Poradna duly
Jana Čurdová
Kykoušku: obyčejné z drogerie, jakým se myjí ruce. Mám značku Ailé (nebo tak nějak), líbí se mi, jak voní, a vždycky to všechno „převonělo“, když jsem toho použila na drhnutí koberce víc. Myla jsem tím i počůraný potah z gauče a voněl jako nový (a to byl počůraný hodně).
Děkuji, tak já zkusim i to co mám doma. Myslím lilien, nebo tak nějak
. Počuraný gauč a koberce mě neuvěřitelne rozčilijou. Nejradši bych každý rok koupila nové. Ale na jaře si zapujčim vysavač mycí, tak se na čištění nemužu dočkat
. zrovna dnes si Dominiček ublinknul na gauč. Ale to je nic oproti dětem ![]()
ahoj holky, nebyla jsem tu stranse dlouho, nejak mi zazlobilo zapnute sledovani a nic mi nechodilo, takze jsem si myslela, ze tu neni zadny prispevek (ja naivka
)…
Matysek je uz preockovany Prevenarem, ale uprimne, kdyby mne do toho doktorka netlacila, tak ho necham ockovat az v tech 5-7 mesicich… Ve 2 je to strasne brzy
Zda se mi, ze nejsou zadne reakce, ale ja jsem spis z toho vyplasena - kdyby byl ockovany pozdeji, uz bych byla otrlejsi matka a nebyla bych z toho tak paf…
Dneska jsme byli na prvni hodine plavani ve vane a bylo to SUPER
Malej tam byl za flegmouse, pani kdyz ho davala do vody, tak cekala rev a on nic, jen na ni koukal
Parkrat se i smal, ale zase ze by se rehnil, to ne. No ale libilo se mu to, takze jsem taky nadsena a pujdeme znovu. Doma budeme ob den plavcit taky, uvidime, jak to pujde.
Se spanim je to u nas tak, ze jsem zacala davat spinkat po koupani a krmeni (takze v cca 19:00) a spinkaval az do cca 3-4:00. pak se budil po 3 hodinkach, takze naprosta parada! Jenze posledni dva dny se to nejak zvrtlo, a budi se uz v 1:00 a pak se budi po cca hodce az dvou hodkach. Hlad nema, ale strasne sebou mele, porad si drbe hlavu (oci, usi, nos, celo, tvare, proste celou hlavu), ruzne u toho pofnukava, tak ho radeji vzbudim a zkusim nakojit. Moc si toho nevezme, ale alespon trochu zaspi … ale je to bes, to drbani je hruza, kdybyste ho videli, uplne je mi ho strasne lito, to musi svedet ![]()
K te vyrazce, myslim, ze tu o ni psala Denisa - mame taky vyrazku, uz hodne pres mesic. Ze zacatku na ni vyborne pomohhla Holtova mast. Smrdi to jak stare fusekle (a nasledne smrdi i miminko a cela mistnost), ale pomohlo to. Ale ted se nam to nejak zacalo vracet, jeste pockam par dni a pak pujdu k MUDr. O holtovce vi a rika, ze se musi pouzivat tak ten mesic, nez to opravdu zabere, coz uz mame za sebou......
Ahojky holky,
to je zas hrůza, jak dlouho jsem se sem nedostala.
U nás se taky marodí, naštěstí nic tak děsnýho. Elinka má od minulýho pondělka kašel a rýmu a dva dny měla teploty, ale už nejspíš dobrý. Ještě jí nechám dobrat sirup na kašel a snad bude v pohodě. Jen děsně prudí, jak už jsme nebyli od toho pondělí venku, už by to snad i šlo, ale mám strach z tý chřipky. Zítra teda jede k babi a dědovi, tak doufám, že nepřiveze nějakej virovej dáreček od nich.
Kubulka má teda jen rýmu, ale zatím od včerejška, tak nevím jestli se něco nevyvine.
Už aby byla ta zima zá námi.
Kykoušku : to je teda strašný, jak máš pořád dětičky nemocný, nás to nejspíš čeká příští rok, teda jestli seženem místo ve školce.
Eli právě byla nemocná jen třikrát (každý rok jednou, vždycky v únoru
), takže moc promořená není.
Ale aspoň už nebude Kuba tak malý mimi, tak se snad nebudu tolik bát, aby něco nechytil.
zdenkok : to je mi líto s tou vyrážkou, chudák malej, když ho to takhle svědí.
Já teda se svědivýma vyrážkama zkušenost nemám (El má AE, ale nesvědí jí to), ale kamarádčina holčičká měla jako miminko urputně svědivou vyrážku, která teda nakonec zmizla. Ale právě říkala, že vystřídala strašně moc různých mastiček, právě proto, že každá zabírala jen na chvilku a pak musela vystřídat, jak si na to ta kůže zvykla.
Tak snad ti dr. nějak poradí a bude mít Matýsek klid.
přetáčení : tak teda Kuba se nepřetáčí ani omylem, on ani valně nepase, ale u nás je to tím, že moc na bříšku nepobývá, tak nemá trénink.
Dost mě to štve, ale nějak to nemůžu vychytat, kdy ho na bříško dávat. Po probuzení chce hned baštit, po nakrmení to nejde, to ho přebalím, chvilku si hraje na dece, to vydrží tak 20 minut a pak už brečí a chce spát. ![]()
Jo a dneska nám přišla Manduca, takže jsem tak Kubulku hned namontovala a musím říct, že naprosto skvělý, ani jem nečekala, že to bude takhle fajn.
Jen jsem myslela, že ještě využijeme tu zmenšovací vložku pro miminka, ale na tu už je Kuba velkej ! ![]()
Tak zatím se mějte a choroby PRYČ !!!
Ahoj holky,
Včera jsem byla s Lukym na ortopedii kvůli bolestem kolen (často jsou kvůli tomu prořvané noci). Tak jsem myslela, že jsou to růstové bolesti, má to totiž už od narození
(na to naše dr. pediatrička valila oči, že prý to tak brzy mít nemohl, ale já vím, že už minimálně od 7-8 měsíců na to trpí, určitě i dřív - tak od 3 týdnů). Ortoped potvrdil, že je to z růstu, a krom toho ho prohlídl celého a vyfasovali jsme vložky do bot (kvůli lehce plochým nohám). Taky má prý trochu zapadlý hrudník (aneb vyšpulené břicho) a nožky trochu do X (ale na to mi nic neříkal, jen doporučil občas turecký sed).
Dneska jsem byla s Monikou na píchání uší (náušničky). Byla moc statečná, plakala jen chvilku v ordinaci, a když mi ji přinesli do čekárny, už neplakala. A zdá se, že už jí to ani nevadí. Teď má ještě uši zalepené, mám jí to sundat až zítra - takže jsem ještě neviděla, jak jí to píchli. Jenom její bráška je nedočkavý a pořád nakukuje, aby viděl aspoň kousek náušničky ![]()
Lostritis: snad už je to u vás dobré. Hlavně se to musí řádně doléčit, takže s chozením ven bych klidně ještě aspoň do víkendu vydržela. Přetáčení taky nehrotím - Monika se přetočila zatím jen jednou (a ještě si u toho zalehla ruku
). Na to je ale času habaděj - až do 6 měsíců.
Monika asi začíná mít další růstový spurt, tak si užiju.
Kykoušku: já si z počůraných gaučů nebo koberců hlavu nedělám. Naštěstí Luky nehody nemívá (jen ze začátku odplenkování se jednou týdně trochu počůral a jednou totálne procůral gauč). To spíš za to často můžu já, když jsem Lukyho špatně po:,–(ila na nočník a on ho přečůral, nebo když se mu nočník přilepil k zadku, on se s ním zvedl a pak se to vylilo ![]()
Schválně máme takový gauč i koberec, který má za účel jen přežít děti, a pak si pořídíme něco hezčího ![]()
Ahojky,
Deimosko , ty máš teda statečnou holčičku. Ať se to Moničce dobře hojí
Anetka plakala i když jsem k ní přišla a když jsem ji dooblékávala. Anetku ještě vyfocenou s náušničkama nemám.
Zdenko , tak to asi má Anetka podobnou vyrážku jako Matýsek. Hodně jí to svědilo a zatím nepomohla žádná mastička, co nám dala doktorka. Pomohl framykoin (dostali jsme ho na ouška), ale už jí tím mazat nebu protože to je antibiotikum. Dneska jsem byla v Motole a tam mi doktorka taky poradila Holtovu mast. Zítra jedu k dětské doktorce, tak se ji na to zeptám. Když jsi Matýska mazala Holtovou mastí, tak za jak dlouho to začalo mít nějaké účinky? A když ho to svědí a ty mu dáš na tvářičky mastičku, tak si ji nesetře? Anetka si vždycky všechno setřela, tak ti mastičky asi proti svědění moc nepomáhaly.
Na kontrole kyčlí jsme dopadli dobře, už nemusím dělat široké balení. Když už ji tak nebalím, tak mi Anetka připadá strašně droboučká. Už nemá žádný zadek ![]()
Včera večer Anetka měla nějakou řidkou stolici s trochou hlenu a měla ji i ráno ve tři a pak v šest. Když jsem dneska byla na kontrole s krví v Motole, tak jsem jim o tom řekla. Doktorka ji prohlédla a říkala, že vypadá v pořádku, ale pro jistotu máme zítra ráno jet k dětské doktorce, kde budou brát vzorek ze stolice. Tak doufám, že to nic nebude a že to byl jen jednodenní problém. Pořád máme něco ![]()
Co se týče otáčení, tak Anetka se zatím o to nepokouší.
Pěkný podvečer, Denisa
Tak Kuba už i kašle.
To jsem z toho teda otrávená, když už je jedno ok, tak začné druhý prtě.
Eli teda zítra jede na víkend k babi, tak snad se Kuba přes víkend srovná. Ven se teda asi ještě nedostanu a už mi z toho docela hrabe.
Deimy : to je bezva, že píchání naušniček proběhlo v pohodě. já jsem El nechávala píchnout uši až v roce a taky to zvládla skvěle. Ona je vůbec pohodářka, co se týká doktorů, nebrečí ani při očkování a odběrech krve. Zato Kuba minule ječel i při poslechu, jsou ty kluci nějací přecitlivělí. ![]()
Denis : snad bude Anetka v pořádku, taky už byste si to zasloužily.
Ahoj, tak další chřipkový den je za námi. Lostritis, já už šílím, že jsem od pondělí zavřená s třema dětma, závidim ti nervy
. Plánuji o víkendu menší procházku. Jěštěže dávám Domika na balkon. Tak je trošku na čerstvým vzduchu. A já když jdu večer s košem, tak si to náramně užívám
Hlavně i děti začínají být doma nevrlý, tak je to tady jak v cirkuse. Já se utěšuju, že kojim, tak mrnous má alespon protilátky
. Zatím nic mu není, ani rýma tuk tuk. No ale tím si projde asi každý s nástupem do školky, co mi takhle mamči píšou. Už jen chvili a bude jaro. Hurá
Deimy, taky čekám až děti odrostou plinkám(teda už jen Dominiček) a kupuji vše nové
Chudák Lukášek. Snad ho to ten ortoped zbaví. To je hrozný takhle trpět i v noci.
Jinak Dominik se začal konečně natáčet, tak snad se mu to brzy povede. vždycky do něj ždouchnu a pak se skulí jak kulička
![]()
Jé, tady ještě nikdo nebyl od mé poslední návštěvy. Chřipku už máme skoro za sebou. Tak už jen dolečit rýmu ![]()
Ahoj všichni,
tak Eli je od včerejška u našich, už je snad úplně zdravá. Dnes ráno jsem se po skoro 14-ti dnech vypravila ven, na nákup. Ale moc jsem si to teda neužila, po půl hodině už volal taťka, že je Kubula vzhůru a „asi má hlad“.
![]()
Kykoušku : tak sláva, snad už ty choroby budou za námi. Kuba teda ještě pořád rýmuje a kašle, ale od toho čtvrtka se to nijak nezhoršilo, tak snad už to brzo přejde.
Deimosko : jsem si vzpoměla, jaks psala, že Lukymu doporučili turecký sed, tak jsem to včera Eldu zkoušela naučit a vůbec to nechtěla pochopit.
Nakonec mi utekla s tím, že „nejde to, je to tešký.“ ![]()
Ahoj, teda dnes to byl zase den. Včera jsem zašívala oblečení a v tom mi Domik začal brečet, tak jsem k němu šla. Mezitím jsem jehlu píchla vedle sebe. No a pak když jsem se vrátila, tak jsem si nepamatovala, kam jsem ji to vlastně dala. 15 minut jsem ji hledala a pak si řekla, že jsem ji dala určitě do jehelníčku. Ale řikala jsem si, že až dám deti spat, tak se po ni ještě kouknu. Takovej divnej pocit mě pořád obklopoval
. No nic, tak jsme šli koukat na večerníček a 5 minut před uložením do postele si Kikinka tu jehlu musela píchnout do nožičky. Tak chvili pobrekávala, ale dobrý a usnula hned. Jenže já našla jen půlku jehly a tu druhou nikde. V noze ji neměla a ani na dotyk se nezdálo, že by tam něco bylo. Ráno brečela, že ji to boli a celý den nechodila. No tak to už se mi zdálo divný. Tak jsem ji vzala do auta a na chirurgii se jelo. Říkám si, bud se mi vysmějí, že tam jedu jen s píchancem od jehly, ale pro muj klid mě to bylo fuk. No a na rentgenu byla 2CM dlouhá jehla skoro až u kosti. Choudě mala, jak brečela na sále, když ji to opichovali. Samozřejmě jim to nešlo vytáhnout, takže tam má diru jak hrom. Na šití to naštestí nebylo, protože krvácení ustálo. Já tam sebou málem sekla. No hruza. Si připadám jak krkavčí matka
. Kvuli mojí nezodpovědnosti má takovou bolest beruška moje.
Chodit nemůže, ale je statečná a už pak neplakala. No protože to má ještě umrtvený a zítra budu trpět za ní
. Chudák jen co se vyléčí od chřipky, tak zase tohle ![]()
Jo a ještě mě tak napadlo jak budeme chodit ven, když na to nesmí šlapat. Povezu kočárek, k tomu ji ponesu a vedle Patrik. Snad někdo poradí. Na kočárek ji dát nemůžu. Mám Jane Slalom a ta korbička je měkká na takovou zátěž. To je děs, celý týden jsme doma zavřený a když už jsme vyléčený, tak zase budeme muset být doma. No to snad ne
Škoda, nedávno si přišli na inzerát pro dvojčatový kočár. Který byl řešený i pro mimino, tak i pro větší dítě. Škoda, ted by se mi hodil.
Lostritis: Luky turecký sed používá sám odmalička, takže to chápe. Až na to, že když už sedí, tak na židli, a tam ho do tureckého sedu nutit nebudu, protože by spadl. Ale když ho budeme zkoušet, tak asi při čtení knížek na gauči. Kéž by vydržel sedět aspoň v klidu. Když se kouká na DVDčka, tak u toho taky dělá psí kusy a nesedí v klidu.
Kykoušku: zrovna jsem si četla diskusi o jehle v noze a vidím, že zakladatelka je Kykoušek. Chudinka malá
Je moc statečná, teď už se to bude jenom zlepšovat. Taky by to se mnou málem seklo, kdybych se dověděla, že tam měla tak velký kus. Ale hlavně, že všechno dobře dopadlo. S tím chozením ven … no, nejlépe asi nechodit ven, aby se jí to pořádně zahojilo. A pokud chodit, napadlo mě jen vzít ji do šátku nebo do nějakého nosítka, ale to by sis pěkně mákla …
V noci se mi s Monikou stalo taky něco, na co nejsem zrovna pyšná … Monika spí asi do 2-3 hod ráno v postýlce. Pak už se budí často až do rána (i každou hodinu), a tak v druhé půlce noci spí se mnou v posteli. Nikdy nebyl problém, vždycky je přikrytá k ramenům. Ale dneska v noci jsem se vzbudila a Moniku jsem nikde neviděla. Odkryju peřinu a ona spala asi tu hodinu pod peřinou, jenom kousek plešky jí koukal
Ještě, že mohla dýchat. Nechci ani domyslet, jak by to mohlo dopadnout. Asi jsem úplně zapomněla, že jsem ji nedala zpátky do postýlky … Ještě teď obrazně tluču hlavou do zdi …
Kykoušku : chudák Kikinka, takový trápení. Určitě nejsi krkavčí matka, už na to nemysli, hlavně, že bude malá v pořádku. S tou jehlou to dělám stejně jako ty, to víš, že si teď na to už dám pozor !
S vycházkama teda máte asi smolíka, jedině jak radila Dei, ale vzhledem k tvojí tělesné konstituci je to dost nereálný.
Já teda rozhodně nejsem taková „křehulinka“
, ale Eldu bych nosit už nezvládla.
Dei : já myslím, že se ty dětičky zrovna pod peřinou neudusí, to by jí snad musela mít „naplácnutou“ na nosík (i když teda, když mám Kubu v šátku, tak pořád kontrojuju, jestli dýchá, jak je tam natěsno). Ale chápu, že ti z toho dobře není, právě kvůli tomu jsem nespala s Eli dokud byla úplně malá a ani s Kubou nespím. No ale ono mi teda nikdy nešlo kojit v leže, takže mi to ani nesvádělo. ![]()
Taky jsme měli s Kubou nedávno „nehodu“. Po kojení v křesle jsem ho měla na ruce a čekala, až trochu vytuhne, že ho dám do postýlky. Naneštěstí jsem vytuhla dřív já a asi fest, protože jsem Kubulu pustila na zem.
Naštěstí se mi jen sklouznul po nohách, jak jsem je měla natažený a spíš se jen lekl, než uhodil, ale brečel výživně. ![]()