Listopad 2008

• Fotoalbum (23)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.1.09 08:11

Ahoj holky,
Kykoušku s těma obědama ze školy to je super. Kolik to tak stojí? Dá se tím ušetřit? Možná bych něco takovýho sehnala i tady.
Děsně peněz vydáme za jídlo… Snažím se šetřit kde se dá a i tak každej měsíc vyjdeme jen tak tak. Jen na bydlení zaplatíme 16500,– měsíčně. To je hypotéka a poplatky, k tomu Matík měsíčně tak 2500,– (umělá výživa a lékárna) no a jídlo. Do toho se nám většinou každej měsíc něco podělá na autě :evil: , fakt děs. Chodim jako strašák do zelí, ale na nový oblečení a holiče mi nezbývá ani koruna. A to se modlim, aby se doma nepodělal nějakej spotřebič.
Deimy s tím manžou jsme na tom co se týče PC stejně:-( a to se můžu rozčilovat jak chci. Ale naštěstí když mu řeknu tak jde a pomůže.
Hele s Mončou to je divný, že vůbec nespí. Co na to Mudr?
Jinak Matík taky slintá, ale že by už zuby… Nevim nevim. Ale je pravda, že děsně roste. Já už vyřazuju i 68 8O, všechno je mu malý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
12.1.09 10:33

Ahoj holky,
valím kukadla 8O , jak tady přibylo vašich zajímavých příspěvků :)
Broskvicko, to že Anetka vypadá, že se krásně dívá na kolotoč, tak to asi dělala jen proto, protože jsem ji zrovna fotila. Jinak pod ním vydrží asi 10 minut a pak se rozpláče. Hrazdičku zatím nemáme, ale mám ji objednanou, tak jsem zvědavá jestli zabere. Když Anetka nemůže v noci usnout, tak ji taky necháváme ať se vyřve. Hodně to pomůže a hlavně se tím unaví, že když ji potom vemu do náruče, tak za chvilku krásně spinká :)
Se spaním to má různé, někdy usne po kojení a někdy to trvá déle. Když se vzbudí v noci asi po půl hodině, co jsem ji dala spinkat (usíná kolem půlnoci), tak si ji vezmu k sobě a spíme spolu, protože to bych se jinak nevyspala, ale někdy vydrží a vzbudí se až s hladem. Zatím si na spaní v naší posteli nezvykla (ťukťukťuk). Jinak já spím v ložnici sama, manžel to hned od první noci vzdal a přestěhoval se o patro níž do obývacího pokoje. Je to pro mě lepší, alespoň mám volné pole působnosti, co se týče večerního kojení a manžela tím nebudím :)
Anetka se už krásně vzpírá na loktíčkách a zvedá hlavičku :)
Od soboty je z ní klidné dítě, skoro hned po kojení usne, což nebylo pravidlem a já jsem ji musela nosit a ukazovat věci v bytě. Když se to tak náhle změnilo, tak jen doufám, že Anetka nebude nemocná.
papa Denisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
12.1.09 12:18

Ahojky, Domik si to zlobení vybírá dnes. Teda o zlobení ještě nemůže být řeč, ale dnes nemám teda vůbec na nic čas :? . Tak ho půjdu dát ven do kočárku a tam vydrží tři hodinky. I když se docela bojím, že je tam taková zima. No ale musím, za chvíli přijdou děti ze školky a oni by mi ho po půl hodince zase vzbudili jak je znám :wink:

deimosko: Teda s tím spinkáním vlastně nespinkáním nevím. Asi bych se taky obrátila taky na mudr. Ale třeba je to někdy normální. Domik mi někdy prospí celý den a jindy mu stačí půl hodinky a pak usíná třeba až za 3 hodiny taky jen na 30 minut. A s tím manželem jsi mě uklidnila ( i když bych ti přála mít pomocníka za manžela). Člověk nad tím musí mávnout někdy rukou. Alespon, že vydělá nějakou tu korunku…

broskvičko: Nás obědy stojí 40 kč na osobu. Takže měsíčně 800. Je výhoda, že mám opravdu klid a čas na děti. A k večeři dělám studenou kuchyn, takže i tím ušetříme. A tatínkovi to nevadí, trochu mi nakynul přes svátky :lol: . Taky nás stojí dost nájem a věci kolem. Výdaje máme měsíčně kolem 25 tisíc. A stěma spotřebičema máš recht. Pořád něco nefunguje :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
12.1.09 12:25

Já jsem tady napsala něco špatně, tak to mažu. Příště musím číst pozorněji :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.09 15:10

Ahojky,
Deniso jo takže malá dělá modelku :lol:
Jak jsi psala, že tak spí celý den. Matul začal taky. Taky ho furt ošahávám, jestli nemá teplotu a něco na něj neleze. Ale zase na flašku je jako drak, takže si říkám, že možná sbírá sílu na další růstovej spurt. Ten by podle věku měl pomálu zasejc přijít co?
Deimy nevíš kdy to zasejc začne? Co Monča nechá Tě aspoň dneska vydechnout a Lukášek, dráček jeden?
Kykoušku, to je naprosto super cena. Za to neuvařím ani náhodou. To by mohlo našemu rozpočtu dost pomoct. Jdu se po něčem podívat :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
12.1.09 15:24

Holky, na:,–(ily jste mi brouka do hlavy, s těma obědama. Samozřejmě by se to i u nás šiklo, hlavně kvůli tomu, že já moc nevařím a manžel už je z toho vaření taky uondanej (nechce se mu, ani se moc nedivím)..... Taky se asi poohlídnu v místní základce, jestli tohle nedělají .....každý den bych v rámci prochajdy zabrousila i do školy, vyzvedla obídek a měla navaříno, to by bylo super! :lol:

Mám dotázek, co pijete přes den teplého? Nechce se mi do sebe pořád lít fenyklový čaj a kojící čaje, protože na některých je napsáno, že se mají pít max. 3 porce denně ...... pijete nějaký normální čaj? Jestli ano, jaký? Černý by se neměl, zelený prý také ne, bylinkové si netroufnu, protože se v bylinkách nevyznám … tak jaký? Melta se taky pořád pít nedá, i když si jednu až dvě denně také dám …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
12.1.09 15:57

broskvičko: další spurt by měl být ve 3 měsících, ale každé dítě to má samozřejmě jinak. Luky mě naštěstí vydechnout nechá (jen ho musím stále hlídat jako ostříž, aby si neublížil - nemá pud sebezáchovy, takže třeba nekouká, kam šlape. A jelikož nechodí, ale neustále běhá, tak často padá nebo někam narazí, když např. nevytočí nějakou zatáčku, neumí sedět v klidu na židli, takže taky pak padá … apod. :wink: :evil: ).

Spíš Monika mi dává zabrat, že přes den nechce spát. Jedině v kočárku je hodná a krásně tam spinká (i 3 hodiny). Ale ven se nedá chodit každý den - např. dnes to u nás strašně fičí, tak jsme ven nešli, a Monča dnes spala jen 2× půl hodiny (ale tu druhou půlhoďku jsem se teď snažila jí uměle protáhnout, že jsem ji 50 minut chovala - mi málem upadly ruce - a ona při tom polospala, polořvala, až nakonec usnula a teď spí zase půl hodinky).

kdo máte holčičky: budete dávat náušničky? Monika dostala od babičky k Vánocům, tak je dáme.

zdenko: já nepiju nic teplého. občas si dám 1-2× denně čaj pro kojící matky, ale ne každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
12.1.09 16:28

Ahoj holky, tak já piju tak 3× denně půllitrovej hrnek kojícího nebo fenyklovýho čaje a jinak čistou vodu. Taky už se mi to zajídá, ale třeba na ovocný čaj nemám chuť. Pila jsem ho v těhotenství a teď už ho nějak nemůžu…
A co se týče spinkání, tak Ondra spí některej den třeba jen 2× po půl hoďce a jindy, jako třeba dnes a včera je jak Šípková Růženka :D Teď třeba chrní už od 2hod. Tak čekám, kdy ho probudí hlad:-) První měsíc jsem ho kojila co 3 hoďky, kolikrát jsem ho i budila, aby se najedl a teď to nechávám na něm, že jí třeba po hodině nebo po 4 hodinách a zdá se že je spokojený, téměř nebrečí, fakt nádhera, začínám se nudit :D :D
Ještě k těm manželům, můj přítel je dost pracovně vytížený, navíc pracuje v Praze, takže cesta do práce je kolem 50 min. Ráno odjíždí před sedmou a vrací se kolem sedmé a když jede na nákup (2×týdně), tak ještě o hodinu později… Moc si ho přes týden neužijeme. Ale o víkendu se nám to snaží vynahradit, vaří, chodíme na procházku a hraje s Ondrou „hru s dudlíkem“ (já vyplivnu dudlík a schválně jestli mi ho stihneš dát zpátky, než začnu brečet) i několik hodin denně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
12.1.09 16:48

Ahojky,
Broskvicko, tak jestli to je tím, že sbírá síly na růst, tak to ji nechám spinkat a nebudu se bát. Docela jsi mě uklidnila :) Zatím pořád používám vel. 56, ale už by to chtělo změnu :)
Deimosko, taky máme náušničky. Jsou ještě z doby kdy jsem byla malá. Měli jsme píchat ouška minulý týden v úterý, ale Anetka měla trošku vyrážky, tak jsme ouška zatím nechali v klidu. Pokud to výjde, tak bychom měli jít na propíchnutí oušek 27.ledna. Docela mám strach z toho, že ji to bude bolet a bude se nám špatně kojit. Do týdne by se to prý mělo zahojit. Ty jdeš kdy na propíchnutí?
Anetka už opět usla, tak jdu žehlit. Tím, že Anetka tak spinká mám alespoň čas na domácí práce. Uvidíme jaká bude noc.
Krásný zbytek dne. D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
12.1.09 17:01

Deniso: my teď zahazujeme velikost 62 a přecházíme na 68, ale mám i svetřík vel. 56, který Monče stále je. Kombinézku vel. 56 nosila Monča až do doby, kdy měřila 57 cm ;) Někteří výrobci holt dělají oblečky větší, jiní menší, než je uváděná velikost.

Uši budeme píchat až po prvním očkování hexa vakcínou (očkovat jdeme 28. ledna), tak pak se s dr. domluvím na nějakém termínu. Monika dostala nové náušničky, jsou takové maličkaté 8O - mnohem menší, než jsem jako dítě nosila já, Prý jí vydrží asi jen do 1. třídy a pak se koupí nové, které si už třeba sama vybere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
12.1.09 17:44

My uz taky nosíme 62 - 68 velikosti :) Ale je to taky trochu tím, že používáme látkové pleny, takže má fakt macatou prdelku - říkáme mu bakulík cvakulík :P
Ale hořejšky může mít některé pořád i 56. Na druhou stranu, zvykli jsme si oblékat pouze do overálku (na doma), a na ven ho v tom overálku a mikině rovnou šoupnu do kombinézky (přidám nějaké ponožtičky na nohy, případně takové ty látkové botičky, na hlavu čapku a rukavičky). Takže ty hořejšky snad kromě mikin neužijeme.
Jo a mám některé oblečení velikosti 56, které ani s jednorázovkou neoblékl hned po porodu. A to měřil 51cm… Výrobci v těch velikostech holt nemají jednotu … :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
12.1.09 19:21

Ahoj, tak to jsem ráda, že jsem některým maminkám s těma obědama kápla do noty :wink: . Máme polévku a hlavní jídlo v tom, takže se najíme dosti.
Jinak k tomu pití piju hlavně neperlivou vodu, kojící čaje, ovocný čaje, mléko, slaboulinkaté kafe výjmečně :oops: . Zkouším malé množství džusu, ale ne pomerančový.
Velikost máme 64, ale už budu dávat 74. Sice mu to není moc malé, ale je to těsnější, tak at má pohodlí. 56 jsem mu nenandala :) . Kdyby neměl široké balení, tak jo. Už široké balení nemáme od 6týdnů. To jsem se divila. U dvojčat jsem musela dávat až do 4 měsíce a nález měli úplně stejný. Koukám, že časy se mění :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.09 11:03

Ahoj holky,
Matulík chrní, tak píšu:-).
Zdenko já piju hlavně čaje ovocný a černý celej den. Jenže už nekojím tak je to jedno.
Deimy teda máš co dělat, abys Lukyho zachránila. Občas se to asi i nepovede viď? Padá aspoň tak aby si co nejmíň ublížil?
Hele nezabral by na Monču třeba meduňkovej čaj kdybys pila? Že by jí to mohlo zklidnit a pomoct usnout.
Jsem tady manžu pomluvila. Musím to napravit. je pravda že taky dojíždí do práce každej den skoro 2 hodiny tam a 2 zpátky, stará se o nákupy a zařizuje co je potřeba. Snaží se i vařit, což velmi oceňuju a na procházky s námi chodí pokaždý když jdeme a je doma. A když mu řeknu tak pomůže. Tak snad jsem mu vylepšila reputaci:-).
Deniso já bych jí nechala spinkat, šak už je to velká holka. Sama pozná kdy má hlad. Já Matulku budím jen přes den, když se jeho spaní blíží v kuse 5 hodinám, protože mám strach aby mi pak spal v noci :roll: .
S těma oblečkama máte pravdu, protože nám už pomalu nejsou některý 74 a zase má dupajky v 68 a ty mu jsou akorát. Máme problém s takovýma těma dlouhýma hubenýma. Nevejde se nám tak pupík a taky nožky a pacinky máme takový oplácaný :lol: . Holt 6 kilo je 6 kilo :P .
Kykoušku s obědama to byl fakt super tip. Nemá Dominiček potíže se spaním po kafi? Když jsem kojila tak i po slabým s tím naším bročkem nebylo k vydržení…
Tak upírek už se vrtí tak mažu. pááááá Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
13.1.09 12:37

Ahoj, občas bývá dlouho vzhůru. Ale jestli je to po kávě nevím… Já si ji dám jednou týdně :? . ale od doby co kojím, tak vymetám špíz po sladkým. Nemůžu přestat, jak si dám čokoládu, tak pak musím bombon, potom zase něco. Zastaví mě až spánek :roll: . A to jsem byla vyloženě masový tip :wink: . Hlavně, že nepřibírám. Sním co chci a váhu mám stejnou a ještě někdy hubnu. Bojím se až přestanu kojit, že mě to půjde rychle nahoru 8O .
Chtěla bych s kojením přestat na půl roce a dávat sunar. Ale odstavovat ho na ráz nebudu. Zvyknou si pak prsa třeba jen na ranní a večerní kojení? Hodně trpím na záněty, tak nevím jak na to :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
13.1.09 12:43

Ahoj, občas bývá dlouho vzhůru. Ale jestli je to po kávě nevím… Já si ji dám jednou týdně :? . ale od doby co kojím, tak vymetám špíz po sladkým. Nemůžu přestat, jak si dám čokoládu, tak pak musím bombon, potom zase něco. Zastaví mě až spánek :roll: . A to jsem byla vyloženě masový tip :wink: . Hlavně, že nepřibírám. Sním co chci a váhu mám stejnou a ještě někdy hubnu. Bojím se až přestanu kojit, že mě to půjde rychle nahoru 8O .
Chtěla bych s kojením přestat na půl roce a dávat sunar. Ale odstavovat ho na ráz nebudu. Zvyknou si pak prsa třeba jen na ranní a večerní kojení? Hodně trpím na záněty, tak nevím jak na to :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí