Listopad 2008

• Fotoalbum (23)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1493
22.3.09 15:31

Lostritis: taky si dost uvědomuju, že i když je to s Lukym těžké, můžu být ráda, že je „zdravý“. Takových chvil, kdy to bude s dětmi těžké, ještě bude … já denodenně řeším u Lukyho ty jeho zlobící výstřelky a taky mě to dost unavuje, ale zatím jsem ráda, že to jsou v podstatě jenom „prkotiny“.
S tím kojením - snad ho to přejde. Luky zlobil s kojením už od narození a nepřešlo ho to nikdy :( - každé kojení byla rvačka, při které jsem vyhrála já tím, že jsem ho u prsa udržela, tak to bylo 20 měsíců.
S Mončou mám teď to samé - při kojení kope, škrábe, máchá rukama, odvrací hlavu (aniž by prso pustila), tahá mě za vlasy, za tričko, dloube mě do očí, snaží se propašovat si místo do pusy prsty, nebo je strká do pusy mně … Po zkušenostech s Lukym nevěřím, že jí to přejde. Jen když je unavená, tak to nedělá.
Vždycky, když vidím nějakou kojící maminu, tak se její dítě při koju ani nehne - to neznám a vždycky závidím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
22.3.09 21:57

Deimy: no to teda potěš, jestli Kubu to zlobení při jídle nepustí. :roll:
Ale teď, jak to začalo, tak si uvědomuju, že Eli dělala v jednom období totéž, tak snad ho to taky přejde. Jo, když je v noci rozespalý, tak pije krásně. :roll:
To je zajímavý, jak jsem spoustu věcí z Eliščina miminkovského období zapoměla a to to není tak dávno. Vybavuje se mi to postupně, asi je to tak zařízený kvůli zachování rodu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
23.3.09 14:15

Ahoj holky. Lostritis , moc gratuluju, jste odvážný, já bych na to tak brzo neměla a ani by to kvůli císaři nešlo, ale tři dítka, to byl vždy můj sen, to třetí bych chtěla tak v 38, to bude za 7 let, jenže bydlíme v 2+1 a pokud se to nezmění, tak zůstanem u dvou, ale je fakt, že mě od porodu strašně berou tyhle těhu myšlenky, je to asi tím, že jsem si ten porod neužila a prostě bych to chtěla ještě jednou prožít.
Deimy náš Matík je taky hrozný zlobivec, teda spíš je děsně živej, zrovna dnes mě docela vytočil, jelikož seděl asi půl hodiny na nočníku a sotva se zvednul, tak počůral koberec, ale jsou to fakt prkotiny, na tohle je natvrdlík, ale na druhou stranu už umí pomalu celou abecedu, tak snad mu jednou dojde i ten nočník.
Jinak kojení. V jednom prsu už zásoby mizerné, v druhém je plno, ale Krýša taky zlobí a odtrhává se, mám na to takový grif už od prvního, ale je to jen pro dudlákový mimoušky, když se nechce přisát, tak mu strčím do pusy dudlíka a pak rychle vyměním za prso a většinou to zabere.
Nějak si zvyknul na nošení ve vaku a jinak už přes den chovat nechce, ale v noci mi většinou naštěstí usíná sám.
Ahoj Valík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.09 14:44

Ahoj holky,
Kykoušku teda jestli Tobě řekl, že je Domča tlustej, tak nás vyhodí z ordinace 8O :lol: :twisted: . Ale jestli ceknou, tak jim to vytmavim, že se pos..erou! Já už jsem normálně háklivá na řeči okolí o Máťově váze. Když řeknu že má 9 kilo, tak každej, ježiš ten je tlustej a když ho vidí na živo, tak hned berou svý slova zpátky. Tak si z toho nic nedělej, ať se staraj jen o sebe. Hlavní, že je zdravej a tlustej teda Domča není ani náhodou!
Deimosko: brrrr jsem koukala na to video a měla z toho husí kůži a brečim jak želva. Muselo to být pro rodiče strašný, ale hlavně, že je v pořádku, uff.
Lostritis, myslím, že to zvládnete a taky je to sladký, když se potom na Tebe potomek podívá s milujícím pohledem a ještě ten bezzubý úsměv. To jsem dycky hotová :oops:
Valíku ahojky, dlouo jsi tu nebyla:-). Hlavně, že jsou zdravý. Nošení je prokletí. třeba až začne lézt, tak ho to bude víc bavit na zemi :wink:

No jinak naše dítě je furt hladový, hodně spinká a nechce se převracet a to ani na bok. I když jsem ho občas přistihla, že je na bok natočenej, ale jak ho začnu já převracet a nutit k pohybu, tak se vzteká a rozčiluje a děsně brání. On prostě nebude dělat cvičenou opičku a otočí se až bude chtít :twisted: . Nevím co s ním. Myslím, že moc dobře ví, jak se přetočit na bříško, ale jemu se prostě nechce :? S příkrmama začneme 16.3., protože 15. jdeme na druhou hexu a to už nám musí povolit dávat něco jinýho než mlíko. Já mu zatím dávám aspoň tu zeleninovou šťávu. Má to rád a „ušetřim“ tím jednu dávku mlíka denně.

Zrovna včera jsme si s manželem říkali, že je štěstí, že nekojim, protože ten náš obřík by mě snědl :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
23.3.09 20:31

Ahoj, teda to jsem si poplakala, ale ke konci už radostně, že to dobře dopadlo. Broskvičko , no já už jsem taky alergická na nemístné poznámky okolí jak je ten muj bumbrlíček tlustej. Zrovna na minulé návštěvě u příbuzních se strašně řešilo, jak je ten kluk ale naducanej a tlustej :evil: :! . Co jim je po tom. Patulka měl v jeho věku stejnou váhu a ted je jak tyčka a vedou se řeči, proč jsou tak hubený. Ničím se nezavděčíme. No nic, jsem se rozčílila a přístě už udělám opravdu zle!!!! S tím přetáčením si nic nedelej. Domik se sice přetáčí, ale že by se mu to chtělo každý den to ne. jen čas od času aby se neřeklo a tim to pro něj končí :lol:

My jsme taky dudlikový a v pátek večer si Domik ztratil dudlika a zrovna toho, co s ním spinkal. Tak to byly teda noce, dnes jsem šupajdila pro novej (105Kč) a je spokojenej. Stejně kus plastu a silikonu a co to stojí :roll:

Zítra jdou děti do školky po dlouhým měsíci, tak snad domu zase něco nepřitáhnou. No a zrovna v tomhle počasí nevim nevim. Mám strach je tam dát :roll:

Lostritis , jsi šikovná mamča a když to zvládnu já, tak to zvládněš i ty. Vhce to trpělivost a uspořádání. Elinka bude větší a rozumnější. Jakoubek nebude mit chovaci obdobi a miminko ti bude spinkat. Mě to dalo ten měsíc a ten se kolikrat doma nudim a vymejšlím, co bych kde uklidila, uvařila, vyprala… ale neni co, vše mám hotové :wink:

S tím kojením vám neporadim. my měli strašný problémy s přisatim, že jsem to vzdala už na v porodnici. Taky mi přijde, že mám v pravém prse malo mlika a kojim plne z leveho. Už mám strach (i manža), jak to bude po tom kojení vypadat. Myslíte,že cvičení pomuže trošku? Já jsem chtěla puvodně kojit 4 měsíce, tak jsem to prodloužila na pul roku a ted zase do roka. No to ale už opravdu je poslední termín.

Valíku , ty myšlanky mám taky, ale už od porodu dvojčat. Jak jsem si rychle přála at je to bříško pryč, tak rychle jsem si přála, abych to mohla ještě jednou prožít. No a prožila a opět stejný scenář. Už aby to bylo pryč - a ted je mi zase smutno, ale o to vic, že už to brisko mit nikdy nebudu. Chjo… no nějak se s tím musím smířit.

Omlouvám se za chyby, ale tenhle román se mi nechce pročítat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
23.3.09 21:08

Holky, jak já vám závidím vaše buclaté dětičky, u nás se zase pořád řeší, jak je ten náš kluk hubený a když se k tomu připojí, že toho mlíka už moc nemám tak je to na depku, ale zatím si z toho nic nedělám, jenom už se trochu těším na příkrmy, ale chtěla bych ještě vydržet aspoň do pátého měsíce.
Kykoušku , přesně jak píšeš, taky mám pocit, že pak už se člověk nemá pořádně na co těšit, takový ten ujíždějící vlak, ale přece člověk nebude mít 6 dětí.
Broskvičko , u nás teda není ještě ani náznak přetáčení, ale už se těším až poleze a trochu se zabaví, dnes měl celý den kňouravou, mám pocit, že už mu snad roste zub, celou ruku v puse a řve a řve.
Zdravím Valík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
23.3.09 23:14

Valiku , já doufám, že do ukončeného šestého měsíce. Mě Dr zakazala pokud kojim dávat příkrmy. No už jsem se trochu tesila, ale zase nic :( . Hlavně ještě nemáme ani jednu hexa, boláček po TBC jsem dnes zkonzultovala a musíme opět čekat. Docela mám strach (když vidim reklamu na Prevenar a jak Ondra ohluchl), že nás to postihne. Děti jsem nechala očkovat hned jak to bylo možné. No asi mám moc bujné představy (deti chodí do školky a já vim prdlajs, co z ni přitáhnou… ) No začínám mít strach. Ještě neměl žádnou hexavakcinu. A podle boláčku ji mit ještě dlouuuuho nebude..... Dnes jsem děti nechala očkovat proti meningokoku ( nevim jak se to piše :lol: ).

No to máš pravdu, přeci nebudu mít kvuli mateřskému pudu sto dětí :lol: :lol: , ale třeba časem ještě to jedno...... :lol: I když pochybuji.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
26.3.09 21:15

Ahoj holky,
včera jsme byli s Mončou na 5měsíční prohlídce (chodíme cca o týden dřív, než máme, tak jí ještě 5 měsíců není). Dostala 3. dávku hexy - takže teď už je od hexy na rok klid. Monča přibrala za měsíc vtipných 250 g - ale já jí furt říkám, že když bude bojkotovat kojení, neporoste. Takže má 6,15 kg a 64 cm. Samozřejmě tam zlobila a pořád se koulela na břicho - dr. si teda nestěžovala, ale kdo ji má pořád hlídat (Luky tam zatím vytíral v čekárně podlahu :evil: , na což mě sestřička přiběhla upozornit, ale co, už byl jako prase, tak jsem ho nechala).

Monča je posledních pár dní strašně protivná, nechce jíst, všechno (kromě prsa) rve do pusy. Koukala jsem, jestli to nejdsou zuby, ale nevidím, že by se nějaký chystal vyklubat.

valíku: Monča teď taky moc nepřibírá, ale u ní je od začátku problém, že nechce moc jíst. Takže tím pádem mi i klesají zásoby mléka. Když ji ale chytne žravá, tak se to za pár dnů zas obnoví a zásoby se dotvoří.

broskvičko: Matík bude asi pohodář a trochu lenoch :) Na takové děti ani nějaké tabulky nestačí a začnou se hýbat, až budou samy chtít :)

Kykoušku: teda jak se Domíkovi podařilo ztratit dudlík? Našel se pak? Tak malý a už ztrácí věci :wink: Monča je bezdudlíková, stačí jí palec a ostatní prsty :evil:
S úvahami o kojení jsem na tom byla u Lukyho podobně. Nejdřív jsem chtěla kojit jen 6 měsíců, pak 9 měsíců, pak jsem chtěla v roce odstavovat a nakonec jsem kojila 20 měsíců, kdy se sám odstavil :) Prý po kojení na prsa pomůže začít brát hormonálku, pak prý rychleji získají původní tvar. Ale nefunguje to na každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
27.3.09 21:05

Ahoj, tak koukám, že tato diskuse pomalu zaniká, nebo máte hodně práce. Já teda jo. Domik začíná řádit a už vubec nespí. Jsem z toho trochu zoufalá. Spí mi za celý den pul hodiny. No co bych taky chtěla, když v noci spí 13 hodin vkuse, ale já potřebuju neco s detma udelat. On si navyknul jen na houpání a na mojí stálou přízen. Je to od nej hezký, že má maminku tak rád, ale já mám i jiné povinosti. Vubec nestíhám a bojím se i zítrku, co bude na obed :lol: :roll:

Deimy , no já opravdu do roka!!! :lol: , možná, že do začátku léta. Já jak mam moc mlika, tak me to hodně teče v mezičase a v plavkách nevim nevim, jak by to bylo sexy na koupališti. Jo a mám MS :evil: :evil: No a samozřejmě, že mám mit min mlika a já ho mám dvojnasob. Tak nevim, ale asi přišla, protože jsem si vzala před týdnem Azalii. No kdybych to jen tušila.....
Taky mi Domik vypije málo, tak jestli má jinou chut, nevite??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
27.3.09 23:03

Kykoušku: taky toho přes den s dětma moc neudělám, potože mám děti stále vzhůru současně :? Jen ráno, když Luky 2 hodiny snídá, si ještě chvilku pospím s Mončou u kojení. Pak jdeme ven, kde Monča buď v kočáru spí, nebo nespí. Vrátíme se na oběd (ohřeju v mikrovlnce něco, co jsem v noci předtím uvařila, jinak nemám šanci vařit) - nakrmím Lukyho a současně u toho i jím já, Monča je vzhůru. Pak dám Lukyho spát a i Monču, oba se vzbudí současně a opět jsou oba najednou vzhůru. Pak koupu Monču, nakrmím, uložím. Potom jdu nakrmit Lukyho, teprv teď mám čas si s ním trochu hrát, pak uklízíme pokojíček a jde spát.
Takže vlastně nemám čas ani na jedno dítě, protože mezitím musím občas i jíst já, nebo zas krmit Lukyho, případně další domácí práce …

S odstavením to asi budeš mít trochu jednodušší, protože už je zvyklý na lahev, jen vyměníš její obsah. Mně Luky z ničeho jiného než zprsa nepil a UM ani jiné mléko nevzal do huby doteď. Je fakt, že s těma plavkama je to blbé … bys musela buď promenádu v plavkách letos vypustit, nebo teda asi přestat kojit.
To, že míň pije, samozřejmě může s MS souviset. Až skončí, tak by zas měl pít normálně. Dost holek, co braly Cerazette, říkalo, že když to začaly brát, dostaly MS, ale pak dlouho nic a třeba další až za půl roku. Třeba to bude podobné i u Azalie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.09 11:27

Ahoj holky, taky vůbec nestíhám :? , takže v tom nejste samy. U nás se ráno vstává okolo čtvrtý hodiny na jídlo, pak malej buď usne nebo ne, no a podle toho to pak vypadá. Když usne, tak většinou jdu něco pracovat do práce nebo se aspoň nasnídám, umeju a to už prcek vstává taky. No a taky začal málo spát… Většinou dá přes den hodinku a pak spí v kočáře a útrum…
Jo a taky jsme byli na kyčlích a už tam nemusíme, hurááá! Paní doktorka litovala, že už neuvidí takový pohodový dítě. Matulík se na ní culil a povídal, až jsem zírala. Čekala jsem řev 8O :lol: .
Deimosko Monča teda drží štíhlou linii, kočička :wink: , ale asi i tím nemusí tahat kila navíc a tak se jí kráásně přetáčí tělíčko, buď ráda. Náš drobeček se začal konečně natáčet aspoň na bok, asi aby mi udělal radost :twisted: .
Valíku já jsem taky ráda ,že Matíkovi chutná, ale řeknu Ti, že tahat ho do 4. patra bez výtahu je hrozný. A chování, krmení je síla. ALe když on je takový zlatíčko. V noci když jdu na záchod, tak se sotva ploužim, jak mě bolí tělo.
Kykoušku tyk mudra na kyčlích nás pochválila, jakej je Matul pěknej. To víš, že jsem byla připravená, že vystartuju při jakýmkoliv náznaku, ale nebylo třeba. :wink: .
Jinak Vás srdečně zdravíme a taky jsme začali po návštěvě na kyčlích s mrkví. Brouček papá krásně, ale ta kuchyň a já a dítě, jsem zadělaný úplně všude :twisted: . Když tak koukněte na rajče, Matul po papání :lol: .

Taky doufám, že nám ta diskuze nezanikne. Ráda čtu novinky od Vás. Jinak chodim ještě k holkám z prosince a ty jsou ukecaný hrooozně moc, ani je nestíhám číst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
28.3.09 12:04

Ahoj

Deimy , tak to jsi me potešila, že pak MS nemusí přijít. To by bylo fajn :D . Teda malý ti tak dlouho snídá? Já je musim krmit, protože jinak je to jidlo všude. Ve školce je chválej, že jedi za všech děti nejlip. No to by me zajimalo jak??? :roll:
Mončas s tou váhou nějak nepospíchá, ale hlavně, že přibývá. Však za chvili začnou příkrmy a to se pěkně rozpapká :)

Broskvi , no to se mám na co těšit dle foteček. Krásně zapatlaný bumbrlik malý. A chutná mu?? No vidiš to, najdou se i slušní doktoři, co pochválí a ne jen kritizují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.09 10:24

Ahojky,
chutná mu a moooc. Ještě si pomáhá rukou a mrkvičku co zůstala na lžičce si přihrnuje do pusinky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
29.3.09 11:01

Ahojky,
taky moc nestíhám. Vždycky když už mám všechno hotové a Anetka ještě spinká, tak si dovolím jít na emimino. Jakmile však přečtu příspěvky se chystám něco vám napsat, ale v tom se mi dráček vzbudí a já zase nic nenapíšu.
Ve čtvrtek jsem byla s Anetkou taky na kontrole u dětské. Anetka váží 6,67 kg a prý měří 61 cm, ale s manželem jsme naměřili 64 cm.
Anetka se vzbudila, tak jsem toho moc nenapsala. Tak zase někdy, papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
29.3.09 23:40

broskvičko: teda ten vypadá :D Něčeho podobného se mi u synka nikdy docílit nepovedlo. Asi se sápe po lžičce a pak to lítá kolem, ne? :) Na to mám jen jednu radu - jak jsem to u Lukyho dělala já. Vyčlenila jsem jednu nebo dvě látkové plínky na jídlo a tím jsem synka obalila, navrch jsem mu pak dala bryndák. Zachytilo to většinu jídla, které mi padalo ze lžičky.

Kykoušku: bohužel Luky jí strašně dlouho :evil: Neumí se na to soustředit a zapomíná jíst, vezme si jednu lžičku a pak jen sedí a kouká, nebo si zpívá apod. Takže mu po každé lžičce musím říkat, aby si nabral další a dal ji do pusy :evil: :evil: Jinak se nenají. Ale jelikož nemám čas tam u něj stát, tak ho s tím jídlem nechám být a asi 6×během 2 hodin ho jdu napomenout, aby jedl. Ostatní jídla (oběd, svačiny, večeře) ho krmím, jinak by seděl v židličce celý den.

Deniso: teda Anetka hezky přibírá. Z ní by si Monča měla vzít příklad. A s tím měřením - ono záleží, jak ty děti na měřidle natáhnou. Si myslím, že ty naše holky jsou na tom délkou dost podobně, takže bych se přikláněla tomu, co jste naměřili vy ;) Na druhou stranu je růst dětí ze začátku dost nepravidelný. Luky se v růstu zasekl během prvního půl roku života 2×. Tzn. v prvních třech týdnech nevyrostl ani cm a pak mezi 4. a 5. měsícem taky nevyrostl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí