Listopad 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2047
5.6.09 11:58

Ahoj, teda to koukám jaká je Monička šikovná 8O :potlesk: . To je ale éro.
Domik neleze, nehopsá nic. Jen se stavi na nohy a pořád někde cupitá a vše schazuje lump.

Tak ale už je to trochu lepší s papáním, ne? Za chvili si ty ruzné chutě zapamatuje a bude to dobre. Domouš taky nechtěl nic - jen banán a ted ji skoro vše. Jen švestky ne. Td se začal u jidla strašně nudit a plácá rukama kolem sebe a samozřejmě to má uplně všude. Včera si musel zrovna dvakrát kejchnout s plnou pusou jidla. V rozmezí dvou metru nebylo nic čisté :evil:

Myslíte, že mu mužu davat na žužlání do kočáru rohlik?? Nebo je moc brzy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
5.6.09 12:00

Kykoušku, já myslím, že lepek už může - ten jsem četla, že se nesmí do půl roku … případně bys to mohla zkusit nahradit těma velkýma kukuřičnýma křupkama, ty jsou bezlepkové a taky se dobře žužlou …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
5.6.09 13:16

Ahojky,
Deimosko , Monča je mooooc šikovná. Pěkné video :potlesk: Anetka se konečně, taky trošku rozpohybovala - už válí sudy :) Co se týče jídla, tak zeleninu papá dobře, taky sní jablečnou přesnídávku, ale musí být ohřátá. Banán vyplivuje. Maso jsem zkoušela dávat v úterý a to se z toho skoro poblila :roll: Takže maso zatím taky nic :(
Kykoušku , Dominik už teda skoro chodí? To je šikula :potlesk: Co se týče toho lepku, tak prý se může od ukončeného 7. měsice pomalu zavádět :)
Holky nevíte, kde najdu nějaké šikovné recepty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
5.6.09 14:14

Ahoj holky,
Kykoušku: rohlík už je pro věk Dominička v pořádku - říká se, že by se měl dávat od 8 měsíců, ale od ukončeného 7. měsíce je to z jiných zdrojů už taky v pořádku. Já jsem Moničce už taky dala trošku ocucat rohlík.

Deniso: to je moc prima, že se Anetka hezky rozpohybovala. Monika taky válí sudy už pár měsíců, ale teď si libuje v plazení, houpání se na kolínkách a občas i zkouší lézt - ale to se jí ještě nedaří. Jaké recepty hledáš? Pro děti, nebo pro dospělé? Hlavní jídla, koláče, zdravá jídla nebo klasickou českou kuchyni … ?

Ještě přidám jednu fotečku z minulého měsíce, co Monika vyvádí :? Teď už má víc síly, tak se zvedá výš než na fotce. Je to docela nebezpečné, pokud jí podjedou ruce - by si mohla vyrazit zub, pokud zrovna šplhá po něčem dřevěném (nábytek apod.) - často je totiž mnohem blíž a zvedá se, aby něco, na co nedosáhne, ocucala :)

http://www.baby-cafe.cz/…_lehatku.jpg

Má-li v dosahu něco vyššího, hned po tom šplhá. Takto si způsobila i ten úraz, o kterém jsem už psala :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
5.6.09 16:24

Ahojky,
Deimy, to je pěkna nezbednice. Ale je šikovná :lol: Hledám recepty pro Anetku. Možná si pořídím nějakou knížku, abych nemusela na net. Když znáte nějaké stránky, tak mi je určitě napište :wink: :lol:
Deimy a ty spíš s Moničkou? Anetka se taky často budí. Někdy to vydržíma dám ji po kojení zpátky do postýlky, ale po většině času spí se mnou :( Nevím nevím, jak jí to potom odnaučím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
6.6.09 00:41

Dneska potvůrka Monča nechtěla žádné příkrmy, takže byla pouze na kojení :(
Tady je ještě jedno - tentokrát plazící - video: http://www.youtube.com/watch?… Toho bordelu kolem si nevšímejte, nemáme ještě doma moc nábytku, tak se všechno válí po zemi :oops:

Deniso: záleží, jestli v noci při kojení usnu nebo ne - pokud usnu, tak spí Monika se mnou. Pokud neusnu, vrátím ji do postýlky a spí tam. Je jí jedno, jestli spí se mnou nebo ne.
K těm receptům mě akorát napadla tato stránka: http://www.mimibazar.cz/recepty.php?id=1 Ale muselo by se to tam prohledat. Jednu knížku doma mám, ale snad nikdy jsem ji nepoužila. Tadši si hleám recepty na netu a sestavuju si vlastní kuchařku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
6.6.09 09:24

nějaké recepty jsou tady:
http://www.varime-detem.cz/
ale nekoukala jsem dopodrobna, jestli je to i pro příkrmy pro miminka.

Pak jsou různě recepty na webech časopisů pro mámy, našla jsem minimálně zde:
 http://www.mamaaja.cz/…ceptiky.html

zde:
http://www.mamaaja.cz/…prikrmy.html

zde:
http://www.mamaaja.cz/…ejmensi.html

dál bych se asi mrkla třeb na web Betynky (jestli ho má) a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
6.6.09 21:48

Ahojky maminky,

Teda Deimy, ty máš ale šikovknou princeznu. To už je jen otázka času, kdy se ti postavi. Já bych tomu dávala tak 14 dní a bude si pěkně tapkat :D . Opravdu šikulka, to my jsme teda pozadu. Dominiček se umí kutálet sem a tam. A akorát jezdi jak torpedo po byte, ale v choditku. Jo a to bych ho chudáka pomluvila. Učím ho znakovat a už umí pár vecí. Už je s nim teda ta pravá sranda.
Deni, taky Domik spinká se mnou. Nemusim ho s nim být u usinaní, ale už je tak zvyklej od porodnice. Už tehdy jsem si ho brala k sobě. Když ho dám někdy na zkoušku do postýlky, tak jak se vzbudí a zjistí, že vedle nej nejsem, tak spustí sirenu lump malej. Chtěla jsem přestavovat pokojiček a dát tam už postýlku, ale to asi nedopadne a zkusim to s nim až bude starší a bude malinko chápat, že jeho misto je v postýlce. No jo, ale co si počnu já sama??? v tak veliký posteli? To me ale bude smutno :( . Já mám někdy chutě ty svoje tři rostaky láskou umačkat :lol: :wink: :roll: Já jsem měla sen, že přišla jedna carorka a odvedla mi Dominička. Jen tak mi ho proste vzala (jako dospeleho :lol: ) a ten ošklivý pocit prazdnoty. No hrozný, tak jsem se rozhodla, že až mi děti povyrostou a odjedou do učení, tak budu chtit jeste jedno miminečko na muchování :D :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
6.6.09 21:52

Jo a dekuji za odpovědi na ten rohliček. Zitra mu ho dám. Já právě myslela, že lepek až od roka. Takže se vyhýbám těstovinám, piškotum apod. Právě me zmátla sousedka, co má skoro stejne starého syna, že v kočárku baštil rohlik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
7.6.09 23:24

Kykoušku: já myslím, že ještě potrvá, než se Monča začne stavět. Nejdřív by se měla z polohy na čtyřech zkoušet po:,–(it, lézt … já s tím moc nepospíchám. Ale už musí trávit nějaký čas v ohrádce, když jdu mimo místnost, protože se pohybuje všude a nebojí se i delších vzdáleností.

Ten pocit prázdnoty bez dětí naprosto chápu. Ty jsi mladá, tak si můžeš dovolit mít ještě později miminko - nebo rovnou dvě miminka, aby pak to další nebylo samo a mělo podobně starého sourozence :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
8.6.09 22:39

Ahoj, jen jdu nahlásit, že Domik se mi dnes postavil a potom ještě asi desetkrát za sebou 8O . Takže plazení a lezení uplně přeskočil lumpik šikovný. Musim dat postýlku do polohy níž. Včera usnul v postýlce a noc byla docela dobrá, vydržel tam až do 7 hodin, dnes taky neprotestoval a usnul během chvilky. Tak snad si odvykne na tu naší.
Ještě se musim pochlubit, že dostal poprvé rohlik a asi taky naposled. Potom ty následky uklizet je nadlidský ukol :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
8.6.09 23:08

Kkoušku: gratuluju, Domík je moc šikovný :potlesk: S tím rohlíkem to znám (bohužel stále u staršího) - dostat drobky z koberce ještě celkem jde, ale oslintané drobky, to je opravdu nemožné :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
9.6.09 20:55

Tak to znám a po celém vikendovem prani kobercu jsem se rozhodla, že rohlik jedině venku :roll:
Včera si stoupnul, ale dnes tech pádu. Když jsem byla na wc tak v domnění, že se mu za minutku nic nestane, tak jsem ho dala do postýlky. Jenže on si musel i poprvé sednout, takže se praštil o ty špruncle do ucha. A docela dost, jeste ted to má červený. Potom se hračkou máznul do očička a to tak, že tam má monokl. Někde ji sebral detem a už to bylo. Kolikrát jsem jim rikala, at si svoje hračky uklizeji, že to pak Dominik bere, ale to bych chtela asi po 4 letých detech moc :roll: . Potom jsem potřebovala umýt nadobí, tak jsem ho dala k dětem. Říkám si, to se nemuže nic stat, jen umyju nadobi a hned tam jsem. Jenže ouha, Kikinka ho po:,–(ila a on to neustal a bouhnul se do hlavy vzadu. Ach jo a to jeste není nic. Potom si Patulka chtěl vyčistit ouško, tak si koumák vzal uchoštoury a dopadlo to tak, že strašný řev a dvakrát si ho vrazil do ucha :roll: :roll:
No a naposledy. Dělala jsem Domikovi kaši a celá zničená z celého dnu urazu jsem ji zapoměla vyfoukat. Spálila jsem mu pusu, ten plakal. Já jsem hrozná!!! Socialka by me je dnes vzala. Za celý dny nic a dnes proste vše. Jdu se nad sebou zamyšlet a to mi ještě nezal chodit. Vážně uvažuji o přilbě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
9.6.09 23:34

Kykoušku: nejsi hrozná! Holt to byl den blbec, sis to vybrala všechno najednou na hodně dlouho a teď to bude jenom pohodička. Helmu jsem měla na staršího hyperaktivního syna, ten ji opravdu potřeboval. Období těch prvních pádů prý trvá 3 týdny (u nás to docela sedělo - syn teda padá dodnes :(, ale za to může jeho hyperaktivita, že sebou furt šije).

Věřím, že Monička helmu potřebovat nebude - ta dřív myslí než jedná. I když dneska by to klidně švihla hlavou napřed ze schodů :? (se doplazila z obýváku na chodbu, kde máme schody - tak jsem chvíli koukala, co bude dělat - jako magnet ji to táhlo ke schodům a vůbec se nechtěla zastavit, kdybych jí v tom nezabránila, plazila by se střemhlav dolů :? ).

Ještě jsem si vzpomněla s tím rohlíkem - já jsem vždycky rozprostřela pod Lukyho pár látkových plenek, když jedl rohlík - oslintané drobky pak skončily na nich a pak jsem to jen přeprala k dalšímu použití.

Jak to teď máš s kojením? Stále tak velké přebytky mléka, nebo už se to srovnalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
10.6.09 12:44

Ahoj holky,
Kykoušku , teda děti ti dávají pěkně do těla. Domču si přivaž na záda, jako indiánská babička, tak budeš stoprocentně vědět, že se mu nic nestane :wink: :D a ty pak budeš moct udělat cokoli :wink: Jestli Anetka bude k neuhlídání, tak o tom budu taky uvažovat :wink: Ta helma je taky dobrý nápad. Jinak Domča je moc šikovný, že už se staví :potlesk:
Deimy , dívala jsem se na video, jak se Monča plazí. Ona je úžasná :srdce:
Taky se musím k něčemu přiznat. Dneska se mi Anetka skulila z přebalovací podložky, kterou máme na pračce. Naštěstí se ji nic nestalo, protože jsem ji chytla ještě v letu. Chtěla jsem si umít ruce (umývadlo máme hned vedle pračky) a jak jsem zapla vodu, tak Anetka už přepadávala. Chytla jsem ji tak, že byla i krapet mokrá. No, nechci ani pomyslet na to, co by se stalo, kdyby spadla na dlažbu :roll: :? Asi už ji dávat na tu podložku nebudu.
Ohledně toho rohlíku, tak to taky zkoušíme. Je pravda, že Anetka je pak celá upatlaná, ale za to je klid :D
Holky, můžu už Anetce uvařit obyč. rýži?
Děkuji za odkazy na recepty :)
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí