Listopad 2008

• Fotoalbum (23)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9.1.09 18:56

Kykoušku, já Tě fakt obdivuju. Ještě vařit náročnější jídlo:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
9.1.09 19:31

Ahoj holky, díky za pochvalu, my jsme z toho našeho medvídka byli taky vedle :)
Kykoušku, bez lehátka si to vůbec neumím představit!! Takhle ho můžu pohoupat, když pláče a mít ho kdekoli u sebe, aby na mě viděl. Tenhle týden jsem sama doma a to už si to lehátko beru i do postele, když malej nechce spát v postýlce. A z tý zavinovačky nám taky brzo vyroste, je to šílený, jak hned ze všeho vyroste :)
A co se týče ukládání ke spánku, tak mi zatím na žádnej pravidelnej režim nenajeli. Takže zatím to je tak, že až usne tak usne…v ruce, v lehátku nebo vyjímečně v postýlce. Až se teď přítel vrátí ze služebky, tak začneme koupat každý den (zatím koupeme obden) a začít malýmu dělat pravidelný režim. Tak uvidíme, jak pochodíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
9.1.09 23:04

broskvičko: možná jsem to s těma prdíkama zakřikla, možná, že ji stále pořád trápí a proto furt řve. Protože Monča podle mě nejeví po fyzické stránce známky hladu - dneska kadila 3× a čůrá snad permanentně 8O , v noci spí 10-12 hodin s 2 přestávkama na kojo … Uvidím na 3měsíční prohlídce, kolik přibrala. Jak jste na tom s prdíkama vy?

K ukládání - to, co popisuješ, jsem u staršího zavedla, až když jsem ho učila v 10 měsících usínat samotného. Na malé mimi mi to přijde jako dost drsná metoda. Do té doby jsem uspávala u kojení, pak asi v 7 měsících jsem přešla na uspávání v mé přítomnosti, ale bez kojení (držení za ručičku apod.), a pak jsem učila usínat úplně samotného. I teď mám v plánu dodržet podobný postup, takže zatím v noci uspávám u kojení.

Kykoušku: Jakou máš zavinovačku, že se ti tam malý ještě vejde? Já mám takovou tu klasickou, co se zavazuje 3 stuhami, a Monča se mi do ní už nevejde.
Ještě k tomu kojení - u nás není problém s laktací nebo s kojením (mám bohaté zkušenosti, staršího jsem kojila 20 měsíců), ale s tím, že Monča je líná sát (od narození, neuměla pořádně otevřít pusu a přisát se). Odsávačku mám taky, ale u Moniky jsem ji nechtěla používat, abych si nevytvořila velkou nadprodukci mléka. U syna jsem musela první 4 měsíce v noci odsávat každý den, protože spal v kuse i 8-10 hodin a přes den chtěl každou hodinu, takže po náročném denním koju byla tak velká noční pauza nepříjemná.

zoyano: taky koupu obden. Když je zrovna den, co nekoupu, tak jen otírám faldíky, obličej, ruce a nožčky hadříkem. Dělám to u obou dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
10.1.09 00:21

Teda taky koukám, jak to tu ožilo. :)
Broskvičko : taky to nemáš jednoduchý, doufám, že je tchýně aspoň „hodná“ :wink: V uspávání zatím nemáme žádný systém, pravidelně teda koupu obě děti denně po večerníčku, oba většinou uspím najednou kolem 22, ale Kubík se pak ještě většinou vzbudí a chce chovat. Kolem 23 h usíná definitivně a budí se 1-2× na kojení. Ale k tomu, na co ses ptala, v naprosté většině případů usíná při chování/nošení.
Deimy : :oops: teda já tě čím dál víc obdivuju, nespací ubrečená Monika, Luky je určitě pěkný „éro“, manžel denně v práci a po nocívh vaříš. To by mě teda zajímalo, kde na to bereš energii. 8O Mě by to asi stálo duševní zdraví. Eli je teda pěkný zlobidlo, u žádně činnosti nevydrží dýl jak 10 min., Kubík nebrečí a dost spí, ale to je spíš tím, že ho pořád někdo drndá, ale HLAVNĚ jsme na ně v podstatě skoro pořád dva, m. dělá dvě denní, dvě noční a pak je čtyři dny doma, takže je s námi skoro pořád a zapojuje se, protože prostě musí. :lol: A to jsem i tak občas pěkně „orvaná“, takže ty musíš být asi superžena . 8O :)
Kykoušku : právě kvůli tomu rannímu vstávání to nehrotím, když před létem chodila spát kolem osmé, tak pak taky vstávala v 5 - 6, tak teď radši obětuju večer a ráno si přispíme. Za odpolední spaní jsem ráda, zrušit se stejně ještě nedá, když nespí aspoň 2 hodiny, tak je pak protivná. Tak já vám závidím i těch 20 minut pod hrazdičkou, Kubíka zatím nezajímá vůbec, on jen tak jíst, spát a chovat se. :roll: Teď si začal s námi aspoň trochu „povídat“, nejvíc se mu líbí, když mu Eli zpívá. :lol:
Uf, tak jdu konečně do kanafasu. Dobrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
10.1.09 00:40

Lostritis: ještě doplním, že manžel nebývá i několik dní doma (často jezdí na služební cesty :(, jednou byl pryč dokonce 6 týdnů a domů jezdil jen na víkendy). Příští týden taky někam na 2 dny pojede. Superžena nejsem ;), ale samozřejmě z toho jsem strašně vyčerpaná. Luky je bohužel hyperaktivní, takže to s ním není zrovna lehké. Sice si umí hrát i sám, ale je strašně hlučný (jako strejda Pepin, neumí mluvit potichu, stále huláká a vřeští), permanentně zlobí a neustále mě ruší při kojení (možná i částečně proto se Monča pořádně nenají, že ji ruší anebo musím mnohdy kojení přerušit já, abych Lukyho např. sundala z okenního parapetu, kam vylezl apod.) :evil: Doufám, že se Monča brzo stabilizuje, protože jinak je to na Bohnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
10.1.09 12:09

Deimy : jo, ženská snese víc než zvíře. :? To náš taťka jede příští týden na 4 dny na školení, tak zítra operativně balím o odjíždím s prckama k našim, páč se mi nechce tady s nima šílet. Eliška je taky hrozně hlasitá a všechno 100× opakuje, jojo strejda Pepin je přesnej. :lol: Navíc se poslední dobou děsně vzteká kvůli blbinám a pak ječí. :twisted: Teď navíc na mě místo mluvení začla štěkat, nechápu. 8O :evil: Tak moc držím palce, ať se ti děti srovnají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
10.1.09 17:13

deimosko: Zavinovačku mám tu se suchým zipem. Říká se jí rychlozavinovačka. Jen ten suchý zip nedrží, takže ji obejmu ještě slabou dekou. Jinak to máš pravdu s tím kojením a dlouhou pauzou přes noc. Každé ráno mám mokrou košili a prostěradlo. A hlavně ta plnost je šílená. Už aby byl tomu konec :roll: .

Lostritis: To je fakt. Já se radši taky vyspím co nejdýl to jde.....Ale jak to májí ted ten režim od školky, tak každé ráno v 6 hodin je budíček. Ale oni se sami obléknou, najedí a pak si hrajou. Takže já spím dál :)

Broskvičko: Nejsi krkavčí matka. děláš to dobře. Musím už taky dávat malého do postýlky. Spí se mnou v posteli a nechci ho takhle naučit. Pěkně do své postýlky půjde :wink:

Zoyano: Taky koupu obden všechny tři. Mimčo teda ve své vaničce. Doktorka mi říkala, že koupat malé mimča se moc častěji nemá. No ale ono se nemá dělat víc věcí :wink: . Já bych ho nemohla nechat chudáka 4 dny nevykoupanýho. Už je to znát i po tom jednom dni, že je nejvyšší čas na koupání :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
10.1.09 17:45

Jinak jsme byli před chvíli sánkovat na horách a bylo to pěkný. Jen jsme trochu vymrzli :? . Mimčo jsme měli u mamky na hlídání, tak jsem vypadla z toho „stereotypu“ :lol: . Dominiček si strká už dva týdny ručičku do pusinky. Je to známka hladu, nebo spíš náhrada za dudáček? Už si nepamatuji, jestli to dvojčata taky dělali :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.09 19:20

Ahojky,
Deimy, já vím, že je to drsný. U nás to bylo tak, že já jsem uspávala prcka u nás v posteli - to trvalo tak 2 hodiny, většinou jsem u toho vytuhla a mezitím se manžel bavil sám… To dycky Matík zabral já ho položila a okažitě byl vzhůru a řev. Jenže se mi nechtělo obětovat dítěti náš vztah s manželem, tak jsme žhavila drát mamce a ta mi poradila dávat do postýlky a chodit konejšit. Ze začátku to byla síla, ale teď už myslím docela chápe, že se vykoupe, dostane papat, u krkání se mazlíme a jde spinkat. Sice pobrekává, ale max. tak 10 minut, pak krásně klidně spinká. Nechtěli jsme ho naučit na naší postel. Manželova sestra to tak udělala a k¨synovci je 7 a ještě ho mají v posteli :? .
JInak teda to máš opravdu hooodně těžký, ještě když manžel takhle cestuje a Ty jsi vlastně na děti sama…
Nechceš Monče dávat ty probio kapky? Jsou teda drahý jako prase, ale náš Matouš od tý doby co je berem neměl potíže s bříškem. Nám je doporučila Mudra po tom, co přišli výsledky stěrů. Prcek neměl ve střevech žádný správný bakterie, proto ty koliky.
Lostritis super, že Ti manžel takhle pomáhá, to je výborný. Ten můj chodí z práce až po šestý večer a tak ho malej přes tejden ani nevidí :(.
Kykoušku díky:-). Jsi mě uklidnila:-). Já když všude slyším, jak maminky kolíbaj a konejšej a uspávaj, tak si tak občas připadám. Ale zase když ho vidím, jak si dokáže hrát sám a povídá a je šikovnej, tak si myslím, že mu nic nechybí.
Hele holky už se Vám dětičky nějak převrací? Máťa vůbec. Bohužel má tendenci si sednout, když ho chovám v náručí nebo je v lehátku - se bojim aby si neublížil, to je hrozně brzo :? . Co myslíte?
To je zase román - pardon. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
10.1.09 20:21

Holky vy se mate, ze si vam hraje miminko samo… to u nas nehrozi ani nahodou. utesuju se, ze se to kazdym tydnem meni, tak snad mne tohle stesti taky brzo potka. Nase miminko bud spi (v noci), nebo rve a sem tam obcas jen tak kouka, ale to vyzaduje pozornost plne uprenou na nej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
10.1.09 21:36

Zdendak: určitě se to zlepší. Za chvíli si začne hrát a zkoumat ručičky, tak mu to chvíli na proštudování dá :wink:

Broskvičko: Domča se mi taky nepřevrací. V knížce píšou až od 4 měsíce. S tou tendencí k sednutí máš pravdu. Poslední týden mi zvedá hlavičku a vzpírá se k sedu. Takže to je asi normální. Taky jsem se vás chtěla na to zeptat, ale už nemusím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
10.1.09 22:21

Kykoušku: rychlozavinovačku mám doma taky, ale vůbec jsem ji u Moniky nepoužila, u Lukyho mi nevyhovovala (už jsem tu psala, že je hyperaktivní, je hyperaktivní už od narození, takže se jako mimčo dokázal vykopat z každé zavinovačky - i z těch klasických mu lezly nohy nebo ruce z každé škvíry, nebo ji rozbalil úplně, takže rychlozavinovačka na něj neměla žádný efekt - z tohoto hlediska slintám blahem nad Mončou, že dokáže být celou noc přikrytá pod peřinou, to u Lukyho nenastalo doteď ani jednou).

Ručičky do pusy si Monika strká taky, i Luky to dělal kolem 3. měsíce, je to normální. V tomhle období se vždycky obávám, aby si dítě nenavyklo na cucání palce. Monika si s ručičkama taky hraje, dlouho si je prohlíží, zkouší do ruky chytat lehké hračky … Kvůli tomu, jak špatně jí, nemá Monča dudlík (aby ji dudlík neuspokojoval potřebu něco sát a pak by třeba chtěla jíst ještě míň), tak doufám, že si na ten palec nenavykne …

broskvičko: s manželem jsem na tom byla podobně. Až do Lukyho 1 roku chodil domů kolem 19-20 hod (ne, že by musel tak dlouho pracovat, ale nechtělo se mu ráno vstávat do práce dřív, aby se i vracel dřív …), pak dostal ultimátum, že takhle to dál nejde, ať pro rodinu taky něco obětuje. Sice se pak vracel trochu dřív, ale se synem mi stejně vůbec nepomáhal. To až teď, kdy se narodila Monika, už pomáhat musí, jelikož Monča stále řve a já na Lukyho už tolik nemám čas.

S uspáváním je to těžké, každému mimču vyhovuje něco jiného. Samozřejmě pokud by to mělo nějaký dopad na váš vztah s manželem, tak se to muselo řešit radikálněji, a jestli to opravdu zafungovalo, tak myslím, že to bylo správné řešení. Vůbec si nemyslím, že jsi krkavčí matka - doufám, že to tak předtím ode mě nevyznělo.
Já jsem zastáncem velmi pozvolných metod ;), takže klidně vydržím cca do těch 6-8 měsíců uspávat u kojení a teprve pak začnu učit usínat samotnou (to jsem u Lukyho dělala, když jsem místo večerního kojení začala dávat na noc kašičky).
Já uspávám taky 2-3 hodiny v mé posteli, pak spící Monču přesunu do její postýlky (těch přesouvacích pokusů je během té doby několik neúspěšných a ten poslední pak úspěšný). Občas se stane, že se i po tom posledním přesunu probudí, ale to ji už musím nechat chvíli řvát, protože se např. musím najíst nebo dělat něco důležitého.
Přes den musím Monču nechat spát tam, kde usne (tj. v mé posteli při kojení), aby spala aspoň tu půlhodinku. Asi prvních 6 týdnů Monča nespala nikde jinde než v mé posteli (už v porodnici odmítala spát v těch vozíčkách, musela jsem ji mít stále u sebe).

zdenkak: Monika si taky nehraje sama ;) Luky asi do 9 měsíců taky ne.

otáčení na bříško: limit, do kdy by to dítě mělo umět, je dokonce až 6 měsíců. Já jsem to v 5,5 měsících radši Lukyho naučila, aby to do 6měsíční prohlídky uměl a neposlali nás na rehabilitaci (tam jsem s ním chodila do 4 měsíců). Vím, že dost dětí se začne přetáčet klidně i později a jsou úplně v pořádku, jen línější.

Taky jsem se nějak rozepsala :oops: Musím jít vařit oběd na zítra. Dobrou noc vám i vašim dětičkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.09 12:06

Ahoj holky,
Zdenko však to přijde. U nás to bylo prakticky ze dne na den. Nejdřív děsně upřeně pozoroval kytky v okně, má postýlku u okna. Pak se na ty hračky jen díval a najednou je začal chytat. Ti prckové se rozvíjejí neuvěřitelně rychle. Pořád se nad tím divím, jaká je to rychlost:-)
Deimy s těma chlapama je kříž:-(. Aspoň, že teď už Ti manžel trochu pomáhá. Koneckonců jsou to i jeho děti že? Já Tě obdivuju, že s hyperaktivním Lukáškem jsi šla ještě do druhýho mimi… Musí to bejt děsnej záhul 8O .
Kykoušku, jsem ráda, že to váš Dominiček dělá taky, aspoň vím, že je to normální:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
11.1.09 20:18

Ahoj holky, dneska mám teda náramně hodný mimčo. Celý den o něm ani nevím. No ale chudáček moc jsem se mu nemohla věnovat. Oběd, děti, procházka, večeře apod. Jsem ráda, že je víkend pryč, protože přes týden nevařim. Máme jídlo ze školy dovážené. Na vaření už bych neměla čas :roll: . Stačí mě ta halda prádla za den co se nadělá :? . Jinak s chlapama je vážně kříž, ale zase si říkám, proč si kvůli nim ničit nervy :evil: . Já toho mýho nemůžu donutit jít s námi ven a „blbnout“ s dětma ( radši bude koukat z okna 8O )… a s tím pomáháním se taky nepřetrhne.

Jinak mám na vás otázečku. Dominiček strašně slintá a to někdy i tak moc, že je během chvíle celej mokrej. Na zoubek je ještě brzy, že?
Jinak vám přeji krásný zbytek víkendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
11.1.09 21:20

Kukoušku: závidím hodné miminko, Monča dnes nespala v kuse ani půl hodiny :evil: :evil: (ani teď ještě nespí, slyším z postýlky mlaskání, jak si cucá ruce). Pro útěchu: manžel s námi chodí ven jen jednou za rok :? Přes týden je v práci a o víkendu buď spí do 12 hod :evil: , nebo mu zadám, aby uvařil oběd (jinak by taky radši koukal z okna - tedy spíš do okna internetového prohlížeče …).

Slintání: Monika taky trošku začíná slintat (dělá bublinky), Luky to v tomto věku dělal taky (ale zoubek se u něj nekonal, pak ho to zase přešlo). Ale na zoubek brzy není - není výjimkou, že se zoubek prohlube třeba už v 3-4 měsících, takže možná, že se u vás už něco klube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí