Listopad 2008

• Fotoalbum (23)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1493
19.1.09 21:12

saxano: já myslím, že si tě pamatuju. Ty si mě ale asi pamatovat nebudeš … možná jsi mě občas viděla u přebalovacího pultu. Jsem hodně mrňavá, drobná, kratší hnědé (tehdy neustále rozcuchané) vlasy.

Kykoušku: tu váhu ti zvidím. A přesně jak píšeš, když jsem už nekojila po prvním porodu plně, tak mi váha začala stoupat. Takže od 6 měsíců to pak lezlo nahoru :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
19.1.09 22:44

Jejda, tak to budu kojit do konce života http://smajlici-1.ic.cz/…ni/3/125.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
20.1.09 10:25

Ahoj holky :)
Broskvička: no to je teda pěknej obřík, my jsme měly 8.1. 5300, hodně jsme zhubly v porodnici, malá nechtěla pít… nevím, proč jsem se tlačila se 4Kilovou Ninou, když jsem si domů vezla 3,5 kilovou :) Ale doháníme to…
S šátkem, také se jí v něm zezačátku moc nelíbilo, ale teď už se směje, jen jak vidí, jak to na sebe motám, teď mi v něm usnula zase. Je opravdu zlatá :)

Kykoušek: no už si pořizujeme zbrojní pas, všichni okolo mě mají kluky, tak to pak bude jednou boj :)

Demoiska: baráček stavíme v Andělské Hoře, to je kousek od Chrastavy, jestli znáš :) Takhle podle popisu nevím, ten první den jsem byla dost mimo :)

Jinak já mám kaky dole víc, než jsem nabrala, ale slon jsem pořád :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
20.1.09 11:38

Ahojky,
Saxano , máš krásnou holčičku. Nedivím se, že je tak hodňoučká, ona jako andílek i vypadá :-) :)
Broskvicko , máš doma obrovského chlapáka. Pěkně ti přibývá na váze :)
Deimosko , mám podobného nespavce, jako je tvoje Monča. Teď uvažuji, jestli to náhodou není tím, že se narodily ve stejný den. Jedna maminka z porodnice, která porodila také 29.10, tak má syna taky nespavce. Budeme to holt muset vydržet, snad se to spraví :) Z toho, jak Anetka nespí už vypadám jako smrtka, kruhy pod očima a totálně strhaná, ale to asi není nic proti tobě, když máš ještě jednoho lumpíka na starost.
Valíku , děkuji za tipy na mastičky. Zatím zabírá řepik a bepanten, ale jestli se ji to bude objevovat pořád, tak asi nějakou z mastiček zakoupím. Taký máš s malým problémy a lítáš po doktorech, to máme podobné.
Anetka je taky žrout. Teď ji kojím, co dvě hodiny. Připadá mi, že mám prsa úplně vypité, ale asi tam mlíčko je, protože je spokojená. Příští úterý s ní jdu na tříměsíční kontrolu, tak uvidíme, jak přibývá :)
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
20.1.09 14:36

Deniso: taky mám prsa pořád vypitá :? U mě se to navíc kombinuje ještě s tím, že Monča nechce jíst - průměrná doba kojení je u ní 30 vteřin až 1 minutu (je sice fakt, že hltá strašně rychle, ale pak se začně kroutit, že ji bolí bříško nebo polkla vzduchovou bublinu a je konec …). Kojím taky každé 2 hodiny ve dne i v noci. Dopoledne nechce jíst vůbec, takže veškeré pokusy o kojení skončí neúspěchem. Na 3měsíční kontrolu jdeme za týden ve středu, tak uvidím, jestli vůbec něco přibírá (pokud jo, tak strašně málo).

Broskvičko: Máš doma pořádného cvalíka. Můj syn měl před 3. měsícem taky přes 6 kg a v roce pak jen 9 kg - vyžle je to dodnes. Monča má teď jen něco málo přes 5 kg.

Saxano: se nedivím, že jsi byla první den vykulená. Určitě si mě pamatovat nebudeš, protože hned ten druhý den jsem pak šla domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
20.1.09 18:17

Nazdárek holky, tak jsem se konečně utrhla a snad zvládnu něco napsat. V pátek jsem se s dětma vrátila od našich a od té doby téměř nepřetržitě chovám mimino. :? No, trošku přeháním, v noci soí slušně, ale přes den jenom na ruce, v šátku a teď už HODINU 8O v kočárku. A když nespí, tak brečí jako divej, nojo u našich jsem měla na starost jen jeho, tak si zvykl. 8)
Saxano: taky tě tu vítám, holčičku máte moooc pěknou.
To by mě teda moc zajímalo, jak to děláte, že hubnete. :twisted: Já mám pořád o deset kilo víc, než před těhotenstvím, porod mě „přišel“ jen na nějakých sedm kilo a od té doby nemám dole ani deko. A to se teda nějak zvlášť necpu, není čas. :wink: No každopádně kojení u mě nezabírá. :roll: Aaa panáček se vzbudil, jdu na něj, tak snad brzy paaa. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.09 18:49

Ahoj holky,
nooo já vím, že váží až moc, ale on se prostě nedá odbejt :? . Já ho krátím jak to jde, ale zasejc se mi nezdá, že by byl tlustej. Je hodně dlouhej aspoň v tělíčku jo. Špíčky má akorát na nožičkách a druhou bradu pod bradou:-)…
Doktorka nás příští týden pěkně sprdne :? . Jenže řekněte miminu, teď budeš držet dietu 8) .
Teda Saxano 5300 gramů jsme měli v šestinedělí teda spíš nějak před:-). Ale zase holčičky jsou určitě lehčí a menší. Aspoň myslím.
Deimosko ještě chvilku mě uklidňuj, že náš Matík není nadprůměrně těžké dítě :wink: .
Deimosko, Deniso jak je možný, že ty Vaše holky nespí. Co čaj z meduňky kdybyste si daly? Nepomohlo by to? Náš Matul chrní skoro furt, ale teplotu nemá… Spí v noci tak cca 12 hodin a přes den nejmíň 4-5.
Valíku opatruj se a hooodně síly!
Lostritis taky nespíte? Jak to? 8O
Hele s tou váhou, tiše závidím. Mě zbyly 3 kila a k tomu jsem za vánoce 3 přidala, tak se teďka snažim nežrat. Zbylo mi docela břicho a né a né s tim hnout. Mám tu kůži takovou vytahanou, co s tím? :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
20.1.09 21:02

Ahoj holky, to je teda počasíčko, že? Tady na horách je to jedna velká čvachta :roll: . Ještě, že mám trojkollu, to se řídí samo :wink: .

broskvičko: já mám taky cvaldu, vždyt už máme skoro 7 kg 8O a to je kojenej. A přesně jak píšeš, že má podepíranou bradu bradou :lol: a faldiky na stehýnkách. ted mu tam raší třetí :lol: . A dietu mu nemůžu naordinovat. Ale však oni to vyběhají až budou větší. A doktorka nic nenamítala, tak to asi je ještě ,, v normě''.
Jinač mě taky chrní, tzedk aaž dost. Usíná mi v deset večer a budí se až v 9 hodin a přes den naspí 5 hodin určitě.
Saxano: to je dobrej nápad, kolem dcerky se taky začínají motat kluci :wink:
deimosko: a pláče hodně často malá hlady? Pokud ne, tak ji to stačí. Kamarádka kojila jen ráno a večer před spaním. Malá jí přibírala a stačilo ji to takhle. Tak uvidíš co na to dr. a váha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
20.1.09 21:31

Lostritis: já taky při kojení nehubnu. Ani po prvním porodu. Na původní váhu jsem se dostala jen tím, že jsem neměla čas na jídlo. Ale je fakt, že když jsme pak začínali s příkrmama, tak jsem zase přibírala, protože už jsem kojila míň. Teď mám stále nahoře 4 kg a nechce to zmizet :?

broskvičko: mně Monča často nechce spát, protože se málo nají, anebo ji bolí bříško. Ale v kočárku vydrží spát i 4 hodiny 8O A s tou váhou … Monika má teď skoro v 3 měsících jen 5,2 kg (ji doma vážím na dospělácké váze, tak je to nepřesné) - při odchodu z porodnice měla 2,87 kg.

Kykoušku: jak už jsem psala broskvičce, malá pláče hlady, když se moc nenají. Ale jinak jí to, co vypije, po fyzické stránce stačí. Má taky faldíky, čůrá pořád a kaká většinou každý den. Když se podaří, že se nají hodně a kojení trvá třeba 20 minut, tak spí samozřejmě déle a je spokojenější, ale to se stává málokdy, že by byla při kojení klidná a vydržela tak dlouho. Váha u kojených miminek se moc neřeší - pokud přibírá, tak je to v pořádku, takže nevadí, že už má Dominik skoro 7 kg, buď ráda, že mu chutná - co já bych za to dala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
20.1.09 22:02

Já jsem ráda, že je to malá kulička. Alespon nemá potřebu v noci baštit a nechá mě po tom náročným dni vyspat a nabrat energii. Jinak nevim jak bych to zvládla :roll: . Jejda, asi jsem přehlídla to že pláče hlady. No uvidíš jak váhově na tom bude. Dr ti poradí co dál. mě když pláče a už nevím co, tak mu dám nabumbat a je klidnější. tak třeba to zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.09 08:49

Ahoj holky,
jdu pracovat, tak Vás v rychlosti čtu:-).
Hele jak je možný, že u kojenejch dětí neva když pěkně přibíraj a na nás nekojený lahvičkový koukaj skrz prsty? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
21.1.09 09:26

Lostris: no kojíme a denně tak 3 hodiny s kočárem venku, malou doma v šátku s jde to nějak samo :)

Broskvička: no to víš, my jsme holčičky, tak si musíme váhu hlídat :D Uvidíme, kolik bude mít teď. 5.2. jdeme do poradny, na naušničky a na očkování:) A s tím krmením, asi je to na každé doktorce, my tady máme na obvodě dvě a každá to bere jinak… A asi u nekojených dětí, když hodně přibíraj, tak si myslí, že je mámy cpou, u kojených nevíš, kolik toho vytáhnou :)

Demoiska: včera ve městě mě zastavil nějakej klučina, tak 10 let tipuju a říkal, jé vy jste byla s mojí mamkou v porodnici :) Taky jsem věděla kulový a takovej prcek si mě pamatuje a to rodila ve stejný den :) Asi to bude tím chaosem, co tam byl. Jo a byli jste v novinách? Naše fotky aktivně ztratili, šmejdi jedni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
21.1.09 15:50

broskvičko: u přibírání kojených a nekojených dětí je to jak psala saxana - u kojených v podstatě nemáme možnost regulovat, kolik toho vypijou, u nekojených to regulovat jde.

saxano: tak to by mě taky překvapilo 8O Nedivím se, že si třeba nějaká mamina, co tam rodila, pamatuje, kdo v porodnici byl, ale toto bych fakt nečekala. Já si tě sice taky pamatuju, ale třeba ve městě mezi lidma bych tě nepoznala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
21.1.09 20:59

Ahoj holky, teda koukám a nám se tlačí snad zoubek http://smajlici-1.ic.cz/…onky/003.gif.

Dnes jsem nějaká přetažená, vždycky vydržím do půl noci koukat na televivi, ale dnes to zabalim v deset :roll: . Zítra jdu s Kikulkou na kontrolu, tak už od pondělí půjdou pěkně do školky a mamina bude odpočívat. Miminko je nevrlé, jestli ten zoubek, nevim…
Tak zatim ahoj, jdu koněčně do vany :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
22.1.09 00:13

saxano: zapomněla jsem ti odpovědět na ty noviny. Fotku tam nemám, Moniku jsem nenechala vyfotit, protože byla celá rudá (se osypala asi 2. den po porodu) a stále řvala. Tak jsem si řekla, že něco takového do novin dát nemůžu :wink: A že ztratili vaše fotky, to musí naštvat. Koukala jsem na internet a stalo se jim to už několikrát :evil:

Kykoušku: teda … už zoubek? No, mohl by to být, není to zas tak neobvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí