Listopad 2008

• Fotoalbum (23)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2047
6.4.09 21:46

Ahoj holky, to je venku ale krásně, že? Já mám radost, že už nestrávim doma pulhodinu jen s oblíkáním dětí :wink: .
Deni , teda to me mrzí, snad bude líp. Anetka nic nechytí, protože má protilátky v mlíčku. Muže to chytnout, ale bude mít ten prubeh nachlazení mírný. Já mám stále plný nos a v krku už tu pálivou bolest ani nevnímám. Domik ode me chytil na jeden den rýmu a ta byla hned pryč. Už si řikám, že jsem tak dlouho (dva týdny) nemocná, protože veškerý protilátky dávam Domikovi. A děti stále rýmují a kašlají :roll: . Ach jo, my budeme nemocní i v létě.
Teda to muselo být pěkné v bazenu. Malá se vyřádila, nabrala energii a chudak maminka, byla unavená. Tento pocit znám velmi často. Tělo mě nutí spát, ale děti vstát :roll: .
Stolička , teda i měsic, jo?? No tak to by me potom nestačila plínka u Domika. Děkuju za uklidnění. Nechám to tedy na něm :) . Tak já jdu padnout unavou na gauč. Alespon, že ty děti v pul 8 lehnou a do 5 minut spí a všechny tři na ráz :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.09 14:42

Ahoj holky,
srdečně Vás zdravíme:-). Nějak sákryš nestíhám. Matík taky už tolik nespí, ale naštěstí si dost vyhraje s hrazdičkou a s kačenama na kolotoči. Máte ho vidět - vzpírá hrazdičku v ručičce a tak jí přesouvá z místa na místo. Ten bude mít svaly :lol: . No a taky jí využívá na přetáčení ze strany na stranu, chytne se ručičkou a přitáhne se a chytí se druhou a tak se točí z boku na bok. Moc ráda ho u toho pozoruju :lol: . Jinak papáme už i maso a moooc chutná:-).
Deniso zase napiš jak se Anetce líbí v bazíku. Jedna ze sousedek tam do Berouna taky má nějak začít chodit s chlapečkem. Tak dej vědět jaký to tam je:-). A doufám, že ten morymbudus už přešel!
Ad kakání náš kluk teď po tý „normální“ stravě kaká pořád. Po každým jídle má v plíně a někdy i mezi, takže pořád lovím bobky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
9.4.09 22:06

Ahojda :)
tak morybundus mě stále nepřešel, sedl si na průdušky a do nosu :( Jsem zvědavá, kdy se toho zbavím. Nevíte, co bych na to mohla? Bojím se vzít si něco, kvůli těm zvýšeným jaterním testům Anetky.
Dneska na bazéně bylo fajn. Anetka už se nebála a docela si to užívala. Příští týden nejdeme, protože to jde Anetka poprvé na očkování. Za 14 dní by se prý měla učit potápět, tak to jsem zvědavá. Dneska jsme tam přišly o něco dřív a viděly jsme kurz starších miminek. Bylo docela zajímavé pozorovat to, jak si maminky s instruktorkou ty miminka posílají pod vodou. Trošku nás to vystrašilo :)
Broskvicko , v Berouně je prý víc bazénů, nevíš na jaký by chtěla chodit sousedka? Nazev bazénu, na který chodíme je Kytka a www stránky jsou www.studio-kytka.cz. Je to tam pěkné a maximální počet maminek s dětmi je 7.
Kykoušku , tak Anetka zatím ode mě nic nechytila (ťuk, ťuk, ťuk), tak protilátky fungují :)
Jinak jsem moc ráda, že je venku teploučko. Konečně nemusím Anetku tolik oblíkat a zabere mi to míň času než výjdu ven :)
Zítra přijede tchýně, tak se mooooc těším :roll: To zase bude otázek a různých rad. Odjíždět bude v úterý, tak snad ty velikonoční svátky ve zdraví přežijeme :)
Tak zase někdy písněte novinky, ať jsme v obraze :) :wink:
papa lala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
10.4.09 22:16

Deni , jé to je super, že se ve vodince líbí. A toho potápění se neboj. Dvojčátka od známý se potápěla jak divá. Vždycky rodiče řekli a hup a pak si na to slovíčko děti zvykly. Já myslím, že je to hodně prospěšné. Kdybych neměla tolika dětí, tak chodím určitě taky. Dvojčátka plavat umí. Máme šikovného dědu a ten od roka s nima byl každý týden v bazenu a plavají líp než já :lol: a potápějí se i bez držení nosu 8O . Tak Domika učit budeme taky. Co se týče té virozy, tak paralen. Snad by neměl Anetce ublížit, kdyžtak se zeptej mudry až k ni pujdeš na očkov. Já si ho beru na noc. Taky se mě ta rýma nepustila. Už ji mám pomalu tři týdny :? . A my očkování mít asi nebudeme. Pořád mu ta ranka hnisá. Tatínek nadává, že mu to vubec píchali, když to takhle zlobí. No nevim, co s tím :nevim:
Tak at se malé líbí v bazenku a jste zdravé obě dvě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.09 09:52

Ahoj holky,
moc Vás zdravím:-).
Matík spí, tak mám chvilku. Včera jsme byli na druhý hexe a zase jsem si poslechla, že Matímu moc dopřávám :roll: . No to už je obehraná písnička…
Máme 72 cm a 9250g a hlavička 46 cm. No nejsme žádný drobci. Mlíko máme dovolený jenom ráno a večer, jinak už dvě ovocný svačiny a oběd, tak jsme na to zvědavá. Je mi jasný, že tak okolo pátý stejně budem papat mlíko a před spaním znovu. to ten můj brouček nevydrží, je to žroutík :lol: .
Už si z toho nic nedělám, hlavně, že je zdravej a že mu chutná
Kykoušku a poslali Vás někam na kontrolu toho TBC? To už mi přijde jako pořádně dlouhá doba…
Deniso tam je to hezkýýýý, taky bych chodila, ale časově to vůbec nezvládám. V práci mi dávají zabrat. Chtějí toho mraky moc a tak jsem ráda, že jsem ráda. Teď jsem doma neměla 5 dní noťas a to byla havááááj, no ale dneska už to zase vypuklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
16.4.09 10:21

ahojky všem po dlouhé době! nejsem nějak schopná se k Vám podívat a ted jsemčetla pár stránek zpátky ale víc bych už nestihla tak se omlouvám a všem gratuluji jak hezky rostete. Filípek má jen 6,3 kg, byli jsme hodně nemocný, Anička přinesla ze školky pořád něco. tak nebylo moc veselo. Ted už je to lepší,je krásně, tak jsme pořád venku a užíváme sluníčka. Filípek mi bohužel dělá starosti víc, má od porodu špatně rostlé čelíčko a už se mu uzavřela fontanelka,tak běháme po doktorech a pojedeme do prahy na vyšetření a popř. na operaci,tak jen doufám že se máte všichni mnohem líp a drandíte s kočárkama od rána do večera. Mějte se krásně a sluníčkově! Janča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
16.4.09 16:12

Ahojky,
Kykoušku , tak už se pomalu z té virózy dostávám. Jediné co se mě pořád drží jako klíště je dráždívý kašel. V lékárně jsem na něj dostala Biotussil, tak pomalu zabírá. Jak jsi na tom ty?
Broskvicko , Matýsek pěkně roste. Jelikož je chlap, tak potřebuje hodně energie, tak ho krm vždy když si řekne :wink: To pracuješ celý týden, osm hodin v kuse? To bych asi s Anetkou na krku nezvládla.
Stejo , Filípek to určitě dožene :) Dostane takový apetit, že bude přibývat jedna báseň :wink: . S tou hlavičkou mě to mrzí :( , ale doktoři mu určitě pomůžou a všechno bude dobrý :wink: Budeme vám držet palečky :srdce:
Dneska jsem s Anetkou byla na kontrole jatérek a výsledky se dozvím zítra dopoledne. Dneska taky Anetku poprvé očkovali haxavakcínou (dostala normální dávku), tak teď spinká. Choudě malé plakalo :( . Dvakrát ji píchali, jednou když ji očkovali a podruhé, když ji brali krev Dostala ode mě bolestné, jela jsem hned na Zličín do Puntanely a koupila jí 2 hračky :) Doufám, že nebude mít nějakou hroznou reakci na to očkování. Na Prevenar jsem se ani nemusela ptát, jelikož mi ho dali. Prý když byla tak nemocná, tak je ohrožená, tak očkovaná prevenarem pro jistotu být musí. První dávku jsem dostala zadarmo a další už budu platit. Prevenarem bude Anetka očkovaná až za 14 dní.
O Velikonocích jsme tu měli maminku od Toma. Bylo to docela v pohodě, akorát Anetku pořád chtěla chovat a furt si s ní hrála. Pak když odjela, tak Anetka chtěla mít pořád společnost, ale už se to zase pomalu usazuje do starých kolejí :)
Tak se mějte, papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
16.4.09 20:22

Ahoj, Deni , pořád marodím. Dnes jsem šla k mudr a ta mi dala antibiotika v kapkách na rýmu. No už je to lepší. Teda to jsou dlouhý virozy, že? My dens byli na kontrole. hexa nemužeme ještě mít. A za poslední dva měsíce mi nepřibral ani deko a trochu spadnul. Tak zitra začínáme s příkrmy. No ale už to nepamatuji. První den mrkvička a kolik lžiček?? A kdy potom mléko? Po hodině či déle?? Ach jo, už aby mu byl ten rok. Malá je bojovnice a určitě to očkov dobře snese, uvidíš. A Anetka se má, že ji maminka udělala radost :D . Já Domikovi koupila vážku Freddyho od Lamaze a moc ho to nezajímá :?
Stejo ahoj, teda to by mě nenapadlo, že s tou fontanelou mužou být takové nepřijemnosti. Tak budu držet palce at to broučka nebolí a je brzy zdravý a veselý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
16.4.09 23:31

Ahoj holky,
my teď chodíme na dlouhé procházky, dokud je venku hezky, abych utahala toho svého dvouleťáka hyperaktivce, tak jsem pak pěkně utahaná já a on samozřejmě ne :?

Monika stále stávkuje s kojením, snad se neplánuje předčasně odstavit. V noci se z ničeho nic začala budit jenom jednou (a na to musím přijít sama, že je vzhůru, protože ani nepípne), pak si trošku cucne a už zase nechce. Doma ji vážím a - Kykoušku - taky mi od minula nepřibrala, dokonce si myslím, že ubrala (ale poporostla spíš do délky). Jak Domi vyrostl do délky? Příště taky začínáme s příkrmy (tedy asi za 14 dnů, až nám to dr. schválí).

Přikrmovat budu stejně jako u Lukyho. Budu dávat kupované příkrmy asi tak do 1 roka - uvidíme, jak bude jíst, když jí bude chutnat, začnu vařit dřív - a podle toho, jakou taky seženu zeleninu. Začnu s mrkví (bude dlabat 3 dny - nejdřív 3 lžičky a ihned dokojit, pak 10 lžiček a opět hned dokojit, pak zbytek skleničky a dokojit), pak mrkev + brambor (zase 3 dny) a pak další zelenina. Další měsíc k tomu budu přidávat maso. A současně od 7 měsíců budu zavádět ovoce, ke konci 7 měsíců bude na noc dostávat kaši. A pak v 8 měsících jogurty, od 9 měsíců pečivo …

Stejo: jsem ráda, že ses zase ozvala. Taky mě mrzí, že máte takové problémy. Ale zarostlá fontanela nemusí ještě nic znamenat a klidně mu může hlavička růst bez problémů dál. Snad se ty zdravotní problémy brzy vyřeší a budete mít klid.

Broskvičko: to je teda obřík 8O Už je veliký, skoro jako byl Luky v roce. A samozřejmě mu dej tolik mléka, kolik bude chtít, ta vaše dr. je v určování, kolik má nebo nemá jíst, nějaká zvláštní :?

Deniso: Anetka si teda užila utrpení v podobě dvou píchanců :( Snad to odměna řádně vykompenzovala :wink: Jsem zvědavá na výsledky, doufám, že už bude znatelné zlepšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
17.4.09 20:30

Deimy, děkuju za radu. Nechápu, že mám potom dokojit. Domik se pak hodně poblinkal. Měl mrkvičku všude a pokud mi snedl alespon pul lžicky, tak zázrak. Pořád to plival :? . Zitra mu mam dat zase jen tři nebo už vic, když mi to vlastne nesnedl?? No jsem z toho blázen. U dvojčat si to vubec nepamatuju :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
17.4.09 22:30

Jo a KO v 6 měsících:

Váha 7750, délka 68 cm, hlavinka 43,5 a VF 1×1 cm.

No vyrostl o tři cm za 3 měsíce a zhubnul o 10 dkg. Ale přitom byl najedený, nevykakaný tři dny. Takže počítám, že to bude ještě min. Vyrostl o 3 cm, ale to se mi zda malo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
17.4.09 23:48

Kykoušku: pokud ti po okamžitém dokojení blinká, tak asi fakt potřebuje pauzu mezi příkrmem a kojením. Mně Luky neblinkal, takže jsem dokojovala okamžitě po příkrmu. Zkusila bych znovu jen ty 3 lžičky.

Včera jsem Monču vážila a zdá se, že zhubla taky 10 dkg :? (od prohlídky v 5 měsících). Na 6měsíční jdeme až za 14 dnů. Bohužel stále nechce jíst, musím ji do koja nutit, takže zhubne určitě ještě víc do té doby. Jinak žádné známky hladu nejeví - čůrá pořád, kadí 4× denně (vážně nevím, co kadí, když nejí).
Růst mají děti nepravidelný, takže rostou někdy rychleji, někdy pomaleji, někdy vůbec … Monča za 2 měsíce vyrostla asi 6 cm, ale už se jí růst taky zpomaluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
17.4.09 23:59

Tak jo, tak zitra to zkusime v mezičase na kojení. A tři lžičky, ikdyž pochybuji, že to spapá. Asi by chtěl zrovna kus žvance a ne mrkev :lol: :oops: :lol

No vidiš, to já vim přesně kolik vypije a nekaká, plinku má teda promacenou. Mliko se zda taky plnohodnotné oproti rannímu. Třeba Monča pije hodně. Zkoušela jsi ji vážit před kojením a po kojení??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
18.4.09 00:24

Kykoušku: no jo, je to chlap a asi chce pořádné jídlo. Po takové mrkvi bych se taky :poblion:
Já doma nemám přesnou váhu, abych Moniku vážila po kojení. Vážím ji jen orientačně na dospělácké digitální váze (nejdřív se zvážím já, pak se zvážím s Mončou v náručí a z toho odečtu její váhu). Obvykle to docela sedělo s tím, kolik vážila v poradně.
Při kojení bohužel vážně moc nepije :( Ani se nesnaží, místo toho se pereme, abych ji udržela u prsa, ona se kroutí a řve. Až se trochu unaví, uklidní se, trochu si cucne a místo pečlivého sání usne.
V dobách, kdy ještě jakž takž pila, pila opravdu velmi rychle, takže tehdy asi byla i najedená. Ale teď vážně nevím, protože si jinak vůbec nestěžuje. Nejvíc mě štve to její omezování nočního kojení … snad si to ještě rozmyslí a bude se budit častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
18.4.09 09:38

Ahojky,
Kykoušku , tak snad ti ty antibiotika zaberou. Třeba Domču ta vážka začne zajímat později. Anetka má taky hračky o které nejevila zájem a až později mají úspěch. S tím Freddym to bude určo podobné :wink:
S příkrmama budu začínat 1. května. Jsem na to zvědavá, ale myslím si, že úspěch asi nebude.
Anetka po očkování měla teplotu, tak jsme jí dali Panadol Baby. Byla to docela fuška jí dát ten Panadol, jazykem ho vysunovala z pusinky, ale zvítězili jsme nad ní :) . Myslím, že s příkrmama to bude podobné. Jinak tu ránu po tom vpichu má červenou, skoro velikosti mince a na omak tam je taková boulička. Doufám, že to zmizí. Dávám na to obklady, ale zatím moc nepomáhají. Včera jsem volala i na pohotovost, páč měla tmavě zelenou stoličku. Tam mě uklidnili, že by to mohlo být těmi zvýšenými jaterními testy, ale kdyby se mi něco nezdálo, tak tam mám přijet. Anetka si jinak hraje a je celkem spokojená, jen víc spinká, ale to je prý normální. Už teď se těším na další očkování :(
Výsledky jaterních testů dopadly líp než minule. Při minulých odběrech se Anetce o dost zvýšily jaterní testy a teď ve čtvrtek, kdy ji brali znova krev, se jatérky snížily. Tak se to zlepšilo :) Na další kontrolu prý půjdeme až za 3 měsíce.
Tak se mějte krásně a ať mimča přibývají. Třeba, když se teď ochladilo, tak začnou baštit víc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí