Poradna duly
Jana Čurdová
BROSKVICKA : ju, kontrakce se měří přesně tak, jaks napsala, tzn. od začátku bolesti do konce - to je délka kontrakce, od konce jedné kontrakce do začátku druhé - to je unterval mezi kontrakcemi.
Jé gratuluji Deimosce k holčičce, to musí být radosti mít páreček, až budeš mít trochu času, tak písni nějakou podrobnost a hlavně ať mimi pěkně roste a starší bráška moc nežárlí a pomáhá mamince.
Zdenkak s tím kopáním je to individuální, mě první dítko taky už ke konci moc nekopalo, ale teď mimísek kope stále dost, možná tam má více místa, taky tu hlavičku zatím necítím tolik jako u prvního, ale zato kopance do močáku jsou na denním pořádku, je to i uložením mimíska, sám doktor v porodnici mi říkal, že musím podle uložení cítit hodně pohyby.
Valík
holky, tak Matysek se mi uz zase rozkopal, uz jsem klidna, a spis ho uklidnuju, aby se nehlasil tolik
Asi si jen udelal na par dnu trosku leharo ![]()
Deimosce samozrejme gratuluju! ![]()
Ahoj holky,
zrovna jsem vám chtěla napsat, že už jsem porodila, a vy už to víte
Dnes nás pustili z porodnice. Porod byl rychlovka. Od první kontrakce asi 4,5 hodiny.
Ty jo Deimy, tak to byl šrumec, já se takhle rychlého porodu spíš obávám, jelikož musíme ještě zajistit hlídání pro prcka. A jak to zvládáš s dvěma dětma? Jak to máte se spaním spí děti spolu nebo máš jen mimi u sebe? Ještě jednou gratuluji k Moničce.
Valík
Deimosko, blahozelam k Monike. To je super, ze si to mala take rychle. Tiez v to dufam. Drzte sa obaja v zdravi.
valíku: taky jsem tak rychlý porod nečekala - zvlášť když ten první trval 23 hodin. Navíc jsem dlouho myslela, že to jsou poslíčci (ale pěkně hnusní), protože jsem vůbec neměla pravidelné kontrakce. Nejdřív to bylo třeba po 5 min, 5 min, 5 min, 8 min, 5 min, 5 min, 10 min. Za půl hodiny pak 5 min, 5 min, 3 min, 5 min, 5 min, 2 min, 5 min … Do porodnice jsem přijela otevřená na 7 cm a za půl hodiny se pak malá narodila. Manžel u porodu nebyl, musel být doma a hlídat synka. Takže mě jen přivezl do porodnice a hned zase odjel.
Manžel má zatím dovolenou, takže se stará o Lukyho a já o Moniku. Luky spí ve svém pokojíčku a malá spí se mnou v ložnici (teda dokonce spala se mnou v posteli, protože jsem usnula u kojení a probudila jsem se pak až ráno).
Deimosko moc gratuluji!!!
![]()
To je porod k záviděníhodný!!!Holky jen tak pokaračujte!!!
My taky slevíme první úspěchy. kyčle jsou v pořádku a na flašku nejdeme. naučili jsme se přes víkend pořádně pít bez cintání!!!! ![]()
Ale s tím srdíčkem doktorka v dobré nevěří. tak uvidíme. jdu si na hodinku dáchnout, protože kojím po dvou hodinách, tak jsem urvaná jak budík.
Ahoj holky, já se také připojuji ke gratulacím. Už se nemůžu dočkat, až to budu mít taky za sebou
Jen se bojím, že si miminko vybere nevhodnou chvilku, přítel teď bude služebně pořád někam jezdit, tak jen doufám, že se strefíme a on bude moct být u porodu. Nechci tam být napoprvé sama ![]()
Ahoj holky.
Deimy u nás je to také jedna z variant, že manža bude hlídat malého a jen nás odveze, ale raději bych ho u toho měla, jenže obě babičky jsou 60km daleko navíc nejsou zvyklé hlídat, tak proto se děsím, že to zpočátku taky budu považovat za poslíčky a pak už bude pozdě. To je teda šrumec přijet do porodnice na sedm cm, dělali ti taky klystýr a holení a co voda, tak odtekla až v porodnici? Fakt závidím, navíc už jste trocjhu zaběhlé, takže už vás čeká jen to hezké, no jo musíme si to každá vytrpět.
Kacabo s prvním jsem také kojila co dvě hodiny a v noci až takhle do půl roku, pak asi po třech, je to náročné a vůbec nevím, jak jsem to přežila, teď když se mi malý vzbudí dvakrát za noc, tak jsem vyřízená.
valíku: z přípravy mi dělali jen holení. Klystýr mi porodní asistentka odmítla dát s tím, že nechce, aby mimi skončilo v záchodě. Voda mi sama neodtekla, porodní asistentka mi ji píchla, ale místo vody vylezla rovnou hlavička (což asistentku poněkud zaskočilo) - naštěstí se zarazila u vchodu, který potřeboval nástřih, a mimi díkybohu nevypadlo na podlahu ![]()
Takže můj příjem v porodnici vypadal tak, že jsem tam přijela, PA konstatovala otevření na 7 cm, natočila mi monitor, oholila, pícha vodu a hned vylezlo mimi. Takže za 30 min po příjezdu do porodky už byla malá na světě (za tu půlhodinku jsem se stihla otevřít na 9-10 cm).
Tak to byl fakt šrumec, úplně to zní jako naprostá pohůdka. To byla odměna za ten velký břuch v těhu. Já si ještě nějaký týden musím počkat, ale zase na druhou stranu mám relativně ještě trochu klidu, zatím ani nedomýšlím, jak to pak budu zvládat, manža bude mít dovču asi jen tři dny. Nejvíc se děsím těch návštěv lékaře, ze začátku je toho docela dost a člověk má co dělat, aby nachystal mimíska natož ještě dvouletého lumpíka.
valíku: tak to máme stejné obavy ohledně návtěv u dr. Kdybych tam měla chodit jenom s mimi, tak mi to nevadí, ale brát tam ještě dvouleťáka, který je v období vzdoru, je fakt o nervy - už mě to ale čeká brzy. V pátek jdu s mimčem do poradny ještě bez Lukyho (manžel je zatím s námi doma a bude ho hlídat), ale další pátky … to bude děs.
Ahoj holky,
hlásím, že se nám 01.11.2008 v 1:40 narodil syn Matouš, váží 3420 a měří 49 cm. Až se nějak rozkoukáme, tak se ozvu s podrobnostma.
Mějte se krásně a pááá
Monika Honza a Matouš