Listopad 2008

• Fotoalbum (23)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1493
5.3.09 14:29

Kykoušku: tak jak ti je a jak to doma zvládáte?

broskvičko: myslím, že v tomto věku Luky taky upřednostňoval jednu ruku, taky levou. Pak se to srovnalo, ale i pak levou ruku upřednostňoval asi až do 2 let. A teď je pravák :wink: Jak moc s tou ručičkou Matík zaostává? Ono chvíli trvá, než se děti naučí uchopovat, tak třeba to nic není.
A s tím spaním docela závidím, ale taky bych byla nesvá. Může na něj něco lézt, může to být reakce na očkování (ale to jste asi neměli, že?), může to být reakce na růst zubů, může se v něm dít víc vývojových změn najednou … prostě cokoliv.

Myslím, že by u mě stáhnutí zad nepomohlo, protože to mám v pánvi a rozbolí se to hlavně při chůzi a pak už se toho nezbavím až do večera. Takže tradičně po procházce s dětma se mi uleví až večer, kdy jsou v pelechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
5.3.09 14:32

Kykoušku: tak jak ti je a jak to doma zvládáte?

broskvičko: myslím, že v tomto věku Luky taky upřednostňoval jednu ruku, taky levou. Pak se to srovnalo, ale i pak levou ruku upřednostňoval asi až do 2 let. A teď je pravák :wink: Jak moc s tou ručičkou Matík zaostává? Ono chvíli trvá, než se děti naučí uchopovat, tak třeba to nic není.
A s tím spaním docela závidím, ale taky bych byla nesvá. Může na něj něco lézt, může to být reakce na očkování (ale to jste asi neměli, že?), může to být reakce na růst zubů, může se v něm dít víc vývojových změn najednou … prostě cokoliv.

Myslím, že by u mě stáhnutí zad nepomohlo, protože to mám v pánvi a rozbolí se to hlavně při chůzi a pak už se toho nezbavím až do večera. Takže tradičně po procházce s dětma se mi uleví až večer, kdy jsou v pelechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
5.3.09 17:12

Ahojky,
Kykoušku , ještě mě napadlo doktorovi zavolat, abys tam nemusela chodit. Držím palce, ať to je už zítra lepší.
Broskvicko , ten špendlík je dobrý, dobře se chytá i oběma ručičkama a Anetka si ho přendává z jedné ruky do druhé. Hlavně je to lehká hračka, dobře se drží a taky strká do pusinky :) Držím pěsti, ať Matýskovi nic není.
Anetka se od minulého týdne vůbec neotáčí na bříško a ani na bok, nevíte čím to může být? Kdyby mě ta doktorka tak nevystresovala tím, že když se Anetka nebude hned otáčet, tak mě pošle k neurologovi, tak to neřeším, ale teď mě to docela žere :? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
5.3.09 19:18

Ahoj, no tak je mi teda huř než včera. Jste hodný, že na mě myslíte. Děti jsou od rána u babiček a u dědečku. Střídají si je jak ponožky :lol: . Domik je se mnou, ale je hodnej. Jakoby věděl, že mamině není dobře. Dr mě předepsal paralen a tot vše. Mám 39 horečky a paralen mi zabírá tak na dve hodky a pak si ho beru zase. No ale mám tady ATB, co mě jednou napsala gyndařka na zánet prsu a já je nakonec nepotřebovala. Je tam napsaný, že je i na prudušky a zánet v obličejových a dýchacích cest, což mám. Prudušky mi uplne hořej a když začnu kašlat, tak to stoji za to.V jedný diskuzi ve které jsem se ptala píšou, že chřipku mi to nevyléči. Já ale chci výlečit ty prudušky. No tak zase váhám…

Nezlobte se, že nebudu reagovat na vase příspevky. Jen jsem to letem svetem pročetla, protože nemam sílu :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
6.3.09 14:51

Ahojky,
Kykoušku , netroufám si radit, jestli ty tabletky brát či nikoli :nevim: Na ty průdušky bys možná mohla pít nějaký průduškový čaj, třeba Pulmoran. Jak ti dneska je, je to lepší?
Včera jsem byla s Anetkou v Motole, kde ji brali krev na jaterní testy a dneska jsem tam volala pro výsledky. Bohužel to nedopadlo dobře, spíš se to zhoršilo :( Anetka bude očkovaná v dubnu, ale ne úplnou hexavakcínou, ale prý nějakou čtyř či co. Hexavakcína asi obsahuje vakcínu proti šesti nemocem a Anetka asi bude očkovaná jen proti čtyřem. Tak z toho moc šťastná nejsem a doufám, že už se to zhoršovat nebude.
Teď něco veselejšího :) Včera jsem Anetku uspávala v babyvaku a jelikož se s ní musí chodit, tak jsem s ní chodila dokola po obýváku a kuchyni. Na tom nic tak veselého není, žejo :wink: , ale za námi chodil ještě Ronýsek, dělali jsme takový menší vláček. Takže když jsem šla doprava, tak Rony taky, když do leva, tak on též. No, kdyby nás někdo natáčel, jak chodíme po bytě a všude za námi chodí pes, tak by to bylo docela zábavné video :lol: Ronýsek je na mě takový malý zavísláček, kam jdu já, tak tam jde i on a nedej bože když se mu někde ztratím nebo úmyslně schovám, tak to pak lítá po bytě jak splašený a hledá mě. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.09 20:04

Ahoj holky,

tak prcek nemocný naštěstí není ťuk, ťuk. Naspal si do zásoby a dneska spal přes den všehovšudy jen hodinu 8O . Samý extrém, ale maminka vydrží všechno :lol: .

Diemosko Matík má tu ručičku ještě dost uzavřenou. pořád má paleček v dlani, tak se snažím podávat mu hodně do ní chrastítka a hračky a doufám, že to trošku takhle urychlím. Je s ní i méně šikovný, hůř se trefujedo hračeka a tak. Jen do pusy se trefí bezpečně :lol:

Deniso nebuď smutná, že ty testy nedopadly na jedničku. Jednou se topohne k lepšímu, neboj nic. Je to krásná holčička, koukala jsem na fotky a pejsek je suprovej. Úplně Vás vidím ,jak chodíte v průvodu :lol: .
Jinak s tím otáčením to určo bude jen nějaká stávka. Prostě se jí nechce no;-)

Kykoušku na průdušky je dobrej zábal. Na noc namazat prsa a záda olejem, zamotat do potravinové folie a do osušky nebo ručníku a přes noc to nechat zabalený. Ráno, jak se z toho vymotáš, tak si sice strhneš plíce, jak budeš kašlat, ale budeš odkašlávat a do večera by Ti mohlo být líp. Jen aby to nebyl zápal plic nebo tak :? . Každopádně na Tebe myslíme, aby Ti brzo bylo líp.

No a my jsme dneska koupili konečně velkou vaničku za 269 korun a k tomu Matímu Páva Emila. Vrátí nám kačky na daních, tak jsme se plácli přes kapsu. Prckovi se moc líbí:-). Jo a dneska se poprvé smál hodně a dlouho nahlas, tak jsme měli velikou radost:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
6.3.09 20:08

Ahoj, tak jsem ráno zavolala k detské dr a odsouhlasila mi ty ATB, ještě mi dávku zvedla na jeden a pul tabletky. Už je mi trochu líp, ale opravdu jen trochu. Kikinka má taky ATB. za měsíc už třetí :roll: a Patik zánet v oušku. No já už je do tý školky nedám. Týden ve školce a dva týdny doma. já už na to nemám energii. To at jsou doma, ale zdraví a bez ATB.
To muselo být legrační s vaším pejskem. To je hezký, že te pronásleduje, je kouzelnej :) . A copak máte za plemeno? Choude Anetka, nebud z toho smutná. Však to holka zvládne i se čtyřmi :wink:, je to šikulka. A proč se jí ty játra tak zhoršují??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
6.3.09 21:10

Broskvičko , jak to, že si tím zábalem strhnu plíce :lol: ??

Tak to se bude Mátik pěkně ve vaně roztahovat :wink: , a ten páv je co? Já už koupu v koupelně, Domik je strašně velikej. Já ho ted zanedbávám chudáčka. Ale až mi bude líp, tak mu to vynahradim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
6.3.09 21:21

Ahojky,
Kykoušku , tož to jsem ráda, že je ti alespoň trošku líp, každým dnem to bude jen lepší :wink: . Taky bych asi děti do školky nedávala, když se z ní vrátí vždycky nemocní. Radši zdraví a veselí než nemocní a smutní. Hafík je plemeno čivaví. Teď sedím u PC a on u mě chrní, i u kojení mi leží v nohách :) . Když jsme si ho přivezli, tak byl taky hodně nemocný a já jsem si ho vypiplala, tak aby mi to nebylo líto, tak to mám podobné i s Anetkou. Nevím proč se jaterky zhoršují, ale doktorka říkala, že jelikož kojím tak se může do mléka dostat nějaký hormon či co, ale já si myslím, jestli se jí to náhodou nezhoršilo tím, že jsem brala ty čípky na zánět. Začla jsem je brát minulé pondělí a teď ve středu jsem brala poslední. Asi jsem se na to měla vykašlat :cry: . Kamarádka, která je fyzioterapeutka mi říkala, že když jsou špatné jaterní testy, tak že člověk je hodně unavený a to Anetka od minulého týdne je a proto se asi neotáčí a pak Anetka nikdy nespala v kočárku když stojí a teď když příjdu z procházky domů, tak v kořárku spí i dvě hoďky. Tak jsem si to teda pospojovala a mohla by to být pravda, ale taky nemusí :nevim: . Na další kontrolu jdeme až 16.dubna, kde jí budou i očkovat. Doktorka mě utěšovala, že nemusím mít strach, že se to určo zlepší, tak uvidíme na další kontrole.
Kykoušku, máš moc pěknou ikonku a fotečku dětí. Ty blikající hvězdičky jsou moc pěkné :)
Broskvicko , tak to se Matík má. Ve větší vaničce se může pěkně roztahovat a pořádně cákat :) A čemu se Matýsek tak smál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
6.3.09 21:58

Deni[/b, to ještě není hotové. ještě musím vymyslet, jak tam nacpu metřík u dvojčat. Nejak me to nechce pustit. Ale jsem ráda, že se ti to libi. Je to http://www.Glitterfli.com ty blikací. Čivava je krásnej druh pejska. Jsou přítulní a krásně roztomilý. Já chovám kocoura Garfielda. Ten je ale věčně nekde zalezlej morous jeden.

Tak snad to bude dobrý s Anetkou. DR má pravdu, že se to zlepší, uvidíš. Choudě, takhle malá a co už toho trápení měla :roll: . Já si vzala protazin a chce se mi desně spáti a jsem uplne mimo , už ani nevidim co píšu :lol: takovej pidi prášek co dokáže :lol: :lol: … tak dobrou noc, já jsem K.O. :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
6.3.09 23:11

Ahoj holky,
dnes jsme byli na vítání občánků. Obě děti byly hodné, ale ani jeden se nechtěl fotit :evil:

Deniso: Anetce se to určitě začne brzy zlepšovat. To, že se přestala otáčet, klidně může souviset s vyšší únavou a spavostí. Ale i jinak je u dětí normální, že někdy přestanou dělat to, co dřív dělaly … to může nějakou chvíli trvat a pak zas udělají skok ve vývoji. Navíc na otáčení je stále ještě hodně času, dost dětí s tím začně až v půl roce. A pejsek je super :) Taky vás úplně vidím, jak spolu chodíte po bytě. To je úplný mazlíček :srdce:

broskvičko: já si nedokáu představvit, že by se mimi nevešlo do vaničky, protože jsem Lukyho koupala ve vaničce až do 2 let! Samozřejmě, že asi od roka a něco ve vaničce seděl a předtím ležel se skrčenýma nohama, ale vešel se :) Máme nějakou obyčejnou asi za necelé 300 Kč.

Kykoušku: hezky se vyspi a hlavně si odpočiň, aby mělo tělo sílu se s nemocí poprat. Ať je to brzy za tebou a jste všichni zdraví!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
7.3.09 22:46

Ahoj maminky, tak hlásim, že jsem ještě na živu. Ale žádná změna. Přijde mi, že procházím několikafázovou chřipkou. První den bolest na hrudníku, druhý den kašel jak blázen, třetí den pro změnu rýma jak z kohoutku a když už se to zlepší, tak se to prostřídá s bolesti uší. No a to je snad nejhorší. Od toho me treští hlava a vubec nic neslyšim. Tak nevim, co je lepší. Zda nemluvit, nebo nic neslyšet :roll: . Jsem zvědavá, co přijde zítra..... Už si připadám jak hypochondr :nevim: . No a Dominiček se dnes poprvé překulil, dokonce si i ručičku vyndal. tak alespon jednu věc splnujeme :wink: .
Kikinka má pořád teploty, noce prokašle a problinká. Už toho má taky choude dost. Odřenej obličej od slz a rýmy má. Tak ráda bych ji pomohla, ale už nevím jak. Patriček je u dědy a už je na tom lépe. Zítra si je bere babička na pár dní, tak se musím dát už do pořádku.
Tak at jste všichni zdravý a dobrou noc…nebo možná ráno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
8.3.09 01:31

Kykoušku: gratuluju k překulení na bříško. Třeba se Domík inspiroval Moničiným videem :wink: Snad se tvj stav brzy zlepší. Ještě, že máš kam dát děti, než se dáš víc do kupy - to já nemám, takže bych si asi dost užívala (jako před týdnem, kdy mě chytnul ten kloub v pánvi a nemohla jsem se hýbat) :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
8.3.09 14:23

Deimy , děkujem za gratulaci :lol: , dneska je lenoch a otáčet už se nehodlá.
Tak mu pustím Moničku, at se kouká snažit lumpik :lol: A co ten kloub? Už je to dobrý? U nás už je taky líp. Sem tam kašel a rýma. Už jsem byla schopná jít nakoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
8.3.09 15:25

Kykoušku: jsem ráda, že se to lepší. U mně naopak - zas mě to dneska při procházce chytlo :( (jsem zjistila, že to způsobuje chůze z kopce), takže jsem si nakonec poprvé vzala ten prášek proti bolesti a uvidím, jak na to budu reagovat. Už se mi po něm začíná točit hlava :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí