Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky!
skritek: gratuluju k malému obříkovi! Je fakt, že většině miminek řev nebo hlasité zvuky nevadí, u Moniky to tak naštěstí je. Ale třeba u mého syna nastal pravý opak - hned po narození (už v porodnici) se strašně lekal většiny zvuků a musela jsem ho držet spíš v tichu, aby se nelekal a neměl víc podrážděnou nervovou soustavu. Byl to docela děs, protože jsem kolem něj musela chodit po špičkách, v kočárku spal jen na klidných místech apod. Doteď je hodně citlivý na zvuky, ale má to vrozené.
zoyano: gratuluju k Ondráškovi! Hlavička se určitě spraví. Kdyby mě 2× vraceli z porodnice, tak by mě to pěkně naštvalo.
broskvicko: bojkot postýlky máme doma taky
Jenom se mi tu na ni práší, malá spí se mnou v posteli.
zdenkak: moc gratuluju k Matýskovi! Já jsem byla upozorněna, že nemám omezovat četnost ani délku kojení. Takže třeba u syna jsem si s kojením užila, protože jsem kojila každou hodinu a kojení trvalo 45-90 minut!. Tak to bylo asi 2 měsíce - pak radikální zvrat a kojení trvalo 5-10 minut. Prospíval dobře celou dobu, nebyl blicí typ, ale zlobilo ho dost bříško. Je normální, že čím je starší, tím míň bude spát (spavost způsobuje často novorozenecká žloutenka nebo její zbytky, a až přejde, je po spaní
.
Krásně podrobný popis porodu jsi napsala. U prvního porodu jsem taky cítila nástřih (protože mě nastřihli ještě před plnou sílou kontrakce
) a tay mi pak PA skákala při tlačení po břiše. U druhého porodu mi naštěstí po břiše neskákali.
Ahoj holky, tak vás zdravím stále celá. Už jsem z toho na nervy, dnes od dvou hodin nespím. Přenáším šestý den, což by mi tak nevadilo, ale už ve čtvrtek mi v poradně říkali, že jsem na 2cm, a že to bude brzy. Víkend stál za nic, jelikož mi už bylo nějak divně od žaludku a navíc od neděle jsem měla bolesti, ale žádnou kontrakci, prostě jen menstruační bolesti, ani jsem nemohla pořádně chodit. Trochu mi na to zabrala vana a asi jsem se z toho vyspala, protože najednou je po všem. Jsem z toho nervózní, jelikož mi doktorka říkala, když se něco bude dít ať neotálíme a já mám celý den bolesti, ale jinak se nic nedělo, už si pomalu říkám, že jsem ten termín prošvihla a příští už nebude. Nicméně dnes jdu do poradny, tak uvidíme. Gratuluji k novým miminkům, tady to přibylo a je to samý chlapák, holčičky jsou nějqaké vzácné.
Zdenkok mně se to samé s tím stehem stalo při prvním. Ani nevím, zda praskly, ale jizva se tři dny po návratu úplně rozšklebila a jelikož jsem neměla nervy s tím nikde lítat, tak jsem hledala na netu a prý se s tím stejně nic nedělá. Nechala jsem to být, byla jsem z toho taky nešťastná, ještě když doktor říkal PA při šití, že tam musí udělat nějaký objezd tak jsem si říkala, kdoví, co mi tam našili a ono to srostlo úplně přirozeně samo, myslím, že už to není vůbec vidět, takže hlavně pozor na infekci, hodně to sprchuj, asi by pomohla dubová kůra, já měla jen nějaký gel, tak jsem ho zkoušela.
Přeju všem maminkám a mimískům hezký den a doufám, že se tu stavím už po porodu.
Ahojky Valík
Ahoj holky, tak vás zdravím stále celá. Už jsem z toho na nervy, dnes od dvou hodin nespím. Přenáším šestý den, což by mi tak nevadilo, ale už ve čtvrtek mi v poradně říkali, že jsem na 2cm, a že to bude brzy. Víkend stál za nic, jelikož mi už bylo nějak divně od žaludku a navíc od neděle jsem měla bolesti, ale žádnou kontrakci, prostě jen menstruační bolesti, ani jsem nemohla pořádně chodit. Trochu mi na to zabrala vana a asi jsem se z toho vyspala, protože najednou je po všem. Jsem z toho nervózní, jelikož mi doktorka říkala, když se něco bude dít ať neotálíme a já mám celý den bolesti, ale jinak se nic nedělo, už si pomalu říkám, že jsem ten termín prošvihla a příští už nebude. Nicméně dnes jdu do poradny, tak uvidíme. Gratuluji k novým miminkům, tady to přibylo a je to samý chlapák, holčičky jsou nějqaké vzácné.
Zdenkok mně se to samé s tím stehem stalo při prvním. Ani nevím, zda praskly, ale jizva se tři dny po návratu úplně rozšklebila a jelikož jsem neměla nervy s tím nikde lítat, tak jsem hledala na netu a prý se s tím stejně nic nedělá. Nechala jsem to být, byla jsem z toho taky nešťastná, ještě když doktor říkal PA při šití, že tam musí udělat nějaký objezd tak jsem si říkala, kdoví, co mi tam našili a ono to srostlo úplně přirozeně samo, myslím, že už to není vůbec vidět, takže hlavně pozor na infekci, hodně to sprchuj, asi by pomohla dubová kůra, já měla jen nějaký gel, tak jsem ho zkoušela.
Přeju všem maminkám a mimískům hezký den a doufám, že se tu stavím už po porodu.
Ahojky Valík
Ahoj Valiku, ja jsem na tom uuuuplne stejne s tim rozdilem, ze nejsem otevrena vubec…:( Moc moc preju aby se to rozjelo samo…
Terusko, Valiku, drzim vam palce, at uz to mate za sebou! Uz to urcite bude kazdou chvili, nebojte
Mimco proste musi nekdy vyjit ven, uvnitr urcite nezustane ![]()
Zdenkok díky za podporu.
Teruško , to jsem ráda, že v tom nejsem sama, nejhorší, je že mám občas dost silné bodavé bolesti v podbřišku, ale vana to vždy spraví a pak už se nic neděje, což mě fakt deptá, z prvního porodu tohle neznám, žádné poslíčky nic, prostě to přišlo v jeden den a bylo to, jsem asi rozmazlená. No tak snad už se dočkáme.
Ahoj Valík
Ahoj holky, ¨Valíku, Teruško, jen si ty poslední jakž takž klidný chvilky užijte, protože až budou miminka na světě, tak havaj končí
.
Matík měl předevčírem děsnou koliku:-(. Proplakal celej den, já vůbec nevěděla co mu je. Večer se děsně pokakal - takový hnědý pěnivý to bylo. Tak jsem hned měřila teplotu, jestli nechyt nějakýho vira a nic. Tak se napapal a u toho se znovu pokák, takže jsme přebalovali a u toho se děsně pozvracel. Manža žhavil pohotovost do Motola a tam nám řekli, že do rána jen na kojení, no a víte jak to u mě s kojením je. Mno takže od půl druhý ráno jsem už Matouška měla stabilně v posteli a sosal a sosal. Já u toho spala a spala. No a ráno v šest už tak řval hlady, že jsme dali lahvičku. Prostě buď a nebo. Naštěstí to v něm zůstalo a chudinka vysílením usnul. Naše mudra ho pak v osm prohlídla, s tím, že je v pořádku - sláva - že měl jen ošklivou koliku. Vyslechla nás co jsme jedli a pili a jestli nejsme nemocný, Matíkovi vzala stěry a dala nám kapky Cab Simplex. Asi je znáte. No a Máťa po nich krásně prdí a díky tomu i krásně spí a je spokojenej jako bleška
.
Musim říct, že mi to dalo pěkně zabrat. Moc jsme se o něj bála. Prsa mi za tu noc docela zřídil, mám pěkný modřiny, jak chudinka sosal a ono tam nic nebylo.
Naštěstí je to za náma a doufáme v lepší zítřky. Takže holky ještě si užívejte klid a pohodu a Vy ostatní co už mimi máte doma, tak hlavně ať jim prťatům nic není! 3× hurá!!!
Páá Monika
Ahoj broskvicko, tak to jste si teda pěkně užili
My máme s prdíkama taky problémy, začala jsem každý den pít fenyklovej čaj a jednou za 4 dny ho prý můžu dát lžičku Ondráškovi jako prevenci a v záloze máme ještě ty kapičky, co jsi dostala ty, ale zatím jsem je nevyzkoušela. Zdá se mi, že už nám trochu zabral i ten čaj.
Jinak včera jsem měla hroznou radost, Ondra si prvně při přebalování počůral i hlavu. Doteď nikdy nečůral a říká, že kluci čůraj, jakmile se rozbalí, tak už jsem si dělala starosti. A teď už čůrá při každým přebalování ![]()
Holky, chci se ještě zeptat, odkdy přestanou bradavky být tak citlivé? Kojím týden a zatím každý přisání hrozně zabolí, samotný pití většinou ne, pokud je teda přisátej pořádně…
Valíku a Teruško, cítím s vámi, já přenášela 4 dny a z toho 2 dny jsem měla nepravidelný kontrakce a jedna hodinová koupel z nich udělala pravidelný po 2-3 min. a pak to šlo už strašně rychle. Držím palce, ať máte bezproblémový porody ![]()
Tak zatím pa, už slyším, jak mi v postýlce někdo kňourá ![]()
Ahoj holky,
koukám, že se s prťatama taky nenudíte.
Já teda musím říct, že jsem čekala, že to bude horší, ale jde to, až na takové chvíle jako je ranní vstávání, budí se oba současně, Jakub pochopitelně hladovej a Eliška musí HNED čuat na átot ( čůrat na záchod ). Navíc pořád nechce jíst sama, teda ani jí to moc nejde, takže dnes jsem se dopracovala k tomu, že jsem kojila a zároveň krmila Elišku, fakt bezva, ještěže nemáme dvojčata.
Kubík už tolik nespí a v postýlce být nechce, takže jsme vytáhli babyvak a šátek a vesele nosíme. Prdíky ho trápí taky, ale řekla bych, že to není až tak hrozný, tak snad mu to vydrží.
Broskvičko: to jste si teda užili, děs, je to hrozný, když těm našim prťatům něco je a člověk neví co a jak.
Tak snad už to bude s kapičkama dobrý.
zoyano: máš přímo fenyklovej čaj, nebo nějakej jinej? Já se prolívám ráno a večer čajem pro kojo matky od Lerosu, taky obsahuje fenykl, ale myslím, že na ty prdíky teda zrovna moc nefunguje.
Valíku a Teruško: taky s vámi cítím a držím palce, ať už to vypukne. Miminka šup šup ven KONEČNĚ !!! ![]()
Deimosko : to společné spaní s Monikou v posteli ti fakt závidím.
U nás to nejde, takže musím Kubulu uspat před uložením, případně několikrát vstát a vrátit mu vyplivnutýho dudlíka a to mě teda neba. Problém je, že spím společně s Elindou v pokojíku na „letišti“, takže Kubu nemám kam umístit, na jedné straně hrozí zalehnutí batoletem, na druhé pád z postele. Ach jo !! Tak snad až trochu povyroste, půjde na „prostředek“.
![]()
valíku, Teruško: jak psala broskvička, užívejte ještě posledních chvilek klidu. Pak budete v jednom kole a odpočinek hned tak nehrozí.
Lostritis: tak to máte dost podobné jako my
Luky taky nejí sám (asi ho budu krmit do puberty
), sám se neoblíkne/nesvlíkne, sám si nedojde na nočník (si neumí stáhnout pořádně gatě a pak je zase oblíknout), prostě shrnu-li to, tak sám nic.
Krmení obou dětí současně jsem si taky zkusila (ale z bezpečnostních důvodů už radši neopakovala)…
Ahoj Lostritis, piju čistej fenyklovej, ale trochu jsem ho přechválila, zabírá, ale taky není všemocnej. Včera malej nechtěl spinkat až do 3h a pak zase spal až do 7h.
Už jsem ho pak musela vzbudit, aby mi neumřel hlady. Pan doktor chtěl dneska vědět, kolik tak při kojení sní, jestli si může dovolit mít tak velký přestávky na kojení. A tak ho zvážil před a po a Ondra vypil 100!! Tak mi pan doktor pogratuloval, že v tom případě nám nějakých 7 kojení denně stačí
No jo, já pořád říkám, že to je žrout:-)
zoyano, nam v porodce rikali, a i pak pediatricka schvalila, ze pokud mimi v noci spi, treba i 6 hodin, ze ho budit nemame - samo si to zaridi podle sebe (tj, az bude mit hlad, vzbudi se)…
Ahoj Zdenko, když mě Ondra usnul ve 2h a kojila jsem ho o půlnoci a pak jsem ho ráno probudila až v 7h. Takže měl pauzu 7h a pak jen tězko stíháme víc než 6 kojení… Já se jen bojím, aby neměl málo…
Ahoj holky, tak jsme doma. 3.12.08 se nám v 8 ráno narodil Kryštof,3430 a 49 cm. Porod začal naprosto pohodově ve 4 ráno, křížové bolesti po deseti minutách, v půl šesté jsme už jeli do porodnice, to už to bylo po třech, dorazili jsme tam a to už jsem byla na 5cm, takže hned na sál bez klystýru, dovolili mi jen sprchu, kolem sedmé začaly vypuzovací kontrakce, jenže najednou všude samý doktor a už mě vezli vedle, malý byl špatně dorotovaný, takže ten pohodový porod skončil císařem. Nechápu, jak si někdo může nechat udělat císaře na přání, já bych radši desetkrát rodila normálně, dost to potom bolí a člověk je úplně nemožný.
Tak snad už to bude jenom lepší. Jinak už jsem taky na:,–(ila dudlíka, malý je neskutečný sosal.
Ahoj holky,
Valíku, srdečně Ti gratuluji a přeju všechno nej, ale hlavně to zdraví aby sloužilo Vám oboum ![]()
Náš Matoušek měl zase koliku, holky hrůza běs. Podle stěrů nemá správnou mikrofloru ve střevech, takže jsme koupili probiotické kapky a budeme se modlit za zázrak. Poslední záchvat měl včera odpoledne, plakal a plakal, ale jak strašně:-(. Až jsem se z toho sesypala a plakala s ním a manžel chduák nevěděl koho utěšovat dřív. Ve středu jdeme do poradny a uvidíme co mudra vymyslí novýho. Prý mu nedělá kombinace kojení a příkrm, takže nejspíš skončíme s kojem:-(. Akorát nevím jak se to dělá, bojím se zánětu…
No nic, zuase se ozvu.
Holky přeju Vám bezproblémově prdící spokojené dětičky.
Pááá M