Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, zdravím v letu. Matík je teď hodně neklidnej. Pobrekává a nevim čím to je. Že by i miminka měli růstový bolesti? Nevíte? Teď spinká a u toho fňuká
, tak ho chodím hladit a utěšovat. Budit ho nechci, radši když to bolení zaspí…
Teda s tím kojením versus lahvička mi teda dáváte. Jak byste chtěli omezit mimino od jídla? To přeci nejde. Když mu nedám dosyta, tak nám zbourá řevem barák ![]()
Včera jsme byli v Motole na kyčlích a čekali jsme tam 1,5 hodiny! Děěěs. Naštěstí nález 1b, trošku zatuhlé a proto máme cvičit a za 2 měsíce na kontrolu, prpotože prý ještě nemá jadýrka. Tak sem za 2 měsíce zvědavá. No a ve středu 28 jdeme do poradny ve 3 měsících. To sem zvědavá, co nám paní mudra poví:-). Taky jestli bude už očkovat. Matulík má očkování na ramínku pořád podebraný. Se mu to nezahojí snad nikdy.
Mějte se krásně a dejte pusu mimčátkům od tety. Pááá Monika
broskvičko: můj syn trpí na růstové bolesti už od narození, takže tím i odpovídám na otázku, že mimča mohou mít růstové bolesti. Syn na to trpí doteď. Ale asi až v jeho 2 letech, kdy konečně uměl říct, co mu je, jsem si zpětně spojila, že to má už od miminka, protože vždy se při těch bolestech chová stejně. Jako miminko jsem si myslela, že ho třeba trápily prdíly, ale byly to růstové bolesti.
Ahoj holky,
Broskvicko, musíš Matýska stále balit do širokého balení? My jdeme na kontrolu kyčlí 4.února, tak jsem zvědavá, jak Anetka dopadne. Už mě docela nebaví dávat ji to široké balení. Ale nějak to vydržím, hlavně ať má kyčle v pořádku. My jezdíme s kyčlema na polikliniku na Barandov a tam je během 5-10 minut hotová, jde to tam poměrbńě rychle ![]()
Tak to jsem nevěděla, že mimčo může plakat i proto, protože roste. Tak teď už asi vím proč je Anetka tak neklidná.
Holky, jak jsem psala, že s krví to má Anetka dobré, tak dneska mi přišla zpráva z Motola, že má zvýšené jaterní testy a na kontrolu bychom měly přijít dřív a to už 5. února. Zítra budu té doktorce volat v kolik bychom tam měly přijet, protože nás objednala až na 5. března
.
Včera už přivezli hrazdičku, kterou jsem Anetce objednala. Když Anetka pod tím leží, tak většinou musím být u ní, protože jinak se hned rozpláče. Tak snad někdy dostane rozum ![]()
pááááá Denisa
Ahojky,
Deimy díky. Aspoň vím proč tak fňuká a je neklidnej… Co myslíš mohlo by pomoct ho třeba nějak ho masírovat? Asi blbost co? Nebo teplo? Jenže on se dost potí i normálně…
A to furt tchýně straší, že ho málo oblíkám:evil:
Deniso neboooj malá bude OK. Šak je to holka šikovná. S tou hrazdičkou to je divný, že pláče. My jsme koupili tu nejobyčejnější v Globusu a byl z ní úplně odvázanej. Nejsou tam nějaký ošklivý hračky? Já jsem zjistila, že nejvíc se mu hrazdička líbí když tam má pověšený úplně obyčejný umělý barevný kroužky nebo chrastítka. Má moc rád všechno co je žlutý a světle zelený - proto taky miluje Fifi z Květíkova:-).
K těm kyčlím: Široký balení nedáváme, protože nám řekli, že to není potřeba. Jen cvičit žabáka aby nebyl zatuhlej, ale děsně se brání a vzpouzí. Dycky je to boj ![]()
Ahojky,
Broskvicko, taky tam jsou obyč. hračky. Jsou tam klíče, plyšová kostka, lvíček (to je taková kulička) apod. Chvilku pod hrazdičkou vydrží, ale pak jí to přestane bavit koukat se na ty zavěšené hračky a začne pofňukávat. Pak si k ní sednu a různě s těmi hračkami blbnu, tak pak se směje. Myslím si, že pod hrazdičkou nechce být sama. Máme ji od včerejška, tak to chce asi zvyk. Pod kolotočem, ale taky nevydrží moc dlouho. Každý mi říká, že po třetím měsíci se to změní, tak jsem zvědavá ![]()
To máš super, že nemusíš dělat široké balení, je to docela děs běs. Trošku doufám v to, že až půjdeme s kyčlema na kontrolu, tak doktor mi řekne, že už ji tak balit nemusím. Žabičku taky cvičíme
.
Taky doufám, že si Anetka to zdraví vybojuje, asi ji nic jiného nezbude. My máme pořád nějaké problémy ![]()
pajík ![]()
broskvičko: pokud jen fňuká a je neklidný, tak myslím, že nejlepší je pro tak malá miminka tu bolest zaspat. Teplo by pomohlo taky, ale jen na tu část těla, kde to bolí (což u mimča poznáš asi těžko). Jen by neměl prochladnout, stačí ho oblíkat tak nějak normálně.
U nás to kvůli růstu bohužel byl a stále je naprosto hysterický pláč, jako by mu ruce řezaly. Lukyho při růstových bolestech bolí nožičky v kolenou nebo lýtka. Výjimečně ho bolí ještě k tomu ruce. Jelikož je už větší, tak mu mažu nožičky asi od 2 let francovkou (beru to jen jako placebo efekt), pokud to „nezabere“ a je kvůli tomu prořvaná noc, dám ibalgin sirup proti bolesti (ale to až u větších dětí).
Deniso: ona si na hrazdičku zvykne. Možná je zmatená, že nad ní něco visí a třeba toho tam je na ni ještě moc. Ale každodenním tréninkem se to určitě bude postupně zlepšovat. Já jsem Monču dávala pod hrazdičku docela brzy (od 4 týdnů), tak je už zvyklá. Některé hračky, co na ní visí, se jí líbí víc, jiné míň. Ale píšeš, že se na hrazdičku směje, když někdo třepe hračkama, tak asi ze začátku bude vyžadovat něčí přítomnost a později se na to vrhne sama ![]()
Ahojky,
tak u nás dneska hrazdička néééé. Dneska kolotoč, ale běda jak se přestane točit a hrát
.
Deniso a dosáhne na hračky? Matula to vysloveně kaká, když na to nedosáhne… Jak na ně může sahat a mlátit do nich, tak je spokojenej a když některou nacpe do pusy, to je teprv i když teda ruce pořád vedou, už má na nich lišej
. Široký balení nezávidim, my jsme dávali do první kontroly na kyčlých a byl to děs. Měl prdku výš jak hlavu, tak se vztekal, protože se mu vracelo jídlo, tak jsem ho různě podládala, no horor. Snad už Vám to taky zruší. To se malá poměje, ta svoboda pohybu:-). A to zdravíčko bude určo lepší a lepší. Ze všeho vyroste
Deimy hele ta francovka je dobrej nápad a je klidně možný, že se mu po ní fakt uleví, protože přeci jen hodně prohřeje. Ještě že jí zatím nechce pít
.Deimy a co Monča? Už jí to brečení přechází? Už to bude slečna veliká příští týden:-). Teším se na zprávičky jak jste na tom:-).
Kykoušku gratuluju k zoubku
. Dostaneš na šaty
? Máš šikovnýho chlapečka. Jen se klidně pochlub. Já to ráda čtu a s Matulíkem nesrovnávám neboj. Každý dítě je unikát a jedinečný a je to tak správně.
No tak dneska to nevypadá, že bych uklidila. Dneska máme fňukací den ![]()
Ahojky,
Broskvicko , na hračky dosáhne, ale zatím se do nich ručičkama moc nestrefuje, ale to snad časem příjde
. Teď zrovna spinká, tak mám čas se alespoň v klidu nasnídat a napsat pár řádek ![]()
Anetka už si na široké balení zvykla, děláme ho už od půlky listopadu
. Je pravda, že když se víc pokadí nebo víc čůrá, tak ty dvě plínky navíc zachraňují oblečení ![]()
Kykoušku , gratuluji k prvnímu zoubku
Plakal Dominiček moc? Mě taky nevadí, že Dominička chválíš, alespoň vím co nás čeká ![]()
V úterý mám šílené lítání po doktorech. Brzo ráno pojedeme k Apolináři na kontrolu po očkování proti TBC a pak do Řeporyj k doktorce na tříměsíční kontrolu a snad i propíchnutí oušek. Snad se Anetka dost napapá, protože bych ji neměla kde nakojit. Doufám v to, že když bude v kočárku, tak bude celou dobu spinkat ![]()
Ahoj holky, zase se ozývám po delší době, vždycky si všechno přečtu a než se odhodlám něco napsat, tak Ondra začne kňourat, znáte to:-)
Saxano, vítám Tě:) Kykoušku, gratuluju k prvnímu zoubku
Broskvičko, s tím kolotočem to je u nás úplně stejný, moc se mu pod ním líbí, ale běda, když se přestane točit a hrát…to mě ale po deseti minutách věčnýho natahování přestane bavit. Škoda, že nemáme nějakej co hraje alespoň 5 min ![]()
Jinak se taky musím pochlubit. Začali jsme Ondru koupat mezi 7-8h každý večer, pak ho nakojím a jde do postýlky a pak už ho jen chodíme konejšit, když pokňourává. Někdy usne za čtvrt hoďky, někdy za hodinu, ale pak už chrní celou noc a vzbudí se jen 2× na jídlo a pak až kolem 8-9h ráno. To je fakt super. Jen doufám, že mu to vydrží, že nejásám předčasně ![]()
V úterý jdeme na kontrolu ve 2 měsících, tak jsem zvědavá kolik přibral, tipuju to na 5,5 kg.
Ahoj holky,
už se vašim mimčům začínají zabarvovat očíčka? Monča je má zatím stále šedá. Luky se narodil s úplně černýma očima a kolem 4. měsíce mu začaly hnědnout. Teď je má hnědé.
Kykoušku: je možné, že Kristýnka ty růstové bolesti běžně ani nevnímá, jen třeba při procházce, když trochu prochladne, si toho může víc všímat. K dr. bych s tím asi nechodila, uvidíš časem. Dokonce ani já jsem ještě s Lukym kvůli růstovým bolestem u dr. nebyla, ale jedna revmatoložka mi přes internet poradila právě ten ibalgin sirup, protože to prý může některé lidi bolet opravdu hodně.
U Lukyho se růstové bolesti projevují většinou ve spánku - najednou se z ničeho nic uprosted spánku rozeřve, jako by ho na nože brali, a leží na břiše schoulený do klubíčka. Ale někdy to mívá i přes den (spíš k večeru, to pak vím, že bude následovat prořvaná noc).
broskvičko: Monča stále řve a stále má problém s jídlem (vydrží jíst max. 1 minutu, výjimečně déle). Ale řekla bych, že s tím, jak je starší, se řvaní zlepšuje, protože se dokáže víc zabavit hračkama, rukama v puse, zkouší hračky chytat. A poslední týden začíná mít nějaký režim. Přes den toho sice moc nenaspí, ale jak je za celý den unavená, tak mi teď chodila spát už mezi 19:30-20:30 a vstává pak kolem 8 hod ráno (mezitím se budí několikrát - 3-4× - na kojo, ale hned zase usne).
náušnice: já jdu s Mončou příští týden na 3měsíční prohlídku a na první dávku hexa vakcíny. Tak se s dr. domluvím na píchání oušek - nechci, aby jí to píchali ve stejný den jako očkování, aby neměla moc utrpení najednou, tak snad to bude taky co nejdřív, dokud si na uši vědomě nesahá.
Zdravim Vás, tak dnes mám vygrutováno jak na Vánoce
, muže jsem pustila na pivo, tak mám zase klid doma a zítra vyrážíme na sánky. Jsem ráda, že snad s těma pokrokama nevytahuji ![]()
Na šaty asi nedostanu, určitě mi koupí prstýnek jako u dvojčat
. Děkujem za gratulaci k zoubku. Zdál se mi trochu nevrlí a hodně uplakanější - hlavně to slintání. Ale děti u zoubků snad ani nebrečely. Zdá se mi, že to přešly v klidu a bez teplot. Deimy, děkuji za radu. Možná to bude tím růstem. Jinou příčinu jsem nenašla. A oči máme zabarvené od ukočeného šestinedělí do hněda. Musím končit, malej má hlad a pak půjde pěkně do hajan. Snad jsem nezapoměla někomu odepsat
. Papa
Ahojky,
moment, to vypadá, že máme hoví v kalhotách
.
No jo bylo tam:-).
Tak očička má takové šedomodré, v porodce měl tmavěmodré. Manžel má zelené a já šedé tak uvidíme.
Tak už tu na mě zase ječí, tak musím mazat.
Páá napíšu jindy ![]()
ahoj holky,můžu zatím k vám než se mi v novém tématu někdo objeví na pokec? Rodila jsem v září 2008,tak snad se tu nějaká maminka najde ![]()
anetta: na září/říjen tu diskuse je, ale vůbec to tam nežije: https://www.emimino.cz/modules.php?… I my tu máme mimča ze září (teda asi jen jedno), ale narodilo se předčasně.