Listopad 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1493
13.5.09 00:03

Ahojky,
dneska jsem začala znovu zavádět příkrmy po 5denní pauze a bohužel beze změny :( To do ní snad budu lít trychtýřem … nebo nevím, jak jinak to do Monči dostanu. Stále nechce otvírat pusu a řve stejně jako na fotkách, které jsem sem dávala, potvora!

Kykoušku: s tím nepřibíráním jsme na tom podobně. Ale u nás aspoň vím, čím to je - protože Monča nechce jíst :( A taky ji teď trápí zuby - má trochu napuchlé dásničky, asi ji to tam svědí atlačí.
U vás se taky divím, jakto že nepřibírá, když tak krásně papá (závidím :oops: ). Ale asi je spokojený, kdž spinká celou noc a přes den neřve hlady.
K tomu pupínku - dost mě překvapuje, že se mu to nehojí 8O :( Když si představím, že bych něco podobného měla na rameni tak dlouho … příšerná představa. Navíc člověk ani neví, jestli je to bolí nebo ne …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
13.5.09 10:13

Kykoušku, ale bude to řešení? Vždyť už teď přikrmuješ a asi to nemá na váhu vliv … Neukazuje ta stagnace třeba na růstový spurt, který možná každou chvíli přijde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
13.5.09 13:01

Ahoj, asi zajdu přiští týden k mudr. na vážení. A zeptám se, co a jak. A ten rustový spurt je vlastně co? To že roste, nebo neroste? Já v tom mám trochu chaos .Ten pupínek je pořád otevřenej, tak ho stale lihuju, aby tam neměl nějakou infekci. Když mu na to šáhnu, tak trošku ucukne. Snad už se to zlepší. Ale po každé když se to zatáhne, tak to do pár dní opět praskne :roll:
Deimy, teda zavidim tvoji trpělivost. Já bych už vyletěla z kuže a nechala ho to jist ručičkama :wink: Mě teda pomáhá, když zapnu televizi s písničkama. Jinak se všelijak kroutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
13.5.09 13:56

Kykoušku, růstový spurt je období, kdy najednou skokově vyroste nebo přibere (asi spíš obojí). Bývá okolo 3. týdnu, 6. týdnu, 3. měsíce, 6. měsíce (bráno přibližně, každé mimčo je jiné).
A já k tomu slyšela, že občas před tím růstovým spurtem miminko stagnuje.
A pak během růstového spurtu jí jak nezavřený :) - u kojení je to pak pár dnů problém, že mu mlíčko nestačí, takže si říká o jídlo častěji. Po pár dnech se ta výroba mlíčka zase uzpůsobí miminku a pak je zase klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
13.5.09 14:10

Ahoj holky.
Deimy , to co popisuješ s příkrmama, jsem si užila s prvním a dodnes stále s jídlem bojujem, jako mimču jsem se snažila příkrmy do pusy narvat, a když byl starší, tak ho nějak zabavit a narvat, dodneška u toho musíme něco číst nebo něco dělat, aby neměl pocit, že jí. Já doufám, že druhý to ocení, protože na to fakt nemám nervy a pokud nebude jíst, tak bude hlady. Musí na to přijít sám, Já sama se na ty příkrmy těším, jelikož doufám, že teď nám to půjde, ale uvidíme. Jinak to co jsi psala o těhulkách mám taky. Nejradši bych ještě třetí mímo, ale až tak za pět let, teda hormony by chtěly hned, ale rozum jim brání, Máme 2+1 a navíc bych to třetí chtěla holčičku, no ale jak na to?
Kykoušku, já si myslím, že Dominik prostě teď táhne do výšky, tak prostě nepřibírá na váze, my to ždy taky tak máme. Krýša je fakt hubeňour, ale já už to teď tak neřeším, jelikož je asi spokojený, hlady neřve a nemůže být každé dítě cvalík, každý je prostě jiný, je fakt, že doktorky dokážou s tabulkama vystresovat, ale je to jen do roka, pak už to tak neřeší.
Zoyano , já mám děti od sebe 2 roky, a i když jsem se toho bála, tak jsem ráda, protože už teď na sebe krásně reagují a dá se to zvládnout úplně v pohodě, ani mi nepřijde, že by se něco změnilo, je fakt, že jsem někdy víc nervózní a na staršího raději zařvu, což jsem dřív nedělala, ale možná mu to bude spíš ku prospěchu. Navíc u druhého spoustu věcí neřeším a jde to taky.
Ahojky Valík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
13.5.09 18:01

Je to možné, že vyrostl víc než je běžné. Ale stejně se najdou lidé, co si rypnout, že je tlustý. Napřiklad dnes jedna paní. ,,To je ale krásně tlusté miminko''. :evil: To určitě, už jsem na to alergická!!!!
Tak se přikláním ke spurtu. Děkuji za objasnění, nějak jsem tomu pořád nerozuměla :wink: .
Valíku, tak já to mam zase naopak. Od doby, co se narodil Domik, tak jsem mnohem vic klidnější a děti nechám prakticky dělat vše - hlavně že je klid a už to pěkně zneužívají :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
14.5.09 08:27

Ahoj holky,
Kykoušku , Anetka baští pěkně, dokonce si u toho i někdy brouká :) Ze začátku nechtěla mrkvičku, pak když jsem vyzkoušela květák, tak ten jí zachutnal a od té doby se na lžičku nešklebí (ťuk ťuk ťuk). Teď jí dávám mrkev s bramborem, taky jí to chutná. S tím Domčou to bude určitě tak, jak píšou holky :wink:
Deimosko , tvoji svatou trpělivost obdivuju. Já bych na to asi neměla nervy. Ještě jsem četla, že by se do toho jídla mohlo dát trošku mléka, že prý to zjemní. Pokud jsi to nezkoušela, tak tam zkus trochu odstříknout z prsa, třeba to Monči zachutná :)
Jsem moc ráda, že se Anetka umoudřila a že už s jídlem nebojujeme.
Včera jsme blbly s Ronýskem. Anetku jsem položila na zem na bříško a já s Ronym jsme se honili. Anetka se tomu děsně smála, hlavně, když ji Rony oběhl :lol: Potom jsme byli s Ronym pěkně udýchaní a Anetka vysmátá :lol:
Dneska jsme se s manželem dozvěděli, že jsme měli v autě nezvaného hosta :( Jelikož v autě od prvního vykradení skoro nic nemáme, tak tam zloději udělali velký binec, i do popelníku se dívali. Pak se dostali přes zadní sedačky do kufru a z tama nám vzali nářadí. Jelikož tam měl Tomáš i nějaké chromované klíče, tak nás to docela mrzí. Včera ráno byli v Jinočanech policajti a řešili rozbité okýnka a zřejmě i vykradené auta. Jelikož jsme neměli rozbité okýnko, tak jsem si myslela, že je vše v pořádku, ale asi nebylo. I když nevím přesně, kdy to naše auto vykradli. Asi tady řádí nějaká banda a vykrádá auta. Přitom to naše auto už není nejmladší, je z 97 roku, ale stejně ho zloději navštívili :( Tak jsem se vám tady svěřila, nezlobte se, ale potřebovala jsem si trošku vylít srdíčko :( Když si představím, že někdo cizí byl v našem autě a hrabal se tam ve věcech, tak mi z toho běhá mráz po zádech, brrrrrr.
Dneska jdu s Anetkou plavat, tak snad mi to zvedne náladu.
Mějte se krásně, papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
14.5.09 18:01

Deimosko, já teď četla v jedné knížce, že se může postupovat takhle:

Uvařit zeleninový vývar, a ten smíchat s MM nebo UM, na které je miminko zvyklé. Ze začátku jen trochu přilít do mléka, postupně ten poměr měnit. Časem se dá také postupně zahušťovat, že už to nemusí být vývar ale i trochu hustší kaše, až k úplnému příkrmu …
Třeba by to takhle mohlo projít líp …

Deniso, to je dost běs, nechápu, proč to vaše auto nevynechali, když je (nezlob se), opravdu trochu staré … jsou to hajzlíci, co neumí pracovat, už aby je chytili … :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
15.5.09 15:24

Ahoj,
u nás se dnes stal zázrak 8O Monča snědla asi 50 g příkrmu (víc jsem neměla ohřáto, tak kdybych měla víc, možná by jedla dál), ani u toho neřvala, otvírala i pusu. Zavedla jsem strategii krmení těsně před spaním, kdy už byla hoodně unavená, takže se ani nebránila … pak jsem ji šla dokojit, přisála se, ani si necucla a už byla tuhá - tak moc byla unavená.

Deniso: teda s tím autem - to by mě taky vytočilo :evil: Hlavně, že jste tam neměli nic cenného nebo nenahraditelného. Vím, že zloději si všímají i starších aut. Sama jsem byla svědkem toho, jak nějací 2 kluci (odhadem 13 let) dávali telefonem někomu tipy, která auta zaparkovaná na parkovišti by mohl ukrást - a zrovna když jsem šla kolem těch kluků, tak popisovali hodně staré autíčko asi z 80. let, koukali do něj okýknem a do mobilu říkali, co všechno v něm je … :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
15.5.09 16:03

deimosko, tak to gratuluju a držím pěsti, ať to už takhle vydrží! :P

s těma tipařema je to dost drsný … z toho mají normálně živnost, jako my chodíme do práce, oni chodí na parkoviště tipovat … :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
15.5.09 21:31

Ahojky,
Deimosko , gratuluji k úspěchu :-) Tak Monča už dostala konečně taky rozum, tak ať ji to vydrží a dělá mamince radost :D
Ti co nám vykradli to auto, tak to měli pěkně vytipovaný. I když nechápu, co měli na našem autě vytipového, když vzadu za sedadly, jsou dvě velké díry po reprácích (ty ukradli jiní zloději :roll: ). Jinočany byly skoro celý týden bez veřejného osvětlení a prý se tady pohybovali nějací sopláci. Dozvěděla jsem se též, že kromě aut ještě vykradli 2 baráky a hospodu :x Připadá mi to jak z nějakého filmu :roll: .
Pěkný večer a ať Monička pěkně pokračuje v příkrmech :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
17.5.09 20:37

Ahoj,
Deni, teda to je pech to auto. To jsou opravdu lidi někdy......

Deimy, tak se blýská na lepší časy. Už bude třeba krásně papkat.

Jinak já se rozhodla, že přestanu pozvolna kojit. Zitra mu začnu dávat odměrku Nutrilonu. Domik spapá celou skleničku, takže jedno kojení vynechávám. Uplně me to rozhodilo. Tvorba se zvýšila na dvojnásobek, za hodinu mám prsa nalitý a 5 hod vydržet do dalšího kojení je hrozný, protože pořád teče mlíko. Takže jsem dostala zánět a už na to nemám nervy. Už jsem z toho vyčerpaná. Ale teda nevim jak. Pro prášky se mi nechce. To bych ho musela utnout hned, ne? Nebo se pomalu vytrácí mlíko? Jenže když přestanu pozvolna kojit, tak já to mám obráceně, že čím min - tím víc :roll: . Poradte prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
17.5.09 21:54

Kykoušku: myslím, že bez prášků to půjde jedině pozvolna. Řekla bych, že základem pro to, aby se ti snižovala zásoba mléka, je neodsát všechno mléko. Jen to, co je „nutné“ (aby se ti ulevilo) a zbytek tam nechat (pokud budou prsa zase moc nalitá, tak opět odsát jen to, co je nutné pro úlevu …) a prostě pár dní to vydržet. Pak by mělo mléko pozvolna ubývat. Ty máš laktaci rozjetou opravdu hodně, tak to asi bude chvíli trvat, než budou nějaké výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
17.5.09 23:53

Ahojky holky,
koukám, že se tady vesele baští, to nám to utíká, vzpomínám, jak docela „nedávno“ jsem si libovala, jaký je to kojení pohoda, všechno bez práce. :wink: No a už ohřívám a peru bryndáčky. 8)

Kubulu musím zatím pochválit, baští hezky. Dnes už jsem mu ohřála celých 125g zeleniny s masem a zbaštil všechno. :wink:
Jen tu kaši na noc pořád nechce, ale to mi až tak nevadí, v úterý jdeme na převážení, tak kdyby přibral málo, tak mu dám zeleninu i večer.

Deniso: teda to je k vzteku, nejhorší je, že i kdyby zloděje nakrásně chytli (jako, že je to dost nepravděpodobný), tak se jim skoro nic nestane. :twisted:

Kykoušku: řekla bych, že Deimoska to napsala přesně. Vzhledem k tomu, že nabídka se řídí poptávkou, tak musíš donutit tvoje prsa, aby si mysleli, že není třeba vytvářet. :wink: :lol:
Ale znám holčinu, které se laktace nezastavovala hooodně dlouho, takže nakonec stejně potřebovala nějaké tablety. Ale snad to nebude tvůj případ a povede se.

My jsme byli o víkendu letos poprvé na chatě, Kubík byl spokojený a spinkal a Eli se taky krásně vyběhala. To je taková paráda nemuset se hodinu vypravovat, když se jde ven, no třeba se toho domečku se zahrádkou taky dočkáme.

Tak jdu ještě pověsit prádlo a na kutě, než dostane Kubula zase hlad. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.09 08:24

Ahoj holky,
Deimosko gratuluju, že Monča konečně dostala rozum. Ještě nakonec papání přijde na chuť a to je dobře:-).
Deniso no to se picnu a já myslea, že se krade jen u nás v Chrášťanech. To jsou dobytkové!!! :evil:
Kykoušku budu Ti držet palce aby se Ti to povedlo :wink: .
Lostritis úplně se tam taky vidím, takovej malej domeček se zahrádkou, ale to si ještě chvilku počkáme:-).

To mi řekněte, jak to děláte, že Vám dětičky nepřibíraj, bysme v tom potřebovali poradit…

No já se rozhodla dávat na noc kaši, páč už je to vstávání v noci neúnosný. Ob den Matulíkovi v jednu dělám 100 ml mlíka. a k tomu ještě vypije za noc tak 200 ml čaje. Nechápu to. Už jsme s manžou jak dvě zombie. Holt bude přibírat ještě víc, ale my se musíme konečně vyspat :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí