme ven trochu dřív (kolem 9. hod).
Ahojky,
Kykoušku , moc děkuji za chválu. Jé, já si v tom libuji, ještě, ještě
Tvůj Dominik je taky moc hezoučký
. Také mu dneska přejeme k svátku vše nej nej nej nej
6. nemoc nás opustila v sobotu, to Anetce zmizely vyrážky
S tou vodou mě to taky mrzí, budu držet palce ať to máte brzo spravené.
Stejo a Broskvicko , závidím vám, že vaše děti po kaši spí celou noc. Když jsem ji dala Anetce, tak první noc spala celou (radovala jsem se předčasně), další noci se zase budila. Kaše na noc jsem teda přestala dávat, teď se budí jen jednou a to ji nakojím a pak spí do šesti, kdy je další kojení, pak jak kdy, někdy už zůstane vzhůru a někdy si ještě dá hoďku.
Deimosko , Anetku taky víc zajímají jiné věci než její hračky. Třeba strašně moc si vyhraje s mojima papučema
, ale taky pes není na škodu, ale ten vždycky od Anetky uteče (tahá a vytrhává mu chlupy)
Dneska jsem byla s Anetkou zase u doktorky, ale tentokráte na devítiměsíční kontrole. Váha je 8,09kg a pravděpodobně měří 67cm. Pak mi doktorka řekla, že jsme měli teda tu pátou nemoc a já jsem se ji zeptala na tu šestou. Doktorka mi odpověděla, že šestá je až v pozdějším věku. Buď to má pomotané ona nebo my
Ale myslím, že ona ![]()
Ahoj holky, tak máme venku parádně a to je lebeda......
Budeme se stehovat, tak zitra jedeme pro kuchyn atd. No je toho moc, vubec se netěšim, ale pak ten vysledný efekt to bude neco. Hlavne je to fungl nový byt, takže to je uplně neco jiného než tady......
Deni, děkujeme za přáníčko a zároven se maminkám omlouvám, že někdy vašemu dítku nepopřeji, ale já kalendář moc nesleduji. Obracim listy třeba o celý měsic na kalendáři, když si vzpomenu… No jsem to ostuda
![]()
Já myslím, že doktorka je mimo a měli jsme pravdu my ![]()