Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
tak u nás klíííd, tichoučko. Dopoledne jsme byli na nákupu a Kubík teď sladce soinká v kočárku. ![]()
Dei: jo, Eli jela Favoritem, naši jiný auto nemají, oba si koupily takovýhle „plečky“.
Právě proto jsem byla ráda, že přišla ta autosedačka včas. Navíc jsme zjistili, že ten F co má táta teď je už trochu lepší, než měl předtím, ten novější má delší pásy a ta autosedačka líp „sedí“ na tom sedadle.
My bychom měli mít „nové“ auto přezpříští týden, tak jsem zvědavá, jak to Filip zvládne, když jsem viděla, co z toho vraku zbylo, tak se divím, že se tak hrne do dalšího.
Asi to ti chlapy mají jinak.
Řekla bych, že pokud Moni nezůstanou očka šedivá, tak to spíš vypadá na modrou, než na hnědou. Ale nakonec je možný všechno. ![]()
Deniso : neděs se předem, některé děti to nedělají vůbec a u některých je to jen otázka pár měsíců. Mě došlo až zpětně, že to vlastně Eli dělá už tak dlouho, dřív mě ani nenapadlo, že je to masturbace, mysleli jsme, že jen tak blbne. ![]()
My to teda neřešíme nijak radikálně, před lidma jen upozorníme, že se to dělaá jen doma a doma jí to zakazuju, jen na tříkolce, to má pak buchtinu celou odřenou.
To je bezva téma.
![]()
Doufám, že jí to brzo přejde, nějak mi to není dvakrát příjemný, ale prostě je to příroda no. ![]()
Musela jsem to vymazat, radši. Chodí sem hodně známých a zjistila jsem, že si čtou moje příspěvky, šmíráci
. No nevim co je na těch mých příspěvku tak zajímavé, že mě sledují ![]()
Kykoušku: mrzí mě, jak se cítíš. Myslím, že s něčím podobným má problém hodně maminek. My jsme prostě rodiče a musíme mít autoritu. A někteří prarodiče holt děti rzmazlují a všechno jim dovolí. I já jsem na tom podobně. Luky takto strašně rád chodí k prababičce (je jí 77, tak ho k ní dávám jen asi 2× v týdnu na hoďku - bydlí s námi v domě, ale o patro níž, hyperaktivní dítě by na dýl nezvládla), protože mu všechno dovolí … např. jí počmárá ubrus, otrhá listy z kytky, shodí vázu apod. a prababička na to stále, že je to zlatíčko. Luky neusále zlobí, tak potřebuje pevnou ruku a největší autorita jsem pro něj já. Takže na něj musím být hodně přísná. Jediné, co mě k němu víc přiblíží, je, se mu víc věnovat (hrát si s ním, číst mu, kreslit, chodit ven apod.), ale na to nemám moc čas a momentálně ani zdraví ![]()
My teď ještě řešíme, že Luky skoro každému (i mně) říká, že ho nemá rád
A taky řeším upřednostňování vnoučete - tchán dává viditelně přednost Monice, je z ní úplně nadšený. O Lukyho se tolik nikdy nezajímal (ani když byl mimino)
Já vím, že je Luky hodně zlobivý a divoký, ale mrzí mě to.
Deimosko, tak koukám že je to všude. No už se na to koukám z jiného pohledu. Děti za chvili vyrostou a budou mít jiné zájmy a méně času na prarodiče, tak at si tu chvili užijí dokud můžou
Oni časem pochopí, proč maminky musejí být někdy zlobivé ![]()
Matýsek si začal přetahovat deku přes obličej a má z toho děsnou bžundu a já trnu, kdy to udělá v noci a já se nevzbudím
díky bohu za monitor dechu …
zdenko: deka je lehoučká, tak snad by se mu nic stát nemělo. Horší to bylo, když jsem v noci našla Monču celou pod péřovou peřinou
Ale taky se jí nic nestalo, spokojeně tam chrupkala a jen, co jsem ji odkryla, tak se vzbudila.
Ahoj, Zdeni a co ho tou dekou jako obejmout? Náš Domik spí ještě v rychlozavinovačce a je spokojený. Má teplíčko a pod deku mi nemuže sjet, protože tam žádná není.
Kykoušku, tak toho bych se bála ještě víc - že bude utemovaný a kdyby pod to opravdu sjel, tak se z toho nemusí sám vyhrabat (máme nakloněnou postýlku, takže sjetí je dost reálné). Někde jsem právě četla, že z volně ložené pokrývky se dostane snáž než z té, co má okraje zastrkané za matraci .....
No jo, ty používáš určitě peřinu, ne? Já měla za to, že deku. U nás že je teplo, tak mu stačí na spinkání deka. Tou ho ovinu a dobrý. V peřině by se ztratil a jak píšeš, tak zklouznul snáz
.
Ne ne, Kykoušku, máme takovou tu španělskou deku, nic víc. Občas jsem ho dala do spacího pytle, ale v tom se mi blbě dával na bok, tak jsem ho přestala používat. Teď už je mu stejně malý, tak ho nepoužívám, i když už naboku moc nespinká. Možná časem pořídím větší a znovu to s ním zkusím, to by určitě vyřešilo „problém“ s překrýváním se. Ale mám pocit, že ho to překrývání opravdu baví, dneska se mi zdálo, že si mně tím docela úspěšně přivolávavl. Vždycky si dal deku přes hlavu, čekal, ani nepípnul, a když jsem s úlekem přiskočila, cože se to tam děje, a deku mu sundala, tak se na mně řehnil
A to se asi dvakrát opakovalo, no sranda ![]()
Nazdáár holky,
to bylo zase dneska krásně, celé odpoledne jsme byli na hřišti.
No podle předpovědi se nám to zase brzy zhorší.
![]()
Zdeni : já si právě myslím, že to prťata mají jako zábavu, Kubulka taky jakmile dosáhne na deku, tak si jí natahuje přes hlavu a ještě na ní děěěsně slintá.
Já už se ani nebojím, dělá to fakt často. V posteli má peřinku a s tou to teda nedělá, ale on v posteli za bdělého stavu moc nebývá.
![]()
Jo a jinak drobné info z naší „populační exploze“ : včera i dnes mám pozitivní těhu test.
Tak jestli to vyjde, tak to bude listopad 2009 - to bude hukot.
![]()
Jejda, to je nečekaně krásný
! !! Tak mám s gratulací ještě vyčkat?? Tak konečně tady nebudu sama trojmaminka ![]()
Zdeni , no tak já se v těch dekách nevyznám
, ale Domik je žužláček a dělá to už od narození. Já už jsem to pisala v jiné dizkusi o spinkání.
Lostritis: Teda
Vy to berete hopem. Tiše gratuluji a snad bude posloupnost stále sílících // pokračovat a v listopadu se dočkáš zdravého (nebo zdravých) přírůstku/ů.
Ahojky,
téda Lostritis , gratuluji k pozitivnímu těhu testu
Kolik máte naplánovaných dětí s manželem? ![]()
Jinak u nás nic nového. Anetka se stále nerozhodla otáčet, ale do příštího týdne, než půjdeme k doktorce, má ještě čas, tak snad se umoudří ![]()
pááááááááá
teeeda Lostritis, tak to tedy předběžně gratuluju!
My se shodou okolností také momntálně dohadujeme, jak s druhým mimi, zatím jsme se dohodli, že uvidíme jak nám to půjde až bude Matýskovi rok, a kdyžtak na dalším začneme taky pracovat ![]()