Listopad 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
921
18.5.09 10:54

Kykoušku, to mlíko ti koukám dává docela zabrat! :? To, co radí holky, jsem také četla - odstříkat, ale jen do uvolnění, rozhodně ne úplně celé, to by sis tu laktaci ještě zvyšovala. Snad se ti to brzo upraví, ale jeslti to takhle máš dané od přírody, tak to ještě bude boj! A když si vezmu, že to už strašně dlouho jen odstříkáváš a nekojíš, to je tedy síla, takhle houževnatá laktace se podle mne jen tak nevidí! :twisted:

Holky, potřebovala bych poradit. Náš Matýsek se ještě neplazí, ale už se staví na 4! Zrovna před chvilkou už se takhle odpinožil 1 krok - asi 5 cm. Tzn. že už to není náhoda (na 4 se snaží postavit už cca týden až dva), on to plazení hodlá přeskočit! A to jsem vynechala veškeré cvičení a plavání,a bych ho v tom psychomotorickém (spíše tedy motorickém) vývoji nepodporovala, je moc napřed 8O Já chci aby se plazil, všude se píše, že je to důležitý krok pro jeho vývoj, a on mi to hodlá přeskočit! Co s tím mám dělat?
Asi mu přivážu kouli na nohu, pacholkovi jednomu :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.09 12:34

Ahojky,
Zdenko, já jsem četla, že je ten vývoj hodně rozdílný. Některé děti se neplazí a rovnou lezou, některé zase jen válí sudy, nětkeré nelezou a rovnou chodí. Takže bych se toho zase tak nebála. Nech ho být a uvidíš. Co je prý rozhodně na škodu, když se začnou moc brzy stavět, protože prý tím hodně trpí kolýnka. To jim prý nedovolit a rozhodně je posazovat.
Náš klouček se dneska rozhodl, že bude mít děsně protivnou náladu. Je ospalej a nechce spát a nechce si hrát s hračkama a místo toho se tu přesunuje po koberci a lízá ho :evil: a k tomu ho nejvíc zajímaj hračky našich koček :? , radši jdeme do kočáru. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
18.5.09 14:22

Ještě jsem zapoměla dodat, že musim odsat vse, protože mám hodně předního mlíka a takhle by se mimoc nenajedl. No napsala jsem dotaz do forum, tak uvidíme. Jinak asi ty tablety mi pomužou. Škoda, kdyby se mi to přizpusobovalo, tak bych kojila dal, ale ted budu mit dve pauzy přes den kvuli ovocnýmu přikrmu, takže si to nedokážu vubec představit.

Zdeni, některé děti začináji zrovna chodit bez plazení. Zrovna tohle dělal Domik před týdnem, tak jsem si řikala, že už je tady a bude brzy chodit :?

Jinak písnu večer víc, ted mám fofr. Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
18.5.09 15:52

zdenko: plazení není vůbec důležité, ani na to nejsou tabulky u dr., kdy se má dítě plazit, protože některé děti se neplazí vůbec (např. můj syn se neplazil). Důležité je lezení. A lézt začnou děti, až se postaví na 4 a budou schopny koordinovaného pohybu (ale je fakt, že některé děti nelezou - nebo lezou až poté, co si poprvé stoupnou). Takže klídek, je na tom úplně normálně (tedy lehce napřed, to jo, ale je to v pořádku :)).

Kykoušku: když budeš odsávat vše, tak ti zásoba mléka nikdy neklesne (naopak pokud budeš odsávat všechno, bude se tvorba mléka zvyšovat). Když mu budeš už dávat UM, tak prostě odsaj jen to, co ti v prsou působí napětí až bolest a zbytek tam nech. To nevadí, že se předním mlékem nenají - příkrmů jí dost, můžeš mu dát i to UM … Určitě to půjde i bez prášků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
19.5.09 00:09

Tak už neodsavam tolik, ale jen do ulevy. Ještě jednou to s tím kojením vyzkouším. Mám strach z rána. Ráno vysaju tech 500-600ml, aby mel po dlouhý noci zadní mlíko. Je to opravdu v začátcích jen pruhledná voda. No a myslíte, že mám koupit UM ještě pro ty nejmenší? Nebo už mám najet na dvojku?? Jejda, co je malé to je milé, ale už bych byla i ráda kdyby mu byl rok. Déle už kojit opravdu nebudu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
19.5.09 00:35

Kykoušku: jelikož byl dosud pouze kojen, tak bych mu dala ještě UM č. 1. Mléko, které je až od 6 měsíců, by měl dostat asi až od 8 měsíců.
500-600 ml je teda mooc 8O 8O Bude trvat asi min. 2 měsíce, než přestaneš kojit. Ale pokud se ti bude dařit postupně snižovat tvorbu mléka, tak bude ubývat i toho předního mléka a k zadnímu by se měl pak teoreticky dostat „dřív“. Řekněme, že když odsaješ 500 ml, tak do poloviny (tedy prvních 250 ml - to je jen vymyšlené číslo, u každého je to jiné) je to přední mléko. Pokud se ti tvorba mléka sníží a budeš mít „jen“ 200 ml, tak do poloviny - tedy teď už pouze prvních 100 ml - bude přední mléko a k zadnímu se tedy dostane dřív. To je jen taková moje malá úvaha (nevím, jestli to tak funguje i v praxi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
19.5.09 08:09

Kykoušku, jestli budeš používat UM, tak určitě zatím 1! Je to opravdu tak, jak píše Deimoska - u kojených dětí připočítávej 2 měsíce. Takže když dáváš příkrmy v 6 měsících, dávají se ty s označením 4 měsíce. Když dáváš UM, tak to pro děti do 6 měsíců atd… Oni ty kojené děti mají citlivější žaludek.
A propos, nechceš ode mne koupit za cca 200 Kč načatý Nutrilon 1 - odebrala jsem necelou jednu dávku, ale malý po tom blinká jak amina, takže to používat nemůžeme.
Je to tohle:
http://www.nutrilon.cz/…/nutrilon-1/
Původní cena byla 330 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
19.5.09 13:09

Tak dobře, tak budu snižovat a snižovat a třeba to pujde dobře i s tím předním mlíkem. Od včerejška se to hodně zlepšilo. Kojila jsem ráno a ted budu až ve 2 hodiny a ještě se nenalily. Potom bude mít ovoce, tak nevim jestli kojit, nebo mu dát zrovna tu 3 hodinovou pauzu taky. Jestli ho to ovoce tak zasytí težko říct. Teda já uplně koukám, že u dvojčat si to vubec nepamatuji :roll: .
Ještě takový dotaz, mužu už dávat jogurt?

Zdeni, škoda, že to nemáš Nutrilon dvojku. Já jedničku mám koupenou pro jistotu kdyby někdy byla krize. To je škoda, že nedělají jen nějaký vzorky, jak to malému sedne. Takhle to jsou vyhozené peníze. Ale kdyby někdo v okolí měl zájem, tak se poptám a písnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
19.5.09 13:16

holky, tak Matýsek mi zvrací i Nutrilon rýžovou kaši :cry: :cry: :cry: on snad má vážne tu alergii na bílkovinu kravského mléka :cry: :cry:
za týden udělám poslední pokus, dám mu BEBU HA/AR a jinak jdu k doktorce, přeci není možné, aby mně nechala mu zkoušet všechna možná mléka! Vždyť je mu pokaždé celý den blbě, zvrací i žaludeční šťávy!! :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
19.5.09 21:17

Choudě, to je hrozný. Já bych s ním už šla k dr. Aspon by mu prohmatala bříško. Budu držet palce at to nebude ta alergie na kravské mléko. A Zdeni, ty už svoje mlíčko nemáš?

Deimy, teda malá je princezna s tím věnečkem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
19.5.09 22:31

Ahoj,
Monice se dnes vyklubal první zoubek :potlesk: A druhý se prořeže asi taky brzy, už prosvítá pod dásní.
Tady je celá fotečka víly Amálky :) Kopretiny jí moc chutnají :roll:

http://www.baby-cafe.cz/…a_Amalka.jpg

Příkrmy u nás opět nic moc :( Brání se, seč může, a pak je jako prasátko (viz foto) - má to úplně všude i ve vlasech, na oblečení … takže pak musíme převlíkat.

http://www.baby-cafe.cz/…9-Prikrm.jpg

Kykoušku: jsem ráda, že se to s mlékem zlepšuje. Určitě to půjde - sice asi pomalu, ale půjde. Jogurty se, myslím, mohou dávat od 8 měsíců. Aspoň tak jsem to dělala u Lukyho.

zdenko: chudáček :( Asi bych taky k dr. zašla. Mohou alergii na BKM potvrdit nebo vyloučit nějakými testy. Když byl plně kojen a tys jedla mléčné výrobky, tak mu to nevadilo? Některé dr. mají vzorky různých UM a maminkám je dávají na vyzkoušení. Nemá je ta vaše též?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
19.5.09 23:02

Teda to je krásná fotka. Do rámečku uplně parádní. Krasná holčička :potlesk:
A co koupit na papání ten celobryndáček? Já na něj koukala v Ikei a třeba by pomohl. Já Domika krmim na mojí noze. On má tendenci brát lžičku a to je teda neštěstí jako u vás s oblečením.
Taky vložím včerejší foto.
http://img2.rajce.idnes.cz/…SDC10067.JPG /> http://img2.rajce.idnes.cz/…P1010573.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.5.09 07:14

Ahoj holky,
máte nádherný dětičky :srdce: . Moc jim to sluší, všem.
Deimy teda to je treperenda. Ale zase nevypadá, že by nějak strádala. tváří se vážně v pohodě, taková myslitelka :wink: . A moooc gratulujem k zoubku. Dostaneš na šaty?;-)
Kykoušku koukala jsem k Tobě do alba a Dominiček i dvojčata mají neuvěřitelný očiska. Přes celý obličej. Jsou krásnííí. Jeden huban každýmu od tety :huban: .

A novinky u nás. Včera v devět večer se Matík probudil s teplotou 38,6 v konečníku, tak jsme dali čípek a teplota šla dolů. No a ráno v 4:15 znova teplota. Zpotil se a zatím dobrý, ale stejně budu volat mudru protože dneska měl dostat 3. hexu, takže z toho myslím sejde. Nemá průjem ani nezvrací, ani ho zdá se nic nebolí. Myslíte, že to je od zubů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
20.5.09 07:56
Kykoušek píše: … A Zdeni, ty už svoje mlíčko nemáš?

Kykoušku, já stále kojím, ale už nic neodstříkám, takže jsme chtěli, aby doma bylo nějaké UM, kdybych se náhodou třeba i někde zpozdila. Původně jsme měli Sunar, první dávku vzal v pohodě, další vyzvracel. Tak jsem si řekla, ok, tak mu to nesedí, za čas, když jsem zase potřebovala odejít, tak jsem mu pořídila Nutrilon, no a ten doma taky vyzvracel. Tak jsem si říkala, to není možný, tak jsem vyzkoušela (to jsem byla doma) rýžovou kaši Nutrilon a tu taky zvrací. Tak už je mi to podezřelé a ráda bych zjistila, jestli je to jen intolerance UM od některých výrobců, nebo intolerance BKM … Blbé je, že ho samozřejmě nechci trápit, ale jestli je to alergie na BKM, tak bych i já měla držet dietu, protože ho vlastně pořád kojím (i po příkrmech).
On má od malička vyrážku na obličeji, ono to sice může být tím, že to prostě miminka takhle mívají, případně tím, že hodně ublinkával. Ale jestli je to tím mlíkem - já denně sním 3 - 4 jogurty, v kafi si dávám normální mléko, zákuskům se nevyhýbám :twisted: , prostě mléčné výrobky baštím jak o závod …
Každopádně zkusím ode dneška držet dietu, ale teda nevím, co budu jíst. Lednici mám plnou jogurtů …

Broskvicko, já myslím, že to zoubky být můžou, ale nepodceňuj to, ono aby se něco nezanedbalo … tak ať jste brzy zdraví!

deimosko, gratuluju k zoubku! Pak nám sem hoď fotečku šatů, které si za něj pořídíš :lol: A teda sluší jí to na té dece, je to princezna! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
20.5.09 09:18

Ahoj holky. Teda Deimy to je princezna. Kykoušku , taky moc pěkné fotečky a dětičky. my jsme s Krýšou byli včera na druhé hexošce a pneumokokovi a večer mi asi 2 hodiny usedavě brečel. Jinak od včerejška máme večer kaši, aby trochu přibral a za 14 dní najíždíme na příkrmy. Doktorka nám už udělala šestiměsíční a nemá ještě ani 6 kilo a 66,5cm. Jinak se ještě neotáčí, tak nás posílá na rehábky na nějaké cvičení. :(
Zdeni s tím mlíkem je to fakt trápení, nejhorší je, že dietou to asi nepoznáš, jelikož mlíčná bílkovina je všude možně i jako pří:,–(a, já jsem si takhle užila s prvním, protože mu mlíko nedělalo dobře, tak jsem ji držela celé kojení a pak jsme přešli na hypolalergenní, ale byla to doba ho to naučit, nakonec jsem zjistila, že mu snad ani nevadilo, že je hořké, ale že to prostě neuměl vypít z flašky, trvalo tak dva měsíce než si na něj zvyknul. Jinak někde jsem četla, že při alergii na mlíko je krev ve stolici, jo a taky může být alergický jak na bílkovinu tak na mléčný cukr, asi se to docela těžko pozná, tak jsem na vás zvědavá a držím palečky. Pa pa Valík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí