Listopad 2008

• Fotoalbum (23)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
921
24.2.09 17:24

holky, vážně baštíte bez omezení? Mně se zdá, že když baštím „špatně“, tak náš Matýsek prdí. A při prdění děsně béká, tak se snažím nejíst špatné věci. Ale upřímně, tu stravu mám tedy dost jednotvárnou. Staré pečivo mi nevadí, ale pořád jíst chleba se sýrem nebo chleba se salámem (šunkou apod.) a jogurty, plus nějaké teplé jídlo v poledne - to teda nic moc. Taky mi chybí ovoce, byla jsem zvyklá jíst každý den ovoce i zeleninu a teď abych jedla jen jablka - po kterých mám ale trochu běhavku, oni mají trochu projímavý účinek …
už aby bylo po kojení, dala bych si třeba bramborák s česnekem, mňam! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
24.2.09 17:57

Mluvíš mi z duše :lol: :oops: , taky bych si už dala alespon česnečku. A po ovoci už mám abstinenční příznaky. Ale když je nejhuř, tak si dám alespon kompotované. A musí se to jídlo omezovat ikdyž už papají příkrmy? To už by mělo být jedno, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
24.2.09 18:09

Kykoušku, ten můj příkrmy nepapá, je na to ještě malý. Ale vím, že od 4. měsíců už se může pomalu začít, tak ty bys už mohla …
Prdíky se lepší, až když už leze nebo se víc hýbe - to se i víc začnou hýbat střeva a ty bublinky tam proplouvají rychleji a rychleji to mimča vyprdí. S příkrmama to asi nesouvisí, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
24.2.09 20:24

Já ještě příkrmy nedávám až po pul roce začnu. Já myslela, až je budu dávat :lol: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
24.2.09 21:00

zdenko: já se taky moc neomezuju. Jen nejím chleba, moc cibulatá a česnekatá jídla (ale ty nemusím ani normálně).
Můj jídelníček je zhruba takový:
ráno: suchý rohlík
oběd: brambory (příp. bramborová kaše) s masem nebo zeleninou nebo smažákem, omáčka s knedlíkem nebo těstovinami apod.
svačina: ovoce (jablka nebo banány)
večeře: rohlíky se salámem nebo vánočka apod.
2. večeře: jogurt

Monice akorát vadí, když si prohodím svačinu s večeří, tj. že místo ovoce si dám k svačině třeba rohlík se salámem … nevím proč :?

Lostritis: hezké fotky! Kolik měřila a vážila Eli v 3 měsících a kolik Kubík, abychom měly srovnání?

Kykoušku: já mám zato, že se musí v jídle omezovat po celou dobu kojení, i když jsou příkrmy. Jedině s tím rozdílem, že pokud už dítě jí nějakou „zakázanou“ potravinu, tak jí samozřejmě můžeš už jíst taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
24.2.09 23:52

Tak bych řekla, že při kojení omezovat „prdíkotvorný“ potraviny jen než se začne dítko víc hýbat, jak psala Zdenka. Alergizující asi vyloučit, dokud se kojí.

Eliška měla ve třech měsících 4380 g a 54 cm (nar. 1790/42)
Kubík měl 5600g a 58 cm ve třech měs. (nar.2890/49)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
25.2.09 09:42

Děkuju za info. My jdeme dnes do poradny, tak jsem zvědavá, jestli nám dají už to očkování. Ale ten stroupek se mu zacelil po TBC a vypadá to, že ještě jednou praskne. No tak uvidíme a míry sem dodatečně dopíšu. Jsem zvědavá, jak na tom budem s Broskvičkou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
25.2.09 13:55

Ahoj holky,
dneska jsme byli na 4měsíční prohlídce a druhé dávce hexa (chodímě nějak o týden dřív, než bychom měli). Čímž jsem si potvrdila, že dělám dobře, když jsem už 14 dnů nevylezla s kočárem z baráku. Už jsem tu popisovala tu naši sněhovou kalamitu…

Nicméně dnes jsem tam s kočárem jít musela. Máme to asi 1 km a zvolila jsem trasu, kde jezdí míň aut, abych mohla jít po silnici. Ty trasy mám celkem 2 a ta druhá byla naprosto nepoužitelná, protože místo chodníků tam jsou jen valy sněhu a silnice je tam hodně rušná, takže tam bych po silnici jít nemohla.

Takže jsem šla po té klidnější trase po silnici a modlila se, aby proti mně nejelo žádné auto, protože bychom se vedle sebe nevešli a nevím, jak by se to řešilo. Ani snad nebudu rozebírat, že na silnici bylo 15 cm rozježděné břečky, takže to byla fakt fuška ještě s Lukym. Místo tam bylo jen pro jedno auto a vedle se nevešel ani chodec. Jinak je ta silnice normálně široká pro 2 auta, ale jak je to zasněžené, tak kolem jsou valy a silnice je tím zúžená.

A co myslíte? Auto proti mně jelo 2× :? Muselo se to řešit tak, že jsem čapla Lukyho, postavila ho do asi metr vysoké kupy sněhu na okraji silnice. Z auta vystoupil spolujezdec, pomohl mi vy:,–(it kočárek do toho metrového valu, pak jsme tam já i ten spolujezdec taky vylezli, auto projelo (až na několikátý pokus, protože to bylo do kopce a klouzalo to), spolujezdec mi zase pomohl dát kočár na silnici, nastoupil do auta a auto odjelo.

Zítra jdu s Mončou na kyčle a rozhodně pojedeme autem, protože bych se tam asi neprohrabala.

Monča má v skoro 4 měsících 5,9 kg a 61 cm, takže prcek. Ale má 2 brady a faldíky na nohách, takže nestrádá ;)
(Luky měl ve 4 měsících 6,7 kg a 64,5 cm).

Lostritis: koukám, že Eli rostla strašně rychle a všechno hned dohnala. Když má teď 100 cm, tak je taky dost vysoká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
25.2.09 17:04

Ahojky,
Lostritis , na fotkách vypadá Kubík drobounce.
Deimosko , teda jak popisuješ cestu k doktorce, tak to muselo být dobrodružství. Trochu jsem se pobavila u toho, jak popisuješ, že ti musel spolujezdec z auta pomoct na kopu sněhu a pak zase dolů, i když tobě asi do smíchu moc nebylo, viď.
S Anetkou jedu na kontrolu zítra. Jsem zvědavá, co nám doktorka řekne, protože před 14 dny, co jsme tam byly, tak se Anetka nepřetáčela a doktorka nás chtěla poslat na neurologii. Teď už se Anetka sem tam přetočí na bříško, tak jí to tam řeknu, snad nás nikam nepošle. Anetka je nějaká moc uplakaná a v noci strašně málo spí, bohužel, abych se alespoň trochu vyspala, tak ji nechávám u sebe v posteli :roll: Už jsem z toho trošku zoufalá a někdy mi je až do breku. Závidím maminkám, kterým jejich drobečkové spinkají. Snad se to někdy spraví.
Co se týče jídla, tak jím podobně jako vy. Někdy se, ale ošidím rohlíkem místo toho, abych si něco uvařila :oops: . Pro mě samotnou se mi vařit nechce a manžel jí v práci.
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.09 08:26

Ahojky,
tak hlásím výsledky z kontroly:
44 cm obvod hlavy
66 cm dýlka
8,2 kila váha
No nejsme žádný drobečkové
No mudra už nám hrozila, že takhle přibírat teda nééé. Prej 1,2 kila z aměsíc je moc. Takže Matího šidím ještě víc, ale moc to nejde. On to pozná a řve jako tur. Vůbec nevim co budeme dělat :cry: . Hexu nám eště nedala, furt to TBC není zahojený. Tak máme přijít za 14 dní.
Taky se se setrou moc divily, že Matouš nespí celou noc. Že prej když se zbudí v noci v jednu na jídlo tak mu nemám nic dát. No to mě fakt rozesmály a pěkně nakrkly :evil: ! Dovedete si představit, že když se Vám dítě vzbudí s hladem, že mu nic nedáte??? Taková kravina. Takže příště si vyžádám jejich adresy a v noci jim tam Matouše dovezu, aby mi teda ukázaly, jak mu nemám dát nic k jídlu :evil: !
No takže dnešní noc byl horor. Od půlnoci jsem nespala. protže jsme do 4 podávala Matíkovi dudlík, abych mu teda nedala nic jíst. Ale ve 4 dostal papat jako vždycky, to už fakt nešlo vydržet…
Takže jsem docela zoufalá.
Jo koukala jsem do svý dokumentace a já měla ve 4 měsících 7600 g a můj brácha měl 8250g. Tak to asi bude v genech. Jo a v roce jsme měli já 11,4 kila a 76 cm a brácha 1,6 kila a míru nemáme…
Tak jsem se vykecala a jdu Máťovi opět vysvětlit, že má držet dietu.
Páááá a Deimy gratuluju ke kontrole. Máte předpisový výsledky :wink: .
Dejte vědět, jak jste dopadly ostatní :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
26.2.09 11:45

Ahoj, tak hlásim:
obvod hlavy 43cm
hmotnost 7,7 kg
délka 65 cm
a co je VF nevim, mám tam napsaný 2×1 :nevim:

Je, tak to tě Deimy teda lituji. No tak to jsi měla tu cestu fakt šílenou. Ani se ti nedivim, že pojedeš autem. Já jezdím taky jen autem k mudrum. No tak mě dr chválili, že takový tintitko má tolik mlíčka, že takhle pěkně přibývá. Dvojčátka byly vždy hubenouři. Tak jsem zčervenala :oops: :lol: . No a očkování nám nedali, že nemáme to TBC zahojené, tak jsme tady s Broskvičkou samotné, co ještě nemají miminka naočkované. Jinak já bych mu dala napapat. Protože se jim Matík nevejde do tabulek předpisového miminka, tak na to bych kašlala. A mimčo nemůžeš nijak obelstit. Jen počkej, až bude lézt a chodit. Však on to vyběhá a kdyžtak budou s Dominičkem běhat spolu :lol: . Já bych mu dala papat tak, jak je zvyklý.
Deni , taky mě Domik nechce spát v postýlce a ani přes den. Spí se mnou v posteli od 8 do 8 hodin a už ho tam asi nechám :roll: . Asi má plačící období. Mě to dvojčátka dělaly taky. Někdy spali do 4-5 hodin. A pak třeba 14 dní v noci zlobily. Pokud můžeš, tak s ní spi přes den, at nabereš síly. A co zouky? není to tím?
No a večer bubu dávat ty fotky konečně, nějak jsem se k tomu ještě nedostala :( . A příští týden nás čeká ultrazvuk ledvin a kyčlí. A pak ještě to očkování a snad bude chvili klid. Teda pokud mi děti ve školce zase neonemocní :roll: :cry: . Jo a dneska si Domik tak krásně zpíval. UUOOOAAAAUUUVVV. No zajímavý repertoár :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
26.2.09 12:10

ahoj holky,
tak jsem se právě vrátila z 3měsíční prohlídky:

• 5,92 kg
  • 62 cm
  • hlavička 39,5 cm
  • VF 3×3 - taky nevím, co to je

od kontroly na konci šestinedělí (8.1.) mi přibral 1,42 kg a vyrostl 6,5 cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
26.2.09 12:11

jo a teď mi došlo: vám jako miminka spí celou noc bez buzení na krmení??? Nebo co ta ta doktorka broskvičce radila, že už mu nemá v noci dávat? To nějak nechápu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
26.2.09 12:31

Ahojky,
hlasíme se taky k těm neočkovaným miminkům. Anetká má stroupek po TBC v pořádku, ale ještě ji neočkují kvůli zvýšeným jaterním testům.
Jelikož jsme tam byly po 14 dnech, tak doktorka Anetku jen zvážila. Anetka váží 6,18kg, před 14 dny měla přesně 6kg a měřit bude asi 61cm :)
Si představte, co mi ta potvůrka před doktorkou udělala. Dneska jsme tam byly, protože se před 14 dny nepřitahovala a neotáčela se na bříško. Tak jsem řekla doktorce plná hrdosti, že se Anetka přitahuje a že už se párkrát otočila i na bříško. To přitahování jsem chtěla doktorce ukázat. Je to tak, že Anetka leží na zádičkách a já ji chytnu za ručičky a trošičičku ji nadzvednu a ona už se sama přitáhne. No a co myslíte, že udělala… ona si tam jen tak ležela, koukala na mě, jak ji přemlouvám a vůbec neměla žádnou snahu se přitáhnout. Doktorka se na mě nevěřícně dívala a já ji říkala, že Anetka se opravdu přitahuje a opravdu se přetáčí. Pak doktorka prohlásila, že Anetka je teda dobrá povaha a že se jen tak nenechá komandovat, tak se těším, jaká bude až bude starší.. Anetce se prostě nechtělo… :lol: Na příští kontrolu jdeme koncem března, tak doufám, že už se jí bude chtít a doktorce nějakou svou dovednost ukáže.
Kykoušku , myslím, že zkratka VF znamená velikost fontanely. Dominik je teda taky kus chlapa. Co děláš, že máš tak silné mléko? :) Co se týče toho spaní, tak Anetku bychom chtěli v létě už dát do pokojíčku, tak by se měla naučit spát sama. Bude to boj, ale dokážeme to :)
Tak jak to tu čtu, tak problémy se spaním máme skoro všichni. Tak až budu zase vzhůru a přemlouvat Anetku, aby si dala alespoň 20, tak na vás budu myslet a říkat si, že asi taky bojujete :twisted:
Broskvicko , z doktorky si nic nedělej a dál opečovávej Matýska, jak jsi zvyklá :) Šak je to tvoje mimi a ty víš, co je pro něho dobré :wink:
Zdenko , teda Matýsek je rychlík. Za necelé 2 měsíce vyrostl 6,5cm, to je pěkné :)
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
26.2.09 13:33

Zdeni , já to pochopila, jakože má moc kg, nebo se pletu? Jinak ti Matýsek krásně vyroslt. Deni , Anetka si Dr asi pamatuje, jak ji chtěla poslat na rehabilitace, tak si řekla, že nebude její cvičená opička :lol: … no hlavně, že se otáčí vám doma. A nevíš, kdy bude mit ty testy v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí