Listopad 2008

• Fotoalbum (23)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
848
8.1.09 12:11

Ahojky,
pěkně tě vítám Kykoušku a gratuluji k tak velké rodině :)
Broskvicko Matýsek je moc pěkný a krásně se směje:-) Taky máme problémy s pláčem. Anetka to má nastavené tak, že jeden den je andílek, který po kojení hned usne a další den je čertík bertík, který si vyžaduje pozornost a pláče, někdy to trvá i víc dnů. Se mi zdá, že tím dnem, který prospí nabere energii na další dny, aby byla skoro pořád vzhůru a vyžadovala si pozornost :) Když má plačtivý den, tak spí celkem max 2 hodiny a to se mi zdá dost málo. V noci spinká celkem pěkně i když mě budí na kojení :)
Lostris ty máš taky doma nádherné broučky :)
Anetka už má 5120g a měří 57 cm. Na té váze to jde znát, pěkně se pronese :)
Taky posílám odkaz k pochlubení se s naší malou dračicí http://denisa-o.rajce.idnes.cz/
Mějte se krásně a pěkně rostěte :)
páááá Denisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
8.1.09 13:31

tak jsem byla dneska s Matyskem na kontrole v sestinedeli, a meri 55 cm a vazi 4,54kg - porodni vaha byla 3,49 a meril 51cm… to docela jde, na to ze porad blinka :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
8.1.09 14:54

Kykoušku: vítám tě tu mezi námi a doufám, že tu s námi zůstaneš. Jak ses ptala na spaní přes den, tak ti docela závidím … moje Monika spí jen 2× denně po 30 minutách :( V noci spí od cca 21-22 hod do 8-9 hod ráno, ale budí se několikrát na kojení.

Muselo být dost těžké vpadnout hned poprvé do kolotoče s dvojčatama, to smekám před každou matkou dvojčat, jak to zvládla. Takže teď to s jedním malým mimčem musí být pro tebe jednodušší (pominu-li, že se k tomu musíš starat ještě o starší dvojčata, ale aspoň, že se jich můžeš na chvíli zbavit :))

Deniso: Anetka je tedy už pořádný kus ženské! Podle fotek bych řekla, že je dost podobná tatínkovi.

Lostritis: u mého syna jsem si taky vyslechla, že je asi podobný někomu třetímu, protože se strašně dlouho nevědělo, po kom vlastně asi je. Až po pár měsících se začal podobat manželovi :wink: Teď se spekuluje, po kom je Monika - ta není podobná zatím nikomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
8.1.09 15:18

Ahojky,
Deimosko asi máš pravdu, protože kdo Anetku viděl, tak hned řekl, že je hodně podobná na tatínka. Kdybych nebyla v porodnici a vlastními silami ji neporodila, tak bych nevěřila, že je moje :lol: :D Teď jsem, jak hodná teta, která se o ni stará a kojí ji :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
8.1.09 15:32

Kykoušku: se spinkáním ti ani nevím, v noci spí Kuba tak od 23 do 8 až 9 s jednou někdy dvěma přestávkami na kojení. Přes den spinká spolehlivě v kočárku, šátku nebo Babyvaku, jak ho položím, tak je vzhůru za chvilku. Takže já vlastně vůbec nevím, jak mi dítě spinká přes den, neb ho skoro pořád nosím a to spí. :wink: Takže jak vidíš, my jsme už ho na chování naučili spolehlivě, ale s Eli to bylo to samý a taky jí to časem přešlo. 8) To teda koukám, jak si mladinká, tím spíš obdivuju, já ve tvým věku byla ještě „střevo“. :lol:
Deniso: taky se vám malá moooc povedla. :wink: Takový spokojeňoučký mimi. Tobě to na fotkách teda samo sluší taky a řekla bych, že budeš taky mladá mamka ne? :oops: Já myslím, že Anetka to má srovnaný a moc dobře ví, kdo je její maminka. :lol: :lol:
Deimy: já teda většinou u miminek nějakou podobnost nepoznám, kromě El, to byla fakt vyjímka, tam jsem to viděla taky. Ale zase moje kolegyně z práce tvrdí, že El je nejvíc podobná mýmu bráchovi. Jen doufám, že teda Kuba nakonec z toho „Jandy“ vyroste. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
8.1.09 17:28

Tak jsme se vrátili z procházky celý zmrzlý. To musim teda vypadat táhnout kočár a ještě dva loupežníky na bobech :lol: Dneska jsem potkala jednu maminku a ta má 3 letou, 2 letou a roční holčičku. Docela jsem ji litovala. Manžel musí mít i teplé večeře, takže nedělá nic jinýho než vaří, pere, žehlí a zase vaří. To já to mám procházku růžovým :,-(em :lol:

Jinak mladá jsem :wink: , ale časem jsem si na ten rytmus u dvojčat zvykla. Člověk si to musí uspořádat přes ten den, aby se to dalo. Naštestí mi v 7 hodin večer usnou a já mám klid. Dominiček mi spinká už od 2 hodin, tak to teda koukám :roll: . Jinak má 58 cm a váží 6 kg. Při narození měl 51 cm a 3,58kg. Až se naučím dávat fotky na net, tak se vám taky ukážeme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
8.1.09 22:41

Kykoušku : uááá, já ti tak závidím. :oops: Naší slečinku chodím uspávat tak po půl desáté a usíná jak kdy, někdy hned, někdy v deset. :twisted: Vůbec má ten režim dost na nic, po obědě se dostane do postýlky tak ve dvě nejdřív a spí někdy i 2 až 3 hoďky, takže je pak logicky vyspalá a večer chodí takhle pozdě. V noci se většinou vzbudí, když kojím a to pak čeká až se vrátíme (spím s dětmi v pokojíku), sice je v postýlce, ale nespí. No a vstáváme kolem 8-9 h. Zkoušela jsem jí nedat po obědě spát, ale byla odpoledne přetažená a protivná. :? Tak nevím, asi to musíme vydržet, snad se to časem nějak u:,–(í. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
9.1.09 09:29

Ahoj holky, taky Tě vítám Kykoušku a smekám, jak to zvládáš. Já, když jsem se vrátila z porodnice a přítel se mnou byl doma jen víkend a v pondělí už musel do práce, tak jsem se hroutila, že jsem na to sama :) a říkala jsem si, jak to zvládnu, až budu mít druhý dítě…takže mít rovnou dvě, to bych asi nepřežila :D Teď už to taky vidím jinak, ale první dny byly těžký :D
A co se týče našeho režimu spaní, tak Ondra chodí spinkat tak kolem půlnoci a pak spí tak do devíti se dvěma přestávkama na kojení. Ze začátku moc nepřibíral, takže jsem ho k jídlu musela budit, abychom jedli denně 8×, ale teď už ho nechávám, aby si řekl sám. A přes den ho mám většinou v lehátku, kde si kouká nebo spí nebo na hrací dece, když má chuť si hrát nebo ho nosím, ale nemám babyvak, takže se docela pronese.
Teď jsme byli na kontrole v šestinedělí a má 55 cm a 4780 g, při porodu měl 50 cm a 3460 g.
Broskvičko, Lostritis a Deniso, koukala jsem na vaše fotky a máte krásný miminka. Já se vám taky musím pochlubit: http://zoyana.rajce.idnes.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
9.1.09 11:02

Ahoj holky,
jsem tu jen na skok, chystám sr s prckama ven. Ale nedá mi to a musím napsat zoyaně . Ondrášek je tak roztomilej, jsem se tu rozplývala u těch fotek, jak má tu medvídkovou kombinézu. :) A je krásně vlasatej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.09 12:11

Ahoj holky, srdečně Vás zdraví:-). Krásně se nám to rozjelo:-))). Kykoušku teda tak to smekám. Dvojčátka a k tomu ještě miminko, bych si šla skočit.
Mě stačí Matík a to je fakt moc hodnej a mám dost. No je pravda že k tomu ještě ta domácnost, manžel, práce na půl úvazku a teď novinka péče o tchýni, která si zlomila ruku.
Zoyano, Denis máte krásný dětičky. Deniska je sluníčko jak kouká na kolotoč. Máte taky hrazdičku? Matík si s ní vydrží hrát i 1,5 hodiny :P .
Zoyano Váš chlapeček je taky Boží a má super kombinézku:-)

Jinak náš Máťa spinká od 17:30 do 6 - 7 ráno s jednou přestávkou na krmení a potom ještě od 10:00 do 14:00 až 14:30. Ráno „pracuje“ usilovně s hrazdičkou, pak s kolotočem a když už ho to nebaví tak děláme blbinky spolu a odpoledne to samý.

Deimy Monču bolí pořád tolik bříško, že tak málo spinká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
9.1.09 15:28

Zoyano: je moc krásný, a jak psala Lostritis, medvídková kombinézka nemá chybu!

Broskvičko: teď už Monču bříško tolik nebolí, ale má stále hlad - nechce jíst :( (nevím, jak přibírá, ale moc asi ne - po fyzické stránce žádné známky hladu nejeví - čůrá každou chvilku a kaká každý den žlutou stolici, ale prostě mi připadá, že stále řve hlady). V noci spí hezky, budí se na kojo asi jen 2× (ale nají se málo a hned zase usne), dopoledne jíst pak většinou nechce, hlad má odpoledne, ale je líná sát :evil: - s takovou brzy přijdu o mléko (na odsávání a dokrmování mým mlékem nemám bohužel čas kvůli staršímu synkovi, tak zkusím, jak nejdéle takto vydržíme, a kdyžtak půjde rovnou na UM). Když se poštěstí, spí přes poledne v kočárku i 4 hodiny, ale když nejdeme ven nebo se jí v kočáru spát nechce, tak spí za den jen 2× po půlhodině.

Lostritis: Luky má úplně stejný spací režim. Vstává kolem 8-9 hod, od cca 14-15 hod spí odpoledne 2-3 hodiny a pak usíná kolem 22 hod (ve výsledku spí víc než Monika :evil: :evil: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
9.1.09 16:01

Ahoj holky, tak už mám klid chvíli na psaní. Dnes trošku nestíhám. Dělala jsem páteční nákupy a uklid do toho :( . Jinak co jsem tak koukla, tak máte všichni krásný miminka!

Lostritis: Taky jsme měli problém ještě před školkou s večerním spaním. Od narození jsem je dávala v 8 spát. Do dvou let to respektovali, ale pak nastal zlom a usínali taky kolem 10 hodiny. Ale od 8 hodin museli být v postýlkách a řádili v nich :) . Je to těžký s tím spinkáním. Když chceš mít večer klid, tak malou nedáš po obídku spinkat, ale celý den jsi v jednom kole. A když ji dáš spinkat, tak zase musíš obětovat večer. Pro mě snad bylo lepší, když děti po obědě spali. To jsem měla alespon dvě hodinky čas něco uvařit, poklidit a odpočinout. Ale jak píšeš, že se to časem upraví, tak máš pravdu. Po obědě chodili spát a interval mezi usínáním se zvětšoval, takže jsme chodili ven třeba až po 4 hodině, což už bylo pozdě. Ted je dám odpol spát podle toho jak brzy vstávají.
Ale je fajn, že ti spinká do 9 hodin. Ti moji loupežníci už tahaj hračky v 6 hodin :evil:

zoyano: Děkuji za kompliment. To by zvládla určitě každá :wink: . Hodně mi pomáhá ta školka. To je pak úplně o něčem jiném. Hlavně se taky musím věnovat Dominičkovi. Vlastně jsem ráda, že mám dvojčata. Když se jim nemůžu věnovat, tak si spolu hrají a moc jim u toho nechybim. No vlastně jsou i rádi, protože se můžou vesele poštuchovat a přetahovat se o hračky :roll:. Ondrášek je náádhernej. Jak to ty miminka dělají, že jsou si tak podobní? Můj Dominiček je úplně stejný! Příští týden sem dám taky fotečky. Lehátko taky hodně využiji, dělám to stejně jako ty. Dám ho do zavinovačky a šupky do lehátka. Ještě tak měsíc a zavinovačka bude malinká.

Ted si pro dětičky přijel dědeček a budou u něho spinkat a doveze je až odpoledne. Takže můžu zítra uvařit nějaké náročnější jídlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
9.1.09 16:06

broskvičko: Máme taky hrazdičku ale malej vydrží sotva 20 minut a už se pod vrtí. Takže ti závidim :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
9.1.09 16:15

deismosko: taky jsme měli problém s kojením. Malej řval a řval. Houpání - nošení vůbec nezabíralo. Už jsem chtěla dát Nutrilon, ale porodní asistentka kamarádka mi poradila, abych mléko odstříkavala a malému dávala z lahvičky. Takhle jsem měla přehled o tom kolik vypije a kolik se mi tvoří mléka. Odsávačka mi laktaci rozjela víc, tak ted už snad hlady nebrečí, protože zbývá nedopitých 100ml.

Omlouvám se, že to nenapíšu pod jeden článek, ale vždycky na něco zapomenu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.09 18:55

Denis, omlouvám se že jsem Anetku přejmenovala na Denisku :srdce:

Deimy to mě mrzí. A co nějaká laktační poradkyně? Přeci jen mateřský mlíko je mateřský. Třeba by zjistila kde je zakopanej pes. Zase když Monča čurá i kaká, tak se napije…

Kykoušku Matík taky někdy vydrží jen půl hoďky. Snažím se mu ty hračky obměňovat. Zdědili jsme plno chrastítek. Ale zjistila jsem, že čím jednodušší hračky tam má, tím dýl si vydrží hrát. Takže tam máme takový kroužky z globusu za 50 korun chrastítko zajíce. Když ho to přestane bavit přidám Opi (čtvereček z látky s našitým opičím obličejem) a Fifi (bude nejspíš z nějaký pohádky Fifi z Květíkova). Jo tu si Matík vybral v hračkářství. Takový úsměvy co věnuje jí nám teda nedá:-/. :lol:

Holky a co ukládání ke spánku? Já jsem krkavčí matka. Vykoupám, dostane napapat, uložíme do postýlky, dáme pusinku, pohladíme a necháme ječet. Teda teď už jenom brečí a párkrát se už zadařilo, že nebrečel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí