Poradna duly
Jana Čurdová
Díky Bepanthen zkusím, mám ho doma a na nic ho nepoužívám, dosud jsem mazala jen olejem a jak psala Deimy vyškrabovala, ale on toho má plnou hlavu a vždy, když ho vykoupu, tak se to znovu vrátí. Jinak s těma zoubkama to je frmol, já to čekám tak kolem osmého měsíce, ale malý taky děsně slintá a strká si pěstičku do pusy, ale mám pocit, že to dělal i Matěj a pak se zoubek vyklubal až v osmi měsících, samozřejmě ho našel táta, tak teď to nesmím prošvihnout. Jinak k té antikoncepci, Cerazette mám doma ještě od prvního nikdy jsem ho nevzala a po tom co píšete asi ani nevezmu, nechtěla jsem ho brát kvůli ekzému a pak už jsem na to nějak nevzpomněla, tak to jsem tedy zvědavá jak to budu řešit, prášky jsou sice super, ale děsně mi vadí, ten krátký cyklus a navíc nejsem schopná je brát ve stejnou dobu, tak budu muset popřemýšlet o něčem jiném. Ahojky Valík
Ahoj holky,
tak ten bordel v MS fakt dělali ty prášky
. Dneska mi to potvrdil i dochtor. Bych se na to vys…! Kdybych neměla strach, že znovu hned otěhotním tak se na prášky vykvajznu úplně, ale druhý mímo chceme až za pár let, tak holt hormonálka muší bejt
.
Jinak s šiupinkama ve vláskách - já to mažu olejíčkem AVIRILEM, dycky když ho mažu celýho, tak mu namastím i kebulku, máme od toho pokoj. Ovšem lišej na čele máme taky Zoyano a niiiic na to nepomáhá. Tak to nechávám být, akorát mu to mažu a spoléhám na léto a sluníčko teda né že bych malýho chtěla opalovat, ale snad vzduch sluneční pomůže.
Valíku ten parní čistič. Myslíš, že by se tím dala vyčistit i ukoptěná sedačka? Má ho tchýně, že bych jí poprosila o půjčení…
Ahoj, teda koukám, co jste toho napisali
. Ty stroupky v hlavince máme taky. Mamča u dvojčat to také vyčesávala. Já to nikdy nemohla vidět. Myslela jsem si, že je to musí škrábat. No ale pak byl od nich klid. Tak ji musim dát i Domču. Ale třeba zabere ten Bepanten, co psala Zdendak. broskvičko to je teda hrozný. Já mám doma podobný prášky, jmenují se Azalia a právě se bojim toho špinění. Tak jsou zatim zavřený ve skřínce a asi tam budou na věky
. Ani nevim, kdy bych si měla vzit prvni tabletu, když se má vzít v den menstruace. A to já ještě nemám a v letáku nic taky není
Valiku to je děs ty nemoce. My už máme jen rýmu, ale měli jsme něco podobného. Blinkání, horečky, rýma,kašel a prujem. Koberec už je taky OK, ale na jaře ho vemu vysavačem mycím. Já jsem na tu špínu hrozná
Tak hlavně at to nechytí miminko a jste brzy zdravý a hlavně už žádné další nachlazení!!! Zoano , tak at malého ten zoubek moc dlouho nezlobí
a s tím lišejen teda nevím
. Co třeba vyzkoušet taky ten Bepanten, nebo Framikoin?
No jinak u nás nic zajímavého dnes. Žádný pády, nemoce tuk tuk tuk. Tak už bude snad dobře ![]()
Ahojky,
zoyano , určitě zkus bepanthen, ten Anetce pomohl a pak omývat obličejík tím řepíkem. Pak se ty vyrážky bohužel objevily znova a na to už pomohl jen framykoin. Teď už máme od vyrážek pokoj
Pusinku Anetce, ale ještě omývám řepíkem.
Kykoušku , hormonalní antikoncepci Azalia beru už 2 měsíce a zatím vše klape v pořádku. Kdyby sis ji chtěla vzit, tak můžeš klidně dneska a pak musíš 8 dní počkat, než byste s manželem mohli mít sex bez ochrany
Těhotná nejsem, tak to asi tak určo bude, řekl mi to můj gyndař
Abych na to, že si mám vzít prášek nezapomněla, tak mám nastavenou každý den upomínku na 8 hodin večer ![]()
Od té doby, co Anetku nebalím do dvou plenek navíc, tak je skoro každý den pokaděná i na bodýčku
. Když jsem to široké balení dělala, tak se to za celé 3 měsíce stalo cca 5×. Někdy si říkám, že budu zase balit do dvou plenek
A to plenky používám pořád stejné, Anetka mi to dělá asi naschvál ![]()
pa Denisa
Ahoj holky,
Kykoušku buď ráda, že žádnej úraz ani katastrofa. Hurááááá:-))). Hele s tou antikoncepcí, přesně jak píše Denisa. Mě to taky tam řek. začít brát hned a brát furt pryč bez přestávek, protože ty prášky co se můžou brát při kojení jsou hodně slabý a kdyby se to vy:,–(ilo na 7 dní, tak nejsi chráněná:-). No a že se bojíš špinění se nedivím. Já jsem ani nešpinila, normálně jsem krvácela jako při ms… Musí to bejt pěknej sajrajt. Hergot už by mohli vymyslet antikoncepci pro ty naše mužský. Ten můj manža kondom nechce a tak jedině prášky:-/
Deniso mě se Matík taky občas pokaká i na bodýčko a overálek nebo tepláčky. Myslím, že je to tím jak mu to málo utáhnu a jak se hodně vrtí, tak tu plenku shrne a je to tááám a mamko užij si
. Mě se normálně jednou tak pokakal, že měl hoví na bříšku a na zádech, no v životě jsem takovej náklad neviděla
. Jinak teda kaká málo, jen 1× denně. evidentně všechno z té umělé výživy spotřebuje ![]()
Ahoj holky, tak s tím kakáním vám teda závidím. Ondra se na bodíčko prokadí obden
Má strašnou kadenci a tak mu to vyletí až na záda a jednou i na břicho. Musím se tomu vždycky smát, protože co jiného mi zbývá. Ale předpírat každý bodíčko než to dám do pračky mě fakt unavuje…
Ještě k tý antikoncepci - mě doktorka předepsala Cerazette a po vašich zkušenostech se to bojím začít brát. Před otěhotněním jsem brala Mercilon a ten mi fungoval báječně celých 7 let… Ale protože kojím, tak ho teď samozřejmě brát nemůžu…
Ještě bych se chtěla zeptat, když jsem u toho kojení. Máte nějaký plán, jak dlouho byste chtěli kojit… Já jsem si říkala tak do půl roku až třičtvrtě…prostě dokud dítě nechodí. Děsí mě možná naivní představa, že si prcek sám přijde a vyhrne tričko
Kamarádce se to stalo asi s ročním synem, na plaži se jí vrhal pod bikiny ![]()
PS. Díky za tipy, já to zkusím mazat tím Bepanthenem a až půjdeme k doktorovi, tak se ho taky zeptám.
Ahoj holky, tak starší už je jakž takž zdravý, ale je děsně ukňouraný, což fakt nesnáším, zlatá miminečka. Jinak mně Krýša kaká obden až dva, zdá se mi to docela málo, ale Matěj zase kakal každý den a přesně jak píšete, na bodýčko, neustále ublinkával a já jen prala a prala. Krýša si klidně vystačí s bodýčkem na celý týden, je děsně čistotný Ťuk ŤUk. Jinak já bych ráda kojila do roka, ale nevím, jestli to tak dlouho vydržím a hlavně jestli budu mít dost mlíka, mám pocit, že je toho míň jak u prvního. První se mi začal odstavovat sám asi v deseti měsících a kvůli jeho alergii jsem to udržela do roka, ale byly to galeje, ke konci už vůbec nechtěl a jen z jednoho prsu, takže jsem měla tak nulku a trojku.
Nejhorší je, že Matěj ještě stále plínkuje, jsou mu dva a dva měsíce a mě to teda dost štve, je na to dost natvrdlý, to samé u jídla a u spaní také potřebuje být s námi, no jak jsme si ho vychovali a to jsem si vždy říkala, dítě v posteli nikdy a nakonec je to tak, že já spím na jeho posteli v pokojíčku s mímem a manžel spí s Matějem, takže my tu antikoncepci snad ani nepotřebujem. ![]()
Ještě k tomu parnímu čističi, já s tím čistila tu poblitou matraci a šlo to krásně, ale je fakt, že tím čističem se to jen napaří a stejně je lepší to vzít pak ještě nějakým práškem. Jinak jsem s tím dělala i okna a varnou desku a tam je to super, že se nedělají čmouhy, tím, že tam není žádný mycí prostředek, ale sama bych si to asi nekoupila,dostala jsem ho a jde o zvyk. Teď se mi dodělává mazanec v domácí pekárně a voní to po celém bytě.
holky, ja teda cucim s tim kakanim - nam kajdi nekolikrat za den! Je to normalni? Samozrejme taky cura o stosest ![]()
Ahoj, já myslím, že je to v pohodě. My to máme většinou tak a nebo tak. Domik celej den nic a po koupání
se musí vykadit, že to má i na vláskách
. No a jiný den kadí zase třeba 5krát za den. Je to asi podle toho, co jím. Valiku , náš tatínek spí už od porodu taky ve vedlejším pokoji a to malej spí celou noc. Takže strach z otěhotnění nemám taky žádný ![]()
hihi, můj manžel také stále spí v obýváku - má to ale výhodu tu, že je tam alespoň s naším kocourem, takže se koucour nedobývá do ložnice (spával u mne na polštáři, to teď už asi nepůjde). No ale uz se to chystá a počítám do týdne se manžel přestěhuje zpátky do ložnice. Kocour je už přeočkovaný a prohlédnutý od veterináře, takže se nám do té ložnice asi taky nasáčkuje ![]()
A antikoncepce? U gyndaře jsem ji odmítla, hormonální antikoncepce mi už nesmí do baráku! Je to pěkné svinstvo
Kykoušku, to je taky Ondrova specialita. Pokadit se do čistých dupaček těsně po koupání ![]()
A to skoro po každé. I když to koupání přesouvám pořád o chvíli dýl, tak jako by to věděl a schválně to držel . Za chvili budu koupat až o pulnoci
![]()
Zdeni , to ti zavidím. Mě už to slibuje od ukončeného šestinedělí ![]()
Ahoj holky,
teda tady toho zase přibylo. ![]()
Dnes jsme byli s Kubulou v poradně, má 5600g a 59 cm a naočkovanou první hexu. Teda ale jak vyváděl, Eli nikdy při očkování ani odběrech nebrečela, jsou ti kluci nějací přecitlivělí. ![]()
Antiko : po prvním porodu jsem měla též tu Cerazette a bez potíží, teď budu mít nehormonální tělísko, protože hormony už nemůžu a kondom by nás otravoval.
Broskvičko : Matoušek je teda pěkný obřík.
Mě Kuba připadá už docela velkej, ale tvůj prcek má o DVĚ!! kila víc.
Krásně nám ty prťata rostou. ![]()
šupinky na hlavě : Taky máme
, ale nijak jsem zatím neřešila a asi ani nebudu, Kubu to evidentně neobtěžuje a má dost vlasů, tak nevím, jak bych mu tu šíšu mastila. Ale vím, že na praxi se mimčům pořádně naolejovala hlavička a pak jemně kartáčkem vyčesalo. Ale jestli se to udělalo znovu, si už nepamatuju.
Valíku : experimenty s exémem znám taky.
Elda má AE, přesně jak píšeš, milion druhů mastí, koupelí, nálevy z oves. vloček, dieta, mast s kortikoidy a všechno pomohlo jen na chviličku. Takže už taky neřeším, naštěstí jí to nesvědí, takže jen promašťujeme a dávám olej do koupání. A co jsem tak vysledovala, tak nejspíš
se jí dělá po rajčatech, ale taky ne vždycky. ![]()
Chápu, že tě to asi štve, že je Matěj „nesamostatnej“ , ale je ještě malej. Elda začala nočníkovat ve 2 a půl letech téměř ze dne na den, sama se rozhodně u jídla neobslouží a když usíná, tak musím ležet s ní v posteli a to odpo i večer. Ale to mi zas nevadí, usíná tak 15-20 minut a já si u toho čtu. Jo a spím s oběma dětmi v pokojíku.
kadění : (to jsou bájo témata co
) kadí každý den, někdy i několikrát. Ale je to decenťák, pokaděný body měl zatím jen jednou, to spíš si při přebalování načůrá na hlavu.
Ale má teda hodně citlivou kůži, stačí, když ho po kadění nepřebalím hned a už má červenej zadeček.
Fuj, to je zas dlouhej příspěvek, ale když vy jste tak „plodné“.
![]()
Kykoušku: asi ho teplá voda hezky prohřeje a pak mu jde kadění líp. Takže oddalováním zřejmě nic nevyřešíš ![]()
Monika kadí buď jednou denně, nebo má pak období, kdy třeba 4 dny nekadí. A až to na ni přijde, tak vykadí najednou veškeré zásoby, co za ty 4 dny nashromáždila, nebo to vykadí za den na 4krát. Ale pokadila se až na záda zatím jenom jednou.
To Luky kadil snad pořád (i 6× denně) a třeba 2× za den byl pokaděný až za ušima. Takže jsem na něj musela mít hodně oblečků. Teď je nosí Monika a vůbec to neunosí, protože jí vydrží čisté snad navěky … (až na ocucané rukávy).