Poradna duly
Jana Čurdová
Deniso: moc gratuluji k Anetce!! Zvlášť, když se narodila ve stejný den jako moje Monika
Hlavně, že už jste doma - pobyli jste si tam tedy dost dlouho. Já jsem šla domů hned 4. den, ale při představě, že bych tam měla být tak dlouho, bych se tam asi ukousala nudou.
Ahojky,
Deimosko , taky ten pobyt byl pro mě dost dlouhý a na pokoji se vystřídalo 6 maminek a všechny měly kluky
Už jsem chtěla pomáhat i sestřičkám při měření teploty
Teď malou musím dávat na denní světlo, jelikož jsme se žloutenky ještě pořádně nezbavily.
K Moničce gratuluji
Jak to zvládáte?
holky, za jak dlouho jste zacaly rodit, pote, co vam odesla hlenova zatka? Mne uz odesla, resp. uz dva dny odchazi.
Nevim, jestli je to takhle mozne, ze to trva delsi dobu, puvodne jsem si myslela, ze to proste odejde jednorazove .....
.
Ahojky, prisla jsem vas pozdravit, koukam, ze uz tu mate taky hojne miminek tak moc gratuluju
ja jsem nakonec skoncila v prosinci…:) ale i tam uz mame 4 miminka…
Zdenko, hlenova zatka muze odchazet i 14 dni, kdyz na to prijde…ale taky treba dva … a pak huraaaa!!!
Deniso: zatím to doma zvládáme celkem dobře, ale nejnáročnější je kojení (protože je to celkem na dlouho a skoro každé kojo musím přerušovat kvůli tomu, že Luky zrovna něco akutně potřebuje, což se zase neobejde bez řvaní Moniky). Manžela jsem konečně donutila, aby mi pomáhal, a má příkaz vracet se z práce domů nejpozději v 17h (většinou to dodržuje)
Luky zatím na ségru nežárlí.
Ta žloutenka bývá častý problém u dětí, co se narodí dřív. Ale hlavně, že se to zlepšuje. Mě to minulo u obou dětí.
zdenko: v prvním těhotenství mi odešla zátka najednou a rodila jsem pak za 2 dny. V druhém mi nejspíš odcházela asi od 33tt do 38tt (potom už nic, co by se jí podobalo, neodešlo, tak snad to byla zátka) a porodila jsem v 40tt.
Ahoj holky, tak uz mame Tomaska na svete
. Narodil sa 8 dni po termine, 12.11. o 3:10, 50 cm a 3370 g. Dnes nas pustili z porodnice.
Sice sa narodil neskor, ale za to velmi rychlo. Od prvych kontrakcii po jeho narodenie to trvalo iba 1.5 hod. Je to neuveritelne, som rada.
Deniso, balhozelam k malej Anetke
. Drzte sa.
A ideme papat ![]()
ufko: moc gratuluji k Tomáškovi
Teda, to byla rychlost - v takovém případě bych asi porodila doma (teda pokud by porod začal kontrakcemi a voda nepraskla), protože bych aspoň 2 hodiny počítala kontrakce.
ufko, take gratuluju
To cekani po terminu muselo byt asi narocne, vid?
Ahoj holky,
tak jsem zase zde.
Ufko, Deniso, moc blahopřeju k miminkům, ať vám dělají jen radost a hodně zdraví. ![]()
Jinak hlásím, že už máme taky Jakoubka na světě.
Narodil se 11.listopadu ve 21.30 a asi se za námi těšil, protože v 19.30 mi při koupání Elišky praskla voda, vyjeli jsme asi v půl devátý, to už jsem měla nějaké kontrakce, ale nic dramatického. V porodnici mě PA prohlédla, zkonstatovala, že to je teprve začátek, otevřená jsem byla na 3 cm, tak mě napojila na monitor a pak se rozjely ty správný kontrakce, asi po 2 min. rovnou.
No a přípravu už jsme nestihly, jen taktak jsem přelezla od monitoru na lehátko. Prostě PARÁDA . ![]()
Od včerejška jsme doma, Kubík je moc hodnej, takže si to zatím užíváme, protože Elišku mají ještě do zítra naši. Pak to teprve vypukne. ![]()
Lostritis - samozrejme ti take gratuluju, uz je to tu mezi nama docela fofr, ze?
Vlastne kazdy svuj prispevek gratuluju nektere z vas k miminku, no jo, jsme holt v pulce listopadu … ![]()
Lostritis: moc gratuluji a přeji hlavně hodně zdraví vám oběma a pro malého hodně mlíčka! S dovolením to prásknu i na BC
Moc pěkné datum jste si vybrali.
Ahoj holky, gratuluji k novým miminkům. Teda nejvíc mě děsí ty rychlé porody, já budu určitě doma vyčkávat a řešit, kam s malým a pak to třeba nestihnem. Já jsem spíš pro postupnou přípravu, ale když to má pak člověk za sebou, tak je jasný, že rychlý je lepší. Koukám, že už jsem tady skoro sama čekatelka, holky koho to ještě čeká???
Zatím teda nemám ani žádné příznaky.
Lostritis, jaké měl Jakoubek míry?
Zdenkok, jak to vypadá u vás?
Ahojky Valík
Valíku, zatím v tom čekání jedeme spolu ![]()
Já už teda příznaky mám - mimino je sestouplé (hlavička naléhá na děložní hrdlo), odešla mi hlenová zátka, ale to všechno může být i několik týdnů před porodem. Takže to beru, jako že zatím nic …
Ale však my se obě dočkáme, neboj ![]()
P.S. Jo taky jsem nějaká akčnější, poslední 4 týdny jsem sice nebyla schopná udělat nic jiného kromě válení se u telky, jídla a spaní, ale teď se mi tak nějak vrací energie - myslím, že to bych vlastně také mohla zařadit do příznaků před porodem
Jakpak to máte nebo jste měly vy ostatní?
Děkujeme všem za gratulace. ![]()
valik : Kubík měl 2890g a 49 cm, takže žádný obřík. ![]()
zdenkak : tak příval energie a uklízecí mánii jsem měla pár dní před porodem u obou dětí. ![]()