Listopad 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
163
6.5.09 20:49

Ahoj. Lostritis , to mě moc mrzí, že to s tím těhu dopadlo takhle, máte teda pořád samé problémy, to už bych se asi zhroutila. S těma alergiema jsme na tom stejně, Matěj taky chytnul zánět spojivek, bylo to sluníčko asi dost silný na duben a hlavně jak to všechno vykvetlo, tak nám alergie začala se vším všudy.Jdu uspat staršího, ten teda sám neusíná a malý Krýša úplně v pohodě pa pa Valík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
6.5.09 21:40

Ahoj holky,
u nás po týdnu příkrmů žádná změna :( Monika to totálně bojkotuje, neotvírá pusu (naučila se i řvát u toho se zavřenou pusou, abych jí tam náhodou nepropašovala lžičku), 3 lžičky do ní cpu 20 minut a pak je už totálně uřvaná :? Víc do ní nedostanu.

Kykoušku: ono se říká, že příkrmy by se měly začínat pouze zeleninou, protože ovoce je sladké a pak by děti zeleninu odmítaly. Tak možná proto, že ochutnal sladký banán, teď nechce zeleninku.

zoyano: Ondra je šikulka, že už jde na všechny čtyři. Je to kus chlapa, jeho váhu nebude mít Monča ani v roce :) Gratuluju k zoubku, u nás stále nic.
Zatím krmím v lehátku. Až bude Monča sedět, tak ji budu krmit v židličce z IKEA: http://www.ikea.com/…cts/00069725 , k tomu je stoleček http://www.ikea.com/…cts/40076093

valíku: Prevenar jsem nedala. Krýša je sice hubeňour, ale přibírá, ne? Tak určitě nestrádá. Monča taky moc nepřibírá, nechce jíst (ani kojo, ani příkrmy) - asi rozená anorektička …

zdenko: to je fajn, že je krize zažehnána!

Lostritis: moc mě mrzí, že těhotenství nevyšlo :( (to by byl pořádný záhul mít s ročním odstupem dvojčata 8O ). Všimla jsem si, žes tu měla chvíli metřík, a pak zmizel, tak jsem si to dala dohromady. Solární alergie mě překvapila 8O - loni se to neprojevilo? Gratuluju k přijetí do školky :-) Eli je teda čahoun 8O Příště jdu taky s oběma dětma na prohlídku - Luky na tříletou, Monča na 8měsíční - tak jsem zvědavá, jak to zorganizuju (Luky trpí syndromem bílého pláště a má z dr. fobii, bude hysterčit …). Zážitek z nemocnice je teda síla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
6.5.09 21:50

Ahoj, teda Lostritis uplne jsi me rozplakala :cry: , to je mi moc lito. Ale máš krásné dvě deti a ty ti ten smutek určitě vynahradí. Hlavně přístup doktoru zejmena sestry me zaráží. Po takové zkušenosti, co jsi musela podstoupit je takhle drzá a necitlivá. Občas by se měli dotyčné nepřijemné osoby nad sebou zamyslet. Asi si neprožívala nic krásného a trochu pochopení z jejich stran by neuškodilo. Už bude jen lip.
Jinak ty alergie taky prožívame se všim všudy. Asi ne tolik jako vy, ale rýma je pryč dva dny a to jen proto, že prší a je jiný vzduch. Ale jak začne ten pyl zase litat, tak to bude v pytli.
Co se týče židličky , tak jsme měli tu klasiku dřevěnou, jak z toho jde pak udelat ten stoleček se židličkou. Bytelná je teda dost. Ale Domika krmim na klině. On mi strká všude ruce a takhle si ho mužu korigovat. Jinak je mrkev naprosto všude :? Ani dens jsme nepapali a dle vážení opět zhubl. A to mel včera celej banan. Tak jsem mu dnes navařila přesnidavky. ty kupované nemám rada, protože jsou moc sladky. dala jsem to i dvojčatum a ty to sluply hned. Tak jestli to zitra nezbaští, tak uvidi holomek :lol:

Jinak mám plnej mražák jidla pro Domika navařeného a zatim jen rozmrazim a vyhodim :roll: . Tak se s tím tady po večerech delám a jen to hažu do koše. Asi to budu dělat jako Zoana kupovat. To vydrží v ledničce dva dny. a ted si nejsem jistá, ale už jste se přestěhovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
6.5.09 22:39

Ahoj holky,
Lostritis : Taky je mi to moc líto, držím palce, ať to dál zvládáš, tak jako doteď. Ty problémy doma, to znám dobře, přítel je hodně pracovně vytížený a navíc ho to v práci štve a někdy se to projeví i doma, ať chce nebo ne… Tak se drž :)
Deimy: Obdivuju Tě, jak to s Mončou zvládáš, musíš mít neuvěřitelnou trpělivost, ale co člověku zbývá, že? :( Snad se to nakonec zlomí a začne papat!!!
Kykoušku: Taky jsem četla, že se dětem nemá dávat ovoce, dokud nezačnou papat zeleninu, protože by jim ovoce chutnalo víc… A k tomu stěhování, to nás čeká až začátkem července, teď nám pokládají dlažbu, už se strašně těším, ten věčně poblitej koberec je hnus :(
Jinak díky za tipy, asi budu zatím taky krmit v lehátku nebo v ruce a pak v židličce, až bude sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
6.5.09 22:57

To je právě to. Dala jsem mu banán a ted nic jineho nechce :? . No tak uvidime zitra. On mi sni tři lžičky a pak se zasekne a nechce. A to stehovani vam zavidim, taky nas to ceka…Jinak jsem zapomela napsat Lostritis na to zlobení.
Nemám zkušenost co se týče táty, ale dědy. To je ten stejný problém. Vždy hihihi a pak si z nej děláji jen srandu. No dopadlo to tak, že se mnou tchán nemluví a dlouho mluvit ani nebude. Je to na dlouhý povídání..... A docela i k pláči. Pokud tatinek nechce, aby to zašlo dál, tak by ji to me vysvetlit a popřípadě zvýšit hlas pro začátek. Po té ji dat na zadek zlehka. Já děti nebiji, ale když už je to na konci mých sil, tak se neda nic delat a deti jak na to nejsou zvyklé, tak si hned uvědomí, co ano a co ne. No tak snad tohle období brzy zvládnete, ale chvili to potrvá. U nás to trvá až do ted :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
7.5.09 09:53

teda Lostritis, to mne mrzí! Tak držím palečky, ať se brzo dáš do pořádku a hlavně do pohody!

K těm příkrmům, vy co jste začínaly se zeleninou, s jakou konkrétně?
Já přemýšlím o mrkvičce, to mi přijde takové obvyklé. Je to ale sice zelenina, ale je sladká, tak nevím, abych si nezadělala na problémy .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
7.5.09 10:47

Ahojky,
Lostritis , napsala jsi pěkně dlouhý příspěvek :) To zamlklé těhotenství mě taky mrzí :( Gratuluji k tomu, že ti vemou Elinku do školky, to ti musel spadnout pěkně velký kámen ze srdce, viď :)
Deimosko , s Anetkou taky ještě trošku bojuji s příkrmy, ale už je to lepší. Místo mrkvičky jsem ji po dva dny dávala květák a docela ho baštila. Vždycky když spolkla mrkev, tak se otřásla a u květáku tohle nedělala. Včera jsem ji nechala, že si tu lžičku chytla sama (já ji samozřejmě taky džím), to pak na ni pěkně otvírala pusinku. Jen doufám, že v tom bude pokračovat, protože, vždycky když ji chválím, tak se to zvrtne. Taky zkus Monči dát jinou zeleninu nebo na chvíli s příkrmy přestaň. Říkám jen to, co mi radili jiní :wink:
Kykoušku , taky si myslím, že ovoce by se mělo dávat později, co jsem četla, tak to bylo po měsíci, když už mimčo krásně zvládá zeleninku.
Zdenkok , většinou se začíná s mrkvičkou, ale mimčo ji taky nemusí jíst. Já jsem s mrkví začínala a Anetka se u toho šklebila a krmení byl boj, tak jsem přesedlala na květák a kdyby i ten odmítala, tak jsem měla v zásobě brokolici (vše ve skleničkách od Hami)
Ještě k těm příkrmům, jelikož jsem nevěděla jestli Anetka bude baštit a co, tak ji dávám zeleninu ze skleniček, konkrétně od Hami první lžička :) Až budu vědět, že baští a že ji chutná, tak pak ji začnu vařit, do té doby si myslím, že by to bylo zbytečné.
Anetka se mi vzbudila. Mějte se krásně a zase někdy na písanou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
7.5.09 12:47

Zdeni , taky jsme začinali mrkvičkou a od Hami prvni lžička se to jmenuje. V ledničce ti vydrží dva dny. Takže nám to tak vycházelo, že po tech dvou dnech ji snědl. Jinak s kvetak ani brokolici jsme nezabodovali. Ale třeba s cuketkou jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
7.5.09 12:48

Tak hlásím, první příkrm máme za sebou :P No ale mrkvička od Alnatura se moc neujala, pěkně se šklebil, šklebounek, a dostala jsem do něj jen 2-3 lžičky. Víc jsem ho nenutila, budeme pokračovat zase zítra, a pak popozítří vyzkoušíme i jinou zeleninku, uvidíme …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
7.5.09 13:40

první příkrm jsem prostě musela vyfotit :twisted:

http://www.kumzakovi.net/…show/29.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
7.5.09 15:35

Deniso: to je fajn, že Anetka se v papání umoudřila. U nás bohužel dosud žádný pokrok, tak si nejspíš dáme od příkrmů pár dní pauzu :( Dneska úplně hysterčila, byla asi 15 minut nepříčetná, jen co uviděla lžičku :-? Tak se obávám, že by to bylo zítra ještě horší. Kdyby se jenom šklebila, tak by to bylo fajn, jenže ona se hned rozeřve a pak už krmit nejde. Po té trošce příkrmů, co jsem do Monči vždycky narvala, neměla žádné větší zažívací problémy (zatím měla mrkev, brambor, květák).

zdenko: hezké fotky, taky si vždycky první příkrm fotím, ale tentokrát z toho bylo uřvané mimino s oranžovýma flekama všude :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
7.5.09 22:07

Deimy , snad se monička brzy umoudří. Tou pauzou nic nezkaziš. A co udělat změnu a dát ji polevku? Vyvar z kuřeciho masa, mrkve, brambor. Já mu ji zitra budu delat, protože nechce nic. A asi mu do te polevky rozmixuji ryži. Tu už měl, tak ji muže. jěště jsem zakoupila skleničky, tak vyzkoušime take. Třeba mu to pojede vic. To má alespon nějakou chut :wink:

Zdeni , fotěčky parádní. a jak spokojeně hodil šlofička :wink: . Taky sem hodim z prvniho dne
 http://img2.rajce.idnes.cz/…braz0208.jpg

Ale to je čistý narozdíl od dalšich dni......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
7.5.09 23:11

Kykoušku, teda ten má kukadla! Asi jsem se zamilovala :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
7.5.09 23:56

Kykoušku: krásná fotka, vypadá spokojeně.
Taky se „pochlubím“, jak je to u nás :? (mrkev s bramborem jsem radši nefotila, to vypadalo velice podobně).

http://www.kfy.tul.cz/…-prikrmy.jpg

Zde vidíte Moničino řvaní se zavřenou pusou (se jistí, abych jí tam nenacpala další lžičku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
8.5.09 06:32

deimosko, malá je pěkně vyčůraná s tím řvaním přes zavřenou pusu! :lol: To se cení! :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí