Poradna duly
Jana Čurdová
broskvičko: Luky bohužel nepadá inteligentně a navíc se z pádů vůbec nepoučí, takže klidně spadne 10× úplně stejně
S tím nespaním Monči … ona právě spí krásně v kočárku, pak v noci relativně taky, jen přes den nemůže zabrat (když je doma a ne v kočáru). Včera jsem ji zkusila uchovat (50 minut jsem chovala) a pak spala doma 3 hodiny
Tak jde možná jen o to, abych vymyslela metodu, při které usne tvrdě.
Kykoušku: s kojením jen ráno a večer by neměl být problém. Já jsem pak ke konci kojila už jen v noci a ráno a takto mi to vydrželo hodně dlouho. Ze začátku jsem párkrát ještě odsála a pak to šlo v pohodě.
Ahojky,
já piju černý a kojící čaj a obyč. vodu. Když jsem řekla doktroce, že piju ovocný čaj, tak mi řekla, že ten pít nemám a že mám pít černý. Tak nevím.
Broskvicko, Anetku musím budit na kojení, páč když se nevzbudí a krásně se prospí, tak pak nemůže zabrat v noci a to zase já bych klidně zabrala ![]()
Jinak jsem objevila doma dupačky vel. 56, ale jsou ji ještě velké ![]()
Holky nevíte co všechno můžou a nemůžou kojící matky? Anetka už má skoro měsíc po obličeji svědivé vyrážky
. Když už si myslíme, že to mizí, tak se zase nějaké objeví. Snažím se nejíst nic aromatického, žádné citrusy. Fakt nevím proč se ji ta vyrážka pořád objevuje. Doktorka mi řekla ať ji mažu vitamínovou mastí, ale ta pomůže jen na chvilku
. Nemáte nějakou radu?
Kují ![]()
pa Denisa
Tak to je dobře, snad to půjde u mě lehce… už jsem si teda s kojením užila svý ![]()
Deniso: Domik má taky citlivou pokožku. Když už mu teda vyléčím pupínky, tak má pro změnu pupínky ve vláskách
. Doktorka mi radila pokaždé koupat v řapíku a obličej mazat Ondřejovkou. Ale ne moc, aby nebyla pokožka přemaštěná. Tedka má kůžičku jako dětskou prdelku
, jen ty vlásky ještě…
Také se vyvaruji všemu kyselému, citrusovému apod. Těžko říct z čeho to je
. Ale ten řapík hodně pomohl.
Ahoj holky,
Deimy teda tak to je blbý, že se Luky nepoučí. Ale je ještě malinkej. Snadky časem na to přijde. Neber to ve zlým, ale to vypadá, že máte na chirurgii předplatný viď?
Gratuluju, že se Ti Monču podařilo uspat doma
, kočička malá. Musí být strašně unavená, když celej den paří.
Denis, toho se taky bojim, aby pak spinkal v noci. To bych nepřežila v noci strašit
. Naštěstí je zatím prcek spací. Klepu to na stěnu, aby mu to vydrželo.
Hele s tou vyrážkou, nemůžou to bejt potničky? S těma jsem si užili pořádně…
Kykoušku co je to ta ondřejovka. Matík má děsně suchou kůžičku na čele a okolo očiček. Ve vláskách má takový to co mají miminka, na to platí dobře dětskej olejíček, ale na to čelo nám zatím nic nezabralo…
Já jsem teď před hodinou byla krkavčí matka a to jsem nechtěla. Vařila jsem halušky. Matulík spinkal a zrovna když jsem je začala sázel do hrnce, tak se probudil a tooolik plakal a já ho musela nechat, páč by se mi to celý na plotně pokakalo
. Chudinka můj malej, jak mi to pak vyčítal u lahvičky
. Ale teď už zase spokojeně spinká. Snad mi to odpustil…
Ahojky,
Kykoušku děkuji za radu. Teď to mažu bepanthenem a docela to zabralo. Jen kdyby si to Anetka tolik neškrábala, chudinku to asi musí hodně svědět
Má to pořád zarudlé. Ten řapík koupím, jen mi prosím poraď v jaké to je formě?
Broskvicko závidím ti tvého spícího andílka. Anetka byla včera vzhůru od půl desáte ráno až do půlnoci. Jen asi na půl hoďky usla v kočárku a pak jsem se jí pořád musela věnovat. Doktorka potničky vyloučila.
Zítra jdeme na kontrolu s krví do Motola, tam mi možná taky poradí, co na ty tvářičky. Doufám, že protilátky, které má ode mě, už v tělíčku nemá. 19.2. jdu s ní na kardiologii, má malý šelest na srdíčku, tak doufám, že to je taky spojené s tou krví a pak to bude dobré.
Už by ta zima mohla skonči, že. V takovém mrazu se nedá ani moc chodit ven.
papa D.
Ahoj holky… Teda to mám dnes ale den! Mám obě děti nemocný mají chřipku jak vyšitou, tatínek taktéž a já jí už začínám mít taky. Ještě to jistě chytí mimčo a půjdu se zahrabat
. Není nic horšího než v teplotách se starát o tři nemocný děti. Nemám ráda zimu
. Kristýnka má ještě zánet v oušku, tak brečí a brečí.
Denčo ten řapík sypký. Dvě polévkové lžíce na 2 litry horké vody nechám 5 minut louhovat a pak přes sítko naliju do vody ve vaničce. Chudáček malá, úplně ji lituju s těma boláčkama
. Snad vám to pomůže…
A at vám to v Motole dopadne dobře.
Broskvičko, Ondřejova mast neboli Průšova mast. Hodně maminek ji používá, určitě ji znáš. Je to taková mastná žlutá mastička. Říká se, že voní po miminku
. Už maminy nám ji mazali po celém těle.
Jinak neboj, já jsem taky krkavčí matka aniž bych chtěla. Když potřebuju něco nutně dodělat, tak ho musím nechat plakat. Miminka na to hned zapomenou
… doufám…
Tak já jdu nabrat síly na probdělou noc s dětmi… asi se picnu
.
Kykoučku: teda … vůbec nezávidím
To je příšerná situace … brzy se všichni uzdravte ![]()
broskvičko: na chirurgii zatím moc často nechodíme, ale děsím se, že teď s mimčem už Lukyho tolik neuhlídám. Neustále dokola opakuju věty jako „Koukej, kam šlapeš“, „Pozor na tohle, tamto …“, „Nelez tam“, „Sedni si pořádně“, „Jsi moc na kraji“, „Dávej pozor, ať nespadneš“, „Pomalu“, „Pozor, obrubník/schod“, „Nechoď ke schodům“ … až mi připadá, že se s Lukym o ničem jiném nebavím …
Ahoj holky,
tak už jsme doma z FN Motol. Je to super, krev se zdá být v pořádku, tak transfuze Anetce nehrozí
Brali ji tam krev, 3 ampule, byla hodně statečná
Při odběru se stačila vykakat, šlo to pěkně slyšet, i sestřičky se smály. Když byla pokakaná, tak pak začla šíleně zívat a to pořád měla zapíchnutou jehlu v ručičce. Jsem ráda, že to dopadlo dobře. Ještě se zbavit těch pupínků na tvářích a pak přestat balit do širokého balení ![]()
Jak jsem byla v tom Motole, tak jsem měla „šťastné ráno“ Když jsem vjížděla k pánovi, který rozdává lístky na parkování, tak jsem se projela po chodníku. Pak když jsem šla zaplatit poplatek 30,–, tak jsem si přes tašku přehodila šálu a Anetčinu deku a obě tyto věci jsem někde vytratila. U doktorky vše proběhlo v pořádku. Když jsem šla od doktorky, tak jsem se u pokladny zeptala, jestli náhodou tu deku s šálou nenašli. Měla jsem štěstí, našli ty věci a tak mi je vrátili
. Při odjezdu se mi stalo to, že když jsem přijížděla k okýnku, abych zaplatila za parkování, tak mi chcíplo auto. Tak jsem zase nastartovala a s úspěchem dojela k tomu okýnku. Když jsem pak měla odjet, tak jsem špatně zařadila a zůstal tam neutrál (já si toho nevšimla) auto řvalo jako kráva, ale já pořád stála na místě
Ale pak se mi podařilo správně zařadit a s velkou slávou opusti FN Motol. Jsem zvědavá, co se mi stane až tam pojedu příště ![]()
Kykoušk u, tak manžel včera zašel do lékárny a řepík koupil, ale v nálevových sáčcích. Včera jsem už Anetku tím potřela, tak uvidíme. Kdyby si přes tvářičky pořád nepřejížděla, tak už by to mohla mít zahojené. Nepomůže ani, když ji zabalím ručičky do zavinovačky, to vždycky alespoň jednu ručku vysouká
S tou chřipkou je to hrozné, ještě když to mají skoro všichni. Přejí brzské uzdravení.
Deimosko , ty to taky nemáš jednoduché, viď. Jak to popisuješ, tak jsem ráda jen za to jedno mimčo. Z toho je starostí až nad hlavu a u tebe dvojnásobné a nemluvím ani o hrdince Kykouškovi ![]()
Broskvicko , my taky necháváme Anetku někdy vyplakat. U ní to působí tak, že je pak klidnější a v noci pěkně spinká ![]()
Ahojky Denisa
Ahojhojda, tak druhý den chřipkový epidemie máme za sebou. Mimčo už kýchá a prská. Chudinka malý. Jenže ta nosní odsávačka je k ničemu
. Děkuji vám za přání k uzdravení. Deni, proč Anetce hrozí tranzfůze? Já jsem ještě neměla čas si vás přečíst od začátku. Choudě málá, už takové trápeníčko má, hlavně že to dopadlo dobře.
Ahojky,
Kykoušku, Anetce hrozila transfuze, protože měla ve své krvi ještě protilátky, které se mi vytvořily během těhotenství. Kdyby měla špatné výsledky hemoglobinu, tak by asi na tu transfuzi šla, ale naštěstí je to bojovnice a nad tím vyhrála. Já mám krevní skupinu 0- a Anetka 0+. Ta moje nula negativní vytvářela protilátky proti Anetčině krvi. Tak vysoké protilátky jsem měla proto, protože jsem ve 14 dostala dvě transfuze. Doktorka mi potom řekla, že Anetka je jakoby třetí mimčo.
Ať taky Dominiček a dvojčátka nad nemocí zvítězí ![]()
Dobrou noc, D.
Tak už snad máte vše zlé za sebou a bude to v pořádku… my budeme za týden jako rybičky… a pak zase za měsíc určitě znova .
Taky přeji dobrou noc.
Ahojky,
Kykoušku drž se! To si neumí představit, starat se takhle hned o tři nemocný děti. Ale co mámě zbývá že? A to se hrozím blbýho očkování. To je proti Tvojí situaci procházka růžovým
em
. Takže hodně zdaru a ještě více síly!
Denis, gratuluju. Malá je obrovskej bojovník. Je to holka šikovná. Teda moc mě pobavili Tvoje zážitky z výletu do Motola. Holt někdy je den blbec a člověk s tím nic nenadělá. Ale všechno dobře dopadlo.
Deimy teda, taky obdivuju. Krotit Lukáíška a do toho nespací Monča. Taky se drž. Jednou oba vyrostou a bude to jen lepší a lepší.
Já Vám musím napsat co náš Matík. Už si brouká a povídá. Včera objevil na obalu plenek, který mám vyrovnaný vedle přebalováku takovej lísteček zelenej, kterej tam asi má symbolizovat ekologii nebo co a moooc se mu líbil. Tak mu začal broukat stejně něžně jako brouká mě nebo Fifině a pak si všimnul ještě obrázku mimina. No to bylo něco! Začal dělat neskutečný skřeky, asi si myslel, že je to nějakej konkurent, kterej ho připraví o lahvičku s mlíkem ![]()
Jééé Deimy, Deniso, teď jsme si všimla, že Vaše holčičky jsou stejně staré ![]()
Ahoj holčiny, tak už chřipka tuk tuk tuk ustupuje, tak už bude líp. Jen Domísek má rýmu jako hrom. Musela jsem koupit odsávačku na vysavač, protože ta hadičková ne a ne mu vysát vše. Jen bude zajímavé pustit vysavač v noci. Bydlíme v paneláku
Jinak jdu pracovat na těch fotečkách, tak zítra budu mít rajče hotové…mám málo času. Potřebovala bych aby měl den 48 hodin ![]()
Ahojky,
Broskvicko, s Matýskem musíte zažívat srandu. Anetka taky sem tam radostně vykřikne a mává kolem sebe ručičkama. Nejraději pozoruje stropní světlo v obýváku.
Kykoušku, zdá se, že řepík zabral. Anetka už má těch pupínků o hodně míň a začíná mít krásně hladké tvářičky. Počítám, že se toho do týdne můžeme zbavit
Děkuji za tip. Jste bojovníci, pěkně vítězíte nad chřipkou. Já se taky bojím toho a dofám, aby manžel neonemocněl a pak jsme to od něho nechytly.
Jo jo, s Deimoskou jsme se potily na porodním sále ve stejný den ![]()
papa