Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
děkuju za pochvalu videa a Monči. Jsem sice ráda, že je šikovná, ale radši bych, aby se rozpohybovala trochu později, chtěla jsem mít klid aspoň ještě o měsíc déle. Teď už ji musím hlídat, aby nezačala válet sudy a neodkutálela se mi na nějaké nebezpečné místo (něco podobného se totiž stalo těsně před natáčením toho videa, že se kousek odkoulela …).
Luky se začal otáčet na břicho chvíli před 6 měsíci věku. Monča začala v 3 měsících ![]()
Deniso: Se mnou se to zlepšilo, ale ne o moc. Chvíli byl klid, když jsem doma a posedávám. Dneska jsme šli s dětma na procházku a zase mě ten kloub chytnul
Očividně se to bude spravovat dlouho …
broskvičko: úplně stejným způsobem se mi podařilo jednou přelstít Monču (jsem ji nechala spát s mou noční košilí). Ale fungovalo to bohužel jenom jednou
Pak to asi prokoukla, a to jí bylo jen 6 týdnů ![]()
Kykoušku: to tě lituju
Chudáci dětičky a chudák jejich maminka … Ale snad to bude lepší a budou třeba „jen“ kašlat a smrkat a ne zvracet a průjmovat …
zoyano: teda to je macek
Ale hlavně, že mu chutná. Monika měla na první dávku hexy reakci jentakovou, že byla strašně uplakaná a když pak konečně usnula, spala až do druhého dne do rána. Na druhou dávku pak neměla žádnou reakci.
Ahojky,
Zoyano , to máte pěkné míry
Taky gratuluji k očkování. Já zatím nevím, kdy na tu první vakcínu půjde Anetka. Ve čtvrtek s ní jedu zase do Motola, tak se modlím, aby už ty jaterní testy byly v pořádku.
S Anetkou cvičím tak, že když leží na zádech, tak uchopím levou nožku a dám ji přes pravou, tím pádem se otočí na bok a pak tu levou nožku dám tak, aby se dotýkala podložky a pak už je Anetka na bříšku a aby se otočila zpátky, tak to udělám s tou samou nožičkou opačně. Na druhou stranu je to tak samo, jen s druhou nožičkou
Tak mi to ukazovala sestřička u doktorky. Ještě nedávno jsem Anetku musela otočit až na bříško, ale teď už se z boku na to bříško překulí sama. Jo a včera se jí náhodou stalo to, že když jsem ji položila na bříško, tak se skulila na zádička a to se ji podařilo na obě strany, ale víckrát už to nezopakovala ![]()
Kykoušku , ty jsi na těch fotkách ozdobou. Bez tebe by to nebylo ono
Manžel na tebe musí být hrdý, tak pěkná a drobná maminka a tři malé děti
Snad se ti marodi brzy uzdraví, teď máš zasse starosti navíc, viď
Držím palečky ať se té virózy brzy zbaví.
Deniso, koukám na tvoje fotečky a co nevidím - Anetka drží v ruce takový ten zavírací špendlík (myslím samozřejmě hračku). Kdepak jste ho sehnali? Já se ho snažím marně sehnat po normálních krámech, ale nikde jsem ho neviděla. Tenhle se totiž musí strašně dobře miminku držet, má na to ten správný tvar .....
Zdendak u nás ho mají v hračkářství. je to i naše nej hračka. Mužu ti ho koupit a poslat poštou…
Jé Deni , jsem si nikdy nevšimla, že máš rajče. No to jsem ale......
Jukla jsem na fotečky. Teda vy už jste taky veliký. A ty modrá kukadla… vždycky jsem chtěla dítko modrooké a mám všechny hnedooké
. No a ty krásný tvářičky
Ale komu je podobá, tak to netuším. Kousek od tebe a kousek od tatínka.
Ahojky,
Zdendok , ten zavírací špendlík Anetka dostala od kamarádky, tak bohužel nevím, kde se dá sehnat. S tím, že se dobře drží máš pravdu, patří k Anetčiným oblíbeným hračkám ![]()
Kykoušku , jsem ráda, že se ti Anetka líbí
Anetka je podobná hodně na tatínka po mě má možná jen tvar očí. Tchýně byla u numeroložky a ta jí řekla, že bude snad i vlastnostmi po nich
. Za to jsem na ni naštvaná, protože vůbec nechápu proč mi to říká. Já přece nepotřebuju vědět po kom Anetka bude. Docela mě to zamrzelo, že bude skoro ve všem po nich. A to jsme jí říkali, ať k žádné numeroložce nechodí, že nic nechceme vědět, ale ona tam just šla ![]()
O Velikonocích ji tu budeme mít, tak nám tady bude přednášet, jak se máme a nemáme k Anetce chovat ![]()
Dneska jsem byla s Anetkou poprvé cvičit. Anetka neplakala, ale koukala kolem sebe a na miminka. Byla poprvé mezi tolika dětmi. Cvičeníčko bylo zábavné a Anetku hodně unavilo, ale příští týden jdeme zase.
Deni , no tak to znám a docela často. Tchánovci bydlí 2 km od nás. Není dne, kdy by mě s něčím nerozčílili. Obrn se trpělivosti a jednim uchem sem a druhým tam. Jenže nekdy se to nedá, já vim. Oni to myslí dobře, ale jsou určité hranice. Jinak všechny tři děti jsou samozřejmě taky jen do jejich rodu. Ani by mě nenapadlo o tom pochybovat, že to bude jinak
. No ale kdybych se měla rozepsat, tak raději jako anonymní ![]()
Ahojky,
Kykoušku , tak to ti nezávidím, že je máš tak blízko. Naštěstí tchýně bydlí 400 km daleko, takže to slyším jen z telefonu, teď už se s ní odmítám bavit. Ale když pak přijede na 5 dní, tak to je děs běs
Bohužel těch 400 km bydlí i moje mamka, ta mi do ničeho nekecá a nechává mi všechno dělat tak jak to sama cítím. Jinak o tom rozepsání se o tchýni bych taky radši psala jako anonymní. Teď mě napadlo, že když to tady tak píšem, tak by asi nikdo nepoznal kdo si stěžuje, žejo
Založíme novou diskusi o tchýních ![]()
A jak jsou na tom marodi, je to lepší?
Tak to ti závidim, že je máš pěkně daleko. U nás jsou skoro každý den. Ale zase na druhou stranu, mi pohlidají kdykoliv potřebuju, finančně vypomáhají. Na jednu stranu jsou perfektní
, ale na tu druhou
… no to by byla dizkuse perfektní ![]()
Jo a marodi o kousek lepší, Kikinka má ještě teplotu a já mám chycený prudušky a pílí to jak sto čertu. Jenže si nemužu vzít nic, když kojim. Maximálně paralen a ten mě moc nepomáhá. No musím to přečkat. Domik má naštestí protilátky v mliku, tak je v pohodě.
A co nějaké homeopatika, třeba Stodal? To je dobře, že ti s dětmi pomáhají. Já zatím moc pomoc nepotřebuji, s jedním dítětem to jde ![]()
Tak si představte, že jsem dneska šla s Anetkou kolem jedné hodiny ven a brouzdaly jsme asi do tří a ona ještě pořád chrní. Už spí čtyři hodiny vkuse, já koukám jak blázen a valím oči
Chodím ji co chvilku kontrolovat jestli žije, všechno je v pořádku. Asi ji unavilo to cvíčo
Jsem zvědavá jaká bude noc.
Holky poradte, je mi teda zle až hrůza. Paralen nepomáhá. Co si mužu vzít, když kojim? Já ho asi odstavim na chvili na sunar, protože tohle jen tak s paralenem nevzládnu
. Mám pocit, že se mě vyrvou plíce a ještě ta horečka..... no ale co je nejhorší, že si nemužu lehnout.
Kykoušku: já bohužel neporadím, protože sama nevím, co se při koju může a co ne. Nejlepší a nejrychlejší bude asi prohledat starší diskuse, určitě se to na emiminu už rozebíralo. Moc ti přeju, ať se z toho brzo vylížeš, protože být v takovém stavu na 3 děti je síla. To vypadá, že si mezi sebou nemoc přehazujete jak horký brambor …
Ahoj,
Kykoušku , malá rada, kromě paralenu můžeš ještě panadol a to max 3 tabletky. Nemůže ti třeba pohlídat děti manžel nebo prarodiče, aby sis mohla zajít k lékaři? Ten ti poradí nejlíp. Tak držím palce ať to zvládneš a ať ta viróza ryhle ustoupí.
Ahoj holky,
Kykoušku jedině asi homeopatika. Na rýmu a nachlazení je Sinupret - jsou to jen bylinky a Vincentka a snad Bioparox, protože jsou to sice antibiotika, ale jen s místním účinkem. Dělám chytrou, páč jsem 2× marodila v těhu. Ale asi by bylo nejlepší, jak říká Denisa vyrazit k mudrovi. Držím palce, aby Ti na to něco smysluplnýho dal.
Zoyano krásně rostete:-). Gratuluju!!! Já jsem Tvůj příspěvek od doktora úplně přehlídla.
Deniso ten špendlík říkáš je dobrej? Náš Matík dost zaostává s pravou ručičkou. Myslím tím takový to chytájí předmětů do prstíků. Snažím se mu tam strkat hračky, ale dává přednost už od narození levý. Myslíte, že to znamená, že bude levák, nebo to mám radši říct mudře? ![]()
Deimosko, hele mě napadlo, co stáhnout záda takovým tím ledviňákem? Třeba by Ti to pomohlo aspoň netrpět takovou bolestí ![]()
Hele holky, naše dítě teď druhej den pořád spí. Je to normální? Vydrží být vzhůru maximálně 4 hodiny za den.
2 hodiny dopoledne a 2 hodiny odpoledne, ale to tak, že ho s manžou vysloveně držíme vzhůru, aby šel spinkat až po šestý. Nemůže na něj něco lézt?
Jak se vzbudí, tak ho změřim, bojim, bojim ![]()