Poradna duly
Jana Čurdová
Lostritis srdečně gratuluju. Hlavně ať jsi zdravá a všechno dobře dopadne! Jste se do toho s manželem opřeli ![]()
Holky jak Vy ostatní? Taky plánujete takhle dětičky za sebou? U nás to vidím nejdřív až bude Matíkovi tak 5 let. Ale uvidíme, jak to potom půjde, jsem staršího data narození. ![]()
Holky vy myslíte, že by se těm našim drobečkům něco stalo kdyby zajeli pod deku? Matul to dělá běžně a myslím, že mu to tak vyhovuje. Dycky mu kouká akorát špička hlavičky, jinak je pod peřinou. Ale místa tam má dost, jak spinká na bříšku.
Jo jinak my jsme byli na týden u mých rodičů a 4. den jsme jeli domů, protože naše dítě prostě jinde než doma nebude. Vůbec nechtěl spát, protivnej tím pádem jako pětník. Doma je z něj rázem zlatý mimino. Jen znova trénujem spaní v postýlce. U babičky se pořád choval a s někým mazlil a tak se mu ta jeho hezká postýlka přestala líbit a to už usínal naprosto bez problémů
.
Broskvicko, my vzhledem k veku asi nebudeme tolik otálet. Mně je 29, manželovi bude letos 37, tak hlavně kvůli němu chceme další mimčo spíš dřív. Ale také váhám, bude to asi záhul, a já jsem od přírody lenivec, tak nevím, jak to zvládneme a jak to taky naše manželství zvládne …
Ale čekat třeba těch 5 let, to asi nebudeme…
Ahojky,
Lostritis: to teda moc gratuluju, to je překvápko
![]()
My se do toho pustíme začátkem příštího roku. Teda zatím to tak máme v plánu. Ondra je hrozně hodný miminko, tak mám odvahu jít do dalšího ![]()
A když jsme u tohohle tématu: Jakou rodičkovskou máte v plánu??? Já si chci vzít na 2 roky, když chceme další mimčo počít za rok…
zoyano, my bereme také tu na 2 roky. Když to náhodou nevyjde akorát, tak se holt nechám zaměstnat u manžela v práci, případně se na chvíli vrátím do svojí práce, nebo budu dělat pro manžela na živnosťák nebo pro kohokoliv jiného. A kdyby náhodou ani to nevyšlo, tak holt budu žena v domácnosti
a budu čekat až otěhotním a starat se o Matýska… nějak se to vyvrbí a alespoň nebudeme mít takový pokles v měsíčním příjmu…
Ahojky,
když mluvíte o plánování dalších potomků, tak já mám podmínku, že až se nový potomek narodí, musí být ten starší odkočárkovaný
Takže mám minimální hranici věkového rozdílu mezi sourozenci stanovenou na 18-20 měsíců
(v té době byl Luky už bez kočáru a já jsem zrovna otěhotněla).
Rodičák mám na 3 roky, pak se uvidí, co dál. Školky praskají ve švech a hodně dětí do školky neberou, i když jejich matka potřebuje nastoupit do práce ![]()
Vy jste statečný
, já jsem poseroutka
.
Mě je 32, letos teda 33, takže za 5 let… Já mám ale strach pořídit si další dítko brzo. Bojím se, že bych se o ně nedokázala o obě dobře starat. Nebo, že bych to jedno musela nějak zanedbávat, tak se právě bojim a na druhou stranu můj „pokročilý“ věk… No je to dilema. No a pak náš dvoupokojovej byt víc jak 3 lidi, 2 kočky a 2 andulky nepobere. Už teď jsme jak sardinky. Takže budeme muset před dalším potomkem vyřešit baráček. Otázka je z čeho
.
No a rodičák budem chtít na 3 roky. Pak půjdu do práce a Matík snad do školky. Taky se bojim, že nebude místo. Nechtěla bych ho nechávat celý den u babičky. Ta by ho mooooc rozmazlila. Sice je strašně hodná a myslí to moc dobře, ale myslím, že prckům jen prospěje, když jsou mezi dalšími dětmi.
Ahoj holky, tak já už myslím, že u me je to jasné s tím dalším miminkem
Žádné do budoucnosti neplánuji
. Ted už se ze mě stane jen teta a babička… ![]()
Rodičák mám na 4 roky, já neměla na výběr, protože jsem pracovala u přítele na pul uvazku. Broskvičko , to zvládneš. 32 let je dobrý věk. Vubec nejsi stará
Já mám děti vzhuru na střídačku, takhle se mužu venovat všem. Dopol když Domik spí, tak s detma vaříme (jejich nejoblibenejsí cinnost
), potom jdou hajat a to se mi budí Domik, tak se venuji jemu, potom usíná v kočárku a jdu s detma ven na procházku, pak přijdeme - jsou všichni vzhuru a hrajeme si všichni v pokojíku i s Dominičkem. A pak jdou spinkat a zase mám čas na sebe. Dá se nějak udělat. Takhle mi to poradila teta, když měla děti po roce. Naštestí se to tak rozvrhlo samo ![]()
vymyslela jsem říkačku na cvičení na prdíky ![]()
„Prdíku, smrdíku, koukej jít ven,
bolení bříška si s sebou vem!“
Já vim, je to taková blbůstka, ale třeba se to bude někomu líbit ![]()
Kykoušku obdivuju Tvůj optimismus ![]()
Zdenko ta je pěknáááá, ta se bude Matulovi líbit ![]()
Hele holky čím vyperu fleky od mrkve??? Já už vyzkoušela všecko možný a níííc ![]()
Ahojky,
taky plánujeme rodičovskou na tři roky a pak hurá do práce a Anetka do školky.
Broskvicko , s tím dalším miminkem chceme s manželem taky počkat těch pět let, ale máme trochu strach, aby nemělo podobné problémy s krví jako Anetka nebo horši ![]()
ZdenkoK , moc pěkná básnička, třeba podobných vymyslíš víc a pak vydáš knížku ![]()
Anetka se od včerejška pokouší plazit. Když ji položíme na bříško, tak zvedne zadeček a pokrčí nožičky a trochu se posunuje. Připadá mi to jako housenka
Trošku se odráží i bradou a pak za ní zůstává mokrá čára
Jen ještě neví, co s ručičkama, ty má roztažené. Tak doufejme, že ji to bude dlouho bavit a bude to jen zdokonalovat ![]()
Ahoj, tak jsem se vrátila z kyčlí a konečně už tam nemusím. Minule tam nebyl, tak jsem dnes nejela zbytečně. No ale ten doktor
, že je prej tlustej a přes ten jeho tuk na nožičkách ultrazvukem nic neuvidí a at už nechodim, že by se mu tam Dominik příšte už nevešel. No přitom už nemá tři faldiky, ale jen jeden a tlustej teda není.
Broskvičko , mrkev se odstranuje olejem. A olej jarem. Ale jak to bude vypadat na textil, netuším. Betakaroten a vitamín A je rozpustný v tucích. A vy už papkáte příkrmy, jak to broučkovi jde se lžičkou??
Deni Anetka je šikulka, my se akorát jen otočíme na záda a na bříško. o lezení nemuže být řeč
, ale každé díte je jiné a malá na to časem taky přijde. Dřív se to vubec neřešilo, kdo co umí ![]()
Zdeni , z tebe se stane básník dětských říkanek, pekné ![]()
Holky, já dnes zakopla a bouchla jsem malého trochu do hlavičky od rohu od skříně, chvili poknoural a dobrý. Ted spinká, ale mám strach, aby to něco nebylo.
Ahoj holky,
jen rychle, než se starší dítko vzbudí, máme to teď doma zase náročné, Eli teď vstává ráno nechutně brzo a já jsem celý den jako mátoha. ![]()
Snad aspoň vydrží sluníčko a nebudeme muset být doma jako včera, to bylo náročné, už jsem nevěděla, jak je oba zabavit. ![]()
Děkuju všem za gratulace, zatím to nikde neventiluju, jsem moc brzy, ale už jsem si na to zvykla a provozní problémy si nepřipouštím, však ono to nějak dopadne. ![]()
My jsme teda rozhodně takhle brzy neplánovali, myslela jsem tak za dva roky, manžel za pět, ale co, už se stalo.
Nejvíc jsem měla obavy, jak se na to bude tvářit, už teď je občas urvanej i z těch dvou, ale měl hlavní starost, jak se nám vejdou tři děti do auta.
![]()
Taky se včera radoval, že už si při tulení nemusí „dávat pozor“.
Tak tomu teda nerozumím.
![]()
Zdeni: básnička je bezva, Eliška už jí umí a procítěně deklamuje na nočníku. ![]()
Broskvičko : je fakt, že když jsou děti brzo po sobě, tak ta máma nemá tolik času věnovat se každému zvlášť, ale jak psala Kykoušek, určitě to jde rozvrhnout, jen to chce trochu plánování. Já jsem smířená, že prostě nebudu mít čas jen pro sebe, ale popravdě ani o to nestojím, když jsem na ty prťata tak dlouho čekala, tak si je užiju dosytosti. ![]()
A to, co jim nestihnu „dát“ já, to jim vynahradí sourozenci. ![]()
Kykoušku : jen prťouska kontroluj, ale určitě bude v pořádku, snad to nebyla taková rána. Uvidíš, jak to bude vypadat, ale jestli na tý hlavičce nemá nějak strašidelnou bouli, tak to bude dobrý, oni vydrží víc, než se zdá. ![]()
Jo a ten doktor je nějakej divnej ne, oni mají představu, že ty děti mají být snad štíhlé už od miminek. ![]()
Ahoj, teda venku nádherně, ale ten vitr studenej, brrr. Tak jsme nevydržely ani hodinu na hřišti ![]()
Lostritis , přesně tak, když si to dobře naplánuješ, tak čas si pro sebe nejdeš taky
. Děti jsou radost a tím líp pokud jich bude víc
Já mám taky malé autičko a vejdeme se tam všichni. No ale začínám mít strach až bude muset mrnous dozadu k dětem. To nevím, jak je tam našponuji. To vstávání je u nás podobné, děti už v 6 hodin mě vítají
![]()
Ahoj holky,
jsem šmejdila na youtube a našla tam tohle krásné video:
http://www.youtube.com/watch?…
Mě to úplně dojalo.
Když tu mluvíte o ranním vstávání - mě budí Monča v 6 nebo v 7 ráno (ráno spíme asi od 4-5 hod spolu) tím, že mi strká prsty do očí (asi abych je otevřela
) nebo do pusy (si překládám jako „Mámo, já mám hlad“).
zdenko: moc hezká básnička
Snad bude mít i povzbuzující efekt na ty prdíky.
Deniso: Anetka je šikovná holka. Mokrá čára mě pobavila
- mi to připomnělo slimáka. Monika zatím plazící tendence nemá, jen začíná válet sudy. Luky se neplazil vůbec, tak třeba Monča taky nebude.
Kykoušku: je fajn, že máte kyčle v pořádku. Ale ten doktor …
Si asi podobnými řečmi léčí nějaké své komplexy. Nebo jestli to bral jako vtip, tak nevím, kdo by se tomu smál. Věřím, že Dominičkovi po tom ťuknutí do hlavičky nic nebude, když jen chvilku kňoural.
Lostritis: koukám, že ti chlapi jsou všichni stejní
Když nadhodím doma téma třetí dítě, tak jako první manžel řeší, jak se vejdeme do auta. A s každým těhotenstvím říkal, že je rád, že už si nemusí dávat pozor ![]()
Deimy: teda díííík.
Přesně něco takového jsem potřebovala vidět, už jsem se vybrečela a je mi mnohem líp. Už včera večer před spaním jsem upadla do hluboké zádumčivosti a dneska dopoledne to Elda vylepšila hodinovým jekotem, kvůli ponožce kterou si po několikáté svlékla a kterou jsem jí oblékla já, ačkoliv to „chtěla sama.“
Pak když jsem jí šla uložit po obědě, dostal Kuba brečecí záchvat a nechtěl usnout u taťky. Když jsme si děti vystřídali, přišla Eli, že chce spinkat s mamkou.
![]()
Když konečně oba dobojovali, tak jsem tu jen tak seděla a přemýšlela, jak dlouho to zvládnem se třemi. ![]()
Teď po shlédnutí toho videa jsem mnohem pokornější a vidím, jaký řeším pitomosti.
![]()
Už bych fakt moc potřebovala jaro, těch pár slunečných dnů mě vždycky vzpruží, a pak je zase tejden tak hnusně jako dnes. ![]()
Kubula teď začal nějak „blbnout“ při kojení. Z levého prsa vůbec nechce, to mě odstrkuje, prohýbá se a ječí. Když ho nakonec, změnou polohy, donutím, aby sál, tak se aspoň tváří jako bubák. Navíc, z toho druhýho tahá nějak víc a občas to pekelně bolí. ![]()
Doufám, že ho to přejde, jinak se vztekle dopracujeme k lahvi. ![]()