Listopad 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1493
18.7.09 23:34

Tak to vypadá, že díru ve střeše nám způsobil právě blesk, který včera o půlnoci nejspíš uhodil přímo do našeho domu - nebo uhodil těsně vedle, ale způsobil takové otřesy (třáslo se to teda pořádně), že vyviklal nějaké hřebíky ve střeše a jimi teď zatéká dovnitř :( Je fakt, že ten jeden blesk způsobil takovou ránu, že mi to skoro vyrazilo dech.

Stejo: kobliha byla dobrá, to mě rosezmálo … i když by se mi teda otvírala kudla v kapse. Moje matka chtěla asi v 3 měsících dát Monice rohlík, aby se naučila kousat (pominu-li věk, v kterém se má začít s lepkem, tak je to naprostý nesmysl, když ještě nemá ani zuby :) … všechny podobné názory, které moje matka má, argumentuje tím, že „to říkali v televizi“ - což si samozřejmě vymýšlí). Asi před měsícem jí nabízeli jahody. Ale naštěstí končí jen u těch „rad“ a sami jí nic nedávají. To je fajn, že je hlavička v pořádku.
Luky taky pořád zlobí a taky na něj neustále křičím :( - on je ale takový už od narození. Teď je to ještě umocněno obdobím vzdoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
19.7.09 20:20

Jé ahoj maminky.

Stejo, to je parada, že je hlavinka broučka v pořádku :potlesk: . Aspon, že to dopadlo takhle. A s tím křičením si holky nic nedělejte. Já už teda zakřičím tak jednou za dva týdny, ale už jsem asi tak odnervovaná, že mi to je snad i jedno to jejich zlobení. Taky jsme měli dny, kdy to bez křiku nešlo. Naštestí si to ty děti v dospělosti nepamatují, snad :oops: :oops: Jsme taky jen lidi a sousedi nebyli lepší :wink: .

Deimy, ježiši, teda to je pech. Hlavně, že se nestalo nic s elektrikou a el spotřebiči. Kamarádovi odešel počítat, televize a vše co bylo zapojené. Ale i tak je to nepřijemné, že teče do baraku. Snad už se ty bouřky trochu polepší :wink: , děti se v noci pořád budí strachem…

Vyfotila jsem před chvili to moje éro, jak si kráčí kolem stolu a jeden jeho lišácký usměv. Děti jsou u dědy, tak mám dnes trochu volněji a dokonce jsem stihla i to, co normálně nikdy nestíhám v jeden den :lol:

A k tomu jidlu. Já preferuji alespon ten rok dbát na zdravé jidlo. Taky malému mamka neco podstrčí, ale malej to vyplivne a naštestí to nesní. Ale věřim, že tu koblihu by nějak spunktoval :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
19.7.09 20:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
19.7.09 21:11

Kykoušku: Domík je moc šikovný a je to fešák! Když jsem byla malá, tak do našeho domu taky uhodil blesk a přišli jsme jen o televizi, ostatní spotřebiče to tehdy přežily. Od té doby vždy při bouřce vypojuju televizi a počítač ze zásuvky. Tentokrát nám to nezničilo nic, jen to nadělalo neplechy se střechou.
Taky by se mi líbilo být chvilku bez dětí, ale tu mám jen jednou za 14 dnů, když jdou moji rodiče s dětma na 2hodinovou procházku a já jdu mezitím na nákup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
19.7.09 21:22

Tak to si tedy nedokážu představit mit hlidání tak málo… To teda klobouk dolu. U nás taky nedávno byla strašná bouřka. Během chvile byly potopy a teda tech ran a blesku. Naše město bylo v televizi. Blesky tady lítaly a tech stromu spálených od blesku. To i já se teda bála… a o detech ani nemluvím..... Co letos počasí předvádí, to je teda neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
20.7.09 10:09

Ahoj holky,
po dlouhé pauze jsem se konečně dostala na emimino a můžu vám napsat nějaké novinky :)
Na Moravě u babiček bylo fajn, ale po příjezdu domů se Anetka asi týden vzpamatovávala než jsme se zase dostaly do starých kolejí. Hlavně v noci mě moc nenechávala vyspat. Teď už je to mnohem lepší.
V sobotu se Anetka začla plazit. Nejlépe se plazí za mobilem, ovladačem a Ronym (čivava), hračky ji moc nezajímají. Někdy při tom plazení se zvedne do kolen, ale bohužel přední část těla zůstává pořád dole :lol: Šak ona na to lezení taky určitě jendou příjde :D
Na dovolenou se taky nechystáme, jen asi v srpnu pojedeme do Šumperka na krátkou návštěvu Anetčiny prababičky :)
Kykoušku , Dominik je moc šikovný a na fotkách se moc krásně směje :) Teď už mu asi musíš být taky pořád v patách, viď :)
Deimy , to je pech s tou střechou, ale hlavně, že se vám i dětem nic nestalo. Anetce taky ukazuji obrázky v knižce a různé hračky, které pojmenovávám a má to stejný účel jako u Moničky - Anetku to moc nezajímá. Objednala jsem Anetce Mluvící knížku - učíme se říkanky http://www.4kids.cz/…tdetail.aspx?…, tak jsem zvědavá jestli ji to bude někdy alespoň trošku zajímat. Tento týden by mi to mělo přijít.
Stejo , to je dobře, že malý nemusí jít na operaci :)
Mějte se krásně, papapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
20.7.09 12:18

ahoj holky, nebojte, nejste tu samy :lol: akorát číst je to jednodušší než přispívat … :oops:
náš Matýsek už docela dlouho leze po čtyřech, už se staví u nábytku a když ho držím za ručičky (jen na balanc), tak udělá několik kroků - a křičí u toho jako lev, je to sranda :twisted: Asi tím chce dát najevo, že je teda fakt dobrej a ať se na něj všichni podívají :P Každopádně si myslím, že tak do měsíce mu budeme kupovat první botičky, moc se na to těším (na ty ceny už méně… :evil: )
Prďolka mi pořád zvrací po UM, snad jen Nutrilon HA mu docela jde, ale ten je chuťově strašnej … takže pořád kojím, ale už se mi fakt nechce … :(
Před několika dny jsme začali dávat kaši na noc - nemléčnou, smíchanou s nějakou ovocnou přesnídávkou. Nemáte někdo tip, s čím to dalším míchat? Ovocnou přesnídávku totiž dávám dopoledne na sváču, tak mu to nechci dávat dvakrát za den. I když večer je toho samozřejmě o dost míň, je to v té kaši jen aby to přebilo tu ošklivou chuť nemléčné kaše …
Musím říct, že od té doby, co Matýsek začal „běhat“ po bytě, jsem daleko spokojenější - ostatně hlavně Matýsek je spokojenější, míň se nudí, takže tolik neřve. A světe div se, já mám čas občas u toho kouknout (samo přerušovaně) na něco na DVDku, napsat teď na emimino, atd. A až pořídíme ohrádku, tak snad budu moct přes den alespoň chvilku šít něco na stroji. Samo že ho v ohrádce nenechám dlouho, ale na půl hoďky až hoďku to snad půjde.
Jo a Matýsek na chatě přelezl schod! Párkrát u toho tak stál, nevěděl jak, a pak na to přišel a pak už přelézal jako drak, je to můj šikula :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
20.7.09 19:59

Ahoj, teda tady se to zavalilo příspěvky :D .

Deni, tak to je moc fajn, že jste si odpočinuli. A vrácení režimu do puvodního stavu dá pěkně zabrat. Všude dobře, ale doma nejlépe :wink: A s tím lezením to máme taky tak. Přední tělo dole a zadek vyšpulený nahoře :lol: .

Zdeni, teda jak te chápu, taky už bych s kojením rada sekla, ale nějak se k tomu nemužu odhodlat. Davam mu už ráno Nutrilon a taky blindí. Ne moc, ale pak si pokaždém jidle ublinkne jak je na bříšku a plazí se. Nebo jestli je to tim, že se víc hýbe a než to tu stravu žaludek spracuje… :roll:
Jinak co přidávat do kaše moc nevim. Co si pamatuju od dvojčat, tak jsem davala právě tu přesnidávku nebo jsem ji smichala s banánem. Ale to je vlastně taky ovocný přikrm :? A po kaši neblindí? a jak dopadla ta alergie na mléčné výrobky?
Ohrádku jsme taky měli na děti, ale teda ty tam vydržely tak 5 minut a byl konec. Tak snad Maty nechá mamku odpočinout. Já jsem z Domika už docela taky vyřízená. Spí mi většinou jednou denně a to jen v poledne, takže pak je vzhuru 5-6 hodin do dalšího spaní a je hooodně moc uknouraný a kdo to s nim má vydržet? Ten umí být pěkně uknouraný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
20.7.09 23:52

Deniso: jo jo, navracení do starých kolejí taky znám od Lukyho, s Moničkou to zatím nebylo třeba … Gratuluju k plazení. Monička se už neplazí. Už jen leze po čtyřech - zjistila, že je to méně namáhavé :) Stojí už docela často a pomalu se učí padat - už umí ze stoje hezky slézt, aniž by si nabila tlamičku ;)

zdenko: Matýsek je šikovný! S nemléčnou kaší bohužel neporadím. Já jsem kašičky zavedla před 3 týdny a začala jsem rovnou mléčnými. Ohrádku taky máme a Monika v ní teda moc dlouho nevydrží - jen po dobu, co jsem např. v koupelně, nebo si odběhnu vynést koš. Ani Luky v ohrádce moc nevydržel, i když u něj to bylo trochu lepší a vydržel tam jednou denně max. 30 minut.
Zde Monička v ohrádce (sedí a smutně kouká, jako by říkala „pusťte mě ven“ :)):
 http://www.baby-cafe.cz/…S_helmou.jpg

Kykoušku: máš to těžké, já bych nevěděla, jak bych Moniku zabavila, kdyby vydržela vzhůru 6 hodin. Monča spí přes den 2× (dopoledne 30 min v kočárku, odpoledne hodinu v postýlce).

Tady ještě sourozenecká fotka :):
http://www.baby-cafe.cz/…m_tilku2.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.09 09:38

Ahojky holky,
srdečně Vás zdravíme.
Deimosko, ti jsou krásní :srdce: . To je nádherná fotka. Monička je teda šikulka, že už sedí a staví se. Holt čiperná ženská. Ta střecha, to je pech, ale hlavně, že se nikomu nic nestalo :wink:
Kykoušku, teda Dominik to je kluk jak cumel. Takový véééélkýý očiska a taky šikulka musím říct. Jen by mohl trochu víc spinkat, aby Tě nechal trochu orazit:-).
Deniso jo ty návraty od babičky to znám, to je potom horor, ale hlavně, že už je Anetka srovnaná :) .
Zdenko, teda Maty to je šikula. Takhle brzo a už všechno zvládá. To myslím, že bude během 2 měsíců chodit sám. S tou ohrádkou myslím, že neuspěješ, protože to bude cítit jako omezení a bude ječet jak siréna, ale třeba se pletu :wink: S tou kaší nevím, ale tím ovocem určo nic nezkazíš.
Stejo, to jsem ráda, že je s hlavičkou všechno v pořádku. Fakt to zdraví je nejdůležitější:-).
No a novinky od nás: Matík se zatím jen plazí, všechno prohlíží. Zatím si asi 2× sedl, ale nejak ho sezení nebaví. Radši se plazí. Sedí rád jen v kočárku. Nejradši má peroucí pračku, kolečka na košíkách v myčce a rád se mnou luxuje a vytírá :lol: . Dost ho nechávám, aby si všechno co může osahal a prohlídnul sám. Ohrádku nemáme, ale ani není potřeba, protože tu žádný schody nejsou. No ale kytky už jsem nastěhovala výš a taky všechny časopisy a knížky museli jít výš, páč naše dítě je vášnivý čtenář-požírač. Taky máme za sebou první nachlazení. Já pitomá dostala rýmu a myslela, jak prcka dokážu ochránit aby to ode mě nechyt a prd. Měl rýmu jako trám, chudinka :evil: .
Na dovču se nikam nechystáme. Maximálně nějaké delší pobyty u rodičů, ale zatím máme rozbitý auto, takže vůbec nevím kdy.
Jo a s těma koblihama a rohlíkama, to jste mě teda dostali:-). Moje máti je v tomhle naštěstí rozumná, takže je to v pohodě, ale prababička by mu už nejradši dala svíčkovou s knedlíkem. A tchýně se mě pokaždý ptá jestli mu strouhám mrkev s jablkem. Taková zaklínací otázka :lol:
Hele holky necháváte děti koukat na televizi? My jí vůbec před malým nepouštíme, ani pohádky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
22.7.09 18:49

Ahojky:-)
máte u vás pařáky jak slibovali? U nás zatím to nebylo tak hrozné a dnešek se dal přežít :) Bylo dost pod mrakem.
Deimy , jak to máte s papáním? A co pití? Anetka spapá skoro všechno. Ovocné přesnídávky s ní jen pod podmínkou, že to bude ohřáté. Když ji dám přesnídávku, která má pokojovou teplotu, tak to hned plive. Co má nejradší, tak to jsou kašičky, ty má za pět minut v sobě :D S pitím to máme tak, že ji dávám zatím převařenou vodu do hrníčku s pítkem. Někdy to vypadá, že už pije, ale skoro vždy po loknutí tu vodu hned vyplivne :( Fotky jsou moc pěkné. Jak jsou tam spolu, oba ve stejném, tak to jim moc sluší :lol:
Kykoušku , já jsem taky zvědavá jaké to bude, až Anetku přestanu kojit. Mám to naplánované tak, že do roka kojím a pak už ji budu dávat UM. Myslím si, že to bude odmítat a já na to nebudu mít trpělivost :oops:
Zdenkok , já ti taky bohužel neporadím, protože dávám Anetce rýžovo-mléčnou nebo obilno-mléčnou kaši.
Broskvicko , Anetka je taky vášnivý čtenář-požírač. Když vidí nějaký papír, tak ho veme, chvilku ho převrací v ručičkách a pak šup s ním do pusy :D Ale teď už dlouho na žádný papír nenarazila, páč to všechno hned uklízíme.
Mějte se krásně, papík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
23.7.09 15:12

Ahoj,
tak u nás včera bylo pořádné vedro (a dusno), dneska taky - i když je pod mrakem.

Broskvičko: se sezením je na tom Monika podobně, taky jí sedět nebaví a prostě nesedí (jen v ohrádce nebo v postýlce si sedne a smutně kouká, že chce ven :)).
Televizi přes den vůbec nezapínám. U Lukyho jsem ji zapínala (občas - ne, aby se koukal on, ale já jsem se koukala) - vysledovala jsem, že od 6 měsíců ho bavil AZ kviz a reklamy. Ten AZ kviz mu vydržel dlouho (pak jsem mu ho už pouštěla, když ho to bavilo) - mělo to později ale vedlejší efekt, že se v roce a půl z toho začal učit písmena, tak jsem mu to utla. Taky jednu chvíli jedl u zapnuté televize, protože se jinak zabavit nedal, ale to ho po roce taky přešlo. Doteď nesnáší zapnutou televizi, takže nezapínáme. Moniku zapnutá televize přitahuje - jak ji zapnu, abych si přečetla teletext, hned bleskurychle leze z jiné místnosti k televizi, postaví se u ní a chce ji osahávat (ji samozřejmě nenechám).

Deniso: s papáním jsme na tom bídně. Monika musí mít vše taky ohřáté - přesnídávky už naštěstí jí, masozeleninové a zeleninové příkrmy taky. Kašiček jen velmi omezený sortiment (asi 2) a na jogurt se stále tváří, že je to největší hnus pod sluncem. K pití jí zkouším dát kojeneckou vodu - pije z hrníčku s brčkem. Párkrát si cucne a konec, takže se nenapije plnohodnotně. Ale aspoň něco. Úspěch je, když si cucne třeba 5×, vodu naštěstí neplive, fakt to tím brčkem cucá a polkne, ale nadšená z toho asi není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
24.7.09 13:22

Ahojky, teda u nás bylo ale dusno včera. No a pak ta bouřka 8O , chytla jsem ji na cestě domu. Nebýt přitele, že mě navigoval výstražnýma světlama, tak jsem jsem někde v přikopě. A těch stromu přes silnici a jeden padal vedle nás, fuj. Teda takový strach jsem nikdy o děti neměla jako včera. Nejhorší bylo, že jsem se nemohla ani vrátit k rodičum. Ve větru lítaly větve a ruzné harampádí. No opravdu peklo.

Televizi máme puštěnou dá se říct celý den, ale děti si ji ani nevšimnou. Reklamy to jo, to se od ni ani nehnou, ale prej to dělá většina dětí. Domika zajímají časopisy, podtácky, ruzné dekorace, kytky a nejvic žaluzie a okno. A že má plný pytel hraček, tak ho vubec nezajímá :roll: . Za chvili začnu zavazovat izolepou šupliky.

Reagovala bych na vaše přispěvky, ale zrovna se mi muj dnes velmi nervozní syn probudil. Tak večer to dopíšu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
28.7.09 11:04

Čauky holky,
Kykoušku , úplně mi běhá mráz po zádech z toho, jak popisuješ cestu domů. Naštěstí vše dopadlo v pořádku :)
Deimosko , na jogurt se taky Anetka tváří kysele :)
Anetka má od včerejška teploty. Pořád kolem 38, 39. Vžycky když ji dám Panadol, tak jí to klesne, ale za pár hodin tu teplotu má zase vysokou. Dneska jsem s ní byla u doktorky, ta ji prohlédla a řekla, že to může být pátá nemoc a nebo se můžou klubat zoubky. Jinak prý na Anetce nic zvláštního nevidí, že prý kdybych ji neřekla, že má teploty, tak ani nepozná, že jí něco je. Prý má hodně pít, to bych rádá splnila, ale jak mám do Anetky dostat vodu, když ji plive :( Je pravda, že Anetka nevypadá nemocně, tak snad to budou ty zoubky.
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
28.7.09 12:55

Ahoj, já bych řekla, že se vyloupla u vás šestá nemoc. my taky měli vysoký teploty a panadol, nurofen, paral čípky pomohly jen na dvě hodiny. Kolikrát jsem musela dát čípek a sirup zároven aby spadla. 4 den by se měla osypat. Domik byl osypaný zlehka ještě nedávno. Tak přeji at je to brzy za váma.

Tak já jsem Domika stříhala před pár dny a je to švihák :potlesk: Pokud najdu foták (nekam mi ho deti zahrabošily), tak hodím fotečku. Ale bylo to docela náročné ostříhat tak malou hlavinku. A to se dá říct, že jsem profesionál (jsem kadařnice) :lol: :oops: .

Domik jak začal tapkat kolem postýlky, tak mám co dělat ho uspat. Nemáte nějakou radu? Já už ho tam kolikrát chudáka nechávám samotného, protože usíná hodinu a pul a já mám práce kolem dost. Jo a ještě jsem objednala tu helmu na té adrese, co mi dala deimoska. Tak čekám až přijde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí