Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj. Lostritis , to mě moc mrzí, že to s tím těhu dopadlo takhle, máte teda pořád samé problémy, to už bych se asi zhroutila. S těma alergiema jsme na tom stejně, Matěj taky chytnul zánět spojivek, bylo to sluníčko asi dost silný na duben a hlavně jak to všechno vykvetlo, tak nám alergie začala se vším všudy.Jdu uspat staršího, ten teda sám neusíná a malý Krýša úplně v pohodě pa pa Valík
Ahoj holky,
u nás po týdnu příkrmů žádná změna
Monika to totálně bojkotuje, neotvírá pusu (naučila se i řvát u toho se zavřenou pusou, abych jí tam náhodou nepropašovala lžičku), 3 lžičky do ní cpu 20 minut a pak je už totálně uřvaná
Víc do ní nedostanu.
Kykoušku: ono se říká, že příkrmy by se měly začínat pouze zeleninou, protože ovoce je sladké a pak by děti zeleninu odmítaly. Tak možná proto, že ochutnal sladký banán, teď nechce zeleninku.
zoyano: Ondra je šikulka, že už jde na všechny čtyři. Je to kus chlapa, jeho váhu nebude mít Monča ani v roce
Gratuluju k zoubku, u nás stále nic.
Zatím krmím v lehátku. Až bude Monča sedět, tak ji budu krmit v židličce z IKEA: http://www.ikea.com/…cts/00069725 , k tomu je stoleček http://www.ikea.com/…cts/40076093
valíku: Prevenar jsem nedala. Krýša je sice hubeňour, ale přibírá, ne? Tak určitě nestrádá. Monča taky moc nepřibírá, nechce jíst (ani kojo, ani příkrmy) - asi rozená anorektička …
zdenko: to je fajn, že je krize zažehnána!
Lostritis: moc mě mrzí, že těhotenství nevyšlo
(to by byl pořádný záhul mít s ročním odstupem dvojčata
). Všimla jsem si, žes tu měla chvíli metřík, a pak zmizel, tak jsem si to dala dohromady. Solární alergie mě překvapila
- loni se to neprojevilo? Gratuluju k přijetí do školky
Eli je teda čahoun
Příště jdu taky s oběma dětma na prohlídku - Luky na tříletou, Monča na 8měsíční - tak jsem zvědavá, jak to zorganizuju (Luky trpí syndromem bílého pláště a má z dr. fobii, bude hysterčit …). Zážitek z nemocnice je teda síla ![]()
Ahoj, teda Lostritis uplne jsi me rozplakala
, to je mi moc lito. Ale máš krásné dvě deti a ty ti ten smutek určitě vynahradí. Hlavně přístup doktoru zejmena sestry me zaráží. Po takové zkušenosti, co jsi musela podstoupit je takhle drzá a necitlivá. Občas by se měli dotyčné nepřijemné osoby nad sebou zamyslet. Asi si neprožívala nic krásného a trochu pochopení z jejich stran by neuškodilo. Už bude jen lip.
Jinak ty alergie taky prožívame se všim všudy. Asi ne tolik jako vy, ale rýma je pryč dva dny a to jen proto, že prší a je jiný vzduch. Ale jak začne ten pyl zase litat, tak to bude v pytli.
Co se týče židličky , tak jsme měli tu klasiku dřevěnou, jak z toho jde pak udelat ten stoleček se židličkou. Bytelná je teda dost. Ale Domika krmim na klině. On mi strká všude ruce a takhle si ho mužu korigovat. Jinak je mrkev naprosto všude
Ani dens jsme nepapali a dle vážení opět zhubl. A to mel včera celej banan. Tak jsem mu dnes navařila přesnidavky. ty kupované nemám rada, protože jsou moc sladky. dala jsem to i dvojčatum a ty to sluply hned. Tak jestli to zitra nezbaští, tak uvidi holomek ![]()
Jinak mám plnej mražák jidla pro Domika navařeného a zatim jen rozmrazim a vyhodim
. Tak se s tím tady po večerech delám a jen to hažu do koše. Asi to budu dělat jako Zoana kupovat. To vydrží v ledničce dva dny. a ted si nejsem jistá, ale už jste se přestěhovali?
Ahoj holky,
Lostritis : Taky je mi to moc líto, držím palce, ať to dál zvládáš, tak jako doteď. Ty problémy doma, to znám dobře, přítel je hodně pracovně vytížený a navíc ho to v práci štve a někdy se to projeví i doma, ať chce nebo ne… Tak se drž ![]()
Deimy: Obdivuju Tě, jak to s Mončou zvládáš, musíš mít neuvěřitelnou trpělivost, ale co člověku zbývá, že?
Snad se to nakonec zlomí a začne papat!!!
Kykoušku: Taky jsem četla, že se dětem nemá dávat ovoce, dokud nezačnou papat zeleninu, protože by jim ovoce chutnalo víc… A k tomu stěhování, to nás čeká až začátkem července, teď nám pokládají dlažbu, už se strašně těším, ten věčně poblitej koberec je hnus ![]()
Jinak díky za tipy, asi budu zatím taky krmit v lehátku nebo v ruce a pak v židličce, až bude sedět.
To je právě to. Dala jsem mu banán a ted nic jineho nechce
. No tak uvidime zitra. On mi sni tři lžičky a pak se zasekne a nechce. A to stehovani vam zavidim, taky nas to ceka…Jinak jsem zapomela napsat Lostritis na to zlobení.
Nemám zkušenost co se týče táty, ale dědy. To je ten stejný problém. Vždy hihihi a pak si z nej děláji jen srandu. No dopadlo to tak, že se mnou tchán nemluví a dlouho mluvit ani nebude. Je to na dlouhý povídání..... A docela i k pláči. Pokud tatinek nechce, aby to zašlo dál, tak by ji to me vysvetlit a popřípadě zvýšit hlas pro začátek. Po té ji dat na zadek zlehka. Já děti nebiji, ale když už je to na konci mých sil, tak se neda nic delat a deti jak na to nejsou zvyklé, tak si hned uvědomí, co ano a co ne. No tak snad tohle období brzy zvládnete, ale chvili to potrvá. U nás to trvá až do ted ![]()
teda Lostritis, to mne mrzí! Tak držím palečky, ať se brzo dáš do pořádku a hlavně do pohody!
K těm příkrmům, vy co jste začínaly se zeleninou, s jakou konkrétně?
Já přemýšlím o mrkvičce, to mi přijde takové obvyklé. Je to ale sice zelenina, ale je sladká, tak nevím, abych si nezadělala na problémy .....
Ahojky,
Lostritis , napsala jsi pěkně dlouhý příspěvek
To zamlklé těhotenství mě taky mrzí
Gratuluji k tomu, že ti vemou Elinku do školky, to ti musel spadnout pěkně velký kámen ze srdce, viď ![]()
Deimosko , s Anetkou taky ještě trošku bojuji s příkrmy, ale už je to lepší. Místo mrkvičky jsem ji po dva dny dávala květák a docela ho baštila. Vždycky když spolkla mrkev, tak se otřásla a u květáku tohle nedělala. Včera jsem ji nechala, že si tu lžičku chytla sama (já ji samozřejmě taky džím), to pak na ni pěkně otvírala pusinku. Jen doufám, že v tom bude pokračovat, protože, vždycky když ji chválím, tak se to zvrtne. Taky zkus Monči dát jinou zeleninu nebo na chvíli s příkrmy přestaň. Říkám jen to, co mi radili jiní ![]()
Kykoušku , taky si myslím, že ovoce by se mělo dávat později, co jsem četla, tak to bylo po měsíci, když už mimčo krásně zvládá zeleninku.
Zdenkok , většinou se začíná s mrkvičkou, ale mimčo ji taky nemusí jíst. Já jsem s mrkví začínala a Anetka se u toho šklebila a krmení byl boj, tak jsem přesedlala na květák a kdyby i ten odmítala, tak jsem měla v zásobě brokolici (vše ve skleničkách od Hami)
Ještě k těm příkrmům, jelikož jsem nevěděla jestli Anetka bude baštit a co, tak ji dávám zeleninu ze skleniček, konkrétně od Hami první lžička
Až budu vědět, že baští a že ji chutná, tak pak ji začnu vařit, do té doby si myslím, že by to bylo zbytečné.
Anetka se mi vzbudila. Mějte se krásně a zase někdy na písanou ![]()
Zdeni , taky jsme začinali mrkvičkou a od Hami prvni lžička se to jmenuje. V ledničce ti vydrží dva dny. Takže nám to tak vycházelo, že po tech dvou dnech ji snědl. Jinak s kvetak ani brokolici jsme nezabodovali. Ale třeba s cuketkou jo.
Tak hlásím, první příkrm máme za sebou
No ale mrkvička od Alnatura se moc neujala, pěkně se šklebil, šklebounek, a dostala jsem do něj jen 2-3 lžičky. Víc jsem ho nenutila, budeme pokračovat zase zítra, a pak popozítří vyzkoušíme i jinou zeleninku, uvidíme …
Deniso: to je fajn, že Anetka se v papání umoudřila. U nás bohužel dosud žádný pokrok, tak si nejspíš dáme od příkrmů pár dní pauzu
Dneska úplně hysterčila, byla asi 15 minut nepříčetná, jen co uviděla lžičku
Tak se obávám, že by to bylo zítra ještě horší. Kdyby se jenom šklebila, tak by to bylo fajn, jenže ona se hned rozeřve a pak už krmit nejde. Po té trošce příkrmů, co jsem do Monči vždycky narvala, neměla žádné větší zažívací problémy (zatím měla mrkev, brambor, květák).
zdenko: hezké fotky, taky si vždycky první příkrm fotím, ale tentokrát z toho bylo uřvané mimino s oranžovýma flekama všude ![]()
Deimy , snad se monička brzy umoudří. Tou pauzou nic nezkaziš. A co udělat změnu a dát ji polevku? Vyvar z kuřeciho masa, mrkve, brambor. Já mu ji zitra budu delat, protože nechce nic. A asi mu do te polevky rozmixuji ryži. Tu už měl, tak ji muže. jěště jsem zakoupila skleničky, tak vyzkoušime take. Třeba mu to pojede vic. To má alespon nějakou chut ![]()
Zdeni , fotěčky parádní. a jak spokojeně hodil šlofička
. Taky sem hodim z prvniho dne
http://img2.rajce.idnes.cz/…braz0208.jpg
Ale to je čistý narozdíl od dalšich dni......
Kykoušku: krásná fotka, vypadá spokojeně.
Taky se „pochlubím“, jak je to u nás
(mrkev s bramborem jsem radši nefotila, to vypadalo velice podobně).
http://www.kfy.tul.cz/…-prikrmy.jpg
Zde vidíte Moničino řvaní se zavřenou pusou (se jistí, abych jí tam nenacpala další lžičku).
deimosko, malá je pěkně vyčůraná s tím řvaním přes zavřenou pusu!
To se cení! ![]()