Listopad 2008

• Fotoalbum (23)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
24.11.08 06:54

Ahoj. Zdenkok , já mám sice termín až zítra, ale taky budu určo přenášet, zatím jsem bez příznaků. Zatím mi to ani nevadí, užívám si poslední dny klidu, u druhého to člověk hold bere jinak, spíš mě štvou všichni známí svýma otázkama typu „ty jsi ještě celá“?
Holky budou mít pomalu po šestinedělí a my budem teprve rodit, ale do Mikuláše chci být doma, nechci přijít o prvního Mikuláše mého prvního syna.
A taky mi vadí neustálé docházení do poradny.
Holky, co máte doma už druhé, jak to děláte přes den, aby vám řádílci nebudili miminko neustálým lítáním do pokojíčku pro hračky apod.?
Ahojky Valík

• Citovat
  • Upravit
921
24.11.08 12:32

Valíku, já taky ještě neporodila … zítra jdu do poradny, tak uvidíme, co mi doktor řekne…
Asi se budu muset víc hýbat, abych to trochu popohnala :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
24.11.08 22:23

valíku: moje děti spí odděleně. Luky má svůj pokojíček a malá je se mnou v ložnici. Luky je extrémně hlučný a malá by se v jeho přítomnosti vůbec nevyspala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
27.11.08 15:54

Ahoj holky,
tady je nějak mrtvo, že by ostatní měly taky tak málo času. :wink: :lol:
valíku : v noci spím s dětičkami v pokojíčku (máme manželskou postel v obýváku, tak tu teď využívá jen manžel) a přes den spí Kubík střídavě v dětském pokoji, v kočárku v předsíni nebo v cestovní postýlce v obýváku. Zatím to jde, děti se navzájem nebudí, uvidíme časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.11.08 08:13

Ahoj holky, tak hlásím, že pořád nic a to mi včera na kontrole řekla doktorka, že už to bude, že jsem na 2cm a já se cítím pořád skvěle. Nakonec budem mít fakt druhé prosinče.
Lostritis , takhle to bude i u nás, my v obýváku a děti spolu v pokojíčku, s tím, že malý má větší postel, takže počítám, že se tam ze začátku taky přestěhuju aspoň na noční kojení. Teda zatím tam máme svojí manželskou postel, jelikož už měsíc čekáme na matraci pro malého do nové postele, tak snad se jí dočkáme aspoň než přijdu z porodnice. Možná bude spát malý s tátou a já s mimísem v pokojíčku, uvidíme, jaký to bude spavec, děsím se i buzení přes den, kdy si prcek chodí do pokojíčku pro hračky.
Holky, kdo ještě neporodil, mám pocit, že už jsem tu sama.
A co naše miminečka, písněte nějaké novinky. Pa pa Valík

• Citovat
  • Upravit
43
29.11.08 12:51

Ahojky, tak nam se 21.11. narodil maly Alesek, nooo teda moc malej nebyl 4,16 kg a 53 cm. Jeste, ze jsem rodila tim cisarem :-)
Jinak mame doma temer dvouletou holcicku a zatim malemu jeji rev nevadi. myslim, ze miminkam celkove nevadi bezny domaci provoz tj, bezne domaci zvuky. Pokud mu Nelinka nerve u ucha, tak je mu tak nejak vsechno jedno. I mala kdyz byla malinka, tak si pamatuji jak sme ji u hlavy vysavali, do toho sla pracka a televize a ona si pri tom veselo chrupala. V deloze taky nebylo uplne ticho, ale spise sum, jak proudi krev … nekde sem to cetla. Takze je lepsi, kdyz si mimi nenaucite na spani v uplnem tichu…
Jinak dve deti jsou docela zahul, hlavne kdyz nespi v rovnakou dobu a ja v noci jak furt kojim, tak sem pres den uplne mrtva. Jeste ze tady mam na tyden mamcu a pres den malou resi ona. Ale co budu delat pak, kdyz se v noci moc nevyspim, to fakt nevim…
tak hodne sily vsem :-) pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
29.11.08 17:22

Ahoj holky, tak už jsem se taky konečně dočkala. Přenášela jsem 4 dny :( Ondra se narodil 24.11. Vážil 3,46 kg a měřil 50 cm. Nejdřív mě z porodnice poslali 2× domů, že jsem jen na 1 cm a kontrakce nepravidelné a pak jsme málem nedojeli:-( Narodil se hodinu po příjezdu do porodnice, ale aspoň to šlo rychle a většinu jsem si odhekala doma:-)
Ondra je strašně hodný miminko, většinu času prospinká a kojím ho cca po 3 hodinách. Je úplně úžasnej :D Jen při porodu spěchal, takže má na hlavičce kefalhematom (má se vstřebat do několika týdnů až měsíců - tak uvidíme). Zatím mu říkáme šišounek :)
Skřítku, gratuluju k Aleskovi, to skutečně není žádnej drobeček.
Tak se mějte všechny krásně a užívejte si to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.08 18:30

Ahoj holky,
Skřítku, Zoyano, srdečně gratuluju a přeju jen to nej nej nej, hlavně zdraví a pohodu a abyste vše zvládly a miminka taky :srdce: :-)

Jinak my furt nekojíme plně, spíš naopak :? , ale já už fakt nemám sílu to řešit. Každý kojení je u nás 20 minut jedno prso a 20 minut druhý prso, k tomu krkání a dokrmení lahvičkou a hned je z toho 1,5 hodiny každý jídlo. Fakt na to nemám:-/.
Ale malej naštěstí prospívá a roste úžasně, dělá velký pokroky, jen kdyby tak nebojkotoval postýlku, ale snad s manžou vyhrajeme :twisted: , každej večer se uřve do spaní, teda samo ho utěšujeme, ale on pacholek by se tak rád nosil a spal u nás v posteli :lol: .
Zdravím Vás a přeju hodně síly na zvládnutí těch našich pokladů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
29.11.08 20:12

tak se hlasim take - uz mame Matyska doma! :D Pri porodu vazil 3490 g a meri 51 cm. Porod docela sel, no co vam budu povidat :twisted:

Mam ted ale trochu problem s kojenim. Mleka mam opravdu dost, ale Matysek mi pri kojeni usina, takze ho musim porad povzbuzovat, a stejne se nenapije dost - nevite co s tim? Kojim treba 1 prso 15 - 20 minut, ale za hodku chce znovu papat… Tak nevim, je to normalni?
Kdyz jsem ho kojila v porodnici, tak jsem kojila z kazdeho prsu 15 minut a pak nekdy si rekl za dve hodky znovu, a nekdy az treba za 4… ale doma ho proste nedokazu u kojeni vzbudit …
a druhy problem - rozpadl se mi steh nebo dva v siti a oni mi to nechteji znovu sesit, pry uz to nesroste … Ale boli to pekelne a bojim se, ze si roztrhnu dalsi. stalo se to nektere z vas take? Uvitala bych rady, jak to co nejvic urychlit, aby se to zahojilo a samozrejme dal netrhalo … Uplne mi to zkazilo prijezd z porodnice, protoze jsme prijeli, ja se vykoupala, udelala par veci (uklidila tasku, vybalila miminko a pod.) a nejak si strhla ten steh … :cry: Fakt mne to naprdlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7235
29.11.08 21:15

Ahoj tehulky a maminky, zase k vam nakukuju…:)

Valiku, koukam, ze jsi take jeste cela… Ja taky…:( a nic se nechysta… no musime to nejak vydrzet…

Zdenko, jaky byl Apolinar, ja se tam chystam taky rodit a zatim jsem celkem otravena z doktora na ambulanci… dyckyn ame koukne mezi dverma, rekne citi se dobre, bez otoku (ruce uz mam double) a za minutu jsem venku, bez vysetreni..:( Jak se ti tam libilo…??

Jo a na ten steh, je pry dobre koupat se v odvaru z dubove kury… da se koupit v lekarne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.11.08 12:30

Ahoj holky,
Zdenko s tím stehem, jak říká Teruška dubová kůra nebo řepík a větrat a dávat na to bacha. Nic netahej. Já vím to se řekne, na to bolení si taky vzpomínám:-(, ale každej den to bude lepší a lepší. S kojením Ti bohužel neporadím, ale některá s holek určitě ano. Mimochodem moje sousedka má taky mimi a říkala mi, že ze začátku kojila třeba 50 minut a postupně se ta doba zkracovala. Dneska má 2měsíční holčičku a kojí cca 10 minut a malá se budí po 3 hodinách. Takže asi jedině vydržet, nebo zavolej laktační ligu, třeba Ti poradí :wink:
Teruško a co Ty? Kdy už to bude, dyk už je Tvůj čas hrome!?

Jo a dnešní noc byl u nás horor. Matouš při krmení v jednu řval cca 30 minut, to ještě šlo a po krmení v 5 vydržel řvát 2,5 hodiny. Celá rodina včetně kocourů jsme úplně mrtvý…
Pááá a držte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
30.11.08 17:25

takze miminko spinka, muzu konecne napsat vic o porodu :)
rodila jsem 25.11. u Apolinare, o pulnoci (z 24. na 25.) uz nekolik dnu jsem si rikala, ze to kazdou chvili musi prijit (aby ne, kdyz uz jsem byla po terminu :P ). Ale o pulnoci uz mi bylo tak trochu jinak divne, no ale rikala jsem si, ze uvidime. Ale pro jistotu jsem zacala sondovat u manzela, jestli nema na druhy den sjednanou nejakou schuzku. jeste jsme mrkli na nejaky serial a asi v pul druhe jsme sli spat.
Ve 3:35 mne probudila prvni kontrakce, tak jsem se sla osprchnout, nic moc se nezmenilo, tak jsem sla vzbudit manzela, ze uz teda asi rodime. Chvili jsme se jeste oplendovali po byte a nekdy v 5 jsme vyrazili smer Apolinar. Kontrakce totiz byly co 5 minut, nekdy 7, ale nekdy taky 3 minuty. U Apolinare nas na recepci odkazali na sal c.2, ale tam nas pak poslali na sal c.1. Kdyz jsme tam dorazili, tak PA na mne trochu koukaly, ze na mne nic videt neni. Vysetrila mne jedna PA a rikala, ze jsem tak na 2cm, ale ze uz mne asi domu posilat nebudou, ze bych jela zase za hodinu zpatky.
Pak mne vysetrila doktorka, poslala mne na pripravu, tam mi dali klystyr, u ktereho jsem si prisla, jak kdyz nafukujou kremroli :twisted: Pichli mi nejakou injekci, ta teda bolela jak cert a nechali mne tam lezet na lehatku a ze si mam az budu sama potrebovat, dojit do kabinky na WC (je tam i sprcha). Pak mi do sprchy prinesli balon a ja si tam na nem pohupovala a poustela na sebe vodu - to bylo naprosto super! Sem tam za mnou prisla PA mne zkontrolovat, a poptala se, jestli je vsechno v poradku.
Jo a az po tom klystyru jsem pochopila, proc na mne PA koukaly divne, ze uz rodim. To co jsem zazivala do prijezdu nebyly skoro ZADNE kontrakce, mohla jsem u nich v pohode mluvit. Ty opravdove pocatecni kontrakce mi nastoupily az po tom klystyru :roll:
No pak mne uz PA poprosila, jestli bych uz nesla ze sprchy, ze potrebuji pripravnu pro dalsi maminu, tak jsem teda sla a dali mne rovnou na porodni sal (do tech porodnich koji). Tam jsem uz byla s manzelem, hezky jsme si uzivali cim dal silnejsi kontrakce. Pak prisel doktor, pichnul mi vodu, dali mi kapacku s nejakou vyzivou.
Do teto doby jsem porad statecne odmitala epidural, jenze ty kontrakce se fakt zhorsovaly, tak jsem si o nej nakonec rekla. Jenze co cert nechtel, jeden anesteziolog byl zrovna u akutniho cisare, druhy byl u porodu dvojcatek svoji zname, takze ja prisla na radu az o dost pozdeji a fakt jsem si to uzila :twisted:
Nicmene nekdy v 10:00 konecne prislo to stesti v podobe epiduralu, ktery zabral tak nekdy v 10:15. Muzu rict - porod jiz bez nej rozhodne nechci absolvovat, byla to silena uleva. Jenze pak mi prisel doktor zkazit radost a rekl, ze je potreba to urychlit, a ze mi ten epidural za chvilku zrusi oxytocinem - na vyvolani kontrakci. no a taky ze nekdy okolo 11:00 mi ho dali a pak prisly ty opravdove kontrakce :) Nastesti jsem se dobre otevirala, i branka uz mi docela zasla, miminko se spravne natocilo, takze jsem za chvili mela tlak na konecnik i mimo kontrakce, a pak i behem kontrakci se mi chtelo strasne tlacit. PA mne zkontrolovaly, jestli je zasla branka, a temer byla. Tak mne otocili na levy bok, dali mi pravou nohu do leveho trmenu a ja chvili behem kontrakci tlacila takhle - myslim, ze tady se to mimco prave uplne dorotovalo.
Dali mi i kyslik na pusu, protoze jsem asi byla udychana, nevim.
Pak mne polozili zpatky na zada, coz teda nebylo moc prijemne, ale ono uz to celkove rozhodne nebylo prijemne, takze na tomhle uz tak neseslo.
V tuhle chvili bylo uplne nadherne videt, jak je tam cely ten tym uzasne sehrany - jakmile PA zvolala, ze budeme tlacit, tak se vsude vyrojili lidi, ani nevim, ze tam byli a kazdy pripravoval ten nas box na porod - nekdo sundaval cast toho kresla, druhy privezl vozik, dalsi delali ja nevim co :)
Proste frmol, ale naprosto organizovany.
Kdyz jsem zacala tlacit, PA mi pomahala tak, ze mi tlacila prstama na hraz, aby mi ukazovala, kam mam tlacit - to bylo fajn, i kdyz to jeji tlaceni samozrejme nebylo moc prijemne.
Taky mne nastrihli, coz jsem citila, ale asi jsem vyjimka, vsude slysim, ze to nikdo vlastne necitil. Ale zase jak rikam, vzhledem k tomu vsemu ostatnimu „diskomfortu“ je tohle uz take prd …
Pak jsem jeste nejakou dobu tlacila pri kazde kontrakci, vsichni mne povzbuzovali, druha PA mi pak nalehla loktem na bricho a pomahala mi Matyska vytlacit. Takhle to zni desne drasticky, ale jsem ji za to vdecna, je mi jasne, jak moc to pomohlo.
Manzel rika, ze jsem dohromady tlacila tak 15-20 minut. mne to teda prislo jako daleko delsi, ale kazdy ten cas vnimame jinak, ze :twisted:
No a pak uz vysla ven hlavicka, raminko a pak to vyklouzlo cele! :lol:
Bylo to modre, zmuchlane, od krve a byl to Matysek! :P
Doktorka mi ho ukazala, ja jsem si sahla na rucicku a byla jsem naprosto stastna, ze uz to mam za sebou.
Byla sranda, ze v boxu vedle nas taky zrovna rodili a kdyz jsme dorodili, tak prisly PA a rikali, ze jsme vyhrali, ze jsme porodili o par vterin driv nez ti vedle :) Coz mi bylo samozrejme uplne jedno, ale pak se ukazalo, ze to bylo stesti, protoze diky tomu, ze jsem porodila o par vterin nez pani vedle, tak jsem dostala posledni volnou postel na sestinedeli, jinak bych musela prvni noc na oddeleni gynekologie a miminko mela az druhy den.
No po porodu samozrejme tatinek hnedka klusal za miminkem, ktere se vazilo, merilo a oznacovalo, vsecko to vyfotil a vyfasoval ho do naruce. Ten pohled na nej byl super, na to nezapomenu, jak ho drzel jako by drzel nejake polinko :D
Prisel ke mne, miminko mu pomohli mi dat do naruce, ja si taky pochovala, ale priznam se, ze jsem toho moc necitila, byla jsem stastna, ze porod skoncil.
Pak ze mne vysla placenta, u toho uz byl doktor, ten mne pak prohlidnul zrcadlama, coz bylo dost neprijemne. Jeste u toho zaskoloval medicku.
Pak mne zacali sit, ale sila mne medicka. Melo to tu vyhodu, ze se nou kecala, ale nevim, jestli jeji siti melo vliv na to, ze se mi ted rozpadl steh nebo dva … Ale to se nikdy nedozvim. Jeji praci pak zkontrolovala PA a jeste mi dodelali jeden steh.
Siti docela slo, umrtvili mi to, takze pohoda.
Jinak znovu musim rict - personal je tam super, uplne vsechno mi vysvetlovali, kdyz jsme byli na boxu s manzelem sami, a on treba jen vykouknul, aby se zeptal, jestli by uz nebyl ten epidural, tak hned se nekdo prihnal, aby se podival, jestli se neco nedeje, proste hodne mi dodavali jistotu.
Sestinedeli pak docela slo, ale prvni den byl strasne dlouhy, druhy byl strasne hekticky, trochu jsem mela nerva, ze se mi nedari Matyska prikladat, to se pak samozrejme povedlo. Odchazeli jsme plne rozkojeni a s pribyvajici vahou …
Personal byl tak nejak ok, ale meli strasny fofr, takze sami od sebe se nam zas tolik nevenovali, ale kdyz za nima clovek dosel, tak se venovali a vetsinou na nich ani nebylo videt, ze je tim clovek zdrzuje :twisted:

Jinak bolest z porodu uz je davno zapomenuta, ted resim spis praskle stehy, nedostatek casu na sebe (treba zaklady jako jit na zachod, omyt se, vycistit si zuby, najist se, vyspat se …), a take se ucim odhadovat, co asi miminko potrebuje, kdyz rve jako tur.

Sorry, za tak dlouhy popis, to vite, jsem plna zazitku a potrebuju se vypovidat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
30.11.08 17:26

ty jo, s tou delkou prispevku jsem to fakt prehnala, sorry :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
30.11.08 18:48

Ahoj dievcata,

Lostritis, Skritku, Zoyano, Zdenko srdecne vam gratulujem k vasim miminkam a prajem vsetko naj, zdravie a silu na zvladnutie vsetkeho.

Uz sa to tu pekne rozrodilo :)

U nas je pekny frmol, neviem co skor. Mala som tu mamku, ale neviem si predstavit co budem teraz sama robit. To fungovanie s dvoma, to bude horor. Jakubko spi sam vo svojej izbe, Tomasko s nami v loznici. Ma aj noci celkom v pohode, ale napriklad minulu dost preplakal. Cez den je to podobne, chvilku spi, chvilku place, do toho ma Jakubko vola aby som sa s nim sla hrat. Uf, je to na zblaznenie. A to chystanie sa von, to je des, uz aby bolo leto. Tak si vzdy poviem, ze kedysi to mali zeny ovela tazsie, aby som si ulahodila. Ako to vyzera u vas ostatnych?

Broskvicko, s tym kojenim sa vobec netrap, ak to ma prist, tak budes kojit, hlavne to chce klud.

Zdenko, nekoj ho tak dlho, staci ak ho prilozis na cca 6 - 7 min. z jedneho prsnika a 6 - 7 min. z druheho. Neskor prejdes na kojeni len z jedneho. Koj tak kazde 2 - 2.5 hodiny. Ked ho tak dlho kojis, neblinka ti? Ak ma moc vela, potom ho boli brusko a treba s nim pred kazdym papanim cvicit. To odporucam uz teraz ako prevenciu ked pride kolika (aspon trosku to pomoze). To, ze ti po hodine opat hlada, este neznamena, ze je hladny. Ma silny saci reflex, takze tym klame (lze). Ja by som mu dala najskor po 1.5 hod. Ak skor, tak to este nema vytravene jedno mliecko. Asi tak. Ja tak fungujem a zatial to ide. Skus sa o tom poradit s jeho pediatrom.

Valiku, drzim ti palce, ved sa dockas

pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
30.11.08 19:55
ufka píše:Zdenko, nekoj ho tak dlho, staci ak ho prilozis na cca 6 - 7 min. z jedneho prsnika a 6 - 7 min. z druheho. Neskor prejdes na kojeni len z jedneho. Koj tak kazde 2 - 2.5 hodiny. Ked ho tak dlho kojis, neblinka ti? Ak ma moc vela, potom ho boli brusko a treba s nim pred kazdym papanim cvicit. To odporucam uz teraz ako prevenciu ked pride kolika (aspon trosku to pomoze). To, ze ti po hodine opat hlada, este neznamena, ze je hladny. Ma silny saci reflex, takze tym klame (lze). Ja by som mu dala najskor po 1.5 hod. Ak skor, tak to este nema vytravene jedno mliecko. Asi tak. Ja tak fungujem a zatial to ide. Skus sa o tom poradit s jeho pediatrom.
pa pa

Ufko, uz jsem trochu zmenila taktiku. Za prve jsem dost zlepsila problem, ze mi usinal u prsu a proste nesel vzbudit - zrejme to bylo tim, ze jsem mela prilis nalita prsa, a on to po chvili snazeni, kdy mu neslo poradne sat, proste vzdal. Prsa jsem odstrikala, a ted uz je to jakz takz v pohode. Sice porad dela prestavky behem sani mleka, ale jsou to takove ty mini-prestavky, ktere resim simranim pod bradickou.
Take jsem zmenila zpusob kojeni - kojim jen z jednoho prsa, ale to zas kojim treba i 20-30 minut.
Pres den takhle nakojim a on krasne spinka nekolik hodin. Jen k veceru uz se zacina opakovat to, ze ho nakojim a po hodine (treba i necele hodine) znovu place. Je prebaleny, je v teple, byl chovany, takze podle mne chce jist … nebo mate nejakou radu, co by mel chtit jineho? Treba malo chovam, ja nevim 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí