Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky ![]()
Zdeni , moc ti děkuji za vyčerpávající popis, jak to probíhá na prohlídce u Apolináře. Jsem už na ně alespoň trochu připravená ![]()
Valíku , tobě přeji ať ti výjdou protilátky negativně ![]()
Holky, co si s sebou všechno balíte do porodnice? Už něco mám sbaleno a nerada bych, kdybych na něco zapomněla.
Děkuji moc za radu. Mějte se krásně těhulkovsky. papa
Ahoj,
Kacabaz, prajem vsetko najlepsie k Honzikovi
. Je to ozaj krasny pocit drzat to male pri sebe. Uz sa tiez na to tesim. A drzim palce ohladom vysledkov. Ale myslim, ze to bude dobre, manzelovi tiez diagnostikovali selest a teraz je vsetko v poriadku. U miminiek je to asi caste, neskor sa to strati.
Deniso, ja si beriem nocne kosele (tie mi totiz nedaju), takisto zupan, ponozky, pantofle, kojenecke podprsenky, nohavicky a nieco k hygiene ako uterak, osusku, vlozky (vela prevela
), tampony do podprsenky, bepanthen, a tak. Pre mimco nic, akurat ponozky, zvysok mi daju.
Ahoj holky,
jdu se zeptat, jestli se k vám můžu ofiko přidat, aspoň teď na ten finiš, když už jsem to neudělala dřív. Musím se teda přiznat, že sem nakukuju už někdy od jara a poměrně často, ale nějak jsem se nikdy neodhodlala napsat. Ach jo, to jsem celá já. No a včera se ve mě hnulo svědomí, narazila jsem totiž tady na emiminu na diskusi o šmíringu , nějak mě nikdy nenapadlo se na to koukat takhle, ale asi to tak někdo může brát. Takže pokud mě „neodsoudíte“ za šmírování, tak se ráda přidám. ![]()
Kacabaz : moc blahopřeju k mimískovi, tvůj příspěvek mě taky rozbrečel, moc hezký. A neboj, Honzík bude určo v pořádku, naše Eli se narodila ve 36tt s porodní váhou 1790g a taky jsme řešili šelesty, navíc ještě oční, neurologii. A je naprosto v pořádku, zdravá a zlobí jako čert. ![]()
Deniso : kdybys chtěla, tak já mám seznam do porodnice pořád ještě uloženej, tak kdybys chtěla, můžu ti sem hodit pro inspiraci, ale je toho děsně hodně, tak to sem zatím necpu. Už tak je to mega příspěvek.
Vítám Lostritis, aspoň někdo s termínem ke konci měsíce.
Ufko v Krči jsme měly před dvěma lety k dispozici asi pytel vložek, horší už to bylo s plínkama pro mimi, ty vydržely asi dva a půl dne. Jinak je dobrý přibalit i toaleťák sice by ho tam měli mít, ale když jim dojde, tak ho určitě hned nevyměňují. Vezmu sebou asi i nějaké bodýčko pro mimi, sice to nevidí rádi, ale když mi ho malý ublinknul, tak jsem si docela počkala na nový. A navíc body tam byly docela luxus, spíš tam byly ty košilky na zavazování vzadu, což pro mě bylo docela náročný, aby nikde nic nečouhalo. Listopad se nám děsně přiblížil, tak se holky držte pa pa Valík
ahojky holky, gratuluji Kacabe k Honzíkovi!!!!!!! Závidím že to máš již za sebou, na mě to už asi taky jde tak uvidíme jaká bude noc.o)snad to bude rychlejší než poprvé. Holky držte se a určitě napíši jak jsme dopadli. ![]()
Ahojky holky, tak jsem byla dneska opět na kontrole u doktorky a přibrali jsme 10dkg. Je to trý na nás docela dost. Taky malý měl bolesti bříška. Docela dost často si říkal o papání. Třeba i po hodině. tak mi doktorka řekla, že dříve jak po dvou ho kojit nemám. Takže jsem dostala kapičky před kojením (tedy Honzík) a už se zase vrací do dobrých kolejí. Taky jdem fakt strašná dojná!!! Jsem teda dárcem ale už mi to mlíko leze na mozek. Za čtyři dny jsem nedojila necelé dva litry. no hrůza začnu to omezovat. Ale zase mám dobrý pocit, že pomáhám vyživovat ty pumprlíčky v inkubátorech. Hřeje to pak u srdíčka!!!! No nic půjdu nakrmit. je to docela frmol. Moc toho nestíhám. naštěstí se manža ukázal jako kavalír a vždy mě navaří jak pro regiment.
Holky držte se a už se těším, až mi povíte o svých přírůstcích!!! Tak krásný poslední dny těhu. docela mě mrzí to, že si neužiju to poslední kopání a boulení bříška!!!! ![]()
Ahoj holky,
tak dopoledne na Bulovce to dopadlo v podstatě dobře, i když jsme tam nakonec fakt strávili 2 hodiny. Eliška se skamarádila s nějakou tou vrátnou, co tam seděla, malovaly spolu a vozila se na židli, takže ani moc taťku neprudila. Doktor je docela sympaťák, byla jsem trochu nervní, jsem zvyklá na gynekoložky, ale ani mi to nepřišlo. Říkal, že je „dole“ všechno připraveno, otevřená jsem na prst, mimísek nacpanej hlavičkou v hrdle, takže se se mnou loučil s tím, že pokud to vydržíme v celku, tak zase za týden. To jsem teda zvědavá, abych nakonec ještě nepřenášela. :wink
Ahoj holky,
Lostritis vítám Tě:-). Mě Dr. v Motole říkal cca před 3 nedělema to samý co Tobě a furt držíme pohromadě. Matouškovi se na svět vůbec nechce. Dneska ráno jsem ho budila jestli je v pořádku, docela mě vylekal, protože do mě celou noc ani nekopnul. Když jsem ho konečně vytrhla ze spaní, tak mě pak zkopal jako psa, ale aspoň vím, že mu nic není. Jen prostě spinkal a nabírá síly.
V poradně taky trávím 2 a více hodin, docela síla. Posledně mi ještě dělali monitor 2×, protože se jim nezdála srdeční činnost drobečka, ale pak se po konzultaci shodli, že je všechno OK.
Kacabaz s kojením je to myslím jen dobře, že máš tolik mlíčka. Lepší než kdyby ho bylo málo:-). Jsem ráda, že Ti Honzík tak pěkně prospívá
.
Jinak se mějte moc krásně, odvalím se dělat něco užitečnýho:-).
Páááá a držte se ![]()
Dobrý ránko, tak dneska snad bude i hezky. ![]()
BROSKVICKO : tak to jsem teda zvědavá, Elinda se narodila přesně 37+0, tak doufám, že prďola jí napodobí a nebudu ještě přenášet.
To je dobrý, já jsem ráno taky mimouše pošťuchovala, aby sebou hnul, ale mi máme asi spíš lenocha, nebo mě kope někam, kde to necítím, nebo co, protože jsem nějaký zvlášť velký kopance necítila nikdy, spíš jen oťukává. ![]()
Tak asi vyrazíme ven, mějte se všichni.
Já bych taky chtěla ještě cítit to kopání v bříšku!!! ![]()
Byla jsem na té kardiologii a nedovřené komory tam jsou. Buď to příroda dožene a doroste to, nebo se to bude řešit operativně když budou problémy. Velikost díry mi neřekli. Pak cvičíme vojtovu metodu a zatínání svalů břišních protože máme kýlu. Takže včera fakt „veselý“ zprávy. Ještě že tam byla mamka, že jsem se snažila nepanikařit. Ale tď to na mě leze, protože jsem doma sama. Jinak už vážíme 2,13kg ![]()
Holky ať jste zdravé a porodíte v termínu, protože jak jsem zjistila od jiných tak i přenášení není prdel tedy legrace. ![]()
Ahoj holky.
Lostritis, Broskvičko , jé já vám závidím, že už jste otevřené na prst, já si myslela, že už se pomalu taky něco děje a jsem ÚPLNĚ zavřená, no máme ještě čas, ale přeci jen bych uvítala nějaký ten pokrok, přenášení už nechci zažít, i když já mám zase zkušenost, že ráno jsem byla úplně zavřená a v noci jsem porodila, takže to vlastně nic neznamená. Dnes jsem si uvařila aspoň maliník.
V poradně jsem včera čekala hodinu, pak ještě na krev protilátky, jinak mám velmi mladého doktora, je hrozně milý a vtipný, tak uvidíme. Jo taky se mi objevila cukrovka, ale asi to bude po tom, že jsem den předtím jedla dost sladkostí, když já jsem z těch čokolád živa, tak teď se snažím nejíst žádné sladké aspoň si už zvyknu na kojící stravu, první prďolka má atopický ekzém, tak jsem při kojení skoro rok dodržovala dost přísnou dietu, proto si to teď tak vynahrazuji.
Kacabo , já ti zase závidím, že máte vše za sebou, ty kopance v bříšku jsou dost bolestivé, takže bych je ani už nemusela, někdy mi skáče břicho ze strany na stranu a do toho hlavička buší až někde, nic moc. Hlavně, že to vše zvládáte, neboj vše bude v pořádku, doktoři dokáží pořádně postaršit a většinou si ty děti poradí sami. Honzík je šikulka, že tak přibírá.
Deimy, Stejo, vy už určitě rodíte co? Myslím na vás a dejte pak hned vědět.
Zdravím všechny pa pa Valík
to by mne zajimalo s tim kopanim - mne vzdycky Matysek kopal jak das (ale vetsinou to nebolelo), ted se nejak zpomalil, az jsem treba vcera mela strach, jestli se neco nedeje a taky ho „budila“. je pravda, ze nejake pohyby kazdy den jsou, ale je to o dost mirnejsi a je toho daleko min, nez treba pred tydnem .....
Mate take takovou zkusenost?
Jé, já jsem ale skleróza, už jsem to sem chtěla napsat včera. Zprávy z BC - DEIMOSKA už porodila !!!
Má holčičku MONIKU - 29.10.2008 6h, 49CM / 2970G.
ZDENKAK : jen vím, že dr. říkala, že jak miminko roste a má tam míň místa, tak už tolik nevyvádí.
No ale mě teda nevyvádělo moc nikdy.
Jééééé to jsou zprávy!!! Gretulujeme Deimosce - hlavně to zdravíčko přejeme!!!!
Aby se jim dobře dařilo:-).
Zdeni já bych řekla, že náš Máťa taky kope míň, ale zase to stojí za to:-). Jak se do toho dá, tak ho pak uklidňuju, hladim, aby toho nechal, protože to dost bolí.
Valíku, Ti závidim tu čokoládu, hned bych si dala. S cukrem si nic nedělej, to je určo z toho sladkýho. Dala bych si studentskou pečeť tu s višněma. Naštěstí to mám do krámu daleko, ALE až přijde manža z práce tak razíme nakoupit. Jen by jí měli dělat v nějaký mini velikosti, protože mi tu velkou sníme na posezení ![]()
Mě se děsně tlačí dolů, chodím jako kdybych měla mezi nohama míč, hodně to tlačí:-(.
Hele holky, jak se měří ty kontrakce? Když to začne bolet, pak dýlka kontrakce a zase když to začne bolet? Nemám v tom vůbec jasno
.