Poradna duly
Jana Čurdová
Kykoušku : jsem si původně nevšimla, Deimoska má s těmi podsedáky pravdu, četla jsem to samé a dokonce to tenkrát říkal ten odborník na atosedajdy, když dávali Testoviny. Sice ty podsedáky asi zaberou míň místa, ale dala bych tam dítě asi už o hodně větší.
Eli měla Kiddy Life Pro a ta se dokonce ani pro velký dítě nerozebírá na podsedák, jen se posunuje sedák a opěrky. No asi to nějaký důvod má. ![]()
Ahoj holky, tak my vstávali v 5:30
. Mrňous slyšel tatínka, že jde do práce, vytlačil hoví jako cep (myslela jsem, že snad půjdem koupat) a už nezabral. Máme ranní ptáče a já bych táááák spala
.
Kykoušku teda s tim kočárem to je na prd, ale čtu to všude okolo, že mají špatné zkušenosti. A celulitidu máme taky:-D
My máme kočárek po synovci, je to takovej kočár bytelnej do bahna a nečasu, takže super a pak jsem si koupili kočárek trojkombinaci od chicca do města. Je super, že na něj můžem připnout autosedačku, ale máme stejnej problém jako Kykoušek, Matulovi začíná být malá… Nevím co budem dělat, páč sám ještě nesedí… Asi nebudem nikam cestovat nebo nevim
Ale to maminka poleze po zdi
.
Kykoušku kdybys nějakou větší objevila, v který se můžou vozit naši obříci, tak dej vědět, taky zapátrám.
Lostritis hele radši když bude v pořádku doma, než aby se něco stalo. Však se ještě uvidíte a můžete i dodatečně oslavit ![]()
Deimosko jak to děláš, že je Monča tak šikovná. Náš Matík bych řekla, že se dobře rozvíjí psychicky, ale jinak zatím jen kope hodně nohama a pase koníky. o přetáčení nemůže být řeč. Maximálně z boku na záda…
Zoyano, držím palce na hexu. A dej pak vědět, jak jste na tom ![]()
holky náš Matýsek se také zatím nepřetáčí (párkrát přepadnul z pasení koníčků na bok, ale to opravdu spíš upadl, tak to nepočítam
). Zatím se občas při přebalování strašně pne do luku, což už by možná mohl být předkrok k tomu přetočení na bok. Dělali vám to vaše miminka taky?
Dobré ráno přeji
,
Tak já se mrknu na nějaký testy u podsedáku a kdyžtak uvidime. Ale nevim co budu dělat s Kikinkou. Ta pláče, že jí bolí zádička a to jedeme jen kousek k našim
Ted se jdu kouknout na ty autosedačky, včera jsem u toho usnula
. Kdybych našla, tak dám vědět i Broskvičce
Jinak Vám zavidím kočárky… ten náš drahý šmejd
. Lostritis , to je smula. Ale jak píše Broskvička, lepší je být doma a oslavíte to později. Ikdyž hodně rodin má Favorita a vozí v nich svoje děti. No tak uvidíš.
Nazdárek holky,
tak zítra už se mi vrátí zbytek rodinky, už se těším. ![]()
To jsem ráda, že jste mi potvrdily nechat jí doma, já myslela, jestli nejsem zbytečně hysterická. Nakonec jsme s maminou domluvily, že naši pojedou za babi zítra a vyřídí jí pozdrav a Elinku by si vzali až za 14 dní, takže se to uleží a navíc odpadne ta cesta navíc. ![]()
Broskvičko : to ti teda Matík zatápí s tím vstáváním.
![]()
Zdenko : tak Kuba se ani neprohýbá
, jen když ho jako trošku popotahuju za ručičku, tak má snahu se přetáčet, tak jakoby "hrabe nožičkou ".
![]()
Kykoušku : jasně, že sposta lidí vozí děti možná i horšími auty, ale u tý „naší“ nehody byl polda, který asistuje při crash testech a říkal Filipovi, že bylo štěstí, že jeli tímhle autem, že být to Favorit, tak dopadli o moc hůř. ![]()
Je mi teda jasný, že s tím Favoritem to použil jen jako srovnání, ale chápete, že to mám pořád v hlavě. ![]()
Ahoj holky,
dneska jsem měla prima den
Manžel si vzal dovolenou, tak jsem se rozhodla courat po městě sama bez dětí. Jela jsem autobusem do města (MHD je teď u nás zdarma, tak jsem toho chtěla využít). Vystoupím, ujdu asi 500 metrů a najednou mě začala šíleně bolet noha, vůbec na ni nešlo šlápnout nebo jí pohnout
Jsem myslela, že mám v kyčli vykloubenou nohu. Dopajdala jsem se na autobusovou zastávku, jela zase domů a pak odpoledne jsme vyrazili na pohotovost.
Mám zablokovaný nějaký kloub v pánvi nebo co, nemůžu se skoro hýbat
Dr. mi napsal nějaké léky na bolest - dlouho hledal něco, co můžu při kojení (jsem mu říkala, že klidně na bolest nebudu brát nic, ale že prý mám, že tomu bolest vadí a pak že se ten kloub neuvolní
). Nakonec našel, ale po otevření krabičky od těch tabletek a přečtení letáku jsem se dověděla, že se taky nemůžou.
Z jednoho dokumentu na netu jsem se dočetla, že ten lék se při kojení může, ale se zvýšenou opatrností. Mám to brát 2-3× denně, tak to zkusím brát asi jenom na noc.
Prý je to důsledek nějaké velké fyzické námahy (nejspíš ta moje cesta sněhem kočárkem k dr., nebo odhazování sněhu). Mám nařízený klidový režim a zákaz zvedání těžkých věcí, opatrně se předklánět a zaklánět … haha. Asi budu muset oprášit své psychokinetické schopnosti a zvedat Lukyho a Monču silou vůle. Ještě, že se to stalo před víkendem, kdy je manžel doma. Snad to do týdne vykurýruju, za týden máme totiž vítání občánků.
zdenko: zhruba kolem 3-4 měsíců se některé děti prý do luku prohýbají. Můj syn to ale dělal od narození, což bylo špatně. Kolem těch 4 měsíců je to prý už normální. Nicméně prohýbání do luku by s přetáčením souviset nemělo. Naopak pokud mimčo začně přitahovat nožky k bříšku, otáčet se na bok a jakoby nakročovat nožičkou, tak to už je předzvěst toho, že se brzy pokusí převalit na břicho, Pokud se dostane na břicho přes záklon a přes prohýbání do luku, tak to je špatně a ještě to není ono.
broskvičko: Monča je baba zvědavá, takže zjistila, že když se převalí na břicho, vidí líp. Luky se oproti ní začal přetáčet na břicho někdy těsně před 6. měsícem a to jsem ho ještě msela naučit já
Monika to umí od 3,5 měsíců. Matík asi nikam nepospíchá, však má na to ještě dost času.
Lostritis: Favorita jsme měli asi před rokem a půl a nešlo nám do něj přidělat vajíčko (autosedačka). Má na to moc krátké pásy
Tak ji manžel celou dobu poutal nějak jinak (samozřejmě teď už vím, že to bylo špatně).
Ahoj, tak fotky mám konečně na rajčeti, sláva
, já měla taky den!! Jela jsem 22km kvuli kyčlím a Dr tam nebyl. Žádný vzkaz vubec nic
. Tak jsem se ptala setry co mám jako dělat a prej zkusit to zase v pátek zda tam bude. No to mám teda radost.
Ježiš Deimy, no tak to tě lituji. Jinak oni už píšou na všechny léky, že při těhu a kojo by se neměly brát. Tak tam zavolej a zeptej se ho. At malé neublížíš a zároven si uzdravíš nohu. Já měla po porodu asi měsíc potíže s kyčlí. Kolikrát jsem se rozbrečela i ve městě, jak moc to bolelo. A sednout si nešlo kvuli detem. Takže tě lituju a snad to bude brzy dobré. Jinak holky, co se vám mimča ještě neotáčejí, tak mi taky ne. jen do půlky a tím to končí a ten luk umíme taky ![]()
Holky, s tím přetáčením na bříško začněte být nervózní až v 5 a půl měsících
Přesně tak jsem to měla já u Lukyho. A pak se během 14 dnů perfektně naučil překulovat na obě strany.
Kykoušku: teď jsem přečetla různé odborné studie na léky v těhotenství a při laktaci a to, co mi předepsal (Tramal) je prý dryák
V těhotenství se vůbec nedoporučuje, při kojení taky ne. Asi si vezmu jenom nějaký paralen nebo ibalgin, na Tramal se vykašlu.
Deimy : já myslí, že když nepřekročíš 2 tbl denně, tak ten Tramal zkus, nám ho dávali po porodu na bolesti při svinování dělohy. Taky jsem se na to ptala, protože z práce vím, že jsme ho dávali na bolesti, když nezabraly „menší kalibry“, takže dryák to je. A doktor v porodnici říkal, že se do mléka dostane stopové množství, takže to mimi neublíží. Asi jako Ibalgin, nepřehánět, ale může se.
Jasně, že je lepší nebrat nic, ale než abys lezla bolestí po zdi, je lepší si ulevit, obzvlášť, když musíš fungovat. ![]()
S tím vajíčkem máš pravdu, taky do tátov ani mámina Favorita nešlo připoutat, takže El jezdila až do roku a půl jen v našem autě.
Asi se u nich ještě s žádnými autosedačkami nepočítalo. ![]()
Kykoušku : ty mi dáváš, chtěla jsem dnes jít dřív spát, ale na ty fotky musím ještě kouknout.
Máš mě na svědomí. ![]()
S tím doktorem je to teda hrozný, asi by bylo lepší tam příště dřív cinknout, ať zas nejedeš zbytečně. ![]()
Kykoušku: ještě že to Lostritis připomněla … mooc krásné fotky. Všem vám to sluší! A všechny děti si jsou hodně podobné, hlavně ty jejich kukadla mají snad přes kopírák ![]()
Lostritis: díky za info o tom Tramalu, ale pořád váhám. Známá na něj měla dost špatnou reakci, že jí po něm bylo strašně zle. Já jsem si ani proti zavinování dělohy nenechala nic dát, myslím, že by mi dali něco podobného. Nějak jsem to přežila, ale byl to teda děs …
Deimosko : já s tím Tramalem v porodnici taky dlouho váhala, pamatuju si, že jsem ho dostala asi před deseti lety na namožená záda a byla jsem po něm úplně mimo. Blbě mi teda nebylo, ale z toho dne si skoro nic nepamatuju, jen vím, že babi říkala, že jsem byla jak opilá , musela mě uložit a spala jsem asi 12 hodin v kuse. Tak jsem to práve dr. v porodnici říkala, chtěla jsem aby mi dali třeba Ibalgin, když už se to nedalo vydržet. A on právě říkal, že tenhle Tramal je už lék nové generace a že nemá takové vedl. účinky, jako ten starý.
Já teda samozřejmě nevím, kdy ho brala kamarádka, mohl to být ten „starý“, ale klidně i nový, prostě, co jednomu pomůže, může druhému ještě přitížit. ![]()
Proto jsem psala pomalu zkusit, ale jestli z toho máš tak nedobrý pocit, tak si skoro myslím, abys zkusila jen ten Ibalgin, jestli bude zabírat, protože psychika je „mocná“ a dost dobře by ti mohlo být špatně už jen z toho pocitu, že je to svinstvo.
Kykoušku : včera už jsem fotky jen zhlídla, na psaní už jsme neměla sílu a stejně jsem se dostala do postele skoro v jednu. ![]()
Fotky jsou nádherný, dětičky máte moc krásný a vám to tam taky moc sluší. Teda hlavně tobě. ![]()
Taky mi přijde, že jsou si děti hodně podobné, rozhodně mají stejná kukadla ajsou hodně podobné i tobě. Hlavně Kikinka, ta je celá ty. ![]()
ach jo holky, dneska jsem teda měla noc
Malej vstával o půl dvanácté, pak o půl třetí, pak o půl páté no a pak o půl sedmé
Fakt docela síla…
ještě že mi ten manžel nastoupí v půl osmé a já můžu chrnět - dneska jsem chrněla až do desíti
Ale v tu noc je to teda hrůza. Matýsek třeba spinká, párkárt sebou zašije a pak se najednou z plna hrdla rozeřve, docela šok …
Navíc si myslím, že se nebudí hlady, on dokáže vydržet i 4 hodiny bez jídla, takže si myslím, že to buzení po dvou hodinách je asi z prdíků aspol..... nebo ho pořád svědí tvářička i hlava
Ahoj, jsem ráda, žě se fotečky líbí. No me to tam nesluší, jsem moc bledá a taková divná
, ale dekuju za komplimenty… Přijde vám Domik tlustý? Mě přijde normální, ale proč tak váží nechápu…
Zdendak , teda to jsi se moc nevyspala, asi to vypadá na to boleníčko, když takhle z ničeho nic začně hlasitě plakat. Zkoušela jsi nějaká kapky na bříško? A co ten chladivý gel, nepomohl by?
Kykoušku, dávám přes den Sab simplex, ale v noci jen vyjímečně - to než bych to donesla, tak by se Matýsek naplno rozeřval a všechny by vzbudil.....
Dneska v noci jsem ho při prvním hysteráku přebalila a i gel na bříško Pupík jsem vyzkoušela, ale to podle mně ani nemělo žádný efekt, protože při aplikaci měl úplně zaťaté břišní svaly, jak byl v křeči a řval. Takže masáž asi nebyla úplně účinná ![]()
No snad tohle nebude dělat často … ![]()