Listopad 2008

• Fotoalbum (23)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2047
8.5.09 21:25

Deimy, teda to je lumpik. Je vidět, jak má Moni zatatou pusinku. Ale krásná princezna z ní bude..... Zdeni, kukadla to on má. Každý koho potkáme tak první co řeknou,,Teda to je ale okáček. To bude mit asi po tatínkovi a to jste neviděli jaký maji všechny moje deti řasy. Známá řikala, že to je na Guinesovu knihu :lol:
Hoky jak jsem tak koukala na vaše fotěčky deti, tak všechny deti jsou moc krásné a spokojené :potlesk: :potlesk:

My jsme dnes už vyrazili se sportáčkem. Tak jsem si venku uvedomila, jak rychle to uteklo. Včera jsem si vezla ten svuj poklad z porodnice a dnes už má sporták. Dvojčátka už jsou taky samostatná. Co já budu dělat, až mi to vše odroste??
Jinak jsem polevku nevařila, ale dala jsem mu skleničku. K memu udivení dlabal a čvrtku sklenky snědl. Tak mu to od maminky v páře nechutná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.09 13:00

Ahoj holky,
teda to jsem si zase početla.
Lostritis jr mi to moc líto. Bohužel na to slova útěchy nejsou nikdy dostatečná…
Holky Vy máte tak krásné dětičkya úplně koukám, proč nechtějí papat? Asi si drží štíhlou linii.
Tohle u Matulky vůbec neznám… Mno je pravda, že mu nechutnaj brambory ani rýže, ale kořenovou zeleninu s masem spapá a hrozně miluje jablko s banánem a jogurtem, to by si snad vyvalil bok, kolik by toho chtěl sníst :lol:.
No už se ozývá z ostýlky, budem papat.
Tak se mějte krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
9.5.09 17:49

no holky, tak teda nevím, ale náš prďola asi odmítá mlíko z flašky - teď už i to moje odstříkané. Je možné, že si pamatuje, že po mlíku z flašky několikrát zvracel?
Předtím jsme několikrát dávali moje odstříkané mléko z flašky, to pil. Pak jsem mu jednou dala asi 30 ml Sunaru z flašky, to vypil a v pohdě. Pak mu dal po čase manžel z flašky plnou dávku Sunaru, to taky vypil a taky v pohodě. Pak po týdnu mu dal znovu plnou dávku Sunaru a to po dvou hodinách vyzvracel a pak zvracel ještě dvakrát (a to jako že komplet zvracel, podlaha ohozená, manžel ohozený, Matýsek ohozený, všichni durch :roll: ). Po týdnu jsme mu zkusila dát Allernovu (UM pro děti s alergií na BKM), ale to už jsem do něj nedostala, ale to jsem si myslela, že je to proto, že je to mléko hořké. Defacto jsem do něj nedostala nic.
Po týdnu jsem vyzkoušela mu dát Nutrilon, to se vzpíral úplně stejně, ale přesto jsem do něj asi 20 ml (tím stylem, že jsem mu to prostě nastříkala postupně do tlamičky). No jenže to mi také vyzvracel, úplně setjným způsobem jako ten Sunar.
Dneska mu manžel zkusil dát moje odstříkané mléko (se zatnutýma zubama jsem to za týden nasyslila, mrazák plný lahviček po 20 ml, hrůza). A on to nechtěl úplně stejně, jako se vzpíral u toho Nutrilonu a Allernovy. A přitom kdysi moje mlíko z lahve úplně v pohodě vyzunknul!
Myslíte, že by prostě mohl mít averzi na mlíko z lahve? Nebo je to všechno jen náhoda a třeba mu to dnešní mlíko akorát nevonělo, a ty předchozí prostě nechutnaly?
Vodu a čaj z lahve pije úplně v pohodě, tam se nevzpírá a dokonce si i lahvičku sám drží …
Tak jsem z toho teda jelen, nejen, že mám starosti s vlastním mlíkem, ještě mám starosti s tím, že dosavadní UM zvrací, a pak se ještě ukáže, že už cokoliv bílého z lahve nesní, to je na mně teda moc :x

Co si o tom myslíte?

P.S.: Mrkvičku papá čím dál tím líp, ale nechci to zakřiknout … :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
10.5.09 19:25

Ahoj holky,
Deimosko , ty fotky Monči jsou fakt super, jde na ni hodně vidět, že papat lžičkou nechce. Anetka už naštěstí dostala rozum, pěkně papá brokolici i květák, zítra ji chci zkusit zase mrkev i s bramborem. Mrkev moc nechtěla, tak jsem zvědavá, jestli ji bude jíst, když tam bude i brambor :) Monča určitě dostane taky rozum a rozjí se, pak nebudeš stačit vařit :wink:
Kykoušku , Dominik je moc pěkný chlapeček a ani není od toho jídla moc zapatlaný :) Jsi dobrá, když stíháš Dominičkovi vařit :) Já zatím využívám skleniček „první lžička od Hami“ :oops: Ale za chvíli Anetce taky začnu vařit, tak pak ti budu psát o rady :wink:
Zdenkok , Matýsek je šikovný, jak pěkně baští příkrmy. S tím mlékem z flašky to bude asi tím, že jak vidí bílou barvu ve flaštičce, tak to automaticky odmítá a taky s tím už má nějaké zkušenosti. Kamarádka měla problém s tím, že když mu chtěla dát napít čajíčku nebo vody, tak to mimis nechtěl, protože to nebylo bílé.
Mějte se krásně, papapapapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
10.5.09 22:21

Ahoj,
my máme už asi 3 dny od příkrmů pauzu a Monča je tedy opět na plném kojení. Monča si nestěžuje, já zatím sbírám síly na pokus o druhý začátek zavádění příkrmů :roll: Začneme někdy v příštím týdnu.

Kykoušku: to má Domík ze sporťáku určitě krásný výhled. Vlastně tak můžeš asi vyřešit, aby se ti v kočárku neposazoval - ho připoutáš a je to :) (takhle jsem zabraňovala sedání synovi a krásně to fungovalo). Jsem se přistihla, že závistivě koukám na bříška těhotných :oops: - mě popadá nostalgie a taky to, že to strašně uteklo …

zdenko: s odmítáním mléka z flašky bohužel neporadím. Ale je zvláštní, že nejdřív mu Sunar nevadil a pak ho zvracel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
10.5.09 22:49

Ahoj maminky, přeji krásný svátek :D ,

Zdeni , vubec mě nic nenapadá. Děti mi taky z ničeho nic nechtěly sunar. Ale to trvalo chvili a Patulka byl hodně blinkací, tak jemu jsem davala nutrilon přimo pro blinkaci deti. Jak se přesně jmenoval nevim, ale byl takový našlehaný a od té doby žádné blinkání. Tak at to brzy zvládnete.

Broskvi , to je parada, že Matík tak krásně papá. Radost vařit :wink:

Deni , taky už dávám skleničku. Domácí mu moc nejede a ted spapá pulku sklenky jako nic a ještě se olizuje. Tak snad na to z mražáku taky nekdy přijde řada :roll: . A jak Anetce chutná ted? Už je to lepší? Deimy , no domik je spokojenej a kouká a kouká až z toho vždy usne :lol: . Uteklo to hodne rychle, ale ted bude vetší sranda. S těma těhotnýma to mám taky tak. Ale v posledním těhu jsem si opravdu užila bolestí, že už se na žádné nechystám. Ale třeba bříško mit zase budeš :D
A já myslím, že Monička změnu uvítá a druhý pokus proběhne v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
10.5.09 22:50

Jejda, nějak se mi to začernilo :oops: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.09 09:40

Ahoj holky,
tak Vás zdravím. Dneska tu krásně prší a konečně se mi povedlo uspat to naše zvířátko. Dneska jsem ho zkusmo dala na váhu a podržte se má 10 kilo 8O :? . Vůbec nevim z čeho. A to jsem si říkala, že když se konečně krásně převaluje, tak přestane tak přibírat. Mudra nás nežere. Už se hroutim z řečí co mě zase čekaj v poradně :cry: :? .
Ach jo. To naše dítě snad přibírá i z vody.
Včera jsme byli v Tescu a oni tam zavedli Lamaze. manža malýmu ukázal slona Edieho a ten náš prcek se na něj tak sápal, až se z toho po:,–(il :lol: , tak máme doma další obludu :lol: .
Zdeni to odmítání mlíka taky nevím. Jen mě napadá zkusit ještě jinou značku, protože co vím, tak Sunar i Nutrilon jsou přislazovaný. Já jsem prcka krmila Humanou. Kasaj se, že není slazená, obsahuje jen laktozu, která je přirozeně v mateřským mlíku. Zkus jí. Stojí jen 75 korun 300 gramů. Malej mi blindil jen ze začátku když měl koliku, ale to se mi zdá, že na to už jste velký.
Deimosko, ty budeš mít doma holčičku štíhlou jako proutek, jak tak čtu a na fotkách se teda tváří, jak kdybys jí krmila hlínou:-). S bříškem mě to občas taky přepadne. Do teď spím s polštářem přitisknutým na břiše, ale pak se kouknu na Matího, vzpomenu si jak v noci i 5× vstává a v tu ránu mě chutě na další těhu přejdou :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
11.5.09 11:55

Broskvičko , to je dobře, že přibírá. My se zasekli na 7,ř kg a nechce nabrat :roll: . A to jsem si nedavno řikala, jak má krásný mišelinky na stehýnkách a oni jsou fuč :? . Však on ti prdolka začne brzy lést, běhat a už tak nabírat nebude. Patik byl taky kulička jako batole a jak začal litat, tak je jak kost a kuže.
Teda to je počasí. Vubec nevim, co budu delat s detma až prijdou ze školky. Dnešek bude náročný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
11.5.09 21:23

Ahoj holky, tak dnes mě poprvé napadlo, že nevím, jestli to druhé dítko, co plánujeme za rok, zvládnu. Jak teď Ondrovi začali růst zuby, teda aspoň si myslím, že jsou to ty zuby, tak začalo být uspávání náročný :( Dneska jsem začala kojit ve 19:05 a se dvěma pauzama, kdy se chvíli smál, blinkal nám do postele a pak zase řval, jsem ho kojila do 20:45. Mám úplně vycucnutý prso :( Bohužel poslední 2 měsíce už jinak než u kojení neusne… Nevím, jak to budeme dělat, až přestanu kojit…
Deimy: Monča je fakt nádherná, i s tou zaťatou pusinkou:-)
Kykoušku: To je fajn, že Dominik papá ty lahvičky. Takže je banán zapomenut, co? :D
Broskvičko: To máš doma teda pořádnýho chlapáka, jen ať Ti dá doktorka pokoj, vždyť to stejně vyběhá:-)
Tak se mějte krásně, já si jdu dát něco k jídlu, nějak mi při tom kojení vyhládlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
11.5.09 22:08

Zoano , no tak to jsme měli podobné s tím uspáváním :? . Já teda nekojila, ale blinkal do postele a ne a ne usnout. Dvě hodiny jsem vedle nej musela být. Jinak ten muj kulišek plakal a na to jsem moc velká citlivka ho nechat :roll: Jnak banánek zapomenut není, každý druhý den sni celej a na to si dá 150 ml mlička 8O . Tak mu ho dávám, když se v těch příkrmech tak zlepšil :) . A s tím druhým bobíškem to zvládneš, neboj. Děti se rychle mění v chování. Za chvili se nám začnou stavět, Domoušek už sedí sám, tak snad tak pospíchat nebude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
12.5.09 13:46

zoyano, asi to bude těžké, ale nakonec to přeci zvládneš! Zvládly to i naše mámy, zvládneme to i my.
Akorát mi něco asi uteklo, ty jsi těhu? Nebo to tak jen zatím plánujete?

Mám dotaz na ty z vás, které už máte příkrmy … za jak dlouho po zavedení zeleninových příkrmů jste začaly dávat na svačinku ovoce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
12.5.09 13:55

Já jsem začala dávat po 14 dnech od příkrmu ob den. Zatim střídám banán, hrušku, jabbko. Už mám i švestky připravený. Vše kromě banánu vařit. Co vím, tak by se mělo měsíc vyčkat od příkrmu zeleniny. Já mu to dala, protože mi nepřibírá a naopak ubírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
12.5.09 14:19
Kykoušek píše: … Já mu to dala, protože mi nepřibírá a naopak ubírá.

Teda, jak je to možné? Vždyť pije tolik mlíčka od tebe, navíc ještě příkrmy, to by měl naopak přibírat, ne? Co na to říkal doktor?
Každopádně přeju, ať se to zase pohne nahoru, aby z něho byl brzy bumbrlíček :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
12.5.09 22:18

Vubec to nechápu. Měla jsem jit na převážení před týdnem a taky na hexu. Ale stále ten pupínek má ošklivý, takže jsem ani nešla. Vážím si ho na svojí váze a nepřibírá. Má stále stejně. Ba mě i zhubnul dle kakání.
V začátcích jak mi krásně přibíral a ted vubec nic ani deko. Bojim se, že budeme na UM. Mám už koupené nemléčné kaše. Tak se pořád zamyšlím, zda už mu to na noc dávat. Ale spí mi celou noc, takže se mi nechce. Kolikrát si říkám, zda to kojeni má ještě cenu, když naopak ubírá. Asi to brzy utnu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí