Listopad 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2047
18.4.09 20:45

Deni , teda choudě, snad ten boláček nic nebude a vstřebá se to. My to nikdy po očkov u dětí neměly. Ale možná se pletu :? S tím Panadolem věřím, že to byla fuška. Jeslti to bylo jako u nás s tou mrkví, tak to se nedivim. Ale pro tyto případy mám koupené paralenové čípky do zadečku. Mudra řikala, že ze všech léku jsou k detem nejšetrnější. S postupem času a rustu dětí mám velký problém jim ho do zadečku dát. Ale Domik to kolikrát ani nepostřehnul. A ty testy - moc dobře. tak už se to lepší drobek. To už bude mít takovéto riziko pořád, nebo to je jen dočasné? Hlavně, že se cítí v pořádku a je hravá. Určitě ji nic nechybí kočičce :wink:

Dnes se zadařilo s mrkví :D . Dala jsem mu pět lžiček a vše spapkal a ani jsme nebyli jako prasatka :lol: . Ode me to nechtěl a plival. Tak jsem mu lžičku dala do ruky a on už s reflexem vše strkat do papulky to zblajznul ani nevěděl. No ale aspon menší uspěch. Zitra mu dám zbytek skleničky a v pondělí přidáme bramboru. Dokonce jsem ho potom nakojila a nevyblindil nic a kolikrát u říhnutí mu vyjede trochu mléka a nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
18.4.09 22:06

Kykoušku , to nevím jestli Anetka bude mít pořád takové riziko a doufám, že ne. Doktorka říkala, že by to mohlo být z hormonů, jak ji kojím. Kdyby nebyla hlídaná kvůli těm protilátkám, tak by na to ani nepřišli.
Dominiček je pašák, že tak pěkně baští :) Ani ho nemusíš učit, aby se najedl sám :lol: Gratuluji :-) Kéž by to takové bylo i s Anetkou. Příkrmů se trošičku bojím a zároveň jsem zvědavá :) Už to nebude taková pohodička jako u kojení :lol:
Ohledně té bouličky, co má Anetka po vpichu hexavakcíny, mi jedna maminka říkala, že její syn ji měl taky a zmizela mu asi za měsíc. Snad to zmizí dřív :)
Dobrou noc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
19.4.09 14:07

Domik vysál celou sklenku mrkvičky. Teda za 5 minut to měl slupnutý. Už to není jako první den s tím otevíraním pusy, ale je celej jak čuně a já taky. Pořád tu lžičku chce držet a má to všude. Po celé hlavě i za ušima :roll: :lol: . Asi upravím dobu na koupání :roll: .

Anetka bude určitě mnohem čistotnější :D . Tak to je dobře, že ty jaterní testy nejsou na pořád :wink: Spinká ti malá často? Mě Domik už teda jednou denně a to hodinku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
19.4.09 14:37

Ahojky,
s tím papáním se to upraví. Za chvíli ho budeš dávat za příklad dvojčatům :wink: Jinak papá pěkně, jde vidět, že mu chutná :)
Anetka spí docela často. Teď má období, že buď spí nebo si chvilku hraje a pak je docela dost protivná a brečí. Nevím jestli je to tím očkováním, nebo už jí rostou zoubky nebo zjišťuje jakou máme trpělivost :nevim: Už jsem z toho na prášky. Taky to může být tchýni, jak tady byla, tak Anetku trochu rozmazlila :roll:
Když Domik spinká jenom hodinku, tak pak si hraje sám, nebo vyžaduje tvoji pozornost? V noci spinká určitě pěkně, viď. Anetka se začla budit cca co dvě hoďky :? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
19.4.09 19:51

no právě že mi spinká celou noc, tak přes den jen hodinu a to ani ne celou. Chvili si hraje sam, ale naučila jsem si ho na moji přítomnost :? . Ale to je jen přechodné, než se začne aspon plaziit a lést. to už se dostane kam chce :) . Parada je, že v pul 8 ho dám do postele a on je do minutky v říši snu :wink: . To u dvojčat jsem neznala vubec. ty ještě hodinu po koupání řvali. Opravdu mám vyzkoušené, že každé dite je jine :)
Možná to bude zoubkama. Třeba se ji nalívají dasničky. A pokud to dělá až ted po očkování, tak je z toho taky možné. Musíš se obrnit trpělivostí - za chvili to bude lepší. Tchýně byla u vás dlouho?? Jinak s tím spinkáním v noci neporadim. Říká se, že kojené mimčo by mělo přestat mit v noci hlad. Podle své zkušenosti to není pravda :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
19.4.09 20:44

ahojky,
Deimy děkuji, vím že by to nemuselo být tak vážné, i obvodačka mě tišila, jen prostě ta představa že takový špuntovi budou už něco dělat na hlavičce mě odzbrojila,s aničkou jsme taky měli lítání už v 7 měsíci(měla zánět ledvin) tak na ty nemocnice nerada vzpomínám. Filípek už tu hlavičku takhle špičatou bude mít prý už pořád,naštěstí mu vyšetřní očního pozadí dopadlo v pořádku,tak má očička v pořádku,to jsem si oddychla,no nejvíc si oddychnu po té praze.
jinak už taky přikrmujeme,dělám to trošku jinak než vy,nejdřív kolem obídka tak hodku před kojením mu dám mrkvičku s bramborem,samotna mrkev mu nechutná. pak za tu hodku ho dokojim,protože by mi to jinak vyhodil,už měl i přesnídávku,vždy něco vyzkoušíme a 2 dny čekám co to sním udělá.moc mu to chutná, malá to měla taky tak,ještě 14 dní a už mu do mrkvičky s bramborem přidám postupně kuřecí maso,to aník milovala. nikdy nechtěla to kupované,měla to párkrát v nemocnici a jestli snědla 2 lžíčky to bylo dost.takže nám doma vařil atínek a nosil nám to do nemocnice.s ovocem jsme počkali do léta-to jí bylo 7 měsíců-milovala banány a jablíčka. možná to vypadá divně ale jinak kojená byla až do roka,sama si 14 dní před narozeninama řekla že nechce a už jsem prso do ní nikdy nedostala. tak doufám že u filípka to bude taky tak nějak,je trošku línější než aník s jídlem,ale začalo mu to moje vařeníčko chutnat.brrr mě teda ne .o)))máme radši řízek.o)))) mějte se sluníčkově janča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
20.4.09 16:07

Ahojky,
Kykoušku , tchýni jsme tu měli necelé 4 dny. Dneska se to s Anetkou trošku zlepšilo. Jinak teď řeším problém se zabarvením stolice. Barva je neidentifikovatelná, spíš bych řekla žlutohnědá a trošku řidší. Volala jsem teda dneska doktorce a ta mi řekla, že mám držet dietu, jako u průjmu. Tak jsem dneska na oběd měla rýži s mrkví a jinak jím banány a jablka bez šlupky a piju vodu a hořký černý čaj. Modlím se, aby to přestalo. Když to nepřejde, tak zítra budu doktorce volat zase. Možná je to tím, že když Anetka má ty zvýšené jaterní testy, tak to může být reakce na očkování a nebo tím, že jí budou růst brzy zoubky. Jinak s tím spaním, tak Anetka má v noci hlad asi největší :)
Stejo , teda máš s těmi dětmi trápení. Filípkovi to určitě dobře dopadne a mámě bude pak dělat jen samou radost :wink:
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
20.4.09 21:46

Kykoušku: to je fajn, že Domi přišel mrkvičce na chuť. Jak pokračují další příkrmy?

Deniso: Monča má žlutohnědou stolici (no spíš do žluta, Luky ji měl spíš do hněda) pořád a dost řídkou, Luky to měl taky tak a naše dr. to vůbec neřešila. Jak je na tom Anetka s náušničkama - má je stále tak pěkné jako na začátku? Monice totiž černají :(

Stejo: věřím, že bude Filípek v pořádku, a závidím, že tak hezky papá. Se děsím, co řekne na příkrmy Monča, když kojo moc nechce - se asi do 1 roka odstaví a nebude to jako u Lukyho, kterého jsem kojila do 20 měsíců … ale já ji přeperu a snad do toho roka ji donutím …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
21.4.09 07:47

Ahojky,
Deimy , tak s tou stoličkou jsi mě trošku uklidnila. Anetce se to trošku zlepšilo (už nekaká tak často), tak zatím doktorce nebudu volat a počkám do zítřka. Dneska ještě budu držet dietu. To takové kakání měli pořád? Co se týče náušniček, tak ty jsou pořád stejné. Jako malá jsem je nosila taky :) Moniččiny náušničky jsou zlaté nebo stříbrné? Slyšela jsem, že i bílé zlato černá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
21.4.09 15:27

Ahoj holky,
Monča dneska měla první „příkrm“ :? V nestřežené chvíli, když jsem byla na záchodě, dal Luky Monice nějaký malý obrázek (co dostal u dr. za očkování) a Monča ho celý snědla k svačině :evil: :evil: Jsem jí z pusy vytáhla jen pár oslizlých kousíčků. Vím, že ty obrázky měl dva (a ten druhý nemůžu nikde najít), a ty kousky, co jsem vytáhla, byly jen z jednoho - takže druhý snědla asi celý, z toho prvního asi půlku :roll: Mně bylo divné, že tam celou dobu byla Monča nezvykle potichu …

Deniso: stoličku takovou neměli pořád, jako miminka měly jinou a pak buď po šestinedělí, nebo kolem 3 měsíců se jim změnila na řidší - už nevím přesně. Monička má nové zlaté náušničky (ze žlutého zlata). Koukala jsem na náušnice, které jsem měla jako malá, a jsou úplně černé :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
21.4.09 20:55

Ahoj holky, no tak příkrmy zatim nevim. Dělaji nám oěknou paseku v bříšku. Docela mi hodně ublinkává. Dnesmi spapal celou bramboru s mrkví, tak už jsem ho nekojila. Dostal až za 3 hodiny mlíčko a stejně mi celej den problindil. Mám zavolat mudře?? Nechci mu to dávat, když jeho žaludek na to neí. No ale neco papat musi :roll: . Ach jo, poradíte??

A ještě se musím přiznat, že mi Domik spadl ze stolu. Na záda a bouhnul se trochu do hlavy. Chvíle nepozornosti a takhle to dopadlo. Byla to docela rána. Dala jsem ho na pípák, tak snad dobrý. Ale nejradši bych si nafackovala. Smál se a komunikoval. Mám to zitra říct mudre také??

Jinak kakání jsme měli také hnědožluté řídké. Často i vodička. Ted už teda tužší po té stravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
21.4.09 22:39

Kykoušku: s tím blinděním bych asi zavolala Mudře, možná na to jeho žaludek není ještě připravený, - dr. určitě poradí, nebo budeš muset začít nějak jinak - třeba kaší :?:
Ajaj, jak slyším, že spadne mimi, tak mě docela mrazí, jako by se to stalo mně. Vím, stačí pikosekunda a je to … Z jaké výšky spadl? Pokud to bylo hodně vysoko, tak bych zítra radši k dr. přímo zašla (a poradila se i ohledně toho blindění) a teď jen sledovala. Akorát je blbé, že je to takhle přes noc, protože to se spí … Držím palce, ať z toho nic nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
22.4.09 11:35

Tak jsem volala mudře. Domik je v pořádku zatim, ještě ho musim kontrolovat do večera. V noci jsem ho neustale budila. Když zjistil, že spí v postýlce a ne se mnou, tak byl teda naštvanej a brečel dokud jsem ho nedala k sobě. Ted je takovej z té noci přešlý, ale snad je to tou noci.

Jinak přkrmy na týden omezit. Zřejme má problém s mrkvičkou. Tak tu vynechat zatim uplne at se žaludek srovná. No hlavně žě mám nakoupený kvetak, cuketu, brokolici atd. Tak to uvařim a hodim do mražáku. Ale nemám zase žádné skleničky..... tak nevím.
No ale to mi je ted stejne jedno, hlavně aby byl zdravý.
Teda holky, tahle zkušenost mě ponaučila pořádně. Nikdy nenechávat dítko ani na vteřinu samotné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
22.4.09 21:38

Ahojky,
Kykoušku , to je dobře, že se Dominičkovi nic závažného nestalo a je v pořádku. Ono se prý říká, že opilci a děti jsou otrlejší :D Když si představím, že až začnou chodit, tak to bude pádů, že je nebudeme stačit chytat :) Jak popisuješ ty strasti s příkrmy, tak už se toho začínám trochu bát, ale ono se to nějak zvládne, že jo :wink:
Deimoško , jak to, že vám ty náušničky tak černají. Je pravda, že jak má Anetka ty náušničky po mě, tak už se taky moc nebliští, ale že by černaly, tak to ne.
To kakání teda už něřeším. Anetka je v pořádku a ta stolice je skoro pokaždé jiná. Když na ni nebudu pozorovat nějaké změny, tak tím doktorku otravovat nebudu :)
Zítra jdeme zase plavat a prý už se budeme potápět. Jsem zvědavá, jak na to Anetka bude reagovat. Děti se prý potápěly už minulý týden, ale to byla Anetka očkovaná a na bazéně jsme nebyly. Pocity a dojmy pak napíšu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
22.4.09 22:16

Ahoj,
Monča po té včerejší papírové svačince naštěstí žádné zažívací problémy neměla. Jen dnes ráno byla nálož v plínce a hýřila všemi barvami (řekněme, že něco žlutého, červeného a zeleného by mě ani nepřekvapilo, ale k tomu ještě různé modré a jasně růžové věci tam už vypadaly divně)

Kykoušku: to je fajn, že je Domi v pořádku. Myslím, že dneska už se žádné „následky“ neprojeví.

Deniso: Monice to černá tam, kde má náušničku v uchu - hledala jsem různě na netu a někomu zlato zčerná, někomu ne. Ale vlastně jsem se vůbec nedozvěděla, čím to je. Nejčastěji prý nekvalitním zlatem s menší ryzostí, ale to snad nemáme (nevím, kupovala to tchýně). Taky jsem zvědavá, co bude Anetka říkat na potápění :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí