Listopad 2008

• Fotoalbum (23)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
848
23.4.09 16:45

Ahojky,
Deimosko , tak to muselo být zajímavé vidět v plence tolik barev, skoro mi to připomíná duhu :D Je dobře, že Moničce po těch obrázcích nic není :)
Kykoušku , co Dominiček, už neblinká?
Anetka se dneska poprvé potápěla :) Poprvé jsem ji ponořila po pusinku a pak mi instruktorka řekla, že ji můžu potopit až po očička, že je na to připravená. Čekala jsem, že bude nějaký řev, ale nic nebylo. Anetka to zvládla na jedničku. Až budou mimča v potápění zdatnější, tak pak si je budeme posílat s instruktorkou pod vodou, to bude taky sranda. Anetce se už ve vodičce líbí a dokonce tam i chytala balónky :) Jen já jsem měla dneska trošku trapas s parkováním :oops: Když je parkoviště plné (a to je skoro vždycky, protože je malé), tak se tam parkuje do kopce na lesní cestě. No holky, kdybyste mě viděli, co já tam předváděla :oops: Naštěstí se autu ani nám nic nestalo. Po několika pokusech a prokluzování kol se mi moc zaparkovat nedařilo a nakonec jsem na tom malém parkovišti zaparkovala, jelikož nějaké auta zrovna odjížděly. Kdyby neodjížely, tak nevím nevím, jak bych s tím parkováním dopadla. Vždycky když jedu na bazén, tak mám z toho parkování husí kůži, no a dneska jsem měla skoro i v kalhotách :D . Odjezd už je v pohodě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
23.4.09 21:05

Deimy , já jsem ten první příkrm Monči vubec nezaregistrovala. Teda já tady kecám o svých starostech a ostatní přehlížim :roll: . Tak to bych nevědela co mám dělat. teda to bylo překvápko to kakání. Možná bych si to i vyfotila :lol:
Deni , teda to zavidim. Já chci taky chodit s Domčinem plavati. Ale to už je asi pozdě, že? Teda to musi být skvělí až si je budete posilat pod vodou. Fakt super. A to potápění nechápu. Já do ted musim mit zacpaný nos, jinak mi tam nateče voda :? . Takže šikulka a maminka taky, že s Anetkou chodíš. A to parkování znám. Já jsem dá se říct dobrý řidič, ale jak mám zaparkovat, tak problém. Teda tam kde jsem zvyklá je v pohodě, ale u naší dr se zamotám a kolikrát si připadám jak blbec a všichni na mě koukaj 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
23.4.09 21:06

Jo a Domoušek je v pořádku. Ale ted si dávam veliký pozor.
Následky asi mít nebude - pořád se celý den smeje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
24.4.09 08:09

Ahojda,
Kykoušku , to je dobře, že je Dominiček v pořádku :) . Jinak na to plavání můžeš začít kdykoli, nikdy není pozdě :) Kamarádky, co začly stejně jako my, už mají 8 měsíční mimča :wink:
Co se týče řízení auta, tak na tom taky nejsem špatně, ale to parkování :oops: Někdy se mi povede zaparkovat hned a jindy zaparkuji až po desáté :D Přesně jak píšeš, kde to znám, tak tam mi to problém nedělá, ale kde to neznám, tak si tam skoro vždycky střihnu nějaký trapas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.4.09 10:42

Ahoj holky, tak já myslela, že sem nechodíte, protože mi nic nechodilo do emaila a Vy jste toho nakecaly:-))).
Deniso Anetka je teda moooc šikovná. Musí to bejt úžasnej zážitek, takhle vidět prcka plavat. A s tím parkováním si z toho nic nedělej. Já na zaparkování potřebuju tolik místa, kam by se normálně vešli 2 auta :wink:
Kykoušku jéžiš to je dobře, že malýmu nic není. Uf! A s těma příkrmama, to koukám 8O. Ale co, tak budete papat zelenou zeleninku a bude to v poho :wink:
Deimosko teda to je číslo :lol: . Jak se člověk nevídá i sekundu, tak hned něco :) . Mě tuhle malej snědl kus letáku z Alberta a ťuk ťuk, taky dobrý 8)
Stejo, držím palce. Určitě to mudrové daj do pořádku a maličky bude v pohodě!
No a my teda papáme ráno mlíko, pak svačina, oběd, svačina, malý mlíko a večer mlíko. Kaši zatím nedávám, aby Matu moc nenabýval, ale asi budeme muset začít, protože se mi v noci i 4× vzbudí. Jsem jako mrtvola. Nejdřív jsem myslela, že je to bříško, pak to vypadalo, že jsou to zuby. Ty ho brali fest i přes den a teď zase to vypadá, že má žízeň a hlad. Tak já nevim, už jsem bezradná… :? Doufám, že se to zlomí a tu kaši ještě nebudu muset vytáhnout. Taky trénujeme přetáčení na bříško. No je to lenoch po tatínkovi. Včera se sám překulil, protože jsem telefonovala s mámou a jak ten telefon svítil, tak se mu to líbilo, pacholkovi :twisted:
Tak se holky mějte hezky a ať jsou prckové zdraví!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
25.4.09 21:48

ahojky, tak jsme si byly odpočinout týden na chaloupce a je mi opravdu krásně,holky já tam tak krásně vypnula všechny starosti a užívala sluníčka,knížky,kávičky,prostě slast.byly jsme u dědy tak měla Aník zábavu a Filípek byl kupodivu celý týden klidnější a i lépe spal.tak jsem si to vážně užila.
Deimy taky jsem moc ráda že tak hezky papá,snad mu to vydrží.nakonec se mi i hezky rozkojil(tahal vždy jen 5 minut a po2 hodinách se ozval znovu-ted vydrží i přes 3 hodky-paráda..o) dneska snědl skoro celou přesnídávku s banánem, musím říct že co má příkrm mi i líp kaká.tak snad se Moni taky rozjede a bude ji chutnat i mlíčko od maminky.
Deniso_o děkuji, doufáme všici že nebude operace potřeba,a bude klidnější léto.doufám že už je Anetce líp a už máte kakání v pořádku!

Kykoušku tak ten pád Ti vubec nezávidím, když si vzpomenu jak mi aník spadla s postele když ji bylo kolem 8 měsíce.tak mi bylo týden pořád zle jak jsme ji pozorovali,ale i dr. nic nenašla a aník se pak řechtala,tak si dovedu představit jak ti bylo.ted filípka hlídám jak prdlá,ale fakt stačí malinko a jsou lumpíci dole.tak se neboj,padají všude.hlavně že je v pořádku,čertík malý.
Holky mějte se krásně a sluníčkově!!! Janča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
26.4.09 22:03

Ahoj maminky :D ,

[bBroskvičko , a copak dáváš malému ke svačince? Nějaké jogurtíky? Prej od 7 měsíce mužeme taky, ale nevim jaký. Slyšela jse o aktivii a ještě bílý selský?? O tomto si nejsem tak jistá.
tak vy už takhle pěkně papkáte. To je moc dobře - my máme s tím problémy, ale zitra zase začnu. Už jsem mu zamrazila stravu (kvetak , brokolici,), tak at pěkne papká.
Jen nevim, zda cuketu mužu dát do parního hrnce, nebo jen vařit ve vodě? Já vše dávam do páry a je to strašně skvělí a nemužu si stěžovat.
Stejo , závidim tu chaloupku. Zvažuji koupi nějaké pěkné zahrádky. Deti by si to užily a já právě - vypnula starosti. A je dpobře, že jsis tam odpočinula. Občas to maminky opravdu potřebují. Tohle náš tatínek pochopit nemuže :roll:
A kdy jdete s tou hlavinkou? vše bude v pořádku, uvidíš. Maličkej to ani neuciti. Doktoři umějí zazraky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.4.09 09:32

Ahojky holky,

Stejo to muselo být super odpočinek. Jak jsem to četla, tak bych hned taky jela, takhle někam vypnout:-). Aspoň jste si všichni odpočinuli a hned se ty starosti určitě zdají menší. Jak říká Kykoušek, tak to určo dobře dopadne.

Kykoušku, Matímu jsem dávala jablka s banánem. Jablka lehce povařím a pak do toho nastrouhám banán a rozčvochám šťouchadlem na brambory, ale zdálo se mi, že ho bolí bříško a děsně prděl, tak mu tam dávám bílou activi, tak 1,5 lžíce na dávku a je pokoj. Zatím má k svačině jen ty jablka s banánem, nic jinýho jsem nezkoušela. Přesnídávky jsou většinou slazený a to mu nechci dávat a lipánky zase děsně tučný a navíc má na ně ještě čas. Nevím jaký další ovoce zkusit, aby to neměl jednotvárný. Ono hlavně ani není moc výběr v obchodech. Mají akorát jahody, jablka a banány a ananas, pomeranče, takže samý zatím nevhodný… Nenapadá Vás co zkusit? K obědu taky papáme jen kořenovou zeleninu s masem. Rýže mu nechutná a brambor taky moc ne :roll: . Je mlsnej jako tatínek :wink:
Tu cuketu bych asi udělala v páře, jen chviličku. Ve vodě se Ti určo rozpustí. Ty máš parní hrnec? Jaký je z toho vaření a jak to chutná? Taky jsme o něm uvažovali.
Musím mazat udělat něco do práce a pak uklízet a odpol jdu konečně ke kadeřnici. Se tak těším. Tatínek bude hlídat, tak jsem zvědavá.
Jo a představte si, že dnes spal Matu od včerejška od 4 odpoledne do 6:30 dnes ráno 8O .
Jo a jsou to zuby co ho v noci budí. Kdybyste měli s tím potíže, tak jsou na to úžasný homeopatika Chamomilla Vulgaris 9CH. Konečně jsme su už 2 noci vyspali celá rodina :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
27.4.09 12:09

Broskvičko , hrnec je super. Nemužu si ho vynachválit. Hodim do nej zeleninku, masičko a vše co me napadne a jen zapnu časovač a už se o to nestaram. Maso je křehoučký a daleko lepší než z pánvičky. Dávam na nej i koření. Dělám v něm brambory, květák, brokolici ted i cukety (povedla se), mrkev, masa, ryby, rýži. No a velký plus je, že se o to nemusím starat. Naházený to tam mam za 5 minut a do pul hodiny je vše hotové a jist se muže i za hodinu od dodělání. Je to teploučký a myje se to taky bezvadně. Máme Moulinex. Hlavně je to zdravé a a chutově daleko lepší. Bála jsem se, že to nebude mit chut, ale vubec ne. Vařím v něm skoro denně. Ani vaření tomu nemužu řikat :lol:

Dnes začiname zase s příkrmem. Mrkvičku jsme vynechali, tak bude mit brambor a cuketku. Trochu olivového oleje a jsem na něj zvědavá. Taky nám roste zoubek. Už ho má vykouknutý. Ale je tak hodnej, že jsem na něj narazila náhodou. Jinak myslím z toho ovoce se muže dát broskev - hrušky - jablka (uvařený). Já z toho dělala pyre pro děti a dlabaly to jedna basen. Lipánek ještě ne, je tam moc bilkovin. Ten se muzě až od roku. A jednou týdně žloutek. No až bude klid, tak se mrknu na nejaký stranky a hodim je sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
27.4.09 14:01

https://www.emimino.cz/modules.php?…
je to tady z emimina a docela si to pročítám. Tak snad naleznete nějaké inspirace :wink: . Jinak Broskvičko to jablíčko jsem taky povařila. Syrové mi ho nechtěly :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
29.4.09 07:50

Ahojky,
Stejo , tak kakání už se srovnalo, děkuji za optání :)
Včera jsem byla s Anetkou na půlroční kontrole. Váha je 7kg a míra 65cm. Anetce už se klubou zoubky, jako první vylízá zoubek vpravo nahoře, holt Anetka musí být jiná :)
Příkrmy začnu dávat v pátek. Doktorka mi řekla, že mám začít s mrkvovou šťávičkou a tu dávat 10 dní a pak do toho dát jablko (taky šťávička) a potom zeleninové polévky atd. Začínaly jste taky šťávičkama? Zatím každého koho jsem se ptala, tak začal hodně jemně pomletou mrkví a pak cca za tři dny přidal brambor atd… :nevim: Z těch příkrmů mám fakt bobky, docela mi vyhovuje jenom kojit :lol: :oops:
 páček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.09 08:24

Ahojky,
Kykoušku to jsi mi na:,–(ila brouka do hlavy. Ten hrnec zní super. Asi ho koupíme. Kouknu na net na nějaký dobrý. Po těch hruškách neprděli dětičky? Říkala jsem is, že je zkusím, ale bojím se aby ho nebolelo bříško.
Deniso gratuluju k tak krásným výsledkům z kontroly a ty zoubky to koukám:-). Šťáviček se vůbec neboj. já jsem Matímu taky dávala šťávičky, mrkev, pak do toho petržel, pak k tomu kousek celeru a jablko. Moc mu to chutnalo. Jen se připrav, že ze začátku než si Anetka zvykne, tak bude mít trošku průjem a stolice bude hnědá a bude trochu víc zavánět, ale neboj, to se upraví. Hodně jí to pomůže s peristaltikou střev. Musím říct, že asi díky šťávě jsme neměli problém přejít na tuhou stravu. Matík od začátku papal moc hezky, asi že byl na jinou chu´t zvyklý z té šťávy. Jen kdyby mu chutnali taky brambory a rýže :? . Jak mu to přidám k masu a mrkvy, tak to pacholek nechce :roll: .
S těma zubama se máte, že prckové nemají potíže. Ten náš kluk taky musí mít to nejhorší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
29.4.09 08:28

Broskvicko , děkuji za radu. Těma šťávičkama teda asi začnu, jestli to má potom dobrý vliv na ty střeva a když se pak dobře přechází na kašičky :) A dáváš bio zeleninu nebo normální? Ty šťávičky jsi dělala v odšťavnovači, že. Ohledně těch zoubků, tak Anetka se taky v noci budí. Dneska se vzbudila 3×. Ty homeopatika asi pořídíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.09 09:03

Ahojky Deniso,
bio nekupuju, protože jsem jí tady nikde neviděla. Brambory a mrkev mám od rodičů ze zahrádky, tak to je snad OK.
Ale bojim se koupit mu špenát a brokolici normální. Jenže bio nemůžu sehnat:-(. Včera jsem se na to ptali s manželem v centru v jedný bio prodejně a neměli. Štávičky dělám v robotu to nastrouhám a pak proženu odšťavňovačem, nebo když jsme robot neměli, tak jsem to strouhali ručně na struhadle a manžel pak přes plátýnko vymačkal šťávu a tu jsme ještě procedili přes hustej cedník, protože mi ty zbylý kousky zanášely dudlík.
S těma zubama je to hrozný. První dvě noci spinkal po těch homeopatikách krásně a teď se mi zase dvě noci budí. Včera 5× a dnes jen 3×. Prý je důležitý aby se jim to rozpustilo v ústech, jenže dej prckovi do pusy bobulku léku 8O . Tak zkusím nabrat na lžičku jen opravdu malinko vody a rozpustim tu kuličku, aby neměl co polikat a zůstalo mu to v puse. To je horor co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
29.4.09 20:55

Ahoj, tak musím říct, že zoubky malého trápěj. Choudě, dva dny horečky. V noci děs, celý den jsem jak mrtvola. Nevim jak mu pomoci. Koupila jsem mu dnes Mundisal. Tak střídam Panadol sirup a Paralen čipky. To mu pomuže, ale za až ten lék vyprchá, tak opět hoří. Choude, u děti tento proces vubec neznám. Ty zoubky přešly v pohodě. Ani to tam nemá tak nateklý. Ale zase rýmu ani kašel nemá. Mám strach, protože není stale naočkovaný.
Broskvičko, jak se jmenují ty homeopatika? A kolik stojí a davkování?? Porad mi prosim, já v lekarně vypadám vždy jak exot :?
Deni, taky jsem měla z přikrmu strach, ale vše v pohodě. Docela je sranda, jak se ty mimča tváří u nových chutí :lol: Malej už umí krásně polykat. Sem tam to plive, ale za 5 minut je nakrmený. Dnes jsem mu dala banán. Mliko nechtěl z těch zoubku, tak mu to docela chutnalo a spapal celou pulku 8O
Brambor a mrkev už neblindí, tak zitra bude mit kvetak. A taky už by mohl rýži, at má nějakou zmenu z brambor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí