Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky, tak už mám rajče, tak nakoukněte. Odkaz mám pod metříkama
Jinak jsem ráda, že řapík funguje, u nás už dobrý tak jsem ho vy:,–(ila .
. Chřipka je za námi, včera jsme byli chvíli venku a dnes jsou u
babičky, takže mám opravdu klid a čas na miminko. tento týden bude
náročný, protože je do školky dávat ještě nebudu. A hlavně ted když je
ta chřipková epidemie, nevím co bych dělala kdyby to zase chytily zpátky
![]()
Holky, včera se mi stala málem strašná věc. Ještě ted mi je z toho zle!!!!!!!
Včera jsme jezdili na sánkách a jeden dobrman se přiřítil a běžěl za Patričkem jako blázen, když sjížděl kopec. No běžela jsem z půlky kopce trapem k němu, tak naštěstí když jsem ho doběhla, tak se otočil. Ale otočil se tak, že běžel za Kikinkou. Tak jsem metelila za ní zpátky a naštěstí pes uposlechl a vrátil se. Bylo to teda o fous. Srdce jsem měla až v krku a tep mi málem explodoval hrůzou jak ten jeho chovatel křičel a pes ho nevnímal. Ale že by si ho dal potom na vodítko to teda ne. Pobíhal tam klidně dál. Když si představim, že kdyby jel Pátik o chvíli dřív než my, tak bych neměla šanci ho doběhnout a co se mohlo stát. Mají si s tím psem bez vodítek chodit tam kde nejsou děti. Neřeknu nějakej malej pejsek, ale vzteklej dobrman to je na mě moc.
Ahojky,
Kykoušku, fotky máš krásné. Dominiček je teda kus chlapa. Dvojčátka vypadají jako uličníci. Kristýnka je moc pěkná holčička a má pěkné vlásky
Dívala jsem se, že ještě stále mají dudlíky, Anetka se dudlíkem ošidit nenechá. Když z toho neteče, tak to nechce
I když bych někdy byla ráda, kdyby si dudlík vzala a uklidnila se tím. Doma už mám pěknou sbírku, ale žádný nechce ![]()
Vůbec si nedokážu představit, že bych čekala dvojčátka, tvoje bříško bylo fakt velké. Jsem ráda, že jsem to zvládla s jedním mimčem. Ve kterém měsíci jsi byla na té fotce?
Jak si popisovala tu situaci s dobrmanem, tak bych taky měla srdce v kalhotách. Lidé jsou v tomto nezodpovědní a zřejmě tomu, který psa venčil, to bylo úplně jedno, jesli by ten pes něco udělal, když ho nechal dál pobíhat bez vodítka. Radši si to ani nepředstavuji, taky je mi z toho zle. Naštěstí to dobře dopadlo ![]()
papa ![]()
Děkuju. Dudliky už nemají
, je možné že tam je nějaká fotka ze dvou let. Ale byla to teda práce je to odnaučit. . Strašný závisláci od narození
. Na fotce s bříškem jsem byla 2 týdny před porodem. Ale těhu bylo horší s Dominem. Celý den jsem se za dětmi nalítala a sedla si až večer. S dvojčaty jsem si mohla lehnout kdykoliv. Ale už neplánuji další
S tím psem máš pravdu, jsou víc a víc nezodpovědnější.
Na jednu stranubud ráda, že dudlik nechce. To odnaučování je hrozný a mě mrzelo, že jim musím upírat to, co mají rádi. Jenže na tu druhou stranu když plakali tak jsem jim strčila dudlika a byl klid
Domino si ted místo dudlika cumlá ručičku, takže nevím, co dělat.
Ahoj holky, omlouvám se, že sem lezu, nějak sem si téhle diskuze nevšimla a navštěvovala jenom říjen/listopad 2008. Tak jestli vám nebude vadit, že se připojím, malá se nám narodila 1.11.2008, tak sem asi taky patřím ne? ![]()
Ahojky,
vítám tě Saxano
Jak se máš a jak zvládáš svoje zlatíčko?
Kykoušku, Anetka už si taky strká pěstičku nebo paleček do pusinky, když to chci nahradit dudlíkem, tak se různě kření, div z toho nezvrací. Snad to přejde. ![]()
papa Denisa ![]()
Denisa: Ninuška je zlaté miminko, takže jí zvládáme docela dobře. Do pusinky si začíná cpát hračky a celou ruku, je to sranda ![]()
Vůbec vás neznám, tak se vás pokusím aspoň kousek dočíst, ale 50 stránek asi nezvládnu ![]()
Tak jsem něco dočetla ![]()
Broskvička: koukám, že máme stejnorodky ![]()
Něco málo a mě, ať o mě taky něco víte. Takže je mi 24, jsem vdaná a máme první miminko - holčičku Ninečku. Narodila se 1.11.2008 ve 2:35, měla 3950 a 52 cm. Porod byl krásný a rychlý
Ninuška je moc hodná a dělá nám jenom radost.
Jinak stavíme už skoro rok baráček a doufám, že se na velikonoce odstěhujeme. Ještě v den porodu jsem na baráčku pomáhala s děláním omítek ![]()
No nevím, co psát, kdyžtak se ptejte ![]()
Ahoj, vítám tě saxano http://smajlici-1.ic.cz/…ni/2/086.gif
Taky jsem tu chvilinku. Jojo, cucání ručičky u nás vyžaduje 5 bryndáčků denně.
Ahoj holky, já nějak nestíhám psát ani číst, tak vás aspoň zdravím.
Deniso , my máme také problémy s pokožkou, první je atopik a takhle mu to přesně začínalo, pupínky na obličeji, které se potom změnily v klasický atopický ekzém. Kryštůfek má také občas pupínky, momentálně pod krkem takové větší, nevím, jestli to nejsou potničky, ty jsem totiž v životě neviděla a ani nevím, čím se mažou. Jinak už také neustále mažeme a mažeme, jelikož má dost suchou kůži, koupeme maximálně 2× týdně a v oleji, žádné mycí gely ani nic podobného, na obličej používám, La roche possay, je to dost drahý krém asi 500 Kč, ale jako jediný nás těch pupínků zbavil Ještě existuje Aderma exomega, ta je tak o 100 levnější a je také dobrá. Tak přeji, aby se malá z toho dostala, dost to mrzí, když kolem sebe člověk vidí, čistá miminka a sám má doma pořád nějaké problémy s pokožkou, nejhorší je, že ten ekzém dost svědí, proto si to děti škrábou, nám pomáhaly rukavičky i na noc.jinak náš malý má zase dilataci ledvinové pánvičky, tak te´d také b ěháme po vyšetřeních, do toho starší Matík má rýmu jak trám a neustále mi pusinkuje Krýšu, tak se děsím, aby to taky nechytl, tak to jen v rychlosti. Pa pa Valík
Ahoj holky!
Kykoušku: moc pěkné fotky, dvojčátka jsou krásná - jak je Patrik větší než Kristýnka, tak vlastně vůbec nevypadají jako dvojčátka, ale jako starší a mladší sourozenec
A tobě to mooc sluší. Závidím ten krásný baráček
A s tím psem nemám slov …
dudlík: můj syn dudlík neměl, ani si necucal palec, takže jsem nemusela nic odnaučovat. Ale s Mončou bude asi problém - dudlík jsem jí nedala, protože málo jí (tak aby se jím neuspokojila a nechěla ještě míň). Jenže teď si cucá palec
Nevím, jestli ji to přejde nebo ne, děti to v tomto věku dělají (i Luky to dělal a přešlo ho to v 6 měsících). Kdybych měla dvojčata jako Kykoušek a řvala by mi stereo, tak bych jim vrazila dudl bez váhání už v porodnici ![]()
Saxano: vítej. Vidím, že jsi ze stejného kraje jako já. Jestli jsi rodila přímo v Liberci, tak jsme se tam určitě potkaly. Já jsem rodila 29.10. (ale termín jsem měla 1.11.) a pouštěli nás 2.11. Možná jsme kolem sebe párkrát prošly nebo se potkaly v jídelně.
valíku: držím palečky, ať se u vás ty zdravotní problémy vyřeší, nebo aspoň zlepší.
Demoiska: jj rodila jsem v Liberci, tak to jsme se určitě potkaly, ale nevím. Asi si tě nebudu pamatovat, první den jsem totiž ležela nahoře na gyndě… dolů jsem šla až odpoledne
Máš někde foto? Naše jsou na :
http://saxana22.rajce.idnes.cz/ tak se kdyžtak můžete mrknout ![]()
Saxano: foto bohužel na netu nemám. Zrovna v den kdy jsem rodila, se odstartovala rodící exploze a pak už holt byla v porodnici nouze o místa, tak se maminy postrkávaly různě na gyndu nebo na přistýlku (taky jsme jednu přistýlku v pokoji měli). Zrovna koukám na tvé fotky. Ninuška je moc krásná, má nádherná modrá kukadla. Mě tam úplně dojala fotka, kde ti spinká v náručí - koukám, že je schopná usnout v jakékoliv poloze
… závidím hodné miminko - já mám doma hysterku, co přes den skoro nespí (jen v kočárku).
Kde stavíte baráček?
Vzpomínám, vzpomínám … neležela jsi náhodou na pokoji č.6? Tam byla ještě taková blonďatá paní s uřvaným obříkem Dominikem. Já jsem byla na pokoji č. 7.
Demoiska: jj ležela jsem na 6 s obříkem Dominikem ![]()
Ninuška je opravdu zlatá, akorát dneska nemá svůj den, vůbec se jí nechce spát a tak jenom žere a sere
omlouvám se za slova, ale je to tak ![]()
No když nemáš fotečku, tak si tě asi nevybavím, ale třeba časem dodáš ![]()
Ahojky holky,
Saxano ahojky:-). Vítám Tě a zdravím. Tak máme stejně staré drobečky;-). Teda mi máme sloníka. Matík má něco přes 6,2 kila. Moooc mu chutná:-))). Vaše Ninuška je slaďoučká. /žasný jak spinká v šátku. Mě tam Matík usnul jen jednou. Dycky čumákuje a když chce spát, tak jedině v postýlce. Teda vůůůbec si na to nestěžuju to nééé:-).
Kykoušku, gratuluju ke krásné rodince:-). Dvojčátka i Dominiček jsou sladcí, ale nezávidím. To musí být práce a práce a práce. Ani se nedivím, že jsi hubená jako lunt. Už máš určo svojí váhu co před porodem né-li míň. Jo a super, že už Vás bacil pustil. Teda a s tím dobrmanem, to musel bejt horor. Krve by se ve mě nedořezal Měl by na ty velký psy bejt fakt zákon, taková nezodpovědnost! Řeklas tomu majiteli něco?
S tím dudláním. Matík se naučil na dudlík už v porodnici. Pořád chudáček řval hlady, jak jsem neměla mlíko a tak dudlík nedáme z pusy:-). Mno teda teď znova objevil ručičky a strká si je při hraní do pusy obě najednou a z toho se mu pak zvedá žaludek. Je to náš ťuňťa. Je ale zajímavý, že když si strká do pusy ruce, tak nechce dudlík…
Ahoj holky, dnešek byl dosti náročný. Děti se hádaly a hádaly… dobře že už chrupou. Teda až na mimčo.
Broskvičko: Taky mám sloníka, máme 6,62 kg. Děkuju za pochvalu za fotky … Hubená jsem byla vždycky, teda nabrala jsem 15 kg v těhu, ale nechala to na porodním sále, ted už mám o 5 kg mín než normálně. A to se od rána cpu sladkým a vším možným. Bojim se, že až nebudu kojit, tak ta váha půjde nahoru. Jinak majiteli jsem neřekla nic, byl daleko od nás. Už jen to, že jeho pes si chodil tak daleko od něj je nedbalost. Ještě ted mi je zle. My jsme taky dudlíkový, dudák nebo ručičku, pořád tam něco má ![]()
Deismosko: Jojo, na dvojčátka nevypadají, ale pokud je možné sladit stejně barevné oblečení, tak jsou to dvojčata jak vyšitá
. Jinak mě to sluší jen když se namaluju a na to moc nemám čas, tak ted vypadám jak po flámu ![]()
Saxano: ninuška má krásná modrá kukadla. To buse parádnice.