Listopad 2008

• Fotoalbum (23)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
163
6.11.08 14:47

:D Jé broskvičko velká gratulace. Já jsem si dnes vyseděla dvě hodiny v poradně, a když si představím, že tam můžu jít ještě třikrát, hrůza, navíc s kočárem přes celou Prahu, všude spoustu lidí, nechápu, kdo vlastně chodí do práce, když je všude tolik lidu, dokonce jsem se nevešla ani do autobusu a musela jsem čekat na nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
6.11.08 14:52

Valíku, to jsi ty, co také chodí k Apolináři?
Já tam byla v úterý poprvé na monitorech, přivstala jsem si (v 6:15 hrůůůůůza), byla jsem tam na 7:30 a nečekala jsem ani minutku!
Pak tedy u poradny jsem čekala možná půl hoďky, ale to už se dalo v pohodě přežít.
Takže k Apolináři snad jedině ráno, příště si také raději přivstanu, než tam čekat několik hodin (alespoň to jsem slyšela, že se děje).

Ale chápu, že pro některé je nemožné vyrazit z domova takhle brzy :? , ale třeba tenhle tip někomu pomůže …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
6.11.08 20:47

broskvičko: posílám velkou gratulaci :srdce: , přeju vám oběma hlavně hodně zdraví a tobě brzké zotavení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
6.11.08 21:32

Zdenkak, ne jí chodím do Krče. Jinak jak často ti dělají monitory, v Krči mi nic podobného nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
7.11.08 12:39

Valíku, aha tak to jsem si tě spletla …
od 37. týdne docházím do porodnice, poprvé mi tam dělali jen gyn. prohlídku a řekli co a jak, a pak už budu pokaždé (každý týden) chodit napřed na monitor a pak buď udělají i gyn. prohlídku nebo ne. Minule mi ji třeba ani nedělali, protože podle monitoru to bylo ok.
Takže jen abych to shrnula: monitor mi chtějí dělat každou prohlídku až do porodu. Prohlídky jsou 1× týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
7.11.08 19:57

ahojky holky, tak už jsme doma z porodnice, 3.11. ve 13:42 se nám narodil Filípek, měřil 50cm a vážil 3,40 a vybral si k narození opravdu krásný den,jeho milá sestřička Anička totiž slavila 3.rok! Jinak porod od 1 ranní,takže bych řekla trošku kratší zato víc bolestivější,myslela jsem si že mám poslíčky protože kontrakce nebyli vubec pravidelny,dokonce skákali z6minut na 10.ale do porodnice jsem přijela ráno v 8 na 3cm otevřená,pak mi to přišlo už rychlý,natáčeli asi 30minut CTG,pak u dr,pak klystýr a holení a asi v 10:30 jsem konečně seděla na míči ve sprše,po hodině skákáni otevřená na 6cm,vodu mi taky propichovali až ted. holky kojenííí-dopovím příště ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
7.11.08 21:01

Stejo: moc gratuluji k Filípkovi :-) a přeju vám všem hlavně hodně zdraví! To je neuvěřitelné s tím datem narození … tak to přecejen vyšlo. Ještě teď tu nevěřícně kroutím hlavou 8O

Já jsem dnes byla s malou poprvé v poradně a za 5 dnů přibrala 240 g. Ale pořád ji bolí bříško, tak se asi přežírá :roll:

Péče o 2 děti je docela záhul. „Problém“ u nás je, že oba mi spí v podstatě ve stejnou dobu, budí se současně a já pak nevím, ke komu dřív skočit. Ukládání do spaní vypadá podobně - připravuju do spaní Lukyho, malou musím nechat řvát, kojím malou a Luky najednou akutně potřebuje na nočník - tak zase musím malou nechat řvát …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
8.11.08 12:25

Ahoj holky,
tak jsem se sem zase dokopala a koukám, že po skara dlouhé době. :wink:
Ve čtvrtek jsem byla v poradně, nic nového není, jen mi točili monitor, ten byl OK, jen mimčo děsně vyvádělo, já nevím, asi se nerad monitoruje, vždycky při tom tak vyvádí. :) Dr. mě neprohlížel, takže nevím, jak to postupuje, ale snad už to brzy vypukne, od pondělka vydatně poslíkuju a dnes od rána mě dost bolí záda a to je faaakt hnusný. :( Broskvičko : veliké blahopřání k Matouškovi a hodně zdraví oběma. :-)

Stejo : gratuluju k Filípkovi , fakt si to naplánoval geniálně. :srdce:

Deimosko : malá teda přibírá krásně. Jojo, na ten kolotoč po porodu jsem fakt zvědavá, doufám, že bobísek bude trošku ukázněnější mimčo, než byla Eliška, když si vzpomenu, jak jsem byla první 3 měsíce grogy, tak teda nevím nevím. :?

Tak všem přeju krásnou, i když upršenou sobotu a doufám, že se sem snad dostanu dřív, než zas za tejden. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
8.11.08 14:12

Lostritis: taky jsem se bála, jaké bude malá mimčo. Když si vzpomenu na Lukyho, když byl mimino, ještě teď mě polévá horko :roll: Prořval mi cca 7 měsíců, nesnášel kočárek. Malá je naštěstí mnohem klidnější, v kočárku se jí líbí. Sice ji zlobí bříško, ale když ji zrovna nic netrápí, tak spí nebo jí.
Nejnáročnějsí je kojení, protože je to celkem na dlouho a zrovna když kojím, tak Luky vždycky něco akutně potřebuje :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
8.11.08 18:17

Broskvicko: blahozelam k Matuskovi a prajem vela zdravia a priberania :srdce: . Pekny datum na zapamatanie.
Stejo: vsetko dobre k Filipkovi a tiez vela zdravia :srdce: . Ten datum je fakt neuveritelny :wink:

Tak ako tak pozeram, porodite asi vsetky skor a my stale nic :( . Mimiskovi sa akosi nechce, je mu tam asi dobre. Sme 4 dni po a stale nic. Este minuly tyzden v pondelok to vyzeralo, ze budeme rodit, no preslo to a od vtedy ani len naznak. Takze len cakame a cakame.
Tiez sa obavam toho zvladania 2 deti naraz. Tesim sa, ze par dni bude doma manzel, a potom pride mamina. Ale co potom :?

Prajem este raz cerstvym maminkam vsetko dobre a cakatelkam zdar :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
9.11.08 11:54

Ahoj holky,
dneska je tady od rána krásně, sice docela zima, ale aspoň sluníčko. :) Už jsme dokonce byly s El venku, snad stihneme i chvilku odpoledne po spaní, nějak se teď odpoledne nestíháme vypravit. Vstane po třetí hodině, než se nasvačíme aj., tak je tma. A pak je to odpoledne taaaak dlouhý. :?

Ufka : my plánujeme k mamině dát Elišku až budu v porodnici, myslím, že budu klidnější, než kdyby byla s taťkou doma, přece jen je zvyklá být u našich sama občas na víkend, v létě dokonce na týden a rozhodně se jí teda nestýskalo.
Máme celkem výhodu, že máme tátu dost doma, dělá 12ti hodinové směny, vždy 2× den, 2× noc a pak je čtyři dny doma, takže by to byla celkem pohoda, nebýt toho, že když je doma, tak Eli paradoxně zlobí mnohem víc, než když je se mnou sama. :?

Dei : tak budu teda doufat, že to budeme mít s druhorozeným podobně jako ty. :wink: Eli teda nebyla nijak zvlášť uřvaná, resp. my jsme jí ani nenechali :) , ale teda to kojení po 2 hodinách a „furt pryč“, mi připadalo, že nedělám nic jinýho.

Tak všem hezkou neděli, uááá, já už se nemůžu dočkat, až to konečně přijde, to čekání je … fuj. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
9.11.08 20:28

Ahoj holky, vítám vás po víkendu.
Stejo , gratuluji k Filípkovi i k výběru jména, já chtěla Filípka poprvé a pár dní před porodem jsme to změnili na Matěje.
Holky, já vám tak závidím, že to už máte za sebou.
Lostritis , u nás v poradně se vnitřně vyšetřuje pokaždé plus UTZ, to vnitřní bych teda nemusela, ale třeba to trochu urychlí.
Ufka , přenášení je má noční můra, vydrž, určitě to brzy přijde, strašně to utíká. Nám ještě zbývá nějakých 16 dní, ale nemám ještě spoustu věcí do porodnice, takže aspoň si to stihnu zařídit, čím víc se to blíží, tím to nějak vytěsňuji a péče o obě děti se začínám přímo děsit. Malý se opět budí tak třikrát za noc a dospává u nás, takže to bude asi veselé, navíc mám pocit, že už si vůbec nic nepamatuji, holky, jak jste se zaběhly, přišlo to samo? Já jsem poprvé byla teoreticky nabušená z knih a netu, ale teď jsem neměla vůbec čas, tak doufám, že si na vše vzpomenu. Pa pa Valík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
10.11.08 17:50

Ahojky,
dneska byl docela povedenej den, Eli vstávala až v 8.30 !! Pak jsme uklízely a odpoledne jsme byly kupovat dárky kámošce k narozkám, tak je Eliška spokojená, že byla nějaká akce. :) Myslím, že jinak se se mnou už musí děsně otravovat, ona je akční, jako každý batole a já se sotva valím. :? I když teda hodinové balení dárků s ní je celkem adrenalin. :D

Jinak mimi je nějaký líný, fakt se musím hodně soustředit na to, jestli se vrtí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
10.11.08 19:39

Holky mooooooooooooc gratuluji jste překrásní!!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
12.11.08 17:43

Ahojky,
tak já už mám porod taky za sebou :) . Sice termín jsem měla až 21.11, ale malá chtěla na svět trochu dřív. 28.října mi praskla plodová voda a Anetka přišla na svět 29.října 2008 ve 3:44 ráno, váha 2960 a 47 cm. Z porodnice mě pustili tuto sobotu, jelikož se tam Anetka opalovala pod modrým světlem (má novorozeneckou žloutenku). Ještě trochu žlutá je, ale snad jsme už nad žloutenkou vyhráli. Je to super pocit po tolika měsícíh vidět človíčka, který vás kope v bříšku :)
Všem novopečeným maminkám moc moc gratuluji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital