Listopad 2008

• Fotoalbum (23)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.1.09 20:37

Ahoj holky,
anetto, zdravím Tě a vítám. To máš mimi o 2 měsíce starší než my. Jaký to je? Už sedí? Už má zoubky? Se zoubkama tady vede Dominiček od Kykouška:-). Nebo už i lozí? Povídej přeháněj.
Jinak teda musím říct, že u nás nastoupil další růstovej spurt. Matík chudinka neví co se sebou. Hodně pláče, pořád je unavenej a protivnej a pořád by papal a papal. Naštěstí tedy jak ho dám do postýlky tak usne. Horší je ta kvalita spánku. Fňuká, pláče ze spaní a děsně se vrtí a tím se budí. No snad to brzo přestane. Dneska mi cosi usilovně vysvětloval: oooo eu euo ng jeuo a tak vážně a moudře se na mě koukal:-), tak jsem mu to odkývala., že má pravdu:-). Bože jak je sladkej i když protivnej jako pětník :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.1.09 20:39

Čauky píši zase nepřihlášená, nemám ještě opravený metřík. Růstové bolesti to slyším poprvé, ale úplně jsem to zhltla, protože náš dvouleťák se kolikrát v noci probudí a začne strašně řvát až hystericky, nevím co mu je, jak ho uklidnit, většinou to má po spaní, víte o tom něco víc? Jinak Kryštůfek také pod hrazdičkou poplakává, ale spíš to bude tím, že mu ji párkrát Matěj hodil málem na hlavu, tak se asi bojí. Krýša má teď hodně chovací období, což je při dvou dětech trochu náročné. Oči máme pořád šedé a myslím, že už takové zůstanou. Kykoušku , první zoubek, to je fakt šrumec, to bude při kojení veselo. Jinak nám se malý budí taky tak jednou dvakrát, ale k ránu už je vzhůru tak v šest a do osmi jen tlačí a prďákuje a já bych zrovna tak spala. Zdravím všechny pa Valík

• Citovat
  • Upravit
2047
26.1.09 22:49

Ahoj holky, tak já sem vlítnu jen v rychlosti. Zdravím tě Anett i s mimčem :-) . Už tady nebudu mít nestarší miminko :wink: .
Valiku to nevim s tím lekánim v noci, máš lampičku rozvícenou v noci?
Nebo třeba se leká, že má volné ručičky. Já tomu říkám letadlo :lol: . Ještě ho mám v zavinovačce a neškube sebou tak jako v postýlce jen pod peřinkou. Třeba ti holky poradí líp.
Jo holky, odkdy mimča sedí? V chytrých knihách je napsáno až na 7 měsících, ale to mi přijde moc dlouho, jelikož se ten náš chlapák už pořádně přitahuje :roll: . Já už si to z dvojčat vůbec nepamatuji. To je hrozný jak to člověk rychle zapomene.
Ještě nespí ten muj lumpik, já se z něj pominu. Tak ráda bych šla do spinkacího režimu a ono si to chce povídat.
Tak ho jdu uspat, snad se mi to podaří dřiv než uspim sebe :lol: . papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
27.1.09 10:27

Ahoj holky,
teda tady to docela žije :)
Kykoušek: gratuluji k zoubku :)
Jinak jsem nezmar a zase si nepamatuju na co jsem chtěla reagovat :oops:

Hrazdičku nemáme, máme hrací deku a tam se jí moc líbí, směje se, šije sebou :)
Na naušničky jdeme 5. rovnou s očkováním, aby si to odbyla najednou. Akorát nevím, jestli jí tam mám vzít v šátku a nebo v kočárku - co pro ni bude lepší. Co myslíte?

V noci nám krásně spinká, jednou dokonce i 8 hodin, to jsem se ale stejně budila,jsem nevěděla, co se to děje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
27.1.09 11:59

Ahoj holky,
Zdravím Anettu :)
Tak dneska jsme byly na tříměsíční kontrole. Anetka váží 5,62 kg a měří 59 cm (porodní váha byla 2,96kg a míra 47cm) Dneska jsem Anetce nechala píchnout ouška. Hooodně plakala. Teď spinká, radši ji na kojení nebudím. Už ať je ten týden za námi a ty dírky jsou uzdravené.
Očkovaná ještě není, protože má lehce zvýšené jaterní testy a pediatrička čeká, co nám řekne primářka z Motola, kam jdeme příští týden ve čtvrtek.
Saxano, s Anetkou jsem jela k doktorce autem, tzn. že jsem ji měla v autosedačce. Asi bude lepší, když ji budeš mít v kočárku :)
Už se mi zlatíčko vzbudilo, tak ji jdu nakojit a pak konejšit.
Mějte se krásně, papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
27.1.09 14:30

valíku: o růstových bolestech toho jde najít na netu hodně. Ale tvého synka můžou budit i noční děsy. Neříkal ti, že ho něco bolí? Nebo proč pláče?

Kykoušku: sedět by dítě mělo, až se samo po:,–(í. V těch 7 měsících se spíš dítě udrží v sedu, když je posazeno (samozřejmě dost dětí se samy po:,–(í třeba v 6 měsících, ale musí to udělat samy). Můj syn se sám po:,–(il až v 9 měsících. To, že se přitahuje do sedu, neznamená, že ještě může sedět ;) Synek se mi přitahoval do sedu od 4 měsíců, Monča už teď.
Myslím, že Kacabaz (moc sem nechodí) tu má nejstarší mimčo, narodilo se o měsíc dřív - někdy začátkem října.

Deniso: Anetka ti krásně přibírá a roste. Monča měla skoro stejnou porodní váhu jako Anetka (2,97 kg).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
27.1.09 20:03

Ahoj maminky, deimosko děkuju za rady. Někdo říká, že jsem ostřílená matka, ale já si toho už moc nepamatuji :wink: . Dnes jsem nějaká stahaná, byla jsem s dětma sánkovat a uplně mě vyřídily. jsou to lenoši, musela jsem je tahat i do kopce uličníky jedny. Tak se jdu plácnout do vany a nejspíš tam i usnu. Tak zatim papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
28.1.09 00:05

Deniso: chudinka malinká, snad ji ouška brzy bolet přestanou. Jak píchání probíhalo? Musela jsi mít náušničky nějakou dobu naložené v lihu? Já se zítra domluvím s dr., kdy budeme Monice píchat.

Kykoušku: to musela být fuška tahat 2 děti na kopec. Já bych se na ně vykašlala, ať si šlapou samy :oops: :wink: Naštěstí Luky je chodící typ a do kopců šlape sám, že mu ani nestačím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
28.1.09 10:32

Ahojky,
Deimosko, náušničky jsem měla naložené v lihu 3 týdny. Myslím, že tak dlouho je mít naložené nemusíš. Já jsem je tam měla tak dlouho, protože jsem myslela, že Anetce ouška píchne sestřička začátkem ledna, ale když Anetka měla ty vyrážky, tak ji doktorka nechtěla nechat píchat. Včera to probíhalo tak, že mě sestřička poslala do čekárny a s doktorkou ji ty ouška píchly. Anetka hodně plakala, když si na to vzpomenu, tak mi běhá mráz po zádech a jsem ráda, že jsem byla v té čekárně. Myslím, že teď už to Anetku nebolí i kojení je v pohodě. V noci jsem ji radši zabalila ručičky do plínky, kdyby si náhodou na to chtěla sahat. Jinak to myju 2× denně řepíkem a jednou denně to natírám framykoinem. Monička se narodila taky dřív? Kdy jsi měla termín? Já jsem měla termín porodu 21.11.
Dvakrát už spala osm hodin :) Poprvé to bylo z pátku na sobotu a po druhé to bylo ze včerejška na dnešek :) Mohla by to opakovat častěji :lol: a taky už možná začíná mít nějaký svůj rytmus, tak uvidíme, jak to bude pokračovat dál :)
Mějte se krásně, papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
28.1.09 14:23

Deniso: my jdeme píchat ouška za týden. Náušnice mám naložit do lihu 24 hodin předem a dostanu pak na ouška framykoinovou mastičku. Hojí se to Anetce dobře?
Monika se nenarodila dřív (jen o pár dnů, ale to se nepočítá), ale my s manželem jsme prcci, takže bude malá. Od 6 týdnů přibrala 840 g, teď váží jen 5,34 kg (porodní váha těch 2,97) a měří jen 59 cm (takže skoro nevyrostla). Byli jsme i na první dávce hexavakcíny, řvala teda šíleně, ale po minutě už o ničem nevěděla. Takže se dost děsím těch oušek. Hlavně toho, že přes ně pak musí mít čepičku, až pojedeme domů nebo budeme chodit ven …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
28.1.09 15:58

Deimosko: taky jsem naušnice měla naložené den před tím než jsem šla k doktorce, ale když Anetce ouška nepíchali, tak jsem ty náušnice v tom lihu nechala :oops: . Zdá se mi, že se jí to hojí dobře. Pravé ouško vypadá suprově, jen u levého je to kolem náušničky zarudlejší. Myslím si a hlavně doufám, že za týden už bude vše OK. K doktroce jsem vzala volnější čepičku, aby na ouška moc netlačila a pak když půjdeme ven, tak bude muset mít ještě pod čepičkou kapesníky nebo něco podobného. V noci spala taky dobře, prospala se 8 hodin :) Asi ji to hodně moc unavilo.
Když Anetce píchali ouška, tak plakala dost dlouho. Musela si pak mámě postěžovat, když se vrátila z čekárny. Doporučuji ti, abys u toho nebyla. Pláč, co jsem slyšela v čekárně rval srdce až až. Pak jsem se taky dost bála až ji dám čepičku dolů a ouška jí omyju. Bála jsem se zbytečně, nevypadalo to hrozně a Anetku to moc nebolelo :) . Ještě jsem si na ty náušničky moc nezvykla, ale sluší ji :) Tak přeji, aby to Moničku moc nebolelo a dobře se to hojilo :)
Anetka taky měří 59 cm :) Holky jsou na tom dost podobně, co :lol:
Vyrážka na tvářičkách se Anetce zase o víkendu objevila a nepomáhal na to ani řepík ani vitamínová mast. Doktorka doporučila dvě masti a že mám na každou tvář nanést jinou mast a která zabere, tak, že ji mám tím mazat. Zatím to vypadá pořád stejně, tak snad bude mít nějaká léčivý účinek.
Hexavakcínu Anetka ještě nedostala, protože má zvýšené jaterní testy, pozůstatek po žloutence. Až se ji to srovná, tak pak bude moct být očkovaná. Jinak kontrola po očkování na TBC dopadla dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
29.1.09 12:00

Zdravim maminky, tak chřipková epidemie kouží všude kolem nás, snad máme ještě protilátky z nedávna. Zatim tuk tuk. Jdu koupit oscilocosinum, prej to pomáhá i jako prevence a můžu to i při kojení. taky se musím přidat, Domik včera usnul poprvé už v půl 9 a vstával v 8 hodin 8O . jinak chodí spát kolem 10-11 hodiny večerní. Tak jsem to využila a naspala jsem toho mraky. Deni, tak už máte naušničky. To bude parádnice. Já u Kikinky jsem je dala do lihu jen na noc, ale žádný problém nebyl.
Holky, my to očkování po TBC v ramínku máme pořád takový nafouknutý červený, jak to máte vy u miminek? Za týden jdeme na kontrolu, tak to snad tak má být :roll: . A co je ta Hexavakcína? To je to očkování ve třech měsících?, který dostaneme až ve 4 měsíci, že jich má doktorka málo.
Tak raubíř se mi začal vztekat, přitom vypil 220 ml mlika, tak jdu konejšit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
29.1.09 16:14

Kykoušku: Monika už jizvu po očkování má zahojenou (podle dr. ji má hezky zahojenou). Nemá tam už žádnou bouli, jen červený flíček a uprostřed malý stroupek, hns už tam nemá.
Hexaackcína je přesně to očkování, kterého je teď nedostatek. Moje dr. vakcínu měla, takže Monika už první dávku dostala.

Zapomněla jsem vám říct, že Monika se včera poprvé překulila na bříško. Sice to ještě neblo úplně OK, ale snaha se cení :) Nepřekulila se ze zad na bok a potom na bříško do pasení koníků. Ale položila jsem ji na bok a ona se po chvíli snažení převalila na břicho. Jenže zalehla si při tom ruku a nemohla ji vytáhnout, takže se pasení koníků nekonalo a ležela na břiše jako placka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.09 19:21

Ahoj holky,
sem Vám psala už včera a ono to tu není :evil: .
Tak nejdřív Denis to musí být malá parádnice s náušničkama. Ať s ejí to dobře zahojí.
Saxano jakou máte tu hrací deku? My jí chceme pro Mátu taky. Je to opice zvědavá, tak ať má zábavu:-)
Kykoušku: my máme to očkování taky ještě naběhl a rudý. Kvůli tomu bude očkování nejdřív za měsíc a ještě jestli vůbec bude vakcína…
Deimy gratuluju máte holku šikovnou. Matul už se traky překulí a přesně jak říkáš, přilehne si packu a pak se děsně navzteká než jí vytáhne se musím smát :lol:
Jo a jinak zprávy zu kontroly: Matík měl 6930g a k tomu cca 64 cm - měřila jsem ho doma. Mudra ho neměří. Sestra málem spadla ze židle když jí to Dr. hlásila do karty. Ale tlustý prej nejsme, jsme jen veliký a hoodně statný:-). No a když se mě ptali kolik toho vypije a já jim řekla, že 170, tak se sestra zase hroutila. No nechápu proč. Jak mám asi ošidit nenažraný velký mimino? Jedině že bych mu řekla: Matíku teď ti nic nedám, protože to není v tabulkách, klidně si řvi hlady. Dobrá blbost.
Mnooo takže se přihlásíme do nějakýho klubu obříků. Kykoušku ty naši kluci by mohli být zakládající členové, co říkáš? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
29.1.09 20:53

Ahoj, broskvičko, ty naši chlapáci by se tam krásně vyjímali :wink: . My máme pneumatičky jen na stehýnkách jinak je hubenej. Říkám mu mischelinek :lol: . Mudra ho chválila jak se krásně spravil od minule :wink: . vypije mi ráno většinou 300ml a pak po třech hodkách pije 180 - 200 ml.Takže máte stejný pitný režim. Taky se neřídim dle tabulek. Když mu chutná, tak at si dá. však to kluci vyběhaj jedna dvě :wink:
Teda to máte šikovný miminka. Mě se ještě netočí a toho mám o měsíc staršího. Taky doufám, že bude očkování, aby se mu to pak vše neposunulo. Nechám ho očkovat i prevenarem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí