Listopad 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
921
20.5.09 09:32
valík píše: … Doktorka nám už udělala šestiměsíční a nemá ještě ani 6 kilo a 66,5cm. Jinak se ještě neotáčí, tak nás posílá na rehábky na nějaké cvičení. :(

teda, to mně mrzí, ale zase tím cvičením ho „nakopneš“, říká se, že když miminka cvičí, tak ten vývoj se hodně popostrčí. Tak neboj

valík píše:Zdeni s tím mlíkem je to fakt trápení, nejhorší je, že dietou to asi nepoznáš, jelikož mlíčná bílkovina je všude možně i jako pří:,–(a, já jsem si takhle užila s prvním, protože mu mlíko nedělalo dobře, tak jsem ji držela celé kojení a pak jsme přešli na hypolalergenní, ale byla to doba ho to naučit, nakonec jsem zjistila, že mu snad ani nevadilo, že je hořké, ale že to prostě neuměl vypít z flašky, trvalo tak dva měsíce než si na něj zvyknul. Jinak někde jsem četla, že při alergii na mlíko je krev ve stolici, jo a taky může být alergický jak na bílkovinu tak na mléčný cukr, asi se to docela těžko pozná, tak jsem na vás zvědavá a držím palečky. Pa pa Valík

Tak krev ve stolici rozhodně nemá, tak snad to ta alergie není…
Tu dietu držím asi 3 hodiny a už mám sto chutí toho nechat :twisted: Co jsi prosím tě vůbec jedla? Já jsem zvyklá mít na snídaně a svačiny vždycky jogurt a nějaké ovoce k tomu, tak teď jsem tedy nahraná :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
20.5.09 11:43

Ahoj, já zapoměla pogratulovat Moničce k zoubkum :srdce: :potlesk:
Je to sluníčko :)

Valíku, koukám, že jsi to měla taky pěkně náročné. A s tím otáčením si nic nedělej, však se to spraví a je ještě malinkej.

Broskvičko, taky jsme měli nedávno takhle teplotu a za dva dny byla pryč. Rýma ani kaše nebyly. l. Tak jsem se přikláněla k zoubkum a taky že jo. Pěkně se mu to tam prořezává. Mě mudra říkala, pokud nejde o vysoký teploty od 39 C, tak kombinovat sirup a čípky a za tři dny přijít, kdyby to nepřešlo. Tak at jste brzy zdravý a broučka to moc nebolí :wink:

Zdeni, tak možná muže mit citlivější žaludek z tech příkrmu. Domik mi taky hodně v jednu chvili blindil a to tak, že ohodil vše co se dalo :oops:. Tak jsem mu dala týden pauzu a bylo to už dobrý. Tak bych na chvili tu UM vy:,–(ila než se trošku srovná. Ale je to jen domněnka, mudra asi bude vědět vic. Hlavně at je to brzo v pořádku. Taky už chci dát tu UM a včera mi strašně blindil z toho předního mlika, tak asi budu muset čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
20.5.09 14:07

Zdeni ono to asi nemá moc cenu, pokud ti navíc doteď neblinkal při kojení, tak bych to asi takhle neřešila. Já z toho byla docela nešťastná a právě jsem jedla jen samé suché věci furt dokola, v tu dobu jsem byla na mlíku závislá, takže mi to hodně chybělo, ale pak jsem si našla i alternativu do kafe, pohankové mlíko, jenže pak jsem zjistila, že to nemá cenu a stejně je to k ničemu, protože ekzém se mu vysypal zase po něčem jiném. Asi to má smysl jen když je ta alergie už prokázaná. Jinak s tím otáčrním si nic nedělám to spíš naše Mudra, on už to totiž zkoušel před měsícem a skoro se to podařilo a teď se mu asi hold nechce, vůbec bych to takhle neřešila, prostě až se mu bude chtít, ale naše Mudra je tabulková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
23.5.09 22:22

Ahoj holky, tak kojení se srovnalo k potřebě malému. Jen to ráno nevim jak vyřešit. No je to 500 ml, tak to bude oříšek. Ale objednám se na gyndu, tak se optám. A musim změnit antiku. Ta Azalie mi teda davala. Pořád jsem jen krvácela, tak než tohle, tak jsem ji vy:,–(ila a svete div se, já dva týdny nekrvácim :D . Snad nebude miminko :oops: :lol:

Jinak Domik dostal teda zácpu a pořádnou. Choudě malej, tři dny tlačí a brečí. Tak jsem dala teploměr, vy:,–(ila ovocný přikrm a davam zeleninového přikrmu min a vic pit.Ttři bobiky udělal a to vše. Tak snad zitra se podaři. Je mi ho teda lito. Já jsem takovej cita a jak on tlačí a nejde mu to :oops: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
24.5.09 15:02

Kykoušku: to je fajn, že se kojení začíná srovnávat. Po tak krátké době ještě nečekej nějaké extra výsledky s tím ranním množstvím, časem by se to mělo srovnat, pokud i ráno neodsaješ celých těch 500 ml, ale třeba jen nejdřív 400 a zbytek tam nechat, po čase jen 300 atd.
Vysazení Azalie byl asi jediný způsob, jak se krvácení zbavit (už jsem ti to kdysi psala jinde) a jsem ráda, že to zabralo. Řekla bych, že na gyndě ti poradí buď jiné způsoby antikoncepce (tělísko apod.) při kojení, nebo počkat, až přestaneš kojit, a přejít na „normální“ hormonálku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
26.5.09 23:29

Deimy děkuju, už to bude snad jen lepší.

Zitra jdeme na první hexu, tak sand se zadaří :wink:

ted jsem našla super video a snad to Domika taky naučim, ale nevim jak :lol:

http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
27.5.09 09:06

Ahojda,
Kykoušku , pěkné video :) Třeba se tak Dominik začne smát brzo :) Ať to Dominičkovi dobře dopadne a ať po hexavakcíně nemá žádnou reakci. Co laktace, už jsou lepší výsledky?
Deimosko , Moničce to s věnečkem moc sluší, úplná princeznička :) Jak válčíte s papáním?
Včera jsem byla s Anetkou taky na očkování a na kontrole. Doktorka ji jen vážila, tak má 7,32kg. Doktorka se mě taky ptala, čím krmím Anetku a já jsem jí řekla, že dostává zeleninu a kojím. Doktorka se na mě udiveně podívala, že ještě kojím a pak mi řekla, že mám s kojením přestat, že prý si zadělávám na zdravotní potíže. Dalo by se říct, že mi to dala skoro rozkazem. Anetce mám prý dávat hypoalergenní Nutrilon. Jelikož tím, že mi řekla, že nemám kojit, tak mě tak zaskočila, že jsem se „blbá“ nezeptala na jaké zdravotní potíže si zadělávám. Taky jsem ji řekla, že mám naplánováno kojit do Anetčiného roku a že kojit zatím nepřestanu a ona na to „jak chcete“, skoro s naštvaným tónem, že jsem ji neposlechla. Jestli kojením po půl roce se opravdu zadělává na zdravotní potíže, tak nevím, proč se kojení doporučuje a tolik propaguje. Od doktorky jsem odjížděla fakt nas..... :evil:
Mějte se moc krásně a zase někdy naspísanou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
27.5.09 14:49

Ahoj holky,
Monika včera měla první úraz - si nabila držtičku. Poslední dobou - nevím, co ji to popadlo, když na to ještě nemá - má zábavu v sápání se do výšin. Když je na břiše a před ní nějaký pro ni vyšší předmět (schod, krabice apod.), tak po tom začně šplhat nahoru. I stěna jí stačí, chce po ní vylézt jak moucha. Nohy má buď celé na zemi, nebo je na čtyřech a tělo i s rukama nad zemí. No a dnes se nějak dostala ke dveřím a rukama začala šplhat nahoru po futrech. Nevím, jestli byla na čtyřech nebo měla zadek na zemi, ale trup měla zvednutý, jak se držela futer vysoko. Jenže pak nevěděla, jak slézt dolů, pustila se a třískla hlavou o futra. Chvíli koukala, mezi očima a na čele obtisklá čára od hrany futer a pak se rozeřvala, Ale snad bude v pohodě, řvala jen chvilku.

Kykoušku: hezké video. Už jsem ho kdysi viděla, ale pobaví mě to vždy, jako bych to viděla poprvé :) Začínám mít s mlékem podobný problém co ty (teda jen po noci). Monika z ničeho nic spala poslední 2 dny celou noc (11-12 hodin) bez kojení. Takže ráno jsem měla prsa jako kámen. Naštěstí byla ráno Monča ještě rozespalá, takže vydržela sát i 25 minut a většinu toho pak vypila. Ale dost tam zůstalo, takže očekávám u sebe snížení zásob mléka a laktační krizi.

Deniso: ta vaše dr. je nějaká stará škola, ne? Ony některé dr. (a ženy obecně) mají problém samy se sebou, že ony téměř nekojily a nemohou pak přenést přes srdce, že se teď kojení tak „rozmáhá“ a matky kojí klidně do 1-2 let. Takže zřejmě závidí. Já jsem syna kojila 20 měsíců, takže podle ní jsem si asi zruinovala organismus :)
Příkrmy stále nic moc, ale aspoň už sni i 50-80 g, pokud jí něco opravdu chutná. Příští týden začneme s ovocem a s masem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
27.5.09 17:06

Ahojda,
Deimy , Monička je pěkně divoká. Ty jo, ona si začíná i stoupat :potlesk: Snad to nebude nic hrozného a bude mít jen menší bouli. Jak se Anetka moc neotáčela, tak teď se konečně trošičku rozpohybovala, už se umí otočit i z bříška na záda :) Ohledně toho kojení, si taky myslím, že doktorka musí nějak závidět. Stará škola je určitě, tipovala bych ji tak kolem 70 roků a sestra nebude taky žádná mladice :roll: Prý má být pediatr i u nás v Jinočanech, tak jakmile ho otevřou, tak budeme první, co tam příjdeme :lol:
Jo a dodatečně gratuluji k prvnímu zoubku :-) Anetka zatím pořád nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
27.5.09 20:08

Ahoj holky,

Teda s tim kojením to nechápu :nevim: . Naopak, čím déle se kojí, tím lepší jak pro matku, tak pro ditě. Asi opravdu závidí, jinak to nechápu. Já už jsem Domikovi začala davat Nutrilon po dvou odměrkách, tak ani neblinká a papá krásně. Tak už pomalu začnu odstavovat, už mě to vysiluje z toho nadbytku. Přes den se to srovnalo, jen to ráno me strašně zdržuje než to odsaju.

a dnes jsme dostali první hexa vakcinu - slava. Plakal, ale snad ani ne z tý injekce, ale z tý doktorky. On to je zavisláček na mamince.

a potom mi spinkal dve hodinky a ted už spinká zase.

Deimy, teda malá je skokánek. určitě ji nic nebude. Alespon si ted bude berunka davat vetší pozor :wink: A s tim kojenim to třeba zvládnete. Ono se to zase spustí a přizpusobí. U me to už je složité :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
27.5.09 20:55

Ještě musim dodat, že domik má 9,5 kg 8O 8O . minule mi nadala, že ubral a ted, že je to až moc. No tak já nevim, kde je chyba. Ale jsem ráda. Lepší než aby strádal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
29.5.09 21:36

Deniso: já jsem si hned myslela, že ta vaše dr. je nějaká stará škola, když ti nakázala začít přikrmování šťávičkama. Tak se to totiž dělalo před 50 lety (mi říkala známá, které je 75 let, že oni od 3 měsíců začínali mrkvovou šťávou).
Ještě k ničení organismu matky, když příliš dlouho kojí - samozřejmě je to možné, ale jen v případě, že matku kojení příliš vyčerpává, kojí hodně a ubírá jí to živiny. Pak v pozdějším věku to zanechá následky na kostech (osteoporóza apod.). Ale ono s příkrmama se už pak tolik nekojí.

Kykoušku: teda to přibral rychle 8O Možná právě to se dr. nelíbí, že za krátkou dobu takto přibral, když předtím nepřibíral. Ale hlavně že je spokojený a chutná mu!
Monika se taky vždy u dr. rozbrečí - když jí poslouchá srdíčko. Není na ni zvyklá a asi se jí nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.5.09 20:43

Ahoj holky,
srdečně Vás po dlouhý době zdravím Vůbec nestíhám. Matu mi dává zabrat. V noci se mi strašně často budí. Už jsme z toho s manžou děsně vyčerpaný. Chybí mu v noci pití mlíka jsme se po vyzkoušení všeho možnýho usnesli s manžou… Takže jsme zrušili na noc kaši, zase dostává mlíko a když si v noci řekne, tak dostane taky mlíko. Tak doufáme, že se mu zase vrátí jeho dobrý noční spaní. Jo a konečně mu vylezl ten proklatej zub. Uf!! Další už se tlačí v závěsu. Taky válí sudy a pomaličku zkouší zvednout bříško z podlahy. Každou chvíli ho tahám z pod stolu s počítačem, kde je jeho nejpblíbenější hračkou kabel. Taky kytky mi otrhává. Všechno co kde visí se snaží stáhnout na zem. Když je v úpostýlce, tak mi rabuje noční stolek. No zábava:-))).

Holky mějte se hezky a omlouvám se, že jsem nereagovala na Vaše příspěvky. Jdu spát, jestliu v noci bude brouček zase řádit.

Páá Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
31.5.09 22:06

Ahoj, teda to vás lituju. Snad se brouček udobří a nechá vás prospat. Taky Domik stavkuje, pořád se koulí sem a tam a už ho asi svážu :lol: . Třeba ho po kaši bolelo bříško. Já teda dala dnes taky kaši a slupnul celou sklenku, tak to se mám asi na co těšit :roll: . S tím řáděním to je teprve začátek :D . Domik si pěkně ťape v choditku a kramaří o stošest. Včera mi schodil kytku, dečka na stole je největší výzva, klávesnici na počítači mi ničí. No už to začíná :roll: .
Tak se držte a posilam mnoho sily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
5.6.09 00:21

Ahoj,
my stále bojujeme s příkrmy. Když dám Monice do pusy první lžičku, úplně jí vyhrknou slzy :? - ale neřve. Druhá lžička už je pak v pohodě, už jsem se naučila narvat jí lžičku do zavřené pusy. U oběda je docela pokrok, dostanu do Moniky i 80 g. Před pár dny jsme začali s masem a moc hezky se na to netváří. Taky jsme začali s ovocem a taky to moc nejde :? Ale kousek kyselého jablka dokáže žužlat i 15 minut …

Monika se zatím houpe na kolínkách (zde je „houpací“ video z minulého měsíce: http://www.youtube.com/watch?… - teď už to má vymakanější :)). Plazí se - obvykle jí na pohyb stačí prostor 2 metry čtvereční, ale už ji začnu dávat do ohrádky, když půjdu pryč z místnosti (na WC apod.), aby na ni brácha nespadl, když teď může být Monča kdekoliv, kde to Luky dříve nečekal.

broskvičko: snad se u vás ta noc konečně srovná. Monika se budí asi 3× za noc, ale mám výhodu, že nemusím připravovat UM a u kojení si i trochu pospím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí