Listopad 2008

• Fotoalbum (23)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
921
8.12.08 19:43

Valíku gratuluju k mimču! A ať se dáš brzy do pořádku, ten císař musí být teda něco ..... :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
8.12.08 22:52

Valíku: blahopřeju k miminku, tak konečně. Hlavně hodně zdraví a pohody tobě i Kryštofovi. Porod nic moc, ale dopadlo to výborně, to je hlavní. :-)
Broskvicko: teda chudák Matoušek, náš Kuba na to tolik netrpí, ale stejně mi rve srdce, když ho to chytne a tlačí a bulí až je celej rudej. Tak držím palce ať kapky zaberou co nejdřív. Jaký máte kapičky, nejsou to takový ty za asi 600 kč?
Zoyano : taky jsem byla poučená, že pokud mimčo prospívá a je spokojený, tak se nemá budit, pokud nespí déle než 6 hodin. No ale já jsem nervozní už když spí dýl než 4 hodiny. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.08 10:17

Ahojky,
Lostritis jo přesně tyhle máme, tak snadky mu pomůžou. |Dneska v noci usilovně tlačil, tak jsem s ním kroutila a nožičkama cvičila, abych mu to trochu usnadnila do rána z toho bylo 3× hoví:-). Tak snad ty kapky zabíraj…

Jinak Lostritis jestli Ti miminko spí v noci 6 hodin tak bych ho nechala, však on ho hlad spolehlivě vzbudí:-). Jinak my jsme ve stejné době jako Ty nestíhali víc jak 5 krmení za 24 hodin. Malýmu strašně trvá nežse nají. Nejdřív kojení a pak lahvička a rázem z toho byla nejmíň hodina a půl. Teď jsme na šesti krmení za 24 hodin, takže bych si s tím hlavu nedělala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
9.12.08 23:49

valíku: gratuluji ke Kryštůfkovi! Přeju hlavně hodně zdraví a mlíčka pro malého a tobě brzké zotavení po porodu.

broskvičko: s kolikama na tom nejste sami - i nás to postihlo. Monika na ně trpí docela brutálně :( V podstatě skoro celý den. Moc často už nekadí, ale prdíků má v bříšku dost (a to pouze kojím - ať jím, co jím, výsledek je vždy stejný, ale teď má růstový spurt a chce kojit dost často, tak je to možná i tím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
10.12.08 11:53

Ahoj holky,
po dloooouhé odmlce jsem opět zde :) Krásně zvládate miminka :) Já jsem dlouho neměla čas si sednout na delší dobu k netu, až teď mám příležitost, tak vám hned píšu :)
Nám to s Anetkou celkem funguje. Nejhorší je pro mě vstávání ke kojení v noci. Z celého dne jsem tak unavená, že u nočního kojení skoro spím. Taky míváme občas problémy s bolením bříška, ale naštěstí to za chvíli přejde. Máme ještě jiný problém. Anetka po narození měla žloutenku kvůli mým protilátkám a v porodnici na ni svítili celý týden modrým světlem. Žloutenky jsme se zbavili, ale teď máme problém s červenými krvinkami, tak jezdíme na kontroly do Motola. Bude mít kvůli toho i posunuté očkování, hrozí ji i transfuze, tak doufám, že ta nás mine.
Zítra jdu na kontrolu ke gynekologovi po šestinedělí, tak jsem zvědavá, jak dopadnu. Někdy mě to sešité občas zabolí :(
Mějte se krásně a pěkně kojte :) papa
P.S. Gratuluji ke všem miminkům :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.08 21:11

hoj holky,
Deimosko, to je mi líto, že to postihlo i Vás:-(. Zkuste ty probiotický kapky, u nás to vypadá, že zabraly, zatím teda usuzuju podle hoví, má krásnou konzistenci a barvu:-). Jsou teda drahý, ale co by člověk nedal za spokojený mimi:-).
Jinak Matík má jednou denně prsa a zbytek je na Nutrilonu. Teda ale musím říct, že dávkování, který píšou na krabici mu vůbec nestačí. Za chvíli nás všechny sní. Mohlo by to být tím růstovým spurtem? Netušíte?
Deniso zdravím Tě:-). Teda to máte starosti, hlavně ať to dobře dopadne. :wink:
Páááá Vám všem a zdravým prdům 3× zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
15.12.08 00:21

Ahoj holky, čekám až se Kubula vzbudí na kojení, tak mám konečně chvilku čas sem napsat. :wink: Tohle on mi dělá schválně, když bych potřebovala, aby se vzbudil, tak je tuhej, ale kdybych zalehla, tak se stopro do půl hodiny vzbudí. Vůbec si teď nějak protahuje spaní mezi kojeními, klidně chrní i přes den 4 hodiny, mě můžou prasknout prsa, ale prostě nevím, jak ho vzbudit. Nemáte nějaký tip ??? Musím říct, že je fakt hodnej, brečí jen, že nechce být v postýlce, je prostě chovací. Ale známe to, u miminek nic netrvá věčně. :wink: :)
Deniso: já teda taky moc nestíhám net, ještě tak něco přečíst, najít nějaký info, objednat dárky, ale psát teda…nic moc. :? Jinak přeju, ať je Anetka brzo v pořádku a vyhnete se těm transfuzím.
Broskvičko: Kubula 6 hodin v kuse nespí, jsem to špatně napsala. :wink: Myslela jsem to tak, že mi bylo řečeno, nebudit, pokud spí méně než těch 6 hodin, Kuba dá v kuse tak ty 4.
Jdu se podívat, jestli by si nedal říct a konečně se neprobral. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
18.12.08 17:03

Ahoj holky. Lostritis to máme stejný problém, Kryštof je taky spavec, přes noc kojím jen 2× a když ho nutně potřebuju vzbudit, tak mi to trvá i půl hodiny, lechtám, mluvím na něj a nic a on se pak milostpán vzbudí, napije se čtyři minuty a je znovu tuhoňka, takže efekt naprosto žádný. Nejradši bych nebudila, ale odstříkávat se mi nechce a navíc se bojím, aby řádně přibíral, ještě jsme nebyli na vážení, tak jsem zvědavá, jak mi roste. Jinak na prdíky používáme masážní olej od Hádka s Feniklem a asi to zabírá, mám koupené i kapky Sub Simplex, ale ještě jsem je nepoužila, radši při každém přebalování namasíruji a pocvičím nožičkama. Dnes jsme byli poprvé venku a byl to docela záhul, Dvouletý MAtěj ušel docela kus cesty, ale stejně jsemtrnula, aby se mi někde nešprajcnul. Asi koupíme radši skate, nemáte s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
19.12.08 14:33

valíku: skejt mám, ale jen na nákupy. V terénu bych to neutlačila, navíc by byly problémy s rozbitými chodníky, a nájezdem na obrubníky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
22.12.08 15:39

Ahoj Deimy a ostatní. Tak mi teda poraďte, jak to děláte vy s dvěma dětma, když jdete k doktorce? My byli dnes i s manželem a byl to horor, zkusila jsem si jet autem, ale zaparkovat před poliklinikou je naprosto nemožný, nakonec jsem musela zaparkovat docela daleko a jít zpět pěšky, jedno dítě v autosedačce a do toho dvouleté vzpurné, kterému se zrovna moc chodit nechtělo, v čekárně spousty nemocných dětí, můj dvouleťák naprosto otrávený a ukňouraný a miminečko se stihlo dvakrát pokadit. A teď řžeším problém, jak to udělat příště až půjdu sama. Myslela jsem, že pořídím ten skate ke kočáru, ale přemýšlím i o klokance pro mimi staršího do golfek a nebo rovnou kočár sourozenecký, za který se mi teda moc utrácet nechce. Prosím napište, jak to řešíte vy, popřípadě vaše zkušenosti díky díky a přeju všem klidné svátky. Já jsem vyslala manžu s malým ke tchýni a budu si dnes užívat s hodným mimčem při zdobení stromečku. Ahoj Valík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
22.12.08 16:29

kontroly u dr. řeším tak nějak běžně - s manželem jsem tam nebyla, mimi se veze v kočáru, dvouleťák šlape po svých :wink: Máme to asi 1 km daleko, takže tam jdeme cca půl hodiny. Luky je naštěsí chodící typ, takže s tímto není problém. Horší je to pak v čekárně - tam ho prostě musím nechat lítat nebo nějak pobíhat a hulákat … Zatím jsme takto u dr. byli asi 4-5× a proběhlo to relativně v pohodě.

nákupy: tak na ty mám ten skejt. Jinak by dvouleťák zdrhal a zdemoloval supermarket, takže se vozí na skejtu, já v jedné ruce tlačím kočár se skejtem, v druhé držím nákupní košík, který si nosím z domova.

Holky, taky vám přeju příjemné svátky a hodné dětičky po celý rok!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
22.12.08 23:48

Ahoj holky,
tak už se jen 2× vyspíme. :-) Na to, jak to ještě minulý týden vypadalo tak chaoticky, že ani vánoce nestihneme, tak se to vyvrbilo hezky a fakt i u nás BUDOU !!! :wink: Teda hodně mi pomohl nákup dárků na netu, nebýt toho, tak by asi letos nebyly. Už jsou i zabalený, zítra připravím salát, ryby a polívku a poklidíme a ve středu se budu „válet“ a vstřebávat atmosféru. V pátek pak vezeme Eli k našim a bude tam až do třetího, tak to teprve bude veget. :)
valíku : Kubásek už několikrát dokonce v noci vstával jen jednou, já si teda nestěžuju, ale jsem zvědavá, jak přibírá. Jdeme do poradny zítra, tak uvidíme. Skejt taky máme, i když je El starší a dojde daleko, tak chodí děsně pomalu a občas se taky sekne, takže se ráda sveze. Používáme taky na cestu na nákup a hlavně když jdeme někam na čas. U doktorky my problém nemáme, má zvlášť hodiny pro nemocné děti, takže když tam jdeme na poradnu nebo očkování, tak tam marodi nejsou. Navíc jsme objedaní na určitou hodinu. V čekárně je spousta hraček a Eli to tam miluje a vždycky se moc těší. Dneska když zlobila, tak jsem jí dokonce vyhrožovala, že s námi zítra nepůjde k doktorce. :D
Já myslela, že to takhle s tím objednáváním funguje u všech pediatrů, to by se mi nechtělo, chodit s mimčem mezi nemocný, mě štve, když mezi ně musím s Eli s atopickým ekzémem. :oops: Všem vám přeju pohodové prožití svátků, spokojené dětičky a hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.08 10:05

Ahoj holky,
srdečně Vás zdravím.
Za to, že pečujete najednou o dvě děti zasloužíte metál!!!
Mě už by odvezli do Bohnic:-).

Přeju Vám všem krásné a klidné prožití celých svátků a v novém roce hlavně zdraví, klid a spokojenost.
Páá Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
23.12.08 12:22

Ahoj holky, broskvičko neboj u druhého už to uvidíš jinak. Já jsem si tedy uvědomila, že miminečka jsou nejhodnější a víc práce je se staršíma, hlavně teď podruhé už tolik věcí neřeším a jde to i bez toho.
Lostritis , můj starší je také atopik, tak jsem zvědavá, zda to bude mít i malý, já ač jsem naprosto zdravá mám teď po porodu šílený ekzém na rukách, je to asi tím, jak si člověk pořád myje ruce, tak aspoň vím, jak to dokáže potrápit a musím říct, že to teda fakt svědí a obtěžuje. Nám na ekzém hodně pomohla solná jeskyně, ale je to takové, že ho má třeba půl roku a teď momentálně je klid, tak uvidíme, jaký to bude mít vývoj, nicméně jsem už zvyklá na nejhorší, jelikož měl ekzém snad od třech týdnů a to v dost hrozném mokvavém stádiu, takže mě teď nějaké osypání na rukou či pod kolínkem už takřka nerozhází.
Přeju všem zdravé dětičky a žádné starosti v novém roce 2009.
 Valík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
23.12.08 17:37

Ahojky,
my máme problémy s večerním pláčem. Malá je od sedmi večer do půl noci vzhůru a když ji dáme do postýlky tak pláče nebo spíš řve. Jelikož jsem ještě nedávali dudlík, tak jsme to zkusili. Napoprvé to zabralo a dudlík si v pusince nechala, ale další dny už ho odstrkovala jazykema vyplivovala i když jsem dudlík pokapal mateřským mlékem :( . Už mám asi všechny druhy dudlíků, ale ani s jedním nejsme úspěšní. Nevíte, co na ten pláč zabere nebo jak ji přimět, aby dudlík nevyplivovala.
Přejí poklidné prožití svátků vánočních a do nového roku hodné, zdravé a neplačící dětičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí