Poradna duly
Jana Čurdová
valíku: přesně jak píšeš - vařím jedině v noci, přes den to nejde. Dopoledne chodíme ven, po návratu uvařím max. nějakou rychlou přílohu k již uvařeném jídlu nebo nějaké velmi rychlé jídlo (palačinky). V 99 % vařím mezi 21-24 hod v noci a vařím na 2 dny.
S tím jídlem … Lukymu je 2 a půl roku a taky nejí sám. Sám jenom snídá a to vypadá tak, že minimálně 2 hodiny jí krajíček vánočky, loupák nebo přesnídávku
To dělá už rok
Na ostatní jídla nemám nervy, tak ho krmím, ale i u toho zlobí.
Ahoj, teda holky, já jsem večer ráda, že jsem ráda. Nemám silu ještě na vaření. Tou dobou začíná Dominik zlobit. Ale už druhý den usnul v po 8 hodině večer a vstával V 7 hodin.
Valiku, vařim když mi spinká miminko a to bývá dopoledne kolem 10 hodiny. Děti už jsou rozumný, tak vaří se mnou. Třeba míchaj nebo koukaj. Večer dělám rychlovku nebo studenou večeři a zase když mimčo spinká. Když to děti nebaví, tak jim dám vodu do nadobička a oni si s tím uměji vyhrát pěkně dlouho a pak ten koberec je jako po potopě ![]()
Ale přes všední den máme obědy s jidelny školní, takže vařim jen o vikndech. Zítra budu vařit zapečený brambory a kuřecím masíčkem ![]()
Deimy, tak s tím krmením máme stejný problém. Je to ostuda, že už tak velcí děti neumí sami jist, ale oni se v tom jen patlaj, nimraj a házej po sobě a pořádně se ani nenajedí. Nemám na to nervy, tak jim oběd a večeři dávam já. Ale ve školce si učitelky chválí, jak krásně jedí
. No tak nevím, kde je chyba.
Ahoj holky ![]()
tak zase po dlouhé době.
Broskvička: teda vy jste obříci, to abych se sem pak styděla napsat naše míry, až přijdeme ve čtvrtek z poradny ![]()
hrací deku máme tuhle: http://www.dulinka.shop4you.cz/…rodukt-1401/ dostali jsme ji od Ježíška, pokud bys chtěla jenom nějakou jednodužší, tak sestra teď jednu prodává… dají se sehnat levnější, tahle byla docela mastná…
K tomu točení, ze zad snaha je, ale zatím občas na bok, z bříška se přetočí na záda už docela v pohodě ![]()
Jinak já vařím, Ninuška je hodná, když dělám něco složitějšího, tak si jí vezmu do šátku a je klid ![]()
No někdo tu huláká, tak asi budu muset vyndat mlíkárny
nevím, kolik vypije, ale žere pořád ![]()
Ahoj holky, tak dneska mám docela fušku. Od 5 hodin až do ted mi mrnousek plakal a plakal. Ted už chudák vyčerpáním usnul a taky běžim. Už to potřebuju
Nosit nechtěl, papal až moc, vykakanej, bříško v pořádku, čajíček měl…no prostě vše. Tak nevim, kde je chyba. Jak mi začal usínat už po 8 hodině, tak se mi začal budit v půl 5 a se spinkáním byl konec. Takže jsem utahaná jak myš. Těšim se až trošku povyroste a bude to jednodušší ![]()
tak snad bude dnes klidná noc, když až do ted plakal. Snad zítra bude v v pohodě. Tak zatim ahoj
Ahoj maminky, koukám, že máte hodně práce. tak už jsme zase nemocný a já jsem z toho už vyřízená
. To budou zase noci probdělí. Ach jo. Přivítám jaro s otevřenýma rukama ![]()
Kykoušku: brzy se uzdravte! Už dávno jsem se tě chtěla na něco zeptat o dvojčatech, ale vždycky jsem na to zapomněla. Když byla dvojčata miminka, jak jsi to řešila s návštěvou u dr.? Myslím tím, jak jsi je oba pobrala do ordinace, aby ti nepopadali … si totiž neumím představit nošení dvojčátek - chovat to najednou asi nejde, nosit možná jo, ale musela bys mít víc ruk … Nebo že bys měla ještě někde 2 ruce schované? ![]()
Ahoj holky,
Kykoušku brzo se uzdravte. To počasí je na prd, už aby bylo jaro. My jsme zdraví, klepu to na stěnu.
Jo holky roste nám zub! Je to boj. Malej fňuká, brečí ze spaní, heká ze spaní, takže už mám za sebou druhou skvělou noc. Doufám, že se zoubek brzo proklube a dá pokoj.
Hele jak se potom ty zoubky čistí? Hadříkem? a stačí ráno a večer nebo i během dne?
broskvičko: ty malé pidizoubky jsem čistila kapesníkem navlhčeným ve vodě 2× denně. Pak (když měl syn asi 4 zuby) jsem přešla na prsťáček - a čistila jsem taky jen namočeným ve vodě, později pak s troškou pasty.
Doufám, že se zoubek brzy vyklube a bude po řvaní a neklidu. Monice zatím žádný zub neleze.
Ahojky,
Broskvicko , gratuluji k prvnímu se prořezávajícímu zoubku. Anetka zatím taky nic.
Kykoušku , máš to těžké, tak ať se brzo uidravíte a ty ať se brzo pořádně vyspíš.
My pořád bojujeme s pupínky na tvářičce
. Mastičky co mi dala doktorka na to nezabírají, tak jsem to začala mazat framykoinem a zdá se, že to pomalu mizí (ťuk, ťuk, ťuk).
Ouška už má Anetka zahojené. Bála jsem se, že se jí to bude špatně hojit, ale opak je pravdou
Alespoň nějaký úspěch ![]()
papa
Ahoj holky, teda takovou chřipku děti ještě neměly
!!! Mají k ní navíc opět zánět ouška, střevní chřipku a normální. Kapesníky tečou, kašel hroznej. teploty, blinkání atd. Nechám si je už do jara doma. Nemám na to nervy je neustále léčit a za týden znova. Za to mi ten klid, když jsou ve školce nestojí. nevíte čím vydrbat koberec od pachu po zvracení? Drhla jsem ho třikrát Wanischem, mýdlem, šamponem a dva spreje vytříkala. No a výsledek stále stejný. Už je mi z toho zle a přemýšlím o nákupu nového.
Deimy, s dvojčaty jsem si k Dr vždy někoho brala. Ale když jsem byla doma sama, tak jsem jednoho chovala druhýmu musel stačit dudák a hrazdička. Kikinka byla strašně hodná jako miminko, takže to relativně šlo. Hodně často mi spinkaly na přeskáčku. Takže jsem se věnovala jednomu a ten druhý spinkal. Přenášela jsem je obě najednou. Čapla je pod nohou k zadečku a šlo se. ted už bych to nezvládla ![]()
Broskvičko: Také gratuluji k zoubku
, ten náš se nějak zasekl. Ale alespon už nebrečí. Tak at je brzy venku a mrnouska moc netrápí a vás v noci taky ne ![]()
Deni, pořád válčíte s tou vyrážkou? To je hrozný. Takhle málá a už takové trápení. framikoin snad pomůže. Neříkala mudr z čeho to je a proč se to pořád vrací? ![]()
Ahojky,
Kykoušku , na ten koberec by třeba mohl pomoc ocet, ale jestli to pomůže tak to nevím jistě, vyzkoušené to nemám. Ocet má dost aromatickou vůni, která přebyje hodně pachů a pak vyprchá.
Bohužel doktroka neříkala z čeho ty vyrážky může Anetka mít a proč se jí to ještě neztratilo. Říkala, že to není tak hrozné (já si myslela něco jiného). Zdá se mi, že ta vyrážka opravdu mizí. Kdybych nedostala ten framykoin na ouška, tak bych to natírala těmi mastíčkami, co mi dala doktorka a myslím, že by to stále nezabíralo. Framykoin je úspěšný (ťuk, ťuk, ťuk) a doufám, že to vyléčí úplně
S nemocnými dvojčátky ti přibylo strostí, viď. Hlavně neonemocni ty, pak by se o ně neměl kdo starat. Ať vás ta hnusná chřipka brzy opustí.
Zítra jdu s Anetkou na kontrolu kyčlí. Snad už nebudu muset dělat široké balení.
Pěkný večer, D. & A. ![]()
Ahoj, tak já už pomalu počítám andělíčky. Hruza, už aby se ta chřipajzna dala na ústup . Dělám vše možní, aby mimčo s nima nebylo v kontaktu. Hlavně že leží a jsou poslušný. Když vidim, jak jim zle a nemužu jim po oc, tak je to hrozný. Radši bych byla stokrát nemocná já. Dominiček mi taky dost pomáhá. Celý den je klidný a musí si vyhrát sám. Ale už se mu jdu víc venovat, děti usnuly, tak si odpočinou. Dala jsem jim na noc protazina jsou celý omámený
No ale snad ještě zítra bude zle a pak doufám, že se to bude zlepšovat. Co myslíte?
Deni: Ocet zítra zkusim. Dnes už to není citit, ale já maniak na uklid musim mit 100% pocit čistoty… tohle uklizení mě jednou zabije. Někdy si připadám jak detektiv Monk z televize
vše musí být perfektní.
Tak at už Anetka nemusí mít široké balení a tobě aspon odpadne praní tolika pinek .
. Mě se hodně ulehčilo.
Kykoušku: jejda, přeju, ať se to začne brzy zlepšovat
Snad dvojčátkům pomůže, že mohou stonat spolu. A s tím kobercem - já myju tekutým mýdlem. Mám takové, co hodně voní, a nikdy pak nebylo cítit, že byl koberec počůraný nebo pozvracený.
Deniso: to je fajn, že se Anetce ouška brzy zahojila. Máš někde její fotku s náušničkama? Snad framykion zabere rychle, přecejenom je to antibiotická mast, tak by se to asi nemělo používa moc dlouho. Ale hlavně, že vyrážka mizí! A ať zmizí na věčné časy.
Deimy a to je jaké mýdlo? Obyčejný z drogerie, nebo nějaké specialni?
Ahoj holky, teda já zírám, vám už se přetáčejí miminka? No je fakt, že my máme teprv ani ne dva měsíce, takže jsme zřejmě nejmladší, času dost. Broskvičko, to je teda chlapák, schválně jsem koukla do průkazky mého prvního, který byl taky velký, tak míry měl stejný, ale byl o 800 lehčí, takže už máš tedy co tahat, ale u nás se to zastavilo, když pak měl Matík normálně jíst, zlobí dodnes a ještě teď ve dvou letech se nechá krmit a je pomalu nejmenší mezi dětmi, takže se podle toho asi nedá moc usuzovat. Taky vám miminka nevydrží přes den v postýlce? Kryštof musí být neustále s námi, buď v lehátku nebo ve vaku nebo v náruči, ale to se zase nemůžu věnovat moc Matějovi, takže je to fakt šrumec. Jinak v noci usne až po desáté, ale jelikož prospí většinu dne, tak se není co divit. Deimy a Kykoušku, kdy vaříte? Já teda zatím dělám jen samé rychlovky, ale budu si muset zvyknout vařit asi v noci, abych měla dopoledne víc času. Dnes jsem jednou rukou krmila MAtěje, druhou zadělávala bábovku a Krýšu jsem musela dát do babyvaku, jinak by se uřval. Zdravím Valík