Poradna duly
Jana Čurdová
Deni , tohle přesně my dělal Domik po dva dny a ten třetí jak zazrakem už sam otevíral pusinku. Plive to do ted. Sice už ne celou lžičku, ale pulku. Oni se to naučí, neboj. Jen se s tím teprve seznamují. Mám strach, aby nás nakonec Domik nesnědl všechny ![]()
Kykoušku , tak to jsem zvědavá. Jestli Anetka bude jako Domča, tak by to dneska měla sníst i se lžičkou
Ale moc si od toho neslibuju.
Tak jídlu zdar ![]()
Deniso: snad bude Anetka chápavější než Monča. Monika měla dnes příkrm počtvrté a je to stále stejné ![]()
Ahojky,
tak bohužel, ani napotřetí se to nepodařilo. Víc mrkve měla na bryndáku a kolem sebe než v sobě. Opět nevím kolik toho snědla. Je to boj s těma holkama, že. Tak zítra se budeme zase prát
Snad to jednou holkám zachutná. ![]()
Ahoj holky, tak mi také nechodily emaily o nových příspěvcích (to už se mi jednou stalo), takže jsem tu strašně dlouho nebyla - a je to docela škoda, probraly jste tu mezitím spoustu věcí a mně jakoby ty vaše miminka úplně utekly a jsou z nich jiní človíčkové … ![]()
U nás je jedna novina, ne moc veselá - vypadá to, že odvčera už nemám skoro žádné mléko, takže nedobrovolně končíme s kojením. Ještě uvidím zítra, jak to půjde, jestli se to přeci jen nerozkojí, ale nevim nevim, hlady Matýska trápit rozhodně nechci. Vím, že by to teď mohl být růstový spurt, je v 6. měsíci, ale při minulých spurtech jsem je buď vůbec nezaregistrovala, nebo se to velice brzo rozkojilo a nikdy to nebylo tak, že při dalším kojení jsem neměla v prsou téměř nic.
Teď i mezi kojením z prsou téměř nic neodstříkám … ![]()
Původně jsem si to představovala tak, že malého budu odstavovat, až se mi bude chtít, ale příroda mne za tu mojí pýchu trochu vytrestala a rozhodla to sama. Netušila jsem, že se může mléko ztratit během pár dní ![]()
Jinak Matýsek se už překuluje na obě strany a dost často se mu to povede úplně (že mu nemusím vytahovat ručičku). Samozřejmě se nejraději koulí na přebalováku a to je teda o strach ![]()
Jo a když jsem mu dala Sunar, tak to všechno vyzvracel. První zvracení bylo cca 2 hodiny po dávce Sunaru, další pak bylo po půl hodině, další pak po deseti minutách. Tak jsem ho dvě hodiny nechala v klidu, nic jsem mu nedávala, aby semu uklidnil žaludek, a pak jsem nakojila (i když bůhví kolik toho bylo) a to už bylo ok. Přesně to samé se mi stalo minulý týden, když jsem byla přes jedno kojení pryč a manžel mu také dával Sunar - také to všechno vyzvracel. Tehdy jsme pak jeli na pohotovost, ale tam nic nezjistili, akorát říkali, že buď to může být ten Sunar nebo nějaká menší virózka.
Virózka nás ale postihla až teď, malý kašle a má rýmu. No prostě se to na mně všechno sesypalo, abych toho neměla málo … ![]()
Jo taky jsem přemýšlela, jaké UM mu koupit - jestli vůbec nějaké. Přemýšlela jsem o těchto variantách:
Ale přiznám se, že se mi nechce experimentovat, bojím se toho, aby zase tak strašně nezvracel. To byla fakt hrůza … ![]()
zdenko: já jsem zjistila, že ty emaily přestanou chodit, když dlouho do diskuse něco nenapíšu.
Co se ztráty mléka týče, tak jsem u syna měla něco podobného - asi od 5-6 měsíců jsem už nic odsávačkou neodsála - ani kapičku, nebo max. 10ml, ale mléko tam BYLO STÁLE
- prostě ho už ze mě dokázalo dostat pouze dítě.
Tak třeba je to u tebe podobné, já jsem tehdy kojila až do synových 20 měsíců. Takže pokud je po kojení najedený, tak podle mě mléko neztrácíš. A pokud mléko fakt ztrácíš, tak už jsi vlastně synkovi dala vše potřebné pro první měsíce a případné odstavení už tolik neva
V tom případě snad najdete UM, které mu bude vyhovovat. Jelikož bl plně kojený, tak do jeho 8 měsíců by pro něj asi bylo vhodné ještě to mléko verze 1 - přecejen na UM ještě není zvyklý.
deimosko, díky za trochu uklidnění. Mně se někdy zdá, že se nají, ale někdy je určitě hladový - večer, v noci apod…
Navíc ta rýma a kašel, možná i ten růstový spurt, no jsem z toho pěkně na palici ![]()
Ahoj, tak i my válčíme se lžičkou. Vařim uplně zbytečně… Ale… myslela jsem, že spapá opravdu maliko, vše mi plive. A v neděli měl brokolici s bramborem a opravdu skoro nic nesnedl. A svete div se, dnes měl ráno velký bobek zelený (brololicovaný
). No tak asi teda jí. Dnes taky nejedl, opravdu tak jednu lžičku a zitra bude bobek oranžovej. A banán měl odpol a ten snedl teda skoro celej
. tak mám strach, aby mi jedl i tu zeleninu.
Jinak Zdeni, nic si z toho nedělej. Jak psala Deimoska, tak ty hlavní látky z mlíčka dostal. Nebo jedině v noci časteji odsavat me napada. V noci bývá tvorba mlička největši. Třeba by to pomohlo. A jinak ta UM taky tu 1. Kojené děti by měli mít minus dva měsíce od tech, co jsou na UM. Takže třeba čaj, který je od pul roku, tak deti na UM ho mužou, ale děti kojené až na 8 měsících. A ryma nás taky trápí a teplotky. Ted nevim, zda je to ze zoubku, nebo tou virozou. Tak máme boje s odsavanim nosiku. Jen co zapnu vysavač, tak už ví a brání se.
Tak at jste brzy zdravý a veselý ![]()
Ahoj holky tak jsem tady hrozně dlouho nebyla, koukám, jak bojujete s příkrmy, já už sena to děsně těším, ale zároveň se toho bojím, jelikož mám zkušenosti od prvního, ten se ještě ani teď nenají sám a to mu budou 2,5. Jinak kojení u nás taky nic moc, v jednom prsu už je jen pár kapek, tak hodně kojím z druhého, kde je toho naopak víc, fakt to hezky vypadá, mít nulku a trojku, ale jsem nějak líná odstříkávat. Proto už se taky těším na ty příkrmy. Kykoušku s tím banánem smekám, to neznám ani od prvního, dodneška banán nemusí. Jsme taky nějak nemocní, nejvíc ten nejmenší, i když na něm to tak nevypadá, ale už má něco i na průduškách, tak mi ho doktorka ani nenaočkovala. Holky dávali jste mimísům očkovat Prevenar? Jinak naše váha v 5ti měsících asi 5900, děs běs a délka 66, takže hubený dlouhán. ZAtím se nám Krýša ani neotáčí, asi před třemi týdny se tak snažil, že už mu to skoro šlo a teď nic ani ho nebaví ležet na zemi, možná je to i tou virózou, že se chce jen chovat a spát. Zdravím všechny a jdu pomalu dočítat pa pa Valík
valíku, my Prevenar dáváme, už v 2. měsíci měl první dávku. Zrovna tenhle týden jsme měli jít na 3., ale Matýsek má rýmičku a kašlíček (chlapské nemoci
), takže jdu zítra na prohlédnutí a MUDr se alespoň rozhodne, o kolik to odložíme.
Vydrž, prďola se za chvíli otočí, teď na to asi nemá sílu, když je nemocný, to ten náš chlapák je taky najednou úplně krotký, hodňoučký a spavý. Matýsek se začal přetáčet minulou středu, a bylo to ze dne na den. Tak uvidíš, že u vás už to taky určitě bude, vydrž, stejně ještě máte čas!
Ahoj holky,
Prevenar už jsem chtěla dávno, ale bohužel stale nemáme ani jednu hexa. Tbc stále nespolupracuje. a s tím banánem me to štve. Dnes spapal celej a to ještě chtěl! Ale za to kvetak mu opet nejel. No tak mu budu davat týden asi jen brambor a mrkev a občas kuřecí. To mi trochu snedl, ale jinak nic. Až na ten banán
. Slyšela jsem, že někdo dává banán právě do zeleninových přikrmu. Asi to bude pěkný fuj
, ale zkusit to mužu. Jinak ještě me napadá polivky. Asi zitra jednu zkusim..... teda už aby to bylo lepší ![]()
Holky, docela vám zavidim. me se mliko pořád tvoří a už ho mám zase až moc. jak jednou v poledne vynechávam, tak misto klasických 200 ml mám 350 ml. Jsem se vrátila asi do porodnice s tím nalitím…
A s těma nemocema at je to lepši a droběčkové jsou zdravý.
Ahoj holky, taky jsem tu dlouho nebyla. Horko těžko jsem dočetla 3 stránky zpátky, abych byla v obraze.
Takže tady jsou naše novinky:
Dnes jsme byli na prohlídce v 5 měsících, dostali jsme 3.hexu. Minulý týden jsme objevili první zoubek a včera se Ondra poprvé otočil na bříško:-) Dneska na prohlídce chtěl doktor Ondru dát na bříško a on se stavěl na všechny čtyři. Tak pan doktor říkal, že je nějak napřed, tak ať ho nijak nestimulujem a dáváme ho jen na deku, aby s tím vývojem nepospíchal. Říkal, že vypadá na 8 měsíců. Nevím, kolik měří, protože ho neměřili, ale váží 8,30 kg…je to macek.
Co se týče příkrmů. tak začínáme asi za 14 dnů. Nakoupila jsem si Hami první zeleninové lžičky. Odmítám se s tím teď ze začátku vařit, když bude jíst jen pár lžiček a lahvička stojí jen asi 18 Kč a to je fakt super:-) Na jednu stranu se těším, že to bude něco nového a na druhou to kojení je pohodička, protože Ondra papá fakt krásně:-) a mlíka furt dost.
Jen minulý týden jsem dostala fakt nechutnou střevní virózu a myslela jsem, že si vyzvracím vnitřnosti a do toho brutální průjem, byla jsem úplně bílo zelená a v lékárně jsem si musela sednout, abych se tam nesložila. Bála jsem se, že přijdu o mlíko, protože jsem asi 3 dny nejedla skoro nic, jen rohlíky a hořkej čaj… Ale zase jsem jak mlíkárna:-)
Tak příkrmům zdar!!!
Jo a ještě mám dotaz. Chci Ondrovi koupit jídelní židličku a teď jsem objevila přímo nádhernou Od Chicca, co na ni říkáte a jaké židličky máte vy???
http://www.chiccocz.cz/index.php?…
zoyano, máme podobný problém s vývojem - malý je v některých pohybových dovednostech napřed, např. už v 5. měsíci zvedal prdelklu a natahoval zadní nohy a jako píďalka takhle poposkakoval dopředu
Na druhou stranu, otáčí se až od minulého týdne, to zas není tak moc dopředu
Přeju aby se virózy a jiné hnusky nemoci vyhly vám i vašim dětem, my maminy potřebujeme sílu, abysme to zvládly ![]()
Jo a jak jsem tady psala, že asi přicházím o mléko - no nechci to zakřiknout, ale asi je krize zažehnána!
Uvidíme ještě zítra …
Každopádně dneska jsem pro jistotu vyzkoušela dát malému kousek Nutrilonu, ať víme, jestli ho také zvrací jako Sunar. No tvářil se na něj jako na naprostý hnus, musela jsem mu to normálně stříkat přímo do pusy …
Ahoj holky,
nějak jsem se nemohla dokopat něco sem napsat, ačkoliv vás poctivě čtu. U nás to teď poslední měsíc nebylo nejveselejší, ale už je to dobrý a teď už si budeme konečně užívat jaro a snad i klid. ![]()
Nejdřív Eli omarodila. Těsně před Velikonoci jí vylezla teplota až ke 39 stupňům, měla úplně rudé tvářičky a blbě se jí dýchalo. Myslela jsem, že potřebuje uvolnit rýmu, ale veškeré spreje a kapky do nosu k ničemu. Po probdělé noci, kdy Eli chroptěla a já se děsila, jsme vyrazily k dr. Měla jsem obavu, jestli nemá zánět vedlejších dutin nosních, takový příznaky jsem přesně měla já, když jsem na to trpívala, ale houby, paní doktorka diagnostikovala solární alergii a následný masivní otok horních cest dýchacích.
Takže jsme kurýrovali, naštěstí po Fenistilu a Zyrteku byla do pár dní v pohodě, ale ty manévry kdykoliv jdeme ven. ![]()
Teď má zase podrážděný spojivky od sluníčka.
No a Kubula bude mít s tímto nejspíš podobné potíže, protože jsou oba takový bledule. ![]()
Pak měl manžel asi nějakou krizi, nebo období blbý nálady nebo co, ale byl hrozně podrážděný a téměř denně jsme se hádali kvůli tomu, jak reaguje na Elišku a její zlobení. On jí totiž v podstatě asi do dvou let vůbec nevychovával, pořád byla „malá“ a přece nebude křičet, nedej bože plácat svojí sladkou holčičku. ![]()
No a teď ho Eli pochopitelně neposlouchá a děla si z něj dobrý den a Filip je z toho unavený a otrávený. ![]()
A mě děsně vytáčí některý jeho výchovný metody, takže je občas dost veselo, protože já nejsem zrovna nejklidnější člověk. ![]()
Ale i na tom pracujeme, tak věřím, že to bude čím dál lepší. ![]()
No a nakonec, když jsem se konečně objednala ke gynekoložce, tak jsem se dozvěděla, že ačkoliv jsem měla být v 9tém tt, jsou tam sice plody dva, ale velikost odpovídá tak 5-6 tt. Po týdnu na kontrole už bylo jasné, že je to zamlklé těhotenství, takže mě čekala revize. Dr. říkala, že je to poměrně častý jev, že při první ovulaci po porodu to vajíčko ještě není stoprocentní. ![]()
No, žádná veselá zpráva, ale s uzarděním přiznávám, že mě nejvíc štvalo to, že musím do nemocnice a jak to udělám s kojením:oops:.
Asi tím, že jsem měla kvůli tomu těhotenství velký výčitky vůči Kubovi, bylo mi hrozně líto, že si ho neužiju. ![]()
Pobyt v nemocnici jsem si fakt vychutnala, doufám, že už nikdy víc.
![]()
Při plánování toho výkonu jsem nejdřív mluvila se setrou a pak s primářem a nezávisle na sobě mi oba řekli, že je běžná praxe, že po výkonu se jde domů týž den, zhruba po 6-8 hodinách od výkonu a že dostanu „šetrné anestetikum“, abych mohla kojit. Takže to mělo probíhat tak, že v 10h nastoupím do nemocnice, kolem 12té půjdu na sál a večer v sedm budu doma. S tím, že po narkóze asi 2× odstříkám a pak můžu kojit normálně. Takže jsem pracně nasyslila 3 dávky MM, už neodstříkám skoro nic a vyzkoušeli jsme UM, které naštěstí Kubíkovi chutnalo.
Realita byla taková, že jediné ,co souhlasilo byl čas nástupu. ![]()
Na sál jsem šla v půl čtvrté, v pět jsem se sháněla po lékaři, aby mi řekl, jak je to s tím kojením a odchodem domů.
Paní doktorka mi sdělila, že domů mě propustí ráno v osm, že se to tak dělá vždycky. Když jsem jí řekla, že jsem byla informovaná jinak a že rozhodně jdu domů dnes, tak se naštvala a řekla, že mě klidně pustí, když podepíšu reverz, ale až v půl desáté večer. Na to jsem kývla a ona se naštvala ještě víc a řekla mi, že za komplikace si budu moct sama, což jsem připustila. Snažila jsem se být v klidu, jsem si říkala, že mě tam přivázat k posteli nemůžou a navíc moc dobře vím, co taková revize obnáší, jednak jsem už dvě prodělala a jednak jsem je zažila i z druhé strany stolu, když jsme chodili podávat anestezii. ![]()
Nakonec mě teda ale stejně odbourala, ptala jsem se jí na to kojení a říkala že běžná praxe (opět!! ) je kojit až po 24 hodinách od narkózy. Tak to mě teda dostalo, to bych to už nejspíš mohla zabalit úplně. ![]()
Když jsem se vyřvala, tak mě naštěstí napadlo zavolat laktační poradkyni, která teda měla úplně jiný názor a informace a říkala, že v tomhle jsou někteří ti gynekologové hrozně „zpozdilý“, že už je dávno prokázaný, že po narkóze, i dlouhodobější, se kojit může v podstatě po těch dvou hodinách, co se člověk zmátoří. ![]()
No a nejluxusnější byl můj odjezd z nemocnice. Musela jsem taxíkem, v Praze mám jen manžela, který byl doma s dětmi. Bohužel to sloužící sestru nezajímalo a odmítla mi vydat propouštěčku dokud neuvidí můj doprovod domů. ![]()
Takže jsem se musela domluvit telefonicky s tím taxíkářem, že mě vyzvedne přímo na oddělení. Byl z toho trochu hyn, ale nakonec to dopadlo dobře a se vší parádou jsem dorazila v 10 večer domů. ![]()
Další novina je to, že nakonec Eli vzali od září do MŠ. Nejdřív tedy byla nepřijata, ale asi po 14ti dnech paní ředitelka volala, že mají ještě jedno místo a že jí berou. HURÁ !!! ![]()
Uf, to je román, koukám, že už to s přestávkami smolím asi hodinu.
Tak ještě poslední aktuální info.
Dnes jsme byli s oběma dětma v poradně, Eli na 3leté a Kubík na ti měsíční prohlídce. Eli dobrý, má 15 kilo a 98 cm a kromě povolených zádových svalů je úplně v pořádku. Máme v létě hodně plavat, to je prý na ta záda nejlepší.
Kubík je taky v pořádku, ale „zhubl“ od 4měsíční prohlídky o 30g.
Teď má 6130g a 65 cm. Takže jsme dnes začali příkrmy, dostal mrkvovou šťávu a baštil krásně. ![]()
Oba jsou naočkovaní, Eli už kompletně, dnes dostala poslední Priorix, dokonce zadarmo. ![]()
Zoyano: teď budu krmit Kubíka v lehátku, máme tohle : http://www.eliskavoj.com/…age00017.htm a až bude sedět, tak podědí po Elišce tohle: http://www.eliskavoj.com/…org00012.jpg . Tady je v té židličce ještě Eli. ![]()