Listopad 2008

• Fotoalbum (23)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17.11.08 14:12

Holky, všem gratuluji k miminkům, přejem Vám hlavně hodně zdraví, a aby miminka krásně prospívala. :srdce:

No k našemu porodu. Mě bylo 31.10. celej den nějak divně, prostě jinak, než normálně. Večer jsme s manžou dojeli ještě nakoupit a v deset večer jsem ho tahala od počítače, že se radši pojedem podívat do Motola. Tam mě dali na monitor, vysmáli se mi, že to nejsou žádný kontrakce a v půlce monitoru mi praskla voda, no a tak mě přijali. Bolesti jak sviňa a za 3 hodiny byl Matík na světě. Šestinedělí pro mě byl docela horor, protože si nás nikdo nevšiml. Instruktáž kojení vypadala tak, že mi řekli, tady jsou plakáty, támhle je brožůra a malýho mi přišoupli k prsu. No jo Motol. Mlíko se mi vůbec nespustilo a tak byl Matík chidinka skoro 3 dny o hladu, odně zhubnul a na:,–(ili mu příkrm. Ovšem místo 3O ml třetí den, nám dali 5 a max 10 ml mlíka :evil: . Až sestřička na noční, kdy byl malej k neutěšení mi pro něj dala dávku která mu patří. No a tak to pokračovalo a 5. den jsme šli domů s kříkrmem. Nějaký mlíko mám, takže kojím, ale musíme dokrmovat, protože to nestačí. naštěstí je Matík žrout, tak je mu jedno jestl dostane mlíko z prsu nebo z lahve. Říkám si, že aspoň něco abych mu nakojila a holt zbytek musí mít umělý :( . taky jsem to ořvala, že jsem neschopná matka, že ani nedokážu nakrmit dítě a tak, ale už jsme se s tím smířila.

Omlouvám se za tu dlouhou story, ale bohužel nemám komu jinýmu se z toho vypovídat.
Mějte se krásně a zase se přihlásím.
Páá Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
17.11.08 14:16

broskvicko, gratuluju k miminku! A ziram nad temi rychlymi porody - ty jsi preci prvorodicka, nebo se pletu?
Jinak s tim kojenim je mi to lito, ale vzdyt se svet nezbori, hlavne ze jste zdravi :P

Jinak mam dotaz na ostatni maminky, co uz porodily a maji prvni mimco - jak moc vas mimco prohani, stihate i neco jineho? Nejak si to zatim nedokazu predstavit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.08 17:27

Zdenko,
díky. Jo jsem prvorodička, ale šlo to rychle. Myslím, že je to díky tomu, že jsem se až do konce dost hýbala. Hodně jsem chodila, pořád něco zaŘIZOVALA A uklízela:-).
K tomu stíhání. První dny horor. Nevyspalá, doma bordel, pračka každej den, prostě šílený. Ale teď už to jde. Stíhat se to musí. Navíc já ještě pracuju pro svýho zaměstnavatele, aby bylo dost peněz, tak to prostě jít musí.
Např. 5.11. nás pustili z porodnice a 6.11. ve 2 ráno jsem dělala výplaty :lol: . Prostě magor.

Ale tohle myslím nic není. Já obdivuju holky co maj malý dítě a k tomu novorozený mimi jako třeba Deimi. To bych už byla natažená hore bruchom :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
17.11.08 20:20

Zdenkok já jsem teda v rámci své akčnosti začala dělat decoupage a mám pocit, že toho musím hodně stihnout, jinak mně při prvním odešla zátka v den porodu, hlavičku mám taky dole, ale jinak nic, je mi čím dál tím líp.
Broskvičko , to byl teda šrumec a představa, že by tě poslali domů, tady je vidět, že mímo si to všechno udělá po svém, doktoři, nedoktoři.
Jinak to kojení mě mrzí, ale svět se nezboří, hlavně, že jste v pořádku a malý je spokojený.
Jinak to, že ještě pracuješ hned po porodu, klobouk dolů.
pa pa Valík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.11.08 20:58

Jeste jsem tady ja, co jsem nerodila. A strasne dlouho jsem tady nebyla, protoze jsem to nejak nestihala, zarizovali sme dum, do toho nejake navstevy a do toho starostlivost o malou temer dvouletou Nelinku.....jinak ja mam oficialni termin 26.11., ale v patek jdu na planovany cisar. S nely jsem mela cisare akutniho, protoze jsem ji nemohla vytlacit-mela hlavu nejak blbe, ze to proste neslo, takze tentokrat jdu na cisare rovnou, nebot se doktori obavaji tenke delozni steny a s tim souvisejici moznosti ruptury delohy…ach jo…no takze ve ctvrtek nastupuju do porodnice a v patek budu rodit - budu mit spinalni blok…takze tak…budte radi za normalni a tak krasne rychle porody :-))
Vsem moc gratuluji ke zdravym a krasnym mimikum!
Skritek

PS. zapomnela jsem se prihlasit

• Citovat
  • Upravit
43
17.11.08 21:02

tak ja jen, aby ste vedeli kdo jsem co jsem :-)) tak jsem se radsi jeste .prihlasila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
17.11.08 23:19

broskvicko , taky gratuluju k Matouškovi, ať se vám oběma daří. :srdce: Z toho kojení si nic nedělej, třeba se to ještě rozjede. A i kdyby ne, hlavní je, abys byla v klidu a malý spokojenej. Jinak máš taky můj obdiv, že ještě zvládáš i pracovat. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
18.11.08 15:19

broskvičko: vím, že s tím kojením tě to asi dost mrzí, ale i tak mu dáváš ze sebe maximum - hlavně, že od tebe nějaké mlíčko má, určitě mu to strašně prospěje. Kamarádka kojila s dokrmem 4 měsíce a její dcerka byla moc spokojené miminko.

skritku: v pátek budu držet palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
18.11.08 18:02

holky tak jsem zjistila, ze mi u Apolinare zapomneli dat nejake dotazniky, co je potreba vyplnit pred porodem … a v prukazce mam razitko „Dotazniky predany“ - sestricka mi to tam sice ostemplovala, ale ocividne zapomnela mi je predat :roll:
Ted vaham, jestli se tam mam pro to extra stavit (dalsi kontrolu mam az pristi utery a to uz asi Matesa ve mne neudrzim :twisted: ), nebo to proste nechat az na porod … ale trochu se bojim neprijemnych sestricek, az budu vysvetlovat, ze razitko o predani sice mam, ale samotne dotazniky uz ne …
Jak to vidite vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
19.11.08 14:41

Ahoj holky,
tak zdravím při hmmm.....moment…středě. :wink: Nějak mi teď všechny dny splývají, přijde mi, že před chvilkou jsem vstávala a hele, ono už je odpoledne. :lol: Je to docela hukot, ale zjistila jsem, že se vůbec nenervuju, když si vzpomenu, jak jsem třeba bojovala a vztekala se s Eliškou při každém jídle, abych do ní něco dostala. :x A teď to neřeším, jí jí, nejí nejí a je to . Ona neřve a já jsem v klidu. 8) Totéž vztekání, oblíkání aj… Brášku Eli zatím celkem bere, rozhodně to nevypadá, že by nějak žárlila, ale ještě je brzo, pořádně jsme ještě nebyli sami tři. Tak uvidíme.
skritku : vítám tě tady zpět a taky hlásím, že budeme držet v pátek palce a čekat zprávičku o novém miminku. :)
zdenko : asi bych si pro papíry zašla, případně bych tam cinkla, jak moc velký problém to je. Při porodu by ti mohli nevěřit a být nepříjemní, když máš to razítko a nervit se ještě kvůli papírům… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.08 15:30

Ahoj holky,
díky za podporu:-). Nějak bylo a nějak bude. Malej si na každý kojo tak tu 60 ode mě vezme a zbytek holt flaštička:-). hlavně že je zdravej:-)))
Skřítku ahojky:-), budem čekat zprávičky:-)
Zdenko já bych si tam taky došla, páč abys je pak nemusela v bolestech vypisovat znovu. Se mnou takhle sepisovali anamnézu - máte křečový žíly? Je v rodině cukrovka? Někdo s vysokým tlakem? Kdy jste byla naposledy na UTZ? A podobně. Eště že tam byl manža a probral to s nima, sem nevěděla ani jak se jmenuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
19.11.08 20:04

Ahoj holky, Broskvičko , nás pouštěli poprvé z porodnice a malý vypil jen 40, ale kojila jsem často a rozkojila se, tak třeba to taky půjde a ještě se malý rozpapá.
Lostritis , s jídlem s prvním taky neustále bojuji a říkám si, počkej až bude brácha na světě, to už se nebudu s tebou tak piplat a bude to asi k oboustranné spokojenosti, oni se děti nenechají ošidit, a když mají hlad, tak si prostě řeknou a jestli bude obědvat v jedenáct nebo ve čtyři to je fuk, hlavně, aby jedl.
Skřítku , budu na tebe v pátek myslet, já jedu zrovna do poradny.
Zdenkak, pobavila jsi mě větou, že už Matesa v sobě neudržíš, já si to u prvního myslela od třicátého týdne a nakonec jsem přenášela, dnes už mám taky pocit, že už to déle nevydržím, ale mímo si prostě dělá co chce, tak jsem zvědavá, jak vám to vyjde, jinak nedají se ty papíry stáhnout někde na netu?
Zdravím všechny pa pa Valík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
19.11.08 21:04

Ahoj holky,
tak já mám zítra termín a zároveň jdu na kontrolu do porodnice k Apolináři… Nějak jsem si celé těhotenství myslela, že porodím před termínem a vidíte…Ondráškovi se na svět vůbec nechce. Já každý den čekám, kdy to přijde a furt nic. Tak mi držte palce, ať už to začne :D
Ještě se chci zeptat, jestli jste některá z novopečených maminek rodila u Apolináře a jak se vám tam líbilo. Já tam chodím už od 36.týdne do poradny a tam se ke mě chovali vždycky hezky.
Skoro líp než moje gynekoložka, u který jsem si platila docela tučnej těhotenskej nadstandard a ona mě 34.týdnu udělala poslední kontrolu s tím, že příště už musím do porodnice, že tam teď nebude… Tak jsem je pak musela u Apolináře přemlouvat, aby mě vzali dřív, no fakt příjemná situace. Asi si po porodu najdu nějakou jinou doktorku…
Ale to jsem trochu odbočila, gratuluju holky k miminkům :D a doufám, že my ostatní, už to budeme mít taky brzy za sebou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.08 16:40

Ahoj holky,
tak co už máme nějaká další miminka? A co vy ostatní, jak to zvládáte?
My s Matíkem už jsme se docela zaběhli. Teda teď má období, kdy dopoledne po krmení vydrží celý 3 hodiny nespat - nejdřív se rozhlíží a je zlatoučkej - už se mi zdá že vidí, protože jsme dostali takovej barevnej látkovej čtvereček, kterej šustí a ten si vydrží prohlížet a už občas i na něj sahá a docela se trefuje:-). No a jak začne být unavený, tak začne pofňukávat a pak pořvávat a nechce zabrat. Furt se ujišťuje, jestli jsem u něj a tak to jde až do dalšího krmení. Pak teda odpadne, ale jak ho vyrušíme, tak je zase zle - třeba návrat z procházky a svlíkání - to se probudí a je běsnej. Je to normální? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
23.11.08 16:58

tak u nas jeste nic, prenasim … :roll:
se toho porodu snad nedockam, uz se jen koulim od televize k lednici na gauc a k pocitaci …
jak ja se tesim na prochajdy! akorat uz je na ne asi zima, vcera nebo predevcirem u nas na barrandove nasnezilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí