Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,
Deniso, taky držím palce a neboooj, to bude dobrý ![]()
Zdenko teda krmit v noci tak často jako Ty, tak už jsem na prkně. V něčemá má to umělý mlíko něco do sebe. Krmíme v noci jen jednou. Akorát snad zase začíná růst nebo co, protože se začal budit 2× za noc… Ale smekám a máš můj obdiv!
Kykoušku já ho taky podezírám, že ho to nebaví. Včera jsme sebou zvali Fifinu a Opi a jen pofňukával, ale stejně jsme byli jen asi 1,5 hodiny, páč jsem se bála jet daleko, kdyby zase spustil. Už aby bylo po zimě. Tady zase tak padá sníh, že je dnes s prochajdou nejspíš vymalováno. To jsem zvědavá, jak ho doma zabavim. Jak je ospalej, tak je protivnej a do postýlky spinkat odpoledne už nechce ![]()
Valíku ten náš prcek taky nejvíc zkoumá když má papat. Teď i zkouší co to udělá když si ten dudlík v puse posouvá a co to udělá když si ho vyšoupne. No jedinej výsledek je, že spoliká asi litr vzduchu, pak krká eště za 2 hodiny
![]()
No a ve středu jdeme na očkování a při vážení mám pocit, že to 8 kilo jistí
. Musím se zeptat mudry jestli má i decimálku
![]()
Ahoj holky,
po dnešním maratonu vaření, uklízení, kojení a odpovídání batoleti jsem zas tu. ![]()
Deimy : tak už nám tu taky nasněžilo a dokonce to vypadá, že vydrží.
No ale na vás teda nemáme, to ti nezávidím. ![]()
Před hodinou jsem věšela v předsíni prádlo a Kubulku jsem šoupla do kočárku, aby na mě viděl a on totálně vytuhl a ještě pořád spí.
Ani se s ním nemusí drncat. ![]()
Deniso : jak dopadla Anetka na kardio ?
Taky tady musím veřejně pochválit naší princeznu, už od soboty je úplně bez dudlíku (měla ještě na spaní) a ani to nebylo takové drama, jak jsem čekala.
Dokonce ho ani nekrade Kubovi. ![]()
Kykoušku : taky opožděně všechno nejlepší Páťovi k svátku. ![]()
No tak už mi taky Elda nespí po obědě, tak odpolední siesta odpadla. ![]()
Valíku : naše Líza se taky na venku straaaaašně courá, přitom doma nebo na hřišti lítá, že jí nestačím.
Za ruku moc chodit nechce, (ale lepší se to) hrozně jí zajímá každý kanál, vajgl a kaluž. ![]()
Teda Broskvičko, já jen zírám 8 kilo uf, to Krýša má něco přes 5, jsme trochu mladší, tři měsíce mu budou až 3.3., ale stejně to je kusanec, máš co tahat. Když si vzpomenu na svého prvního, který byl macík, ale pak když měl jíst, tak se zarazil, tak měl v roce 9,5, no to jsem zvědavá, jestli stále tak porostete, to už aby se ti pomalu po:,–(il, za chvíli budete muset měnit autosedačku nebo máte do 13kg? Jsem trochu v šoku a jdu kojit, aby to ten náš prdík dohnal ![]()
Jo ještě jsem chtěla vyjádřit obdiv kykouškovi, odstříkávat, to bych nemohla, párkrát jsem to zkoušela a dalo mi fakt velkou práci odstříkat padesátku, je fakt, že si prsa potom zvyknou, ale té práce s lahvičkama, odstříkáváním, ohříváním a dvojčata k tomu to by mě asi odvezli.
Pa Valík
Broskvičko : prohlížela jsem vaše fotky, Matík je opravdu „statný“ miminko.
A má krásně modrý očička. ![]()
Jojo, taky obdiv Kykouškovi. Já jsem odstříkavala ze začátku, když mi to ještě šlo, do zásoby. Ale taky mě nebavilo to crcání kolem. ![]()
Ahojky,
tak na kardiologii jsme dopadly dobře, všechno je v pořádku
Už doktorka minule nic neslyšela. Kardiolog si Anetku nejdříve poslechl, pak jí dělal ultrazvuk srdíčka a nakonec chtěl natočit EKG, ale to naše malá Anetka straaašně plakala, že na tom kardiogramu byly šílené křivky, ale srdíčko nic. Hlavní je, že na tom UZ to dopadlo dobře. Na žádnou kontrolu už chodit nemusíme
Celou cestu na Anděl a zpátky Anetka v kočárku pěkně spinkala, tak žádné vražedné pohledy spolucestujících v metru nebyly ![]()
My jsme tady taky pěkně zapadaní sněhem. Byla jsem venku s kočárkem a v některé ulici, jsem ho tak tak táhla, jak tam bylo tolik sněhu. Kruciš, už aby ta zima skončila, ale do 21. března ještě daleko, že.
Broskvicko , Matýsek teda pěkně přibývá na váze. Zvedání Matýska máte místo posilovny, žejo ![]()
pááááá ![]()
Deniso : No tak HURÁÁÁ
, to je skvělý, že je Anetka v pořádku, aspoň máš o starost míň. Já chci taky jaro, tady v centru už je zase čvachtanice. ![]()
broskvicka6791 píše:
Ahojky, …
Zdenko teda krmit v noci tak často jako Ty, tak už jsem na prkně. V něčemá má to umělý mlíko něco do sebe. Krmíme v noci jen jednou. Akorát snad zase začíná růst nebo co, protože se začal budit 2× za noc… Ale smekám a máš můj obdiv!…
Vzdyt krmim jen 2×, to mezi 6 a 7 uz se nebere jako nocni krmeni ![]()
Ostatne vstavani mi ani tak problemy nedela, jako spis to, ze se budi mezi 5 a 6 a uz hodne spatne spi, porad poknourava, poplakava, mele sebou a to uz se nevyspim. Nastesti v pul osme predavam Matyska na hodinu manzelovi a kraaasne se vyspim! ![]()
Ahoj, tak jsem vážila Domika a má 7,9 kg
, no ale má jen ty nohy oplácaný. Jinak není tlustý
. A začal mi blindit a to docela dost. Tak nevim,, čím to je. Je to tím, co jím? Já jím stejně jako dřív, ale takhle mi blindí dva dny. Dávám mu akorát trochu čajíku a jinak nic. Nebo , že ho krmím moc brzy po sobě a to nátrávené mličko se potká s nenatráveným? No vubec nevim co s tím, zda obněnit jidelníček ![]()
Deni , to je dobře, že to dopadlo dobře a Anetka je zdravá. Zdraví nade vše!!
Zdeni , tak to máš hodného manžela. To ten muj by pro mě asi neudělal ![]()
Valíku někdy to je hrozný, ale uklidnuji se, že to není napořád
No nevím, jestli by se ted přicucl k prsu. Možná jo.
Ahoj holky,
u nás máme menší sněhovou kalamitu, často nám ani nefunguje net. Včera nás konečně začali odhrabávat (si na jiné čtvrti Liberce, než kde je mistrovství, teda vzpomněli brzo …). O půlnoci do naší ulice přijely 2 bagry a 6 náklaďáků a asi 2 hodiny odhrabávaly sníh, nakládaly ho na náklaďáky a odvážely pryč. A to musely dělat zrovna před naším domem
Takže jsem se nevyspala nejen já, ale i celá naše ulice.
Od té doby naložily ještě asi 12 dalších náklaďáků, ale jelikož stále sněží, není vůbec poznat, že nějaký sníh ubyl
S kočárem se stále nikam nedostanu, tak chodíme jen na zahradu.
Z odhazování sněhu mě bolí už úplně všechno. Svaly mám jak Arnold, záda jak důchodce. Na zahradě máme asi 80 cm. Odhazuju plochu 20×5 metrů a ještě k tomu dělám Lukymu na zahradě cestičky. Už to ani nemám kam házet - odházený sníh přesahuje moji výšku a tak vysoko už ani lopatu se sněhem nezvednu. Lukymu jsem tam uděla 2 bunkry, i já se tam vejdu.
broskvičko: teda 8 kg? Pak dej vědět, kolik naměřili a navážili. Monča má asi 5,5 kg, ale je prcek.
Lostritis: je fajn, že oddudlíkování proběhlo tak hladce. Já zase uvažuju, že Monči dudlík dosud zabalený v orig. obalu dám Lukymu na hraní. Ale aby si na něj na stará kolena v 2 a půl letech nenavykl
(je taky bezdudlíkový).
Deniso: skvělé zprávy! Jsem ráda, že na kardiu nic nenašli. Monice se ouška pomalu, ale jistě hojí. Ještě to není úplně OK, ale snad brzy bude.
Kykoušku: máš můj obdiv! Odsávat a krmit z lahvičky je strašně časově náročné (a nejn časově). Jak dlouho trvá, než odsaješ jednu dávku? Dominik toho vypije docela dost, máš mléka na rozdávání ![]()
Tak to máte teda strašný, to u nás je taky moc sněhu, ale že takhle moooc, to ne. To jsme tentokrát pozadu v Krkonoších
. Už aby bylo to jaro. Jsi vážně dobrá, já bych už byla zapadaná v baraku.
Kykoušku: kolik Dominik měří? 8 kg měl Luky asi v 9 měsících
K tomu blindění něvím, čím to může být. Možná má fázi, kdy nepotřebuje tolik jíst ![]()
Ahojky,
taky jsem ráda, že to dopadlo dobře. Doktor říkal, že šelest má hodně miminek a že se to skoro vždy samo srovná
Ještě, aby vyšly dobře jaterní testy. Jelikož má Anetka zvýšené jaterní testy, tak nemůže být stále očkovaná. Snad se to srovná brzo.
Kykoušku , ty máš taky pěkného obříka. Asi máš moc dobré a výživné mlíčko
Obdivuju tě, že odstříkáváš. To odstříkáváč ručně nebo sis na to pořídila odsávačku?
Deimy , teda klobouk dolů před tím, jak musíš odhazovat sníh. Jak popisuješ kolik máte na zahradě sněhu, tak si to ani neumím představit. My tady máme taky nějaký sníh, ale s vámi se to nedá absolutně srovnat.
páček
Ahoj, odstříkávám pístovou odsávačkou. Jakoby ručně taky. Mám elektrickou, ale ta mi tvorbu ještě zvýšila a pak tu pumpovací a ta zase nesála. No tak mám klasiku
. Ze začátku mi to dalo 15 minut, ale ted 5 minut. Ráno teda 20 minut, protože je mam tak nalitý, že vycucnu 600ml mléka. Ale už to vylévám, protože to nemám do čeho dávat a mražák mám plný. Tak mléko mam teda až moc. No ale třeba k večeru už mívám jen 150 ml. Ale už jsem přišla na to, jak abych nebyla durch ráno. Těsně před spaním odstříkám a ráno to není tak strašný. Jinak Dominik měří 60cm. Dvojčata se narodila taky na podzim a co oni oblékli ted, tak to má Domin dávno vyřazené ve skříni
.
Ahoj holky,
dneska konečně přestalo sněžit a většinu sněhu z ulic už náklaďáky odvezly. Z naší ulice odvezli za poslední 3 dny asi 23 plných náklaďáků sněhu - dneska mě a Monču vzbudily ve 2 ráno
Ale chodníky se jim prohrábnout nechce, jsou tam jen vyšlapané pěšinky a kočárek tam nemá šanci ![]()
Kykoušku teda ty bys uživila i trojčata. Stejný problém s nalitými prsy jsem měla, když jsem kojila Lukyho - taky velkou část noci prospal. Tak jsem odsávala kolem půlnoci a nahradila jsem tím jakoby jedno kojení a ráno to pak bylo v pohodě.
Deimy , to je fakt.Trojčata bych uživila, ale když jsem měla dvohčata, tak to stačilo jen tak tak jednomu
. Je to ale ta příroda někdy mrška ![]()